- 12 Kasım 2011
- 1.204
- 0
Canım benimde öyle eskiden tepiklerdi şimdi kasılıyo sanki kafası çıkıcakmış gibi taş gibi oluyo başta çok korktum hatta acile gidelim dedik ama sonra alıştım Çarşamba sorucam artık böle geriniyo gibi mi seninde?
gökçe canım burada birimizin sevinci ve üzüntüsü hepimizinki oldu artık bizi bizden daha iyi kimse anlayamıyor çok ufak bir şeye burada hep beraber aynı tepkiyi verirken (çok üzülürken) dışarıdan anlamayan biriyle paylaştığında aman be bunu mu dert ediyorsun gibi saçma sapan konuşmalarla karşılaşıyoruz ne yazıkki o yüzden çok bağlandık birbirimize gece gündüz hep aklımızdasın o yüzden anlatmamazlık yapma yaşanan kötü şeyler de tecrübe olacak bize çünkü herşeyi bilelