zaten bu güne kadar 2 kere falan kullanamadığım olmuştu çeşitli sebeplerden dolayı
bu hafta da 3 gün evde kalmadım yanımda olmadığı için kullanmadım. bugünde canım istemedi.
yarın zaten 12 haftalık oluyor. 12 hafta dolunca bırakacaktım.
birşey olmadı çok şükür. inşallah olmaz da
ne benimkine ne bir başkasınınkine
sen ne zaman bırakacaksın
bende 12. haftada bırakacağım. yani 12 gün daha kullanıcam sonra bitiyor çok şükür. senin kanama falan oldumu daha önce. ilk denemn mi
bende hayırlısıyla 26 ağustos tarihinde bebeğimi kucağıma alacağım. biraz geç evlendiğim için geç yaşta anne kaldım 37 yaşındayım :))) çok korkuyorduk eşimle ama çok şükür Allahıma hamile kaldım fakat kaldığımda 65 kg şimdi 74 kg çok moralım bozuk daha başta 9 kg aldım ve çok korkuyorum gerisi nasıl olacak çevremdekı herkes 25 30 kg arası aldı fakat onların hepsı son 6 aydan sonra almaya başladılar benım bıraz cok fazla artış oldu benım gıbı cok kılo alan var mı
bende hayırlısıyla 26 ağustos tarihinde bebeğimi kucağıma alacağım. biraz geç evlendiğim için geç yaşta anne kaldım 37 yaşındayım :))) çok korkuyorduk eşimle ama çok şükür Allahıma hamile kaldım fakat kaldığımda 65 kg şimdi 74 kg çok moralım bozuk daha başta 9 kg aldım ve çok korkuyorum gerisi nasıl olacak çevremdekı herkes 25 30 kg arası aldı fakat onların hepsı son 6 aydan sonra almaya başladılar benım bıraz cok fazla artış oldu benım gıbı cok kılo alan var mı
Evet canım ya erkek dedi...Bir daha ki aya netleştiririz de dedi ama...Bu kanamalardan sonra cinsiyetin hiç bir önemi yok sağlıklı olsun da...Kan sulandırıcıymış...Karından vurulan minik iğnelerden...Corasprin,Elevit,Folbiol,Proluton(6 günde bir) Progestan sabah ve öğlen gece yatarken de jel...Bunları zaen vermişti geçen sefer bir de hergün bu kan sulandıcı iğneden verdi işte şimdi...Bir sonraki kontrol 16. haftada kan hapı ve kalsiyuma başlayacakmışım...Kendimi yürüyen ecza deposu gibi hissediyorum :) Hayırlısıyla sağlıklı sıhhatli kucağımıza alalım inşallah bebeklerimizi...
Aaa benimde eşim taksim ilk yardımda sağlık memuru. Ben tedaviyi memorialde oldum şu 3 aylık dönemi orda geçiriyim daha sonra başka doktora gideyim diyorum çünkü memorialde hem muayene ücreti pahalı hem ultrasona girmek pahalı.bide ikiz yaa ondan devam ediyim diyorum ama bilemedim ne yapıcam. Rutin kan tahlillerimi bende Taksim'de yaptırıyorum hatta hastaneye bile gitmeden eşim kanımı alıyor götürüyor:) haftaya 12 hafta memorialdeki doktorum beni yine memorialde bir doktora yönlendirdi 12 hafta kontrolleri için o konuda uzmanmış şansya o doktor da hafta izinde Şubat 4.5 gibi gel dedi. O zamanda 12 hafta geçiyor bende o zaman yaptırmak istiyorum nereye gideceğimi bilemedim. Ne zor şeylermiş
Şu anda aynı doktorum daha değiştirmedim. Bende ikiz olduğu için değiştirmek pek istemiyorum ama ne bilim muayenesi 220 tl.tabi diğer şeyler hariç hadi kan testlerini falan orda yaptırmıyorum.mesela Şubat'ın 5 inde gideceğim doktorun muayenesi 285 tl bide ultrason için 200 tl falan dediler ense kalınlığına ve diğer şeylere baktırmak için de ona canım sıkıldı zaten muayenede ense kalınlığına falan bakıcak ayrıcaki parayı anlamadım. Benim eşim üroloji bölümünde senin görümcen hangi bölümde? Bakıcam duruma göre ya türkiye hastanesine Yada Florence Nightingale gidicem herman beye ben tüpden önce aşılamayı hermanda yaptırmıştım bilmem duydun mu? Oda iyi bir doktor
Canım seni bilmem ama benim el bileklerim ve dirseklerime kadar kramplar giriyor. Sanırım kalsiyum eksikliğinden. Ekmek bölemiyorum elimle bir şey koparamıyorum dehşet canım yanıyor. Halbuki deli gibi ayran yoğurt peynir tüketiyorum. Ama ikizler sağolsun hepsi onlara gidiyor sanırım...
