kızlar sıcak havluyla tamponda süt kanallarını açarmış bilginiz olsun
geçmiş lsun canım kuzucuğunada masallahhhhhhherkes iidir umarım fıstıklar..
bugün kontrolümüz vardı, kızlarım 1900-1950 kg olmuşlar.
sevindik. Allah hepimize yardım etsin ve 36 ve sonralarını görelim inşallah.
hastanede doğuma mı geldin diyor teyzeler:) epeycebüyüdük biz yani.
Ama az daha sabır..
nst sonucumuz da iiymiş, şimdilik herşey iyi dedi doktor. akıntım için fitil ve bi krem verdi. inşallahgeçer..
annem de düşmüştü ya sandalyeden,onu da ortopediye gösterdik. fizik te4davi verdi. bugünümüz hastanede geçti yani.
Dualarınızı bekliyorum.
selam arkidişlerim nasılsınız minik kelebekleriniz nasıl biz iiyiz sırtımın sol tarfı ve sol kaburgam ağrıyor bebişim sol tarafımı çökertti sanırımgökçe ne güzel her gün umutlar artıyor değmesin göks üzme kendini lütfen sen elinden geleni yapıyorsun stres olursan sütün hiç gelmez masalalh sen kuzuların kilosuda ii herşey yoluna girecek inş hadi hepiniz allaha emanet olun
Sağol cnm önerilerin için mutlaka dikkate alıcım .o mamayı bulursan aman bana da haber ver.inşallah kuzularımız iyileşir bol sütümüz olur.benim makine philips avent.elektrikli pilli manuelCanımmmm bu ne stres.. Sakin ol sütünde gelecek yavrularınada yetecek..Ama bu stresle sütün geri kaçar canım benim bak demedi deme. Tamam bende üzülüyorumi bazen bir an geliyor yırta yırta kendimi ağlamak istiyorum ama faydamız yok bu şekilde yavrularımıza. Allaha emanet et yavrularını. Bu arada maaşallah bak kiloları iyiymiş. Seninkiler çok durmayacak küvezde gibi geliyor bana. Allahım onlara güç bize de sabır versin. Ama aklını selim tutmazsan herşey boşa gidecek. Ben 1 kerede 40 cc sağıyorum iki göğüsten. günde 8 kere sağdığım için 320 cc yapar. Ama benimde senin gibiydi iki göğüs 10 cc zorla çıkartıyordum. Hiç unutmam yoğun bakıma 5 damla süt götürdüğümü bilirim. Onu bile alıyorlar 5 damla bile çok önemli yavrular için.
Canım bol su iç, sıvı tüketmeye komposto yemeye, sağlıklı beslenmeye özen göster. mutlaka 1-2 öğün meyve ye. Ben böyle böyle çoğalttım. Bir de hastanede vakumlu sağma makineleri var ya mutlaka her gün bir kere sağıyorum kendimi onda. İnan süt kanallarımı o makineler açtı. Akşam yatmadan süt iç. Yoğurt ve sütlü tatlı ye. Mümkünse boza bul. Daha boza içmedim ama aldıracağım galiba. Bir de yoğun bakım önünde bir kadınla konuştum. Tek göğüsten 90 cc sağıyorum dedi. Nasıl beceriyorsun dedim. Bir mama varmış anne sütünü arttıran mutlaka ondan 1 öğün alıyorum ve bol su içiyorum dedi. Bugün eczaneye sordum bulamadı. İnternetten araştıracağım şimdi. Bulursam hemen yazarım sana da..
Goks bak çok rica ediyorum ne olur üzme kendini. Allahın izniyle kavuşacağız yavrularımıza. İnanmaktan başka çare var mı? Şimdi düşündüğün tek şey süt yetiştirmek olsun annesi. Onların hızlı gelişmesi için sütümüze ihtiyacı var. Hemde 1 damla bile olsa. Hem sütünü çoğaltki bir süre sonra seni sokacaklar emzirmen için annesi. O zaman boş göğsünü vermek istemezsin dimi... Hadi bakalım sen çalışmalara başla şimdiden. Bir de hangi makineyle sağıyorsun.
Kızlar merhaba..
Hastaneden geldim yine. Bugün arabam olmadığı ve eşim artık işe gitmek zorunda olduğu için otobüsle gittim yavrularımı görmeye. 10 gün oldu lohusalık da neymiş yollara dökülüyorum her gün canımın yanmasını bile umursamadan.
Neyseki ziyaret saatine yetiştik. Hemen girdim içeri bir yandan giyindim bir yandan ellerimi yıkadım bir yandan sütlerimi teslim ettim. Kapı ağzında olduğu için Arasıma koştum önce. Uyuyordu yavrum. Olsun ben yine konuştum gözlerini açmaya çalıştı ama başarılı olamadı. Sonra annesi ile olan sohbetine güzel bir gülücükle eşlik etti. Uyusada gözleri kapalı olsa da duyuyor beni biliyorum. O ara dikkat ettim. Karnının inip kalkmasına gerçekten zor nefes alıyor yavrum. Solunum cihazında değil ama ne zaman rahatlayacak merak ediyorum. Umarım bu durum onu kötü etkilemiyordur. Kafasına faunus geçirip oksijen veriyorlar şu an hala o aşamada. Güzel güzel konuşup aşkımı ilan ettikten sonra Sarp'ın yanına geçtim. Anam bir gittim şapkayı gözüne indirmişler ama açmış gözlerini yavrum etrafa bakmaya çalışıyor. Hemşireye dedim ki ne olur çıkar şapkasını yüzünü göreyim yavrumun ilk defa gözlerini açık görüyorum. Hatta ilk defa uyanık görüyorum desem yeridir. Dakikalarca konuştum oğluşumla. Arada göz göze geliyoruz sonra etrafı incelemeye devam ediyor. En azından sesimi duyuyor beni göremese de.
Ne zaman biberonla besleneceklerini sordum. 34. haftada emme refleksleri daha kuvvetli olduğu için 34. hafta başlanacak dedi. Ama doktor uygun görürse daha öncede başlanabilirmiş. Biz yarın itibariyle 33 haftalık oluyoruz. Kısacası tahminimce 1 ay daha oradayız. Eğer 34. hafta biberona geçerlerse 1 hafta sonra belki emzirmeye başlayabilirim. Bunları düşününce 1 ayı bulacak gibi geliyor. Uyusam 1 ay sonra uyansam olur mu?
herkes iidir umarım fıstıklar..
bugün kontrolümüz vardı, kızlarım 1900-1950 kg olmuşlar.
sevindik. Allah hepimize yardım etsin ve 36 ve sonralarını görelim inşallah.
hastanede doğuma mı geldin diyor teyzeler:) epeycebüyüdük biz yani.
Ama az daha sabır..
nst sonucumuz da iiymiş, şimdilik herşey iyi dedi doktor. akıntım için fitil ve bi krem verdi. inşallahgeçer..
annem de düşmüştü ya sandalyeden,onu da ortopediye gösterdik. fizik te4davi verdi. bugünümüz hastanede geçti yani.
Dualarınızı bekliyorum.
Sağol cnm önerilerin için mutlaka dikkate alıcım .o mamayı bulursan aman bana da haber ver.inşallah kuzularımız iyileşir bol sütümüz olur.benim makine philips avent.elektrikli pilli manuel
Makine iyi de süt olmayınca naapsın.benim hastanede sağma makinesi yok.yanda medikal park var oraya gidip sorsam mı kullanabilir miyim diye.sen medikal parktasın değil mi?
oyyy oyyyy bakışmalar gülüşmeler Allah muhabbetinizi arttırsın :118:
bu arada aklıma bişey geldi, doğumdan sonra kaç kilo attın baktın mı hiç?
Gokce ve Goks emziren anneler icin milupa lactamil diye bir toz icecek cikartti. Isterseniz deneyebilirsiniz. Belki faydali olabilir. Bir de Humana Still tea kullaniyor arkadaslarim.
evet aynı şeyden bahsediyoruz. Goks bak benim dediğim mamada bu. Alalım yarından itibaren içelim. Ben hipp çay kullanıyorum. faydasını gördüm mü? hayır...
merhaba canim,benimde bazen karnim alt tarafinda oluyor ama nedini bilimiyorum ayni dedigin gibi oluyo.yaklaşık 10 dakikadır hani elinizi kalbınıze koyarsınız da pıt pıt atar ya
sanki kalbim karnımda atıo göbeğimin hemen üstünde size oldumu hiç boyle arada harekette ediyor yağınım ama
resmen kalp atışı bu ilk kez olu zorlanıyor sanki gibi geldi size oldumu hiç böyle birşey?
