Ağustos 2013 Anne Adayları Buraya.... ::)))))))

bende 12. haftada bırakacağım. yani 12 gün daha kullanıcam sonra bitiyor çok şükür. senin kanama falan oldumu daha önce. ilk denemn mi

bende hayırlısıyla 26 ağustos tarihinde bebeğimi kucağıma alacağım. biraz geç evlendiğim için geç yaşta anne kaldım 37 yaşındayım :))) çok korkuyorduk eşimle ama çok şükür Allahıma hamile kaldım fakat kaldığımda 65 kg şimdi 74 kg çok moralım bozuk daha başta 9 kg aldım ve çok korkuyorum gerisi nasıl olacak çevremdekı herkes 25 30 kg arası aldı fakat onların hepsı son 6 aydan sonra almaya başladılar benım bıraz cok fazla artış oldu benım gıbı cok kılo alan var mı

olsun sağlıkla alalım kucağımıza inşallah sonra veririz kiloları hayırlı olsun Allah aratmamış

çicek demeti çok tesekkur ederım sağlık açısından korkuyorum bu kadar hızlı kılo almayı çok şükür tekrardan zorlanmadan hamıle kaldım ama sağlıkla doğurmak nasıp etsın cunku fazla kılonunda sorun olduğunu soyluyorlar

aramiza hosgeldin begar :)) saglikla kucagina al insallah (hepimiz..) ben hic tartilmadim desem güler misin?? ama hala ayni kiyafetleri giyiniyorum..almadim sanirim..göbekte buyumem var sadece...bence senin sisligin felanda vardir..hepsi kilo degildir..kabizlik cekiyor musun?? o da etki eder...isin kilo kismini ipleri elinde tutmaya calismakla beraber cok kafana takma..psikolojini bozarsin bos yere..hem bebisinde üzülür..bende cok musaitim kilo almaya,dur bakalim ne olucaz :) ama inanki hayatimda belkide ilk kez hic umrumda degil..bende 3 yil bekledim anne olmayi..onun varligi dünyaya bedel..saglikli seyler tuketmeye calisiyorum elimden geldigince..istahimda bir artis henuz olmadi zaten..süt,yogurt.hergun bir haslanmis yumurta,baklagiller,balik vs...eskiden ekmek cok yerdim..simdi az tuketmeye calisiyorum..sik sik yiyorum onun yerine...hersey cok güzel olacak unutma..amannnnnnnn alirsak ta fitness salonlari ne güne duruyor bosver :))))

çok teşekkür ederim ilginize gerçekten bugün yeni üye oldum ve sürekli duygusal moddayım normalde de zırlak bir tiptim şimdi daha da dediğiniz gibi yüce Rabbim kolaylıkla verdi ve kolaylıkla şu süreç geçsin hepimiz bebeklerimizi kucağımıza alalım inşallah :))) kabızlık pek yok hamileyim diyince iş yerindeki arkadaşlarım sürekli birşeyler getiriyor yiyecek normalde de pis boğazlı biriydim zor engel olurdum yemeye ama şimdi dayanamıyorum :)))) bulantı hafiften oluyor kusma olmadı bugüne kadar çok sevdiğim yiyecekleri yiyemiyorum balık mesela çok severım normalde ama son ıkı haftadır ne balık yıyesım var ne de badem- cevız - fındık yararlı olduğu ıcın ağzıma alamıyorum. birde işten cıkınca eve gıdınce yemek yapasım gelmıyor gunduz cok yedıgım ıcın :)))

canım hoşgeldin aramıza:) merak etme o bi doğsun rahat rahat yemek bile yiyemeyeceksin:) sakın takma kafana dr.un bi thelike farkederse söyler zaten nasıl beslenmen gerektiğini. için rahat olsun yani

Selam kızlar :)

Grip oldum ne yazık ki,berbat durumdayım,burnum tıkalı,başım çatlıyor,gözlerimi sanki birisi oymuş gibi ağrıyor,boğazım haşat,bu sabah yataktan kalkıp kızımı okula uğurlayamadım bile.Eşim hazırladı,götürdü.Sinirimden ağladım resmen Ihlamur içiyorum,meyve yiyorum,tavuk suyu çorba filan idare etmeye çalışıyorum.Bu sabah ilk kez bir Minoset içtim,doktorum tavsiye etmişti.Öğlen 2'de Dr.randevum vardı,sürüne sürüne gittim mecburen.

