Ağustos 2013 Anne Adayları Buraya.... ::)))))))

kızlar nasılsınız? Benim ebeyle kontrolüm vardı, benim kendi ebem izinliymiş yerine başkası baktı, bu ay 2.5 kilo almışım, hep bir buçukla geldim bugüne ama bu ay öyle olmuş, ebey iştahım yok dedim, gerçekten de öyle sıcaklardan canım bişey istemiyor, bana ''Allahtan iştahın yokmuş'' dedi, resmen dalga geçti yaa

ayyy doğum yapanlar anlattıkça fena özeniyorum bebişlerinizi bizim içinde öpüp koklayın. kalan günlerimiz çabucak kolaycacık geçsin gitsin inşallah

Mrb kızlar bugün sabrımın son demilerini yaşıyor gibiyim hic keyfim yok.. Anlatabileceğim beni anlayabilecek birileride yok buraya yazmak istedm bende..

Malum evdeym yatıyorum yemeğim önüme geliyor sağolsunlar annem kynvalidem yanımda ama herşey gözüme batıyo sanki sıkıldım bide 1 aydır koltukta yatıyorum eşimden ayrı, yatakodası cok sıcak ve annemler gece gelip ilac veriyolar o yuzden mecbur orda yatıyorum.. Evin düzeni o kadar karıştıki nasıl toparlancak bilemiyorum.. eşim artık bir an önce bebeğimz doğsa sende iyieşsen diyor.. Bide ikimizde her yemeği yemeyiz biraz seciciyz,ikimizdede titizlik var biraz.. Bişey diyemiyorum annemlere kırılmasınlar diye.. Hicbişey istediğim gibi olmuyor bişey söylesem bu böyle olsun diye hemen karşı çıkıyolar biz yaparız sen karışma yat dinlen diyolar ama olmuyor işte.. Bebeğe nevresim takımı alıyoruz misal yıkanması lazım diyorum ütüleriz bişey olmaz diyolar lafta söyleyemiyorum.. bebek şekeri fln alınması lazım diyorum tepki gösteriyolar onların zamanında yokmuş diye ne blmm biberonları kendim alıp 5 dk kaynattım dünyanın lafını yedim :S.. abartıyomusum.. Eşimle oturup bişeyler paylaşamıyoruz bile cunku annemler surekli bizimlee :S.. Onların yanındada dipdibe oturup muhabbet edemeyiz haliyle..
O kadar bunaldımki.. Bide gelenler niye yatıyo doğursun diyip duruyor 8 aylık olmuşmuş niye yatıyomuşum.. Çok Bunaldım artık kalkmak istiyorum bırakmıyolar napıcam ben icim icimi yiyiooo..

Uzun oldu biraz kızlar kusura bakmayın.. Hakkınızı helal edin .

Son düzenleme:

canım benim annemde 2 hafta yanımda kaldı. mutfak halısı için saatlerce tartıştık. sanki o kullanacak ben masanın altına sermek istiyorum o mutfağın hiç kullanmadığım abuk subuk açık yerine koyacak. en son dedimki iyi sen oraya koy senin arkandan ben onu değiştiricem, masayıda kaldırmış olucam başıma iş çıkaracaksın dedim. en sonunda vazgeçti hem benim dediğim yere koyunca kendide daha kullanışlı olduğunu gördü. hele beni küçükken teflon tavaya çatal batırdığım için pataklayan annem teflon tavayı önce metal kaşıkla karıştırıp sonrada çatalı batıra batıra yemesin mi bunun gibi bir sürü ufak tefek şey... evimizin düzeni bozulunca strese giriyoruz, evimiz kontrolümüzden çıkıyo. ama canım sabret düşün şurda 1 bilemedin 2 ay sonra 3 kişi kalacaksınız. hem o zaman evininle uğraşacak gücünde olacak. şu an sadece bebeğini sağlıklı doğrmaya odaklan. boşver evin yine eski haline gelir.
biliyorum herşey gözüne batıyo bişey dememek için kendini bazen zor tutuyosun, ama sabırlı ol, bu günler geçtiğinde pişman olacağın üzüleceğin bişey yapmamış ol...

Ay bende benimkiler gelmiyor diye kızıyorum hiç kızmayayım öyleyese... allahtan sağlık açısından bir sorunum yok şuanlık kendi işlerimi görüyorum benimde korkum ani sancım tutarsa panik yaparsam düşersem vs.. kimse yok yanımda kimsede gelmek istemiyor heralde herkes kendi evini isitiyor geçen anneme gittim komşu gidin bu kıza hergün kalın kocası gelinceye kadar bir şey falan olur diyor annemde şakayla karışık naynnn naynn diyor kızsam mı gülsemmi anlamadım yani bi yandan gelsinler istiyorum bir yandanda istemiyorum yanlız oturmasını severim çünkü, bide biliyorum ki onlarda karışacaklar öyle yap böyle yap diye off bilemiyorum iki ucu b.. değnek misali...

Ya bende bu patavatsiz insanlari anlamiyorum arkadas .. Insan azicik dusunceli olur , yok sismissin yok kilo almissin.. moral verecegine pat pat konusuyorlar yaa ne diyecegini sasiriyo insan..Banada gobegin kocaman hemen dogacak gibi diyorlar , diyorum benim ki gobek degil bebek siz kendi halinize bakin , ama bir yerlerde de kafama takiliyo valla ne yalan soliimm

azicik anlayisli olsalar olmuyo Ki sen masallah az almissin her ay 1.5 az bence ...

cnm benim yaa bende de var o , bende duzel takintiliyim..en ufak bardagin yeri degisse bile batar bana .. Bende tekim simdi..annemler izin aldigimda geleceklerini soyluyorlar , kayinvalidemde oyle..Onlar gelince nasil curcuna olacak bilemiyorum sicaklarda bi yandan zaten ..Bakalim artik ..

Sen uzuun zamandir bu durumdasin ve cook haklisin yerinde olsam surekli suratim asik olurdu galiba..Birakin arkadas cocuk benim cocugum istedigimi yapayim di mi ? Ama yoook illa karisacaklar soyle olsun boyle olsun .. Hani sana hep erken diyorlar yaa :) Benim annemde bana diyordu ki , dogumuma 1 hafta kala gelecek ya , sen bebek icin hicbirsey alma ozaman aliriz diyo Dedim ben karnim burnumda 9 aylikken magaza magaza gezemem aliyorum dedim kizdi , anlamazsin sen ben alirim burdan diye :)hatta bana gecelik alma ben burdan alirim diyo.Annem beni en son 12 haftalikken gordu buarada .. bedenimi nerden bilecekse :) Ne desem bilemiyorum .. Ben dinlemedim gerci ama bence sende icinden geceni al , sat ,yap .. sonra ilerde aman cocugma yapacaktim yaptirtmadilar diye icine batar..

Selam annecikler..:)

Herkes bir bir kavuşmaya başladı yavrularına,çok heyecanlııııı :))

Fmfm,gözünüz Aydın canım sağlıkla sıhhatle büyütün pamuk prensinizi inşallah :)

Pampam canım cicileriniz de odanız da bir harika :) sağlıkla gelsin,Mutlulukla büyüsün inşallah odasında güzel bebiş :)

Yarın kontrolümüz var bakalım benimki ne alemde.Sanırım şu anda yan gelmiş yatıyor,karnım iyice yanlara doğru yayıldı çünkü.
Her hareketinde artık canım yanmaya başladı,içerde yeri daraldıkça o da sıkıntı çekiyor tabii,tepik üstüne tepik..

Hazırlıklar bitti gibi,kısmetse bugün perdelerimiz gelecek.Takılsın da odamızın son halini paylaşırım

Bakın bunlar da bebek şekerimiz ve Mevlüt şekerimiz.Bebek şekeri aslında lavanta kesesinden ibaret,Mevlüt şekeri için aldığım gümüş şekerliklere akide şekeri konulacak ama.İsim etiketlerini de eşim grafikere hazırlatıyor benim verdiğim örneklere göre.Onlar takılacak sadece.

Avizeyi de ben hazırladım.:) Evde Koçtaşdan aldığımız bir Japon feneri tarzda avize vardı,onu süsleyip püsleyince tam kızımın odasına layık oldu.Hem de el emeği göz nuru :))

Son düzenleme:
Bu arada yazmayı unuttum ama bebek şekerini de ben hazırladım.Bütün malzemeleri Tahtakaleden aldık eşimle ve Kızımla geçen hafta,oturdum 1 saatte bitirdim hepsini :) Çok keyifliydi :) Üstelik yarı fiyatına maloldu

canım çok haklısın gerçekten insan normal zamanlarda katlanamazken böyle şeylere birde hamileyiz son zamanlarımız ve senin erken doğum riskinde var stresin 3 kat ama yapılacak birşey yok gibi görünüyor herşeyi görme duyma biraz large ol az kaldı zaten biraz daha çekersin sonra evli mutlu çocuklu olacaksın inşallah:)

aman görenler bana neler diyor canım az önce bir müşterim geldi aaa ikiz mi yoksa diyo yok dedim tek ay bence sen bir daha baktır karnın çok büyük diyo hala hey allahım dedim sabır ver bana

canım herşeyiniz çok güzel olmuş güle güle büyüsün kuzucuk bizimde odamız en geç cumaya geliyormuş hafta içi temizlenir yerleşiriz sonra bende paylaşacağım inşallah

Offff Allah sabır,kolaylık versin canım.İnsanın canı kanı da olsa hiç çekemiyor böyle hassas zamanlarda.Allah başımızdan eksik etmesin onları ama kimselere muhtaç da etmesin.Doktorlar bangır bangır akşam haberlerinde bile söylüyor artık,aldığınız bir t-shirt bile olsa bir kez kısa programda yıkamadan asla giymeyin diye.Üretim yapılan yerlerde lekeler oluştuğunda direkt leke çıkarıcı kimyasallar sıkılıyormuş tekstil ürünlerine.Kaldı ki yenidoğan bir bebek sözkonusu.Şakaya gelmez böyle şeyler,erkeni geçi mi varmış?
Yıkansın Dursun işte ne zararı var?Acil durumda iki ayağı bir pabuca girmez insanın en azından.
Kaldı ki senin özel bir durumun var.Benim şükür Allah'a bir sıkıntım olmadığı halde sürekli tetikteyim,her an nişanım gelecekmiş gibi bekliyorum.İki yakın arkadaşımdan biri 35 biri 36 haftalıkken ve hiçbir sorun yokken doğuruvermişti çünkü.

Dilerim en kısa zamanda sağlıkla kavuşursun bebişine de kendi çekirdek ailenizin düzenini kurar huzurlu mutlu Mesut bir yaşam sürersiniz.İçini ferah tut,yavrunu düşün,o günler çok yakın artık.Az daha sabır..

Saolun kızlarr yaa.. Allah razı olsun ilgileniyolar yanımdalar ama 1 ay oldu yaa insan ister istemez bunalıyor..

Demekki bi tek ben değilim hepinizin bu tip başka başka sıkıntıları var..Siz yine kendi annenizi çağırın aralarda gelip yapabilir son zamanlarınızda destek olabilir bide kendi anneniz olunca naz geciyor canınız bişey cekse isteyebiliyosunuz yada kızabiliyosunuz yeri geldiğinde. .Ama yine sinirlenmemek kızmamak elde değil..aslında kynvalide den kynvalideye değişir kendime göre konuştum ama siz nazınız kime geciyosa onu cagırın..teyze, hala, anne,kynvalide.. Ben ilk 2 hafta 3 hafta derken gıkım cıkmıyodu kapıyodum gözlerimi oluyodu.. ama süre uzun olunca.. Bide eski insanlar bizim gibi titiz davranmıyolar bilmiyolar..anlatsan anlamıyolar.. Geceliğinizede,halınıza da karışırlar cünkü onlar Anne :)..Ama sıkıştığınızda cagırın az bck yardımları olur.. Bide benden Tavsiye onlar evde uğrasırken siz başka odada olun karışmayın sormadıkca, yoksa kendinize hakim olamıyorsunuz :)

Bugün saglık ocagında randevum vardı eşimi aradım getirsn diye dönüşte belki biraz kendime gelirim diye banyoya halı alalım dedim..malum bebeğe aldırmıyolar banyoya alıyım dedim iyide yaptım ..Çok iyi geldi haftalar sonra alışveriş yapmak dışarıda vakit gecirmek..sıkıntımda hafiflemş oldu böylece :))...Rabbim başka dert sıkıntı vermesnde ev dağılmış etmiş cokta önemli değil de sabretmek lazım iste napalım..Allah cumlemize bebeklerimize de sabır sıhhat versn inşallahh.. Öptk hepinizi..

Son düzenleme:

Çok güzel olmuşlar cnmm hemde uyumlu gle güle kullan inşallahh bebeginlee.. :).. Bu arada bebek şekeri mevlut şekeri ayrı ayrımı oluyor onlar..?

Kizlar cok sukur tarihim belli oldu. Bu cuma ( 37+0'da )sezeryan oluyorum. inanin daha dogurmadan hafifledim. birde saglikla kuveze girmeden alsam kucagima bebeklerimi.

Kızlar aranızda süt pompası alan varmi.hangi markayi ne kadara nereden aldiniz

Canım ben Avent aldım çok da memnunum. Ama Medelayı da öneriyorlar. Ben Medela bulamadığım için Avent almıştım. fakat Medela da sadece elektrikli sağma vardı. ben Avent den elektrikli, manuel ve pilli sağma özellikleri olan makineyi 100-120 TL civarinda almıştım. Medela da aynı fiyata ama sadece elektrikli sağma var. Pilli sağma özelliği dışarıda çok işe yarıyor. Bazen priz bulamıyorsunuz. bu sebeple tavsiyemdir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…