Aidat vermedi diye sinemaya goturmeyen ögretmen

öğretmenler zor şartlarda çalıştırılıyor olabilir üzerlerinde baskı olabilir aidat toplamak onların asla görevi değil ve mecbur bırakılıyor olabilirler hepsini anlıyorum da whattsapp da bile velileri ifşa etmekten bahseden 100 lirayı veremeyeceğim bunun yerine sınıfı temizlesem diyen velisini rezil eden öğretmenin tavırlarını insanlık dışı çirkin yaklaşımını hiç bir gerekçe açıklayamaz,haklı gösteremez.

aaa öylemi.
Okul hani bakanlığa bağlı diye sordunuz.
Okul hangi ilçe ye bağlı diye sormadınız..
cümle hatası diyelim o zaman
okul çalışanıyım.Bu gibi işlere önce ilçe meb bakar.Bimere de yazılabilir.İlçe meb uygun görürse il meb'e yazar
ilköğretimde aidat diye bişey yoktur
aynısını bizim anasınıfı öğretmenimiz yapmıştı
ama sonunda yapacağına pişman olmuştu.

Bu arada ilçe milli eğitimde çalışıyorum lavabolarımız sabun ve tuvalet kağıdı yok Müdürlük burası düşünün bide..
Personel olarak bizde aidat veriyoruz

Her zaman söylüyorum, elini suya sabuna atmayacaksın. O zaman nasıl olduğunu görür veliler. Şu an okullar bir şekilde dönüyorsa bilin ki öğretmenlerin üstün çabaları ile.
Kitaplar rezalet, ödev ve fotokopi yasak, para toplamak yasak ama ödenek de yok. Nasıl olacak güvenlik, temizlik, eğitim?
Bilmem kaç sene önce kermes düzenledik. 13 bin kadar bir para toplandı, etraftan dilenerek iğrenç renkli boya bağışı aldık. Sırf işçiliği için 13 bin verdik boyacıya. Millet küçücük evini binlerce liraya boyatıyor... Ondan sonra velilerin ağzına sakız oldu, kermeste kazananlar idarecilerin cebine gitmiş, para nerdeymiş. Bi öğrenmişsiniz para para, gelin o zaman okulu boyayın. 4 tane boyacı veli birleşse bedavaya boyanırdı ama kimse emek vermesin, para vermesin, ilgilenmesin. Karşılığında da üstün hizmet beklesin.

Okul ve sınıf paraları konusunda arkadaşım da para vermeyeni etkinliğe götürmüyor çünkü tepki olarak vermeyen var. 20 lira toplanıyor, 2 günlük sigara parası adamın. Okul için denip verilmiyor ama 40 liraya gezi, 50 liraya piknik denince koşa koşa geliyorlar. Öğretmenler parası olanla olmayanı bilir ve bir şekilde telafi eder diye düşünüyorum.

Valla parasi oldugu halde o aidati vermeyen ama sonra da hesabini soran degisik aileler de var inanin. Herkes bir tuhaf.
Eskiden daha fazlaydi bu kayit parasi karne parasi vs seklinde. Herkesten istemezlerdi belli ailelerden alinirdi bagis vs adi altinda. Eskiden ogrenci sayisi da simdikinin neredeyse iki katiydi devlet okullarinda. Simdi aidat seklinde herkesten isteniyor diye biliyorum. Ogrenci sayisi da daha az ozellere gonderim oldugu icin. Durumu olmayanlar belgeliyor ama okul idaresine bildiriyorlar. Ogretmen sadece araci. Parayi isteyen ve istemek zorunda olan idare. Cunku ihtiyaclari onlar karsiliyor.

Oglumun okulundada oyle bi olay olmusmus.. normal herhlde bole davranilmasi onlara gore.. bi ogretmenbole davranirsa herkes napmaz..

Keske abin o 50 tl yi taksite bindrmeyip pesin odeseydi..

Yani boya isi vs velilerde yspabilir.. o parada baska islere harcanir...