Bugün meşhur 2'li testimi yaptırdım çok şükür,inşallah sonuçlar da güzel çıkar da derin bir nefes alıp hamileliğimi de resmi olarak kutlayabilirim artık :) Bebişim o kadar büyümüş ki son 3 haftada inanılır gibi değil,bu 2.bebeğim olmasına rağmen Rabb'imin mucizesi karşısında gözyaşlarımı tutamadım.Bol bol tepindi,gangnam style yaptı diyoruz,çok güldürdü bizi :))
Ense kalınlığı falan normal ama kan testi sonuçları ve yaş parametreleri de ense kalınlığı ile birleşince çıkacak sonuç önemliymiş .
Yaşım 37 olduğu için riskli çıkabilir diye düşünüyorum ve çok huzursuzum bu yüzden.Hayırlısı bakalım,yaşayıp göreceğiz.
Sonuçlar salı Çarşamba çıkar dedi ama cumaya kadar yokmuş doktorum haftaya cuma arayacak beni .Geçmez bu 1 hafta
Allah hepimize güzel sonuçlar alıp mutlu Mesut hamişlipimizin tadını çıkarmayı nasip etsin inşallah .

Selam begar,hoşgeldin :)

Öncelikle akranız seninle ben de 37 yaşındayım,bu 2.hamileliğim.başlangıç için biraz hızlı gitmişsin gerçekten,ben de ilk hamileliğimde ilk 3 ayda 8 kg almıştım ve sonuç ne yazık ki gebelik diyabeti çıktı testlerde.Hamileliğimin sonuna kadar yağsız,şekersiz,unsuz,çok çok sıkı bir diyet yapmak zorunda kalmıştım.Bebeğimin gelişimi hep güzeldi ama ben doğuma kadar kilo alacağıma olanları da verdim bu diyetle.Ama gerçekten çok sıkıntılı bir dönemdi.Günde 4-5 kez parmaklarımdan kan alıp evde şekerimi ölçmek zorundaydım,not alıp doktoruma bilgi veriyordum,neyse ki diyeti sıkı tuttuğum için insülin iğnelerine ihtiyaç duymadan hamileliğim bitti.
Benden sana tavsiye (bu hamileliğimde ben de öyle yapıyorum ve 12 haftada 2 kg.aldım.) Hamurişi ve yağlı olan herseyden uzak dur..Sebze,meyve,ızgara ile beslen,ekmek ve makarnada tam buğday olanları tercih et.Haftada 1 gün kendine ödül ver,bu bir dilim pasta olur,börek olur artık Canın ne çektiyse.Şekerli meyve suları ve meşrubatları,fındık fıstık çekirdeği saymıyorum bile.
Günde sadece birkaç adet fındık ya da ceviz ya da badem hakkımız var,fazlası direkt yağ depolarını besliyor ne yazık ki
Şu andaki bulantılar,yemek bile yapmak istememeler çok normal.Benim de bu hafta başına kadar devam etti,3-4 gündür kalmadı bulantı falan .12 hafta civarı bitiyor genelde .
Bebişine sağlıkla sıhhatle güle oynaya kavuşman dileğiyle :)

Merhaba cnm bende senın gıbı ılaç deposuna dönüşenlerdenim.bende hala pruluton iğne oluyorum haftada 1 kere.gecen hafta antibiyotık iğne kullandığım ıcın prulutonu 1 hafta ertelemek zorunda kaldım ve bu sabah wc ye bı kalktım kahverengı akıntı hemde baya akmış cok üzüldüm başladım ağlamaya hemen Dr gıttım bır pruluton ığne yaptı ultrasonlada baktı kanama gözükmüyor dedı.coraspırıne, apıkobal vıtamıne,folic asıte,progestan hapa devam dedı.ama kahve akıntım bu saat oldu sabahtan Berı kesılmedı.
Sen pruluton ığneyı ne zamana kadar kullanacaksın?
Kızlar aranızda hala lekelenme gecıren varmı?cok moralsızım

Selam Nes :)
Ben de Memorial'a gidiyorum,doktorum Figen hanım ve o da bugünkü kontrolümüzde önümüzdeki hafta 4 gün tatile çıkacağını söyledi.Acaba seni de ona mı yönlendirdiler ?Eğer öyle ise gerçekten işinin son derece ehli bir doktor,tavsiye ederim.Özellikle usg yorumlaması çok başarılı,hatta bunu aynı hastanedeki Prof.Cihangir bey de söylemişti ve Figen hanımı bu konuda çok övmüştü.
Kolay gelsin canım,hayırlı haberler alman dileğiyle.