amin inş hepimizin yavrusunu korusun herşey onlar için aynı senin gibi bende birsürü ilç kullanıyorum o iyi olsun kucağıma alayım da herşeye razıyım valla
Çok heyecanlı ve endişeliyim ikili test için.Ne kadar yakın akraba varsa hepsine riskli olduğunu söylemişlerdi.
Muayene 285 tl dedilerse Cihangir bey'e yönlendirdiler sanırım,zira Figen hanımın muayenesi 160 tl civarı ve de ultrason için ayrıca bir ücret ödenmiyor.Cihangir beyin odasındaki çok gelişmiş bir ultrason cihazı belki onun için ekstra ücret talep ediliyordur bilemiyorum.
Kritik bir durum söz konusu olsa hiç düşünmeyin paraya kıyın derim çünkü Cihangir bey gerçekten çok profesyonel ve hiçbir şey yavrularımızdan kıymetli olamaz,ama sadece 2'li test taramaları için Figen hanımı şiddetle tavsiye ederim.Benim 3. Gebeliğimi takip ediyor Figen hanım.İlk bebeğimi 16 haftalıkken kaybetmiştim ne yazık ki.
Kızımı onunla dünyaya getirdim,çok tecrübeli ve çok da cici bir doktor.Bir abla gibi yaklaşır her zaman.
Herman beyin methini de çok duydum bu arada, seçeneklerden biri o olunca söyliyim dedim
Selam kızlar :)
Grip oldum ne yazık ki,berbat durumdayım,burnum tıkalı,başım çatlıyor,gözlerimi sanki birisi oymuş gibi ağrıyor,boğazım haşat,bu sabah yataktan kalkıp kızımı okula uğurlayamadım bile.Eşim hazırladı,götürdü.Sinirimden ağladım resmenIhlamur içiyorum,meyve yiyorum,tavuk suyu çorba filan idare etmeye çalışıyorum.Bu sabah ilk kez bir Minoset içtim,doktorum tavsiye etmişti.Öğlen 2'de Dr.randevum vardı,sürüne sürüne gittim mecburen.
Bugün meşhur 2'li testimi yaptırdım çok şükür,inşallah sonuçlar da güzel çıkar da derin bir nefes alıp hamileliğimi de resmi olarak kutlayabilirim artık :) Bebişim o kadar büyümüş ki son 3 haftada inanılır gibi değil,bu 2.bebeğim olmasına rağmen Rabb'imin mucizesi karşısında gözyaşlarımı tutamadım.Bol bol tepindi,gangnam style yaptı diyoruz,çok güldürdü bizi :))
Ense kalınlığı falan normal ama kan testi sonuçları ve yaş parametreleri de ense kalınlığı ile birleşince çıkacak sonuç önemliymiş .
Yaşım 37 olduğu için riskli çıkabilir diye düşünüyorum ve çok huzursuzum bu yüzden.Hayırlısı bakalım,yaşayıp göreceğiz.
Sonuçlar salı Çarşamba çıkar dedi ama cumaya kadar yokmuş doktorum haftaya cuma arayacak beni .Geçmez bu 1 hafta
Allah hepimize güzel sonuçlar alıp mutlu Mesut hamişlipimizin tadını çıkarmayı nasip etsin inşallah .
Merhaba cnm bende senın gıbı ılaç deposuna dönüşenlerdenim.bende hala pruluton iğne oluyorum haftada 1 kere.gecen hafta antibiyotık iğne kullandığım ıcın prulutonu 1 hafta ertelemek zorunda kaldım ve bu sabah wc ye bı kalktım kahverengı akıntı hemde baya akmış cok üzüldüm başladım ağlamaya hemen Dr gıttım bır pruluton ığne yaptı ultrasonlada baktı kanama gözükmüyor dedı.coraspırıne, apıkobal vıtamıne,folic asıte,progestan hapa devam dedı.ama kahve akıntım bu saat oldu sabahtan Berı kesılmedı.
Sen pruluton ığneyı ne zamana kadar kullanacaksın?
Kızlar aranızda hala lekelenme gecıren varmı?cok moralsızım