Kızlar merhaba..
Hastaneden geldim yine. Bugün arabam olmadığı ve eşim artık işe gitmek zorunda olduğu için otobüsle gittim yavrularımı görmeye. 10 gün oldu lohusalık da neymiş yollara dökülüyorum her gün canımın yanmasını bile umursamadan.
Neyseki ziyaret saatine yetiştik. Hemen girdim içeri bir yandan giyindim bir yandan ellerimi yıkadım bir yandan sütlerimi teslim ettim. Kapı ağzında olduğu için Arasıma koştum önce. Uyuyordu yavrum. Olsun ben yine konuştum gözlerini açmaya çalıştı ama başarılı olamadı. Sonra annesi ile olan sohbetine güzel bir gülücükle eşlik etti. Uyusada gözleri kapalı olsa da duyuyor beni biliyorum. O ara dikkat ettim. Karnının inip kalkmasına gerçekten zor nefes alıyor yavrum. Solunum cihazında değil ama ne zaman rahatlayacak merak ediyorum. Umarım bu durum onu kötü etkilemiyordur. Kafasına faunus geçirip oksijen veriyorlar şu an hala o aşamada. Güzel güzel konuşup aşkımı ilan ettikten sonra Sarp'ın yanına geçtim. Anam bir gittim şapkayı gözüne indirmişler ama açmış gözlerini yavrum etrafa bakmaya çalışıyor. Hemşireye dedim ki ne olur çıkar şapkasını yüzünü göreyim yavrumun ilk defa gözlerini açık görüyorum. Hatta ilk defa uyanık görüyorum desem yeridir. Dakikalarca konuştum oğluşumla. Arada göz göze geliyoruz sonra etrafı incelemeye devam ediyor. En azından sesimi duyuyor beni göremese de.
Ne zaman biberonla besleneceklerini sordum. 34. haftada emme refleksleri daha kuvvetli olduğu için 34. hafta başlanacak dedi. Ama doktor uygun görürse daha öncede başlanabilirmiş. Biz yarın itibariyle 33 haftalık oluyoruz. Kısacası tahminimce 1 ay daha oradayız. Eğer 34. hafta biberona geçerlerse 1 hafta sonra belki emzirmeye başlayabilirim. Bunları düşününce 1 ayı bulacak gibi geliyor. Uyusam 1 ay sonra uyansam olur mu?
Kızlar merhaba..
Arkadaşlar ptesi 30.haftamda 7hafta daha çalışabileceğime dair rapor almıştım cuma erken doğum oldu.hastanenin raporlama kısmındaki adam yandı 7haftan diyor.çalışırım diye rapor almışsın ama çalışamamışsın 7hafta diyor.milli eğitime sordum olur mu öyle şey diyor.erken doğum olursa kullanılamayan doğum öncesi izin doğum sonrasına aktarılıyor diyor.ben de MEB izin yönergesini açtım okudum milli eğitimdeki memurun dediği gibi yaziyor.İşte kızlar MEB İZİN YÖNERGESİ Madde 10. a) Kadın memura doğum yapmasından önce 8 hafta ve doğum yaptığı tarihten itibaren 8 hafta olmak üzere toplam 16 hafta süre ile aylıklı izin verilir. Çoğul gebelik halinde doğumdan önceki 8 haftalık süreye 2 hafta süre eklenir. Sağlık durumu uygun olduğu takdirde hekimin onayı ile memur isterse doğumdan önceki 3 haftaya kadar çalışabilir. Bu durumda, kadın memurun fiilen çalıştığı süreler doğum sonrası analık izni süresine eklenir.
b) Doğumun erken gerçekleşmesi sebebiyle, doğum öncesi analık izninin kullanılamayan bölümü de doğum sonrası analık izni süresine ilave edilir.