:'( :'( Kızlar yine ağlama krizim tuttu. Uzun zamandır bu gurbetlikten dolayı gözyaşı dökmemiştim. Tam alıştım derken yine kalbime bır bıcak saplandı sanki. Yine aile özlemi burnumda tüttü.. Kısaca anlatayım. 21 Yaşındayım. Eşimde 23. evleneli nerdeyse 1 sene olucak. Bursalıym aslen. Kahramanmaraşa geldim gelin. Eşimin ailesi Kahramnamaraşta oturuyor. Bizde ilçesinde oturuyoruz. Eşimin işinden dolyı. Şehir merkezine 30 dkkıka uzaklıkta bir yer. neyse,Eşimle severek evlendık. 4 Yıl felan tanısma surecımız oldu. Sonrasnda 7ay nısanlı kaldık ve evlendik. Aileme özellikle anneme çok düşkün birisiyim. Annemde bana. Her insan annesıne elbette düşkün olur istisnalar hariç. Ama annemle arkadaş gibiydik. Bu samimiyetten olsa gerek,annemle her gün skypeada konuşuruz. Görüntülü,sesli. Yetmezmiş gibi bir de telefonla.. Her ALLAH'ın günü.. Gel gelelim,ilk evlendiğimiz zaman biz her hafta sonu maraşa gderdik. Eşim duramazdı sıkıntıdan. Tanımadığı bilmediği yer felan diye. bende derdim evlenmeden evvel Ayda bir kere gideriz maraşa dyordun ne oldu şimdi. O da derdi ben böyle alışamayacağımı bilseydm demezdim. İşlerim daha da ağırlaşnca bu memlket iyice benı boğuyor. Maraşa gidip arkadaşlarla iki muhabbet edince azda olsa stresimi atıyorum derdi. Ama biz o zamanlar cok tartısırdık. Belkide amacı,kendini dısarı atmaktı ,bilemem.. Şu an 3 haftada bır gdiyoruz . Tam 3 hafta oldu gitmeyeli. Eşim az önce dedi,bu hafta gidicez maraşa,hem askerden arkadaşım gelıcek,onu da görürüm hasret gideririm tamamm ggülüm dedi. Onu deyince içimde patlamaya hazır bomba vardı zateb. başladım ağlamaya. Keşke herkesten uzakta olsak,herkesten uzakta yaşasak dedim. O da dedi çok yanlış düşünüyorsun. Sakın benım bu durumuma haset etme. Ben aileme yakınım sen deilsin diye. bak ALLAHın izniyle yazın Bursaya gidicez diye,,izinlerimin hiçbirini kullanmıyorum 20 gün alıcam gitmek için bunu düşün dedi. Ama çok ağladm. Eşim 1 senesonra felan,tayinini maraşa isticek. Yani akrabası,sülalesi hepsı maraşa. Ben kalıcam afeders,niz sap gibi yanlarında. Ne akraban var ailem. Bir tek eşim. Onda buluruyorum sevgiyide,şefkatide. Hepsı bir kişide toplanınca,çok fazla şey beklıyorsunuz karsı taraftan. Bende eşimden öyle. Dedim keşke maraşa tasınmasak,oraya tasınınca hiç mutlu olamıcaz bak görürsün dedim. Evham yapma dedi,ben orda işimde çook rahat olucam. Sende mutlu olucaksn. BENI dusun İKimizi düşün dedi.. Keşke bursaya taşınsk diyorum ama onada pek yaklasmıor. Şu an okuyorum. Üni 2.sınıf aöf . Ben buraya ancak meslek sahibi olunca yada çocuk sahibi olunca alısırım diyorum kızlar. Siz ne düşünüyorsunuz. Bu yazdıklarımla ilgili. Düşüncelerimle ilgili vs.. Hepinize şimdiden teşekkür ederim..