Muayene 285 tl dedilerse Cihangir bey'e yönlendirdiler sanırım,zira Figen hanımın muayenesi 160 tl civarı ve de ultrason için ayrıca bir ücret ödenmiyor.Cihangir beyin odasındaki çok gelişmiş bir ultrason cihazı belki onun için ekstra ücret talep ediliyordur bilemiyorum.
Kritik bir durum söz konusu olsa hiç düşünmeyin paraya kıyın derim çünkü Cihangir bey gerçekten çok profesyonel ve hiçbir şey yavrularımızdan kıymetli olamaz,ama sadece 2'li test taramaları için Figen hanımı şiddetle tavsiye ederim.Benim 3. Gebeliğimi takip ediyor Figen hanım.İlk bebeğimi 16 haftalıkken kaybetmiştim ne yazık ki.
Kızımı onunla dünyaya getirdim,çok tecrübeli ve çok da cici bir doktor.Bir abla gibi yaklaşır her zaman.
Herman beyin methini de çok duydum bu arada, seçeneklerden biri o olunca söyliyim dedim

Perşembe gideceksin sanırım Gökçe bence söyle dr'una erken başlayabilir kalsiyuma...Aramızda tam 7 gün var...Biz Temmuz ortası kucaklarız bebeklerimizi ,)) Cinsiyetlerini merak ediyorum seninkilerinnn...

Çok heyecanlı ve endişeliyim ikili test için.Ne kadar yakın akraba varsa hepsine riskli olduğunu söylemişlerdi.

İçinizi rahat tutun...Bakın buradaki herkes endişeyle bekliyor..İkili bitecek üçlü çıkacak üçlüsü bitecek dörtlüsü derkeeeen birde bakmışsınız ağustos gelmiş...Endişeleri bir tarafa bırakıp keyfini çıkarınnn :)

Evet canım Cihangir beye yönlendirdiler. Gebeliğin 11.haftasındayım doktorum da Betül hn.o yönlendirdi beni Cihangir beye 12 hafta git diye oda o hafta izindeymiş.ense kalınlığına falan bakılacak inşallah hayırlı sonuç alırım.herman bey dede aşılama yaptırmıştım ınsanda aldım randevu oda iyi bir doktor. Haftata Çarşamba hermana, 5 Şubat'ta da Cihangir beye gidicem. Bana da Cihangir beyi övdüler sadece o dalda uzmanlığı varmış hayırlısı hepimiz için

Hayırlı olsuuuun...Kilonun ne önemi var sonradan verilir...Ama doktorunuza bir danışın belki diyetisyene yönlendirir...Sakıncalı bir durum yoksa yemeğe devammmmm :)) Nasıl olsa şişeceğiz :)

Çok geçmiş olsunnn...Hepimiz duygusalız bazen bi pişttt'e bile ağlar olduk...Benim de perşembe çıkacak kan testi sonucum...Doktorum rahatlattı ama...Sorun yok dediyse yoktur sizinde takmayın kafanızaaa..Aynen öyle tadını çıkartmak istiyorum bende artıkkk :)

Hayırrr kesinlikle moralini bozma..Benim 2 kez kanamam oldu...1.ci kırmızıydı ve ilk kez böyle birşey yaşadığım için çok endişelendim hatta düştü bebeğim sandım..Ağrılı kanama olunca iyi değilmiş,ağrıda ağrı olacakmış ama doğum sancısı gibi kramplar falan yani....2. kanamam kahverengiydi daha yeni salı akşamı yaşadım daha rahattım..Çünkü kahverengiden korkma demişti dr'um...Endişelenme 2-3 sürebilir...Doktorum ne zaman kes derse iğneleri o zmn keseceğim...Çok geçmiş olsun...Endişelendiğin ve üzüldüğün anda karnındaki bebeğin de seninle aynı hüznü paylaşıyor bunu sakın unutma...Dik ayaklarını yat ben artık öyle yapıyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…