Ağustos 2013 Anne Adayları Buraya.... ::)))))))

kızlar sıcak havluyla tamponda süt kanallarını açarmış bilginiz olsun

Evet cnm doğru ama şöyle yapılacak.. Sıcak havluyu omuz hizasından göğüslerine yerleştireceksin o kadar. Bir de her duşta ki doğum yapan anneler görecek her gün banyo yapmanız gerekecek o yüzden her duşta sıcak suyla masaj yaparak süt bezlerini çalıştırabiliriz.

Kızlar merhaba..

Hastaneden geldim yine. Bugün arabam olmadığı ve eşim artık işe gitmek zorunda olduğu için otobüsle gittim yavrularımı görmeye. 10 gün oldu lohusalık da neymiş yollara dökülüyorum her gün canımın yanmasını bile umursamadan.

Neyseki ziyaret saatine yetiştik. Hemen girdim içeri bir yandan giyindim bir yandan ellerimi yıkadım bir yandan sütlerimi teslim ettim. Kapı ağzında olduğu için Arasıma koştum önce. Uyuyordu yavrum. Olsun ben yine konuştum gözlerini açmaya çalıştı ama başarılı olamadı. Sonra annesi ile olan sohbetine güzel bir gülücükle eşlik etti. Uyusada gözleri kapalı olsa da duyuyor beni biliyorum. O ara dikkat ettim. Karnının inip kalkmasına gerçekten zor nefes alıyor yavrum. Solunum cihazında değil ama ne zaman rahatlayacak merak ediyorum. Umarım bu durum onu kötü etkilemiyordur. Kafasına faunus geçirip oksijen veriyorlar şu an hala o aşamada. Güzel güzel konuşup aşkımı ilan ettikten sonra Sarp'ın yanına geçtim. Anam bir gittim şapkayı gözüne indirmişler ama açmış gözlerini yavrum etrafa bakmaya çalışıyor. Hemşireye dedim ki ne olur çıkar şapkasını yüzünü göreyim yavrumun ilk defa gözlerini açık görüyorum. Hatta ilk defa uyanık görüyorum desem yeridir. Dakikalarca konuştum oğluşumla. Arada göz göze geliyoruz sonra etrafı incelemeye devam ediyor. En azından sesimi duyuyor beni göremese de.

Ne zaman biberonla besleneceklerini sordum. 34. haftada emme refleksleri daha kuvvetli olduğu için 34. hafta başlanacak dedi. Ama doktor uygun görürse daha öncede başlanabilirmiş. Biz yarın itibariyle 33 haftalık oluyoruz. Kısacası tahminimce 1 ay daha oradayız. Eğer 34. hafta biberona geçerlerse 1 hafta sonra belki emzirmeye başlayabilirim. Bunları düşününce 1 ayı bulacak gibi geliyor. Uyusam 1 ay sonra uyansam olur mu?

geçmiş lsun canım kuzucuğunada masallahhhhhh

selam arkidişlerim nasılsınız minik kelebekleriniz nasıl biz iiyiz sırtımın sol tarfı ve sol kaburgam ağrıyor bebişim sol tarafımı çökertti sanırım gökçe ne güzel her gün umutlar artıyor değmesin göks üzme kendini lütfen sen elinden geleni yapıyorsun stres olursan sütün hiç gelmez masalalh sen kuzuların kilosuda ii herşey yoluna girecek inş hadi hepiniz allaha emanet olun

canım benimde sağ kaburgam ve sağ sırtım fena ağrıyor 3. ayımdan beridir.
ama bende böbrek büyümesi var bir dr.na danış bebeğine bakarken böbreğinede baksın aynı mk. ile bakılıyor.
dikkat etmek lazım.. umarım yoktur tabe öle birşey ama ağrı öyşe tanıdk geldiki sanki yel almış ceyranda kalmış gibi..
ben başta yel aldım sanmıştım

Sağol cnm önerilerin için mutlaka dikkate alıcım .o mamayı bulursan aman bana da haber ver.inşallah kuzularımız iyileşir bol sütümüz olur.benim makine philips avent.elektrikli pilli manuel
Makine iyi de süt olmayınca naapsın.benim hastanede sağma makinesi yok.yanda medikal park var oraya gidip sorsam mı kullanabilir miyim diye.sen medikal parktasın değil mi?

oyyy oyyyy bakışmalar gülüşmeler Allah muhabbetinizi arttırsın :118:
bu arada aklıma bişey geldi, doğumdan sonra kaç kilo attın baktın mı hiç?

Kızçeler büyümüş maşallah maşallah. Benimde doktorum hadi 36. Haftaya getir bebişlerini dedi ama inşallah diyelim. Annem içnde çok geçmiş olsun canım Rabbim yardımcımız olsun bu sıcaklarda kolay değil işimiz hele bizim için 2 kat daha zor..

evet cnm medical park süt sağma odası falan yapmış. ben gidip sağmaya geldim diyorum.. Hemen malzeme veriyorlar. sende dene. gerekirse buradan değilim deme. yoğun bakımda bebeğim var de. emin ol sormuyorlar.. avent kullanıyorum bende çok memnunum. sen vakumlu makineyle süt bezlerini çalıştır gerisini avent halleder. yeterki iyi beslen. her gün 1 avuç fındık yada ceviz yemeği unutma.

oyyy oyyyy bakışmalar gülüşmeler Allah muhabbetinizi arttırsın :118:
bu arada aklıma bişey geldi, doğumdan sonra kaç kilo attın baktın mı hiç?

İlk gün baktım 5 kilo atmıştım bu sıralar bakmak hiç aklıma gelmedi. 72 ile girdim ameliyata 67 ile çıktımm...

