- 14 Ağustos 2016
- 4.559
- 21.570
aaa öylemi.
Okul hani bakanlığa bağlı diye sordunuz.
Okul hangi ilçe ye bağlı diye sormadınız..
Valla parasi oldugu halde o aidati vermeyen ama sonra da hesabini soran degisik aileler de var inanin. Herkes bir tuhaf.ya tabi eğitim sistemimiz çok fena. ülkemizin bence en önemli sorunu bu. her akşam haber izlerken illa bu konuda şikayetleniyoruz evde.
o sigara parası verip çocuğuna harcamayan zaten bu işin peşine düşmez. çocuğu umrunda mı ki??
ama bir devlet olarak ya da duyarlı vatandaş olarak çocuğunu önemsemeyenleri boşverip o çocukları biz önemsemeliyiz bence.
mesela bir görümcem var çoluk çocuğu için acayip çabalarlar. eşinin ne sigarası var ne kötü bir harcaması.
bu adam asgari ücret alıyor ve 3 çocuk okula yolluyor. evi de kira. çocuğu koraya almışlar üst baş lazımmış kara kara düşünüyor napıcam diyeya bunlar çok üzücü işte.
bir de bizim de küçükken durumumuz yoktu. kardeşim fen lisesini kazandı. bundan 10 yıl önce falan 500 lira verin yoksa kayıt yok dediler. düşünsenize çocuk dirsek çürütüp kazanıyor ama para olmadığı için gidemiyor. sonra amcam öğretmendi devreye girip yazdırdı. bir de durumu zayıf diye not almışlar.
neyse yardım dağıtan bir yer varmış herkesin içinde çağırmışlar kardeşimi. toplayıp götürmüşler durumu olmayanları. birer poşet vermişler. zaten utanmış ergen çocuk. poşeti açmış kocaman erkek atleti erkek kilodu çorabı falan. bu arada kardeşim kız. otobüse bırakmış inmiş. o zaman çok üzülmüştük
tabi şimdiler de anlatıp anlatıp gülüyoruz.
yani nerden tutsan elde kalıyor.
ciddimisin?Bu arada ilçe milli eğitimde çalışıyorum lavabolarımız sabun ve tuvalet kağıdı yokMüdürlük burası düşünün bide..
Personel olarak bizde aidat veriyoruz
Yani boya isi vs velilerde yspabilir.. o parada baska islere harcanir...Her zaman söylüyorum, elini suya sabuna atmayacaksın. O zaman nasıl olduğunu görür veliler. Şu an okullar bir şekilde dönüyorsa bilin ki öğretmenlerin üstün çabaları ile.
Kitaplar rezalet, ödev ve fotokopi yasak, para toplamak yasak ama ödenek de yok. Nasıl olacak güvenlik, temizlik, eğitim?
Bilmem kaç sene önce kermes düzenledik. 13 bin kadar bir para toplandı, etraftan dilenerek iğrenç renkli boya bağışı aldık. Sırf işçiliği için 13 bin verdik boyacıya. Millet küçücük evini binlerce liraya boyatıyor... Ondan sonra velilerin ağzına sakız oldu, kermeste kazananlar idarecilerin cebine gitmiş, para nerdeymiş. Bi öğrenmişsiniz para para, gelin o zaman okulu boyayın. 4 tane boyacı veli birleşse bedavaya boyanırdı ama kimse emek vermesin, para vermesin, ilgilenmesin. Karşılığında da üstün hizmet beklesin.
Okul ve sınıf paraları konusunda arkadaşım da para vermeyeni etkinliğe götürmüyor çünkü tepki olarak vermeyen var. 20 lira toplanıyor, 2 günlük sigara parası adamın. Okul için denip verilmiyor ama 40 liraya gezi, 50 liraya piknik denince koşa koşa geliyorlar. Öğretmenler parası olanla olmayanı bilir ve bir şekilde telafi eder diye düşünüyorum.
Kimse yapmadı işte, oysa çevremiz marangoz, boyacı gibi velilerle dolu. Hesap sorarlar ama iş yapmazlar.Yani boya isi vs velilerde yspabilir.. o parada baska islere harcanir...
çok ciddi kamu da çalışanların halini bir bilsenizciddimisin?
Öğrenciyi rencide etmek nasıl bir bakış açısı peki?Her zaman söylüyorum, elini suya sabuna atmayacaksın. O zaman nasıl olduğunu görür veliler. Şu an okullar bir şekilde dönüyorsa bilin ki öğretmenlerin üstün çabaları ile.
