Aidat vermedi diye sinemaya goturmeyen ögretmen

Ticarethaneden mi bahsediyorsunuz da neyle dönüyor diyorsunuz, ödenek! diye birşey var, bağış, bağış makbuzu karşılığı alınır ve öğretmenler bu makbuzu kesmeye yetkili mi? İdareciler ne yapıyor da öğretmenler bu işi üstlendi? böyle haraç keser gibi vermeyini dışlayan bir sistem mi var! Sinema biletlerini fazladan para ile satılıyor bu nasıl bir ortam böyle mi kazanç elde ediliyor, okudukça hayretler içinde kalıyorum! Kimseye iftira attığım yok duruma ilişkin görüşümü yazdım, diğer görüşleri de okuyun bir zahmet farklı birşey yazılmış mı. Öğretmen öğrenci veya veli kaynaklı Bir ihmal varsa da tespit edilip önlem alınması gerekir.

yok demeyeceğim tabii ki kinaye yapmıştım zaten. Aynen sizin dediklerinizi yazacaktım ama o kadar övünerek söylemiş ki hiç oralı olmayacagini düşündüm.
Vallahi dehsete dusmekten o yoruma anlayamadim ben ve fikre katildiniz sandim.

merhaba,
sizde diğer görüşleri okurmusunuz.. özellikle öğretmen üyelerin yazdıklarını.
ödenek diye birşey var derken neyi kastediyorsunuz?
okulların suyu elektiriği temizliği hademesi kapıdaki güvenlik görevlisi boyası badanası sınıflardaki güneşlik çocukların dolapları ve hatta sıraları bunların hepsi bağışlarla dönüyor. ödenek derken öğretmen ve müdürlerin maaşlarını kastediyorsunuz sanırım..

Gerçekten bunların suçlusu bir çocuk mu? Ailesindan bağış adı altında ki ‘gönüllü katkı’ demektir, yılda 400 tl ödemediği için toplum içinde dışlanması mıdır? Buna öğretmenin görmezden gelerek olayı normalleştirmesi midir? Bahsettiğiniz masrafları karşılanması için verilen ödenek tabiki de yetmeyebilir ama bu konuda terör estirmeyi meşrulaştırmak kabul edilebilir bir durum değil, ben normalleştirmiyorum.

Sizin dediğinizde herkes hemfikir zaten. Kim öğretmen doğru yapmıştır dedi?
Çözümünüz ne peki okulların fakirliği konusunda? Herkes şikayette, bimer öğrenilmiş iyi ki... Tamam şikayet edilsin de okullar nasıl toparlansın biri de buna çözüm bulup onunla gelsin.

iyide kim çocuğun suçu dedi ki?

Hanimefendi burda yalan komu acacak birisi olmadıgımı beni tanıyan arkadaslar cok iyi biliyor. Boyle bir konunun yalanı mı olur?
Ben ogretmeni tanimiyorum olayi ben yasamadim. Ben yengemin anlattigi kadar biliyorum bildigimide yazdim.
Burdaki arkadasların ogretmene yuklenme sebebide o minicik cocugu uzmesi. Ayrica hic para vermemis degiller 150 tl vermisler zaten vermeyecegizde dememisler abim maasini alinca 50 tl yide verecekmis. Yanlis olan ogretmenin surekli para para demesi ucretsiz bir etkinlige cocugu goturmemesi yetmezmis gibi surekli toplu yerlerde dillendirmesi. Neyse uzatmaya gerek yok daha fazla.

Sincanda 2.Sinifta ogretmen yigenimi dovmustu. Mahkemelik oldular ama ogretmen tum ogrencileri sahit tutmus hepsini kandirmis tum sinif dovmedi yalan soyluyolar demisti.

aslında dedim ya Ankara'daki ücretsiz sinema etkinliklerini biliyorum ama hiç h.sonu yapıldığını görmedim. Olay illa yalan da demedim.

yigenime nasıl gidiyor okul okumayi ogrendin mi diye sorunca yengemde iyi gidiyodu simdi biraz mutsuz dedi bende neden dedim ogretmeni sinemaya goturmedi dedi nasil goturmedi kac liraydi ki dedim ucretsizdi donemlik 200 lira istediler bizde 150 verdik 50yi sonra vericektik o 50 lira icin goturmedi dedi. Orta okuldada yigenim var aynı hafta sonu oda gitmis o sadece 15 lira yol parasi odemis. Oyle bir durum olsa 15 20 lira isteyip goturdukleri bir etkinlik degilmiş. Ucretsizmiş.

O cocugun uzuntusunu telafi edebilir mi sizce? Arkadaslari izledigi filmi konusurken oturup aglamasini telafi edebilir mi?
Hic vermeyen vermeye isyan eden başka. 150 tl verip 50de ay basinda verelim diyen veli başka. 100 lira verip 100 lira icin sinif temizlemeyi teklif eden veli bambaşka muamele hak eder.

ben de zaten tepki olarak vermeyenlerden bahsediyorum. Parası olup vermeyen.Ben şahsen anlıyorum öyle velileri, sene boyunca hareketlerinden de anlaşılıyor zaten.
Hayır siz çoğunu vermişsiniz zaten aidatın, hiç vermese tepki gösterdi derim (ki ona da hakkı yok) ama tamamlamaya yakınken sinemadan mahrum olması saçma olmuş.
Belki de aidatla ilgisi yoktur, her sınıftan belirli bir sayı istenmiştir, bazılarını elemek durumunda kalmıştır bilemedim.

Sincanda 2.Sinifta ogretmen yigenimi dovmustu. Mahkemelik oldular ama ogretmen tum ogrencileri sahit tutmus hepsini kandirmis tum sinif dovmedi yalan soyluyolar demisti.
Keske bunlar olmasa lakin ogretmenin bu ulkede gordugu degerde belli. Kendini degersiz hisseden ogretmenler giderek katilasiyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…