Gokce ve Goks emziren anneler icin milupa lactamil diye bir toz icecek cikartti. Isterseniz deneyebilirsiniz. Belki faydali olabilir. Bir de Humana Still tea kullaniyor arkadaslarim.

Gokce ve Goks emziren anneler icin milupa lactamil diye bir toz icecek cikartti. Isterseniz deneyebilirsiniz. Belki faydali olabilir. Bir de Humana Still tea kullaniyor arkadaslarim.

evet aynı şeyden bahsediyoruz. Goks bak benim dediğim mamada bu. Alalım yarından itibaren içelim. Ben hipp çay kullanıyorum. faydasını gördüm mü? hayır...

arkadaşlar kaç zamandır giremiyordum internete. 2 gündür sizin yazdıklarınızı okuyorum. şaşırdım kaldım. öncelikle hayırlı uğurlu olsun. Allah evlatlarınıza güç versin. sağlıklı uzun ömürler nasip etsin inşallah. inanın şu an ne yazacağımı bilemiyorum. şok içindeyim resmen. Allah sizlere de sabır, sakinlik ve huzur versin ki sütleriniz bol bol gelsin inşallah. umarım en yakın zamanda evlatlarınızla birlikte evlerinize dönersiniz.

evet aynı şeyden bahsediyoruz. Goks bak benim dediğim mamada bu. Alalım yarından itibaren içelim. Ben hipp çay kullanıyorum. faydasını gördüm mü? hayır...

Cnm biz humanayı aramış bulamamıştık.baktığımız markette lactamil vardı onu almıştık.ben de işe yaramadı ama belki sana faydası olur.dene bakalım.gerçi ben düzenli kullanamadım.dışında günde 3-4 bardak için diyor

merhaba canim,benimde bazen karnim alt tarafinda oluyor ama nedini bilimiyorum ayni dedigin gibi oluyo.

selam canim cogu gitti azi kaldi biraz daha sabir ve her sey bir anda duzelecek insallah,gecenlerde haberlerde gordum ,yogun bakimdak kuvezdeki bebegin basinin altina annesinin koynunda tuttugu yazmayi basinin altina koymuslardi doktor ve cocuk daha cabuk iylesmeye baslamisti,haberi gorunce sana soyliyim dedim,..

bende 31 agustost annesi olucam ALLHIN izniyle kızımı kucama alıcam günü gün gün sayıyorum rabbim herkezin evladını sağlıkla mutlulukla kucana almayı nasip etsin

oyy masallah size..Zamanla daha daha iyi olacaklarr ...En azindan hergun gorebiliyorsun ya kuzularini bakk onlara da nasil iyi geliyor senin sesini duymakk..

En kisa zamanda sende goks de kucaginiza alirsiniz insallah yavrularinizi...

Arkadaşlar ptesi 30.haftamda 7hafta daha çalışabileceğime dair rapor almıştım cuma erken doğum oldu.hastanenin raporlama kısmındaki adam yandı 7haftan diyor.çalışırım diye rapor almışsın ama çalışamamışsın 7hafta diyor.milli eğitime sordum olur mu öyle şey diyor.erken doğum olursa kullanılamayan doğum öncesi izin doğum sonrasına aktarılıyor diyor.ben de MEB izin yönergesini açtım okudum milli eğitimdeki memurun dediği gibi yaziyor.İşte kızlar MEB İZİN YÖNERGESİ Madde 10. a) Kadın memura doğum yapmasından önce 8 hafta ve doğum yaptığı tarihten itibaren 8 hafta olmak üzere toplam 16 hafta süre ile aylıklı izin verilir. Çoğul gebelik halinde doğumdan önceki 8 haftalık süreye 2 hafta süre eklenir. Sağlık durumu uygun olduğu takdirde hekimin onayı ile memur isterse doğumdan önceki 3 haftaya kadar çalışabilir. Bu durumda, kadın memurun fiilen çalıştığı süreler doğum sonrası analık izni süresine eklenir.

b) Doğumun erken gerçekleşmesi sebebiyle, doğum öncesi analık izninin kullanılamayan bölümü de doğum sonrası analık izni süresine ilave edilir.

herkes çok biliyo zaten. korkma sen yönetmelikte varmış bak hepsini şimdi kullanırsın.

günaydin herkese kizlar..hastahaneye gitmeden yazayim dedim..babam dün aksam beyin kanamasi gecirdi daha dogrusu öglen gecirmis ben hamileyim diye saklamislar..ameliyat riskli diye aksam aldilar beni evden..göreyim diye simdi yogun bakimda..ben hep sogukkanli,bildiginden sasmayan,gercekci biri oldum...sanal alem ve teknolojiylede hic bizaman aram cok iyi olmadi..simdi saskinim..olmaz olmazmis demekki..aksamdan beri yasadiklarimi hissettiklerimi bir tek size anlatma ihtiyaci var icimde halbuki tanimiyoruz birbirimizi hic aslinda..ne gercek adlarimizi biliyoruz,ne gercek hikayelerimizi..cocuklarimiz getirdi bizi biraraya ama tarifi anlatilmaz bir bag olusmus aramizda..simdi hem agliyorum he,m yaziyorum..niye diye sormayin...bir sürü sebebi var...keske buradan bir cirpida bütün hikayeyi anlatabilsem..babamdan tutunda,cocuklugumdan kocama detaya inmek zor yinede buradan..kimbilir belki bir gün karsilikli dertlesme imkanlarimizda olur..yabanci bir sese,bir nefese,destege ihtiyac duyuyor insan..cunku en yakinlarin canini acitiyor hikayeyi bile bile...sizi ve meleklerinizi kucaklar tek tek operim..allah darda olan herkesin yardimcisi olsun yol arkadaslarim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…