:'( :'( Kızlar yine ağlama krizim tuttu. Uzun zamandır bu gurbetlikten dolayı gözyaşı dökmemiştim. Tam alıştım derken yine kalbime bır bıcak saplandı sanki. Yine aile özlemi burnumda tüttü.. Kısaca anlatayım. 21 Yaşındayım. Eşimde 23. evleneli nerdeyse 1 sene olucak. Bursalıym aslen. Kahramanmaraşa geldim gelin. Eşimin ailesi Kahramnamaraşta oturuyor. Bizde ilçesinde oturuyoruz. Eşimin işinden dolyı. Şehir merkezine 30 dkkıka uzaklıkta bir yer. neyse,Eşimle severek evlendık. 4 Yıl felan tanısma surecımız oldu. Sonrasnda 7ay nısanlı kaldık ve evlendik. Aileme özellikle anneme çok düşkün birisiyim. Annemde bana. Her insan annesıne elbette düşkün olur istisnalar hariç. Ama annemle arkadaş gibiydik. Bu samimiyetten olsa gerek,annemle her gün skypeada konuşuruz. Görüntülü,sesli. Yetmezmiş gibi bir de telefonla.. Her ALLAH'ın günü.. Gel gelelim,ilk evlendiğimiz zaman biz her hafta sonu maraşa gderdik. Eşim duramazdı sıkıntıdan. Tanımadığı bilmediği yer felan diye. bende derdim evlenmeden evvel Ayda bir kere gideriz maraşa dyordun ne oldu şimdi. O da derdi ben böyle alışamayacağımı bilseydm demezdim. İşlerim daha da ağırlaşnca bu memlket iyice benı boğuyor. Maraşa gidip arkadaşlarla iki muhabbet edince azda olsa stresimi atıyorum derdi. Ama biz o zamanlar cok tartısırdık. Belkide amacı,kendini dısarı atmaktı ,bilemem.. Şu an 3 haftada bır gdiyoruz . Tam 3 hafta oldu gitmeyeli. Eşim az önce dedi,bu hafta gidicez maraşa,hem askerden arkadaşım gelıcek,onu da görürüm hasret gideririm tamamm ggülüm dedi. Onu deyince içimde patlamaya hazır bomba vardı zateb. başladım ağlamaya. Keşke herkesten uzakta olsak,herkesten uzakta yaşasak dedim. O da dedi çok yanlış düşünüyorsun. Sakın benım bu durumuma haset etme. Ben aileme yakınım sen deilsin diye. bak ALLAHın izniyle yazın Bursaya gidicez diye,,izinlerimin hiçbirini kullanmıyorum 20 gün alıcam gitmek için bunu düşün dedi. Ama çok ağladm. Eşim 1 senesonra felan,tayinini maraşa isticek. Yani akrabası,sülalesi hepsı maraşa. Ben kalıcam afeders,niz sap gibi yanlarında. Ne akraban var ailem. Bir tek eşim. Onda buluruyorum sevgiyide,şefkatide. Hepsı bir kişide toplanınca,çok fazla şey beklıyorsunuz karsı taraftan. Bende eşimden öyle. Dedim keşke maraşa tasınmasak,oraya tasınınca hiç mutlu olamıcaz bak görürsün dedim. Evham yapma dedi,ben orda işimde çook rahat olucam. Sende mutlu olucaksn. BENI dusun İKimizi düşün dedi.. Keşke bursaya taşınsk diyorum ama onada pek yaklasmıor. Şu an okuyorum. Üni 2.sınıf aöf . Ben buraya ancak meslek sahibi olunca yada çocuk sahibi olunca alısırım diyorum kızlar. Siz ne düşünüyorsunuz. Bu yazdıklarımla ilgili. Düşüncelerimle ilgili vs.. Hepinize şimdiden teşekkür ederim..
Benim de bu korkum olduğundan dolayı. Tamamıyle maraşa yerleşmek istremediğimi söyledim. Ama o da herkesten uzak olmak ikimiz içinde hiç iyi olmaz. İmdat dediğimizde kimse yanımıza koşmaz. Ama maraşta olursak herkes yanımızda,ALLAH korusun bir şey olduğunda bıze göz kulak olacak insanlar var. En basiti bildiğimiz bir şehir. Sen sadece kendi kendine şöyle olucak böyle olucak diye evham yapıyorsun gülüm dedi. :/ Benm Maraşa gidicek daha kötü olucak diye evham yapmamın sebebi. Eltilerim işte kayıbnvalıdem,görümcemden dolayı evinin huızuru çok bozulmus zamanında. Çok üzülmüşler vs. Benımde öyle olursa diye cok krkuyroum. Yakınlarında olucaz sonucta.. Aynı şehirde..bende gurbetteyim ama bizim ailelerimizin ikiside uzakta. yani eşimin ailesine 5 benim aileme 8 saat uzaklık var. mutluyuz allahıma bin şükür bende ilkte eşimin ailesinin yanında olsaydım üzülürdüm bunalırdım. burda çok iyi bir işe girdim arkadaş ortamamız var kendimize göre gezip tozuyoruz. ayrı bir şehire gitmeyi önerin. yoksa daha mutsuz olursunuz.