Kitaplar rezalet, ödev ve fotokopi yasak, para toplamak yasak ama ödenek de yok. Nasıl olacak güvenlik, temizlik, eğitim?
Bilmem kaç sene önce kermes düzenledik. 13 bin kadar bir para toplandı, etraftan dilenerek iğrenç renkli boya bağışı aldık. Sırf işçiliği için 13 bin verdik boyacıya. Millet küçücük evini binlerce liraya boyatıyor... Ondan sonra velilerin ağzına sakız oldu, kermeste kazananlar idarecilerin cebine gitmiş, para nerdeymiş. Bi öğrenmişsiniz para para, gelin o zaman okulu boyayın. 4 tane boyacı veli birleşse bedavaya boyanırdı ama kimse emek vermesin, para vermesin, ilgilenmesin. Karşılığında da üstün hizmet beklesin.
Okul ve sınıf paraları konusunda arkadaşım da para vermeyeni etkinliğe götürmüyor çünkü tepki olarak vermeyen var. 20 lira toplanıyor, 2 günlük sigara parası adamın. Okul için denip verilmiyor ama 40 liraya gezi, 50 liraya piknik denince koşa koşa geliyorlar. Öğretmenler parası olanla olmayanı bilir ve bir şekilde telafi eder diye düşünüyorum.
her yer içler acısı gerçektençok ciddi kamu da çalışanların halini bir bilseniz
O normal bir şey değil tabii ki,çocuğa ne velinin vermediği paradan. Bu konuda çocukla haber göndermek ve çocuklara bahsetmek tamamen yanlış.Öğrenciyi rencide etmek nasıl bir bakış açısı peki?
Ben aidatı yatırdığım halde bankaya bakmadan anasınıfında kızımı köküne kadar rencide etmiş bir öğretmenle karşı karşıya kaldım.Kızıma daha 6 yaşındaki çocuğa annen baban aidatı vermedi (ki verdim kendileri bakmamış) seni okuldan kovacağız demiş aidatlarını verenlerin çocuğuna çikolata vermiş vermeyene vermemiş.
Ertesi gün öğretmene bunu yapma amacını sordum
Teşvik ettim dedi
Çocuğu çalışan sanan öğretmenler de var.
Aynen öyle neler neler...ciddimisin?
Valla toplanti yapilsin madem mesleklerini bilionuz madem o kisileri gorevlendirin.. emri vaki yapin yani..diger zanaati olmayanlarda baska isler yapsinlar.. biliorum dendii kdr basit degil.Kimse yapmadı işte, oysa çevremiz marangoz, boyacı gibi velilerle dolu. Hesap sorarlar ama iş yapmazlar.
bu konuda bizim sınıfımızda çok sıkıntılıO normal bir şey değil tabii ki,çocuğa ne velinin vermediği paradan. Bu konuda çocukla haber göndermek ve çocuklara bahsetmek tamamen yanlış.
işte o mümkün olmuyor, yapmıyorlar yani. 10 lirayı esirgeyen insanlar günlerce uğraşır mı boyaya? Haftalarca sürüyor o boyama işi...Valla toplanti yapilsin madem mesleklerini bilionuz madem o kisileri gorevlendirin.. emri vaki yapin yani..diger zanaati olmayanlarda baska isler yapsinlar.. biliorum dendii kdr basit degil.
geçen gün ilçe mebe gittimAynen öyle neler neler...
Walla donuyoruz kaloriferleri açmıyorlar
İşte diyorum ya hep, 1 sene hiç para toplanmasın ve elde ne kadar para varsa onunla yapılsın. Sabun mu bitti para yok, kapı mı kırıldı para yok. O zaman ancak anlar veliler gerekliliğini...bu konuda bizim sınıfımızda çok sıkıntılı
bazısı bilinçli evet okulun ihtiyacı diyor
bazısı burası devlet okulu banane diyor
benim gibilerde amaaan çocuğa bişey yansımasında ödeyim diyor
ha sınıf 32 kişiden oluşuyor iki dönem aidatını veren sadece 4 kişiyiz.
Ortaya çıkıpta o vermedi ben niye veriyorum tartışmasına dahi girmiyorum
girsemde bişey geçmeyecek elime en azından onu biliyorum
öğretmenler müdürlerin baskısı altında hırslarını çocuklardan çıkarıyorlarİşte diyorum ya hep, 1 sene hiç para toplanmasın ve elde ne kadar para varsa onunla yapılsın. Sabun mu bitti para yok, kapı mı kırıldı para yok. O zaman ancak anlar veliler gerekliliğini...