Öğrenciyi rencide etmek nasıl bir bakış açısı peki?
Ben aidatı yatırdığım halde bankaya bakmadan anasınıfında kızımı köküne kadar rencide etmiş bir öğretmenle karşı karşıya kaldım.Kızıma daha 6 yaşındaki çocuğa annen baban aidatı vermedi (ki verdim kendileri bakmamış) seni okuldan kovacağız demiş aidatlarını verenlerin çocuğuna çikolata vermiş vermeyene vermemiş.
Ertesi gün öğretmene bunu yapma amacını sordum
Teşvik ettim dedi
Çocuğu çalışan sanan öğretmenler de var.

O normal bir şey değil tabii ki,çocuğa ne velinin vermediği paradan. Bu konuda çocukla haber göndermek ve çocuklara bahsetmek tamamen yanlış.

Kimse yapmadı işte, oysa çevremiz marangoz, boyacı gibi velilerle dolu. Hesap sorarlar ama iş yapmazlar.
Valla toplanti yapilsin madem mesleklerini bilionuz madem o kisileri gorevlendirin.. emri vaki yapin yani..diger zanaati olmayanlarda baska isler yapsinlar.. biliorum dendii kdr basit degil.

O normal bir şey değil tabii ki,çocuğa ne velinin vermediği paradan. Bu konuda çocukla haber göndermek ve çocuklara bahsetmek tamamen yanlış.
bu konuda bizim sınıfımızda çok sıkıntılı
bazısı bilinçli evet okulun ihtiyacı diyor
bazısı burası devlet okulu banane diyor
benim gibilerde amaaan çocuğa bişey yansımasında ödeyim diyor
ha sınıf 32 kişiden oluşuyor iki dönem aidatını veren sadece 4 kişiyiz.
Ortaya çıkıpta o vermedi ben niye veriyorum tartışmasına dahi girmiyorum
girsemde bişey geçmeyecek elime en azından onu biliyorum

Valla toplanti yapilsin madem mesleklerini bilionuz madem o kisileri gorevlendirin.. emri vaki yapin yani..diger zanaati olmayanlarda baska isler yapsinlar.. biliorum dendii kdr basit degil.
işte o mümkün olmuyor, yapmıyorlar yani. 10 lirayı esirgeyen insanlar günlerce uğraşır mı boyaya? Haftalarca sürüyor o boyama işi...

Aynen öyle neler neler...

Walla donuyoruz kaloriferleri açmıyorlar
geçen gün ilçe mebe gittim
nefes alamıyorlardı sıcaktan
ankaranın o soğuğunda cam açmışlar heryerden öyle çalışıyorlardı
sizde şikayet edin en iyisi ama nereye

İşte diyorum ya hep, 1 sene hiç para toplanmasın ve elde ne kadar para varsa onunla yapılsın. Sabun mu bitti para yok, kapı mı kırıldı para yok. O zaman ancak anlar veliler gerekliliğini...

İşte diyorum ya hep, 1 sene hiç para toplanmasın ve elde ne kadar para varsa onunla yapılsın. Sabun mu bitti para yok, kapı mı kırıldı para yok. O zaman ancak anlar veliler gerekliliğini...
öğretmenler müdürlerin baskısı altında hırslarını çocuklardan çıkarıyorlar
ama bazıları gerçekten ucunu fazla kaçırıyor.
Şimdide sınıf anneleri başladı öğretmenciliğe
bi baskı yapıyolar aklın hayalin şaşar
devlet okulu ama devlet bakmıyor zaten
herkesin elini taşın altına koyması lazım
bu sene benim kız 1.sınıf 30 günü geçti devamsızlığı
en son influenza diye bir virüs bulaştı çocuğa
kandaki idrardaki enfeksiyon hiç geçmiyor zaten
çocuk çişini tutuyor eve kadar giremiyor kokudan lavaboya
hizmetli sayısı dersen 1 2 anca var
sonra bi bakıyorum herkesin çocuğu hasta hoooop müdüre çıkalım heryer leş gidelim bu ne böyle lafları havada uçuşuyor
dedimki elinde olmayana bişey deme hakkımız yok ama olanda versin ya bi zahmet
olmuyo işte temizlik falan sıkıntı personel olmadan olmuyor
ha verirsin paşa gibi paranı yine pislik götürür heryeri işte o zaman arşa kadar çıksın sesiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…