İstediğim zaman Bursaya gi,diyorum,Annem ve kardeşim 2 bilemediniz 3 ayda bir geliyorlar. Nerdeyse 2 hafta kalıp gdiyorlar. Ben de gittiğimde 1 hafta kalıp gelıyorum. Eşimin işi stresli ve yoğun. O yüzden her zaman izin alamıyor. Hasta olsa bile.. ben gidiyorum malesef .. çok özlediğim zaman ,her zaman değil elbette. En son Kasım ayında gitmiştim. Ailem şUBAT AYINDA gelmişlerdi işte..çok bunaltmışsın kendini bende bursalıyım ve eşimin ailesinin bulunduğu şehre gelin geldim hatta kayınvalidemle aynı binada oturuyoruz ilk aylarda bende çok bunaldım ama insan kendine meşhale bulunca zaman akıp geçiyor iş aradım bulamadım bir kursa yazıldım oraya devam ediyorum bursaya istediğim zaman gidebilirim hiç kimse kısıtlamıyor beni ama inan hiç gitmek istemiyorum kendini bunaltırsan eşinede yansıtıyosun bunu tartışmalarınız kavgaya dönüşür eşinide bunaltma olumlu bakmaya çalış
Kırmak istemem sizi ama,inanın güzel bir yer değil :/ Çok sıkıcı ve bunaltıcı bir atmosferi var. gezılıcek doğru dürüst bır yeri ykk. Araban yoksa hiçbir yere gidemiyorsun. Bizimde şu anlık yok zaten. O kadar her yer birbirine uzak mekanlar var yani. :/ Sanırım Bursayla kıyaslamakla hata ettiğim için böyle mutsuz oluyorum :SBen kendim k.maras liyim canım eşim Erzurumlu ve ben de burda yalnızım ama hiç sorun etmedim yılda 1 en fazla 2 kere gideriz maras a bütün ailem orda ama ben bu şehre de ayak uydurdum mecburum yani 6 yıldır evliyim ve kv ile yaşıyorum çok da mutluyum.. haa annem yanımda olsa daha çok mutlu olurdum o ayrı ama evlisin artık eski hayatını unutmalisin eşine sürekli sitem ederek geçmez bu hayat esin iyi biri belli kırma onu da maras a geçin ve mutlu olun inş ailesine yakınlık kurmaya bak yapacak başka bisey in yok çünkü.. hem maras güzeldir ben de özledim memleketimi.. burda okuyunca bile gözlerim doldu heyecanlandim..
Valla ben 3 hafta önce dşük yaptım ikimizinde ailesi burda olmadığı için hastanede yanlızdık. sonra eşimin iş arkadaşının eşi var onu aradık eşiyle birlikte hemen koştu geldi yanımıza gece yanımda kaldı. bence arkadaş edinebilirsiniz başka bir şehirde. uzak olmak en iyisiBenim de bu korkum olduğundan dolayı. Tamamıyle maraşa yerleşmek istremediğimi söyledim. Ama o da herkesten uzak olmak ikimiz içinde hiç iyi olmaz. İmdat dediğimizde kimse yanımıza koşmaz. Ama maraşta olursak herkes yanımızda,ALLAH korusun bir şey olduğunda bıze göz kulak olacak insanlar var. En basiti bildiğimiz bir şehir. Sen sadece kendi kendine şöyle olucak böyle olucak diye evham yapıyorsun gülüm dedi. :/ Benm Maraşa gidicek daha kötü olucak diye evham yapmamın sebebi. Eltilerim işte kayıbnvalıdem,görümcemden dolayı evinin huızuru çok bozulmus zamanında. Çok üzülmüşler vs. Benımde öyle olursa diye cok krkuyroum. Yakınlarında olucaz sonucta.. Aynı şehirde..Aama tabi eltilerimde de saygısızlık var da.. hiç bir şey tek taraflı değildir elbette..
ALLAH razı olsun. Tavsiyeleriniz için. Eşimde çocuk olunca alışıcağımı düşünüyor işte. Ama o da şu an istemıyor zaten. Ben de aksine. Okuyup,bir meslek sahibi olursam ben ancka öyle alışırım bu gurbetliğe dedim. İnşaALLAH olursun gülüm dedi. Kpssye grmiştim gecen sene 71 almıştm. Ama sırf kendimi denemek içindi. inşaALLAH buu sene bilinçli bir şekjilde girerim. Teşkkür ederim..Yasin cok kucuk sakin cocuk dusunme..
Ki esin 30 dk mesafede heralde gidicek eger ailesi huzur bozmuyosa sizi yipratmiyorsa sadece kadinlar ailesiyle vakit gecirmekten hoslanmaz..onun da hakki..Sen uzaktasin diye o ndn ailesine uzak olsun ki..
Sen Bursadan cikarken esinin ailesinin marasta oldugunu biliyordun..bi supriz olmadi sana onun icin verdigin kararlardan dolayi bulundugun ani ve yeri guzellestir...
Esinle huzurunu bozma..hepimiz annemize duskunuz hatta ben ust komsuya alt komsuya bakkalimiza bile düskündüm ama bak simdi tayin tayin dolasiyoruz
3 ay snra şarka gidicez Maraş gelse varyaaa(tercihlere bile yazmadik %0 gelme ihtimali:) pedibör icinde lokum dagitirim :):)
Bi ikincisi sinava 19 gun kaldi burada moralini bozup motivasyonunu dusurme ders calis:) snra dersaneye git kpss yap calis yasin daha cok kucuk bisey kaybetmis dglsin..ama cocuk icin dur bak simdi cevrende baslarlar sana ne zmn ne zmn die snra esin kmsuda cocuk gorur heveslebir falan bizde yapalim die sakin bak en az 3 yil cocuk dusunme sana soranlarada henuz dusunmuyorz de kapat gtsn konuyu...cocuk ne can skntsi alir ne ozlemi dindirir..
Kizim 5 aylik iki gundur 4 saat kalkmadan uyudm icim icimde halay cekiyo cok yoruldum 5 aydir...bnmde kimsem yok inanki cok bunaliyorsun yasinda kucuk iyicene bunalirsin ..
Ben de öyle diyorum. Ama böyle düşünme,çok yanlış. Birmizden birinin ailesi,tanıdığı olmalı yaşadığımız yerde. Dünyanmın bin birttürlü hali var. Ama ben senı çook iyi anlıyorum. Memleketini,aileni istemen,oraya yerleşmek istemen çok doğal. Ama benım işim'haydı şu memlkete gidelm,orda çalışırım' diye denilecek kdr serbest mesleğe sahip değilim ki gülüm ,maraşa gidicen emın ol daha güzl olucak her sey diyor işte. Benı ıkna ediyor,tesellı ediyor. Sonuunda yine ben susuyorum :Sankara gibi bir yere gidin orta yolu bulun bari.
:/
Bursa olanakları fazla bir şehir kabul ediyorum ama maras da boğucu değil bence havası güzel en azından bursa kadar kalabalık da değil hem ya benim gibi erzurum da olup 9 ay kış yasasasin ne yapardınız bilmem :) en nefret ettiğim şehir oldu erzurum.. bursaya taşınma planımiz var dua edin nolur biz de sizin memlekete gidelim..Kırmak istemem sizi ama,inanın güzel bir yer değil :/ Çok sıkıcı ve bunaltıcı bir atmosferi var. gezılıcek doğru dürüst bır yeri ykk. Araban yoksa hiçbir yere gidemiyorsun. Bizimde şu anlık yok zaten. O kadar her yer birbirine uzak mekanlar var yani. :/ Sanırım Bursayla kıyaslamakla hata ettiğim için böyle mutsuz oluyorum :S