Aidat vermedi diye sinemaya goturmeyen ögretmen

himm siz de yazmamissiniz öğretmenin ne çıkarı var
. herhalde tek denecek savunma idareden laf yemek istemiyor olabilir. Ki orda bile üzerine gidilen bir öğretmen görürüz. Belki de anlatılmayan şeyler var. Benim dediğim direkt vurun abaliya yanlış

ama herkes var gibi yazmış..ki konu sahibine iki soru sordum daha o buradayken iki soruya da cevap vermedi daha çok kendi gibi yazanlara cevap vermiş. Garip
Tabiki var gibi yazıyoruz konunun gercek olduğunu düşünüyoruz. Siz nerden çıkardınız konu gercek değil diye ki. Neden gercek olmasın ben de küçükken işsiz babamın halini anlatamazdım buna rağmen tek ayak üstünde beklerdik her gün ceza olarak aidat ödeyene dek her sabah. Öğretmenlere saygı ve sevgimiz sonsuz ancak her mesleğin kötüleri vardır

benim ve iki kardeşimin başına gelmedi hepimiz farklı okullsrda okumamiza ragmen. Aidat da vermedik. Hala öğretmeni ilgilendiren durumu cozemedigim için anlam veremiyorum olay bu..biri şikayet etten farklı mantikli bişey yazarsa aydınlanacagim

Eğitim önce o zihniyetlere şart
Yarın bi gün inşallah o çocuk büyüdüğünde onun eline düşer böyleleri .
AMİNNNNNN

Çok çok şanslıymışsınız. İstanbulda üç okul değiştim hepsinden de aidat istendi dört kardeşiz onlardan da istendi. Öğretmenlerin çaresiz bırakılması kötü bir durum. Ama konudaki gibi velinin rencide edilmesi cocukların üzülmesi de çok kötü bir durum. Öğretmeni ilgilendiren davranışı bu yani. Whatsapptan mesajlar filan da varmış konu sahibi de nasıl şikayet etmeliyim neler yapmalıyım diye soruyor bu yani. Anlamadığınız nokta neresi ki ben anlamadım açıkçası kusura bakmayın.

Son düzenleme:
Ogretmenin davranisini hakli bulmadim zaten daha once de soyledim. Zorunlu olmayan bir para diyorsunuz ama okullarin ihtiyaclari icin ayrilmis bir odenek bir para yok ulkemizde. Her okul basinin caresine baksin deniliyor. Nasil bakacak velilerden aidat toplayarak bakacak. Evine ekmegi zor goturen insanlar olabilir bunlar zaten muhtarliklardan yoksulluk kagidi cikartip aidattan muaf olabiliyor. Esasen konu o da degil, bu cocuklarin etkinlik parasi ve etkinlikler de bedava degil. Ogretmenin uslubu bir yana once okullar aidati neden ister,MEB okullara ne ayirmis neye izin vermis once bunlari bir arastirmaniz ve ogrenmeniz lazim. Duzen bu sekilde maalesef ve ogretmen devletin tahsilatciligini yapmak zorunda birakiliyor tartistigimiz nokta bu bizim.

Ben ne diyorum siz ne diyorsunuz. Ögretmeni de haklı çıkardınız bravo.
Ögretmen insan da ailesi aidat vermedi diye utandirilan cocuk ne peki?
Sistemin sonucu bu iste. Ogretmenin davranisini hakli bulmadim ama her seyi ogretmene yuklemek maalesef bu gibi istenmeyen sonuclara yol acabiliyor. Sizin anlamak ve ogrenmek istemediginiz nokta da budur

Sikayet edip watsap yazilarini delil olarak kullanin. Paranizi 150 tl geri alın

Size katiliyorum. Bu hanimefendi ögretmenle ayni zihniyette. Ilkokulda basima geldi aidat veremedik diye ailelerimiz serefsiz oldu.Okula posetle giderdik kiz kardesimle cantamiz yoktu bizim. Bazi insanlar yokluk bilmiyorlar ki.
Yokluk yasayan veliler muhtarliklara basvurup kagit cikarttirabiliyorlar ve bu sekilde aidatlardan muaf olabiliyorlar keske sizin zamaninizda da olsaydi bu uygulama ama demek ki yokmus.

Sizi bilmiyorum da benim asgsri ucretle calisan tanidigim alilelerin bir tek egitime parasi yok! Ikincisi sikayet edilince ogretmen tepki olarak cocugu boslayabilir. Ucuncusu Ankaradaki ogretmenler ozellikle Sincandakiler ozellikle ilkokul gibi kucuk daglari ben yarattim havasindalar.

İlçeye değil il milli eğitim müdürlüğüne gidin. Silsileyi atlayınca arada kalan makamlar töhmet altında kalıyor işiniz daha hızlı hallediliyor.

Hanımlar lütfen öğretmen temalı bir konu daha öğretmen-veli kavgasına dönüşmesin.

Konudaki öğretmen kabahatli, ne olursa olsun böyle bir durum yaşanmamalıydı, ilgili mercilere şikayet edilmesi gerekiyorsa edilmeli ama devlet okullarında okulun öğrencilere yönelik tüm ihtiyaçları velilerin yaptığı bağışlarla karşılanıyor, bu ben okurken de böyleydi, şimdi de böyle, durumu iyi olmayan, ihtiyaç sahibi çocuklardan aidat alınmıyor, alınamaz, alınmamalı da zaten, yalnız burada direkt ve tek suçlu öğretmen değil, bazı arkadaşlar bunu anlatmaya çalışmış ama sanırım yanlış anlaşılmışlar.

Eskiden özellikle 80'li 90'lı yıllarda öğrencilik yapanlar iyi bilir, okulların okul aile birliği olduğu gibi bir de okul koruma dernekleri vardı, koruma dernekleri okuldaki ihtiyaç sahibi çocukları tespit eder, ilçe esnafını gezer, makbuz karşılığında nakdi yardım toplar, giyim ayakkabı vb dükkanlardan ihtiyaç sahibi çocukların tepeden tırnağa giyimlerini bağış olarak alır, kermes, okul yararına yemekli geceler düzenler, sinema, tiyatro, müze vb ücretli gezilerde ücreti ödeyemeyecek çocukların masraflarını karşılarlardı, toplanan nakdi yardımlar hem okulun genel ihtiyaçları hem ihtiyaç sahibi çocuklar için harcanır, deyim yerindeyse kendi yağlarıyla kavrulmaya çalışırlardı.

Sonradan bu dernekler feshedildi, artık sadece okul aile birlikleri var, koruma derneklerinin faaliyetleri okul aile birliklerine tanımlandı mı bilemiyorum, eskiden en azından 6-7 yıl öncesi koruma derneği gibi faaliyet gösterebiliyorlardı, eğer hala okul koruma derneklerinin yaptığını okul aile birlikleri de yapabiliyorsa kusura bakılmasın o zaman bu okul aile birlikleri neden vazifelerini yapmıyor?

Durumu olmadığı için aidatı ödeyemeyen aileleri sıkıştırmak yerine ya da sinemaya gitmek isteyen bir çocuğu gözü yaşlı geride bırakmak yerine, niye makbuzlarını alıp çıkıp esnaftan bağış toplamıyorlar?

Ayrıca yanlış biliyorsam veya yeni düzenlemeler olduysa da bilgim dahilinde değilse lütfen öğretmen arkadaşlarım gerekli düzeltmeyi yapsın, okul aidatlarını toplama görevi okul aile birliklerinindi, okula ilk kayıt yaptırmaya gittiğiniz gün gönlünüzden ne koparsa denerek öğretmen değil okul aile birliği üyeleriyle muhatap edilirsiniz, yanlış mıyım? Peki o zaman neden öğretmenlere vazifeleri olmayan bir görev verilip çocuklar üzerinden velileri sıkıştırmaları isteniyor?

Vazifesi olmayan birşeyi öğretmene dayatırsanız, görevi çocuklara eğitim vermek olan öğretmen velinin ve çocukların gözünde para istemekten başka birşey yapmayan biri olur, çocuklar öğretmeninden, okulundan, eğitimden soğur.

Birçok yanlış var ve maalesef bu yanlışlar yüzünden olan çocuklara oluyor, tek suçlu da öğretmen denip işin içinden çıkılıyor, genel itibariyle okullarda herkesin görevi farklıdır, öğretmen eğitimcidir, müdür idareci, okul aile birliği eksik tespit edip temin etmekle yükümlüdür zira bunun için gönüllü olur, temizlik görevlisi temizlik yapar, kapıdaki güvenlik çocukların güvenliğinden sorumludur, herkes üstüne düşeni yapsa kimse kimseyle karşı karşıya gelmek zorunda kalmaz.

Son düzenleme:
Yazık değil mi o çocuğa nasıl utanmiş ve üzülmüştür. Onun öğretmenliğine ... ben. Eğitimci olacak birde. Lütfen toplanıp milli eğitime gidin bizzat şikayette bulunun. İnsan olmak bunu gerektirir

Okul mevzuatını çok iyi biliyorum. Okul aile birligindeyim. Bunu yapmaya hakkı yok.

Bulunduğunuz ilin ilçe milli eğitim müdürlüğüne gidin, hem sözlü şikayette bulunun hem de dilekce verin.

İnanın ki bu etkili bir yöntem olacaktır.

Kayda, kanıta gerek yok 147 yi arayın şikayet kaydınızı oluşturun. Bir de ilçe milli eğitime gidip ilçe milli eğitim müdürü ile konuşun, okuldakilerin anasını beller. Aidat yasak. Bağış adı altında alınıyor zaten para. Kaldı ki o sa gönüllülük esasına dayanır.

Evet etten kemikten , hele benim gibi ilkokul öğretmenine hayran biri için çok özeller. Lakin sistemde ki bir hatanın hıncı el kadar çocuktan çıkmamalı. Vicdanda elden bırakılmamalı, kimsenin parası olmayan bir veliyi rezil etmeye ya da küçücük bir çocuğu bu şekilde ağlatmaya hakkı yok. Hani ne oldu çocuk psikolojisi , ondan sonra insanlar isyan edince öğretmenler şöyle böyle, onlarda haklarını arayacak o zaman. Düşünüyorum param olmasa veremesem ve çocuğum böyle bir duruma düşse o müdürü, o öğretmeni o okulda kim varsa bundan sorumlu Allah yarattı demem. Devletin uygulaması hatalı, okullar zor durumda vs bahane değil hiç bir şekilde, eşit davranamıyorlarsa yapmasınlar o etkinliği bu kadar basit. Devlet okulu orası özel olsa hadi diyeceğim, o çocuklar okumak zorunda, oraya gitmek zorundalar ve madem bu zorunlu kimsenin onları rencide etme hakkı yok. Bu zorluklar gizli değil ama kimse gidip bir özel şirkette çalışayım demiyor değil mi, kendilerini yırtıp ille de öğretmen olacağım diye uğraşıyorlar , bunun için mi ? Forumda ne zaman böyle bir konu açılsa öğretmenler şöyle böyle bir sürü isyan bahane kabul etmeyen bir durum bu kimse kusura bakmasın, insanlık, vicdan yoksa gerisi teferruat madem etten kemikten insanlar ve de öğretmenler insanlığın gereğini yapacaklar.

Aidat toplanmasında bir sıkıntı yok çünkü merkezdeki okullar bu aidatlarla dönüyor,biz de de yıllık 100 lira toplanıyor, faturası da veliye veriliyor yasal yani,ama uyanık olanlar vermiyor devlet okulu devlet karşılamalı diyenler var,devlet tabiki karşılamalı ama kapida özel güvenlik var,onu da devlet karşılamaz yani,durumu iyi olanlar kesinlikle yardımda bulunmalı diye düşünüyorum.

Öğretmenin davranışına gelirsek gerçekse çok yanlış davranmış,bir öğretmen olarak onaylamam mümkün değil.

Son düzenleme:
Bir de maalesef çocuğunu sadece okula göndermekle yetinip sınıfın,okulun hiç bir ihtiyacına ortak olmayıp devletin okulu nede olsa deyip kenara çekilen velilere de sinir oluyorum, benim cebimden çıkan paraların haddi hesabı yok,kendi çocukları için bir zahmet bir şeylerden de fedakarlık yapsınlar sigaraya verdikleri paraya acimayanlar çocuklarının eğitimi için verecekleri altı üstü bir 100, 200 lira için kırk takla atıp vermemek için türlü türlü şeyler yapmaları da ayrı trajedi,maalesef toplumca belesciligi çok seviyoruz.

Bu yazım o öğretmeni onayladığım anlamına gelmesin,öğretmen bir çocuğu böyle en ağır şekilde cezalandiramaz,bu sistemdeki en masum şey o çocuklar.

Öğretmenin bir çıkarı olması gerekmiyor, kötü bir insan olduğu için yapıyor olabilir bu davranışı. Her hareketinizi bir çıkarınız olduğu için mi yapıyorsunuz?

Olmuyor ki sadece kuru insanlikla. Keske olsa. Gayet katiliyorum dusuncelerine ama egitimci bir ailenin cocugu olarak kendimi bildim bileli ogretmenlerin yaptigi fedakarliklari gordum. Genelleme yapmayayim ama 10 ogretmenin fedakarligini milyon tane veli yapmiyor maalesef. Devletin kaynagindan cozulmesi gereken,hem ogretmenin hem de idarecinin uzerine yikilmis durumda. İnsanda sinir kalmaz bu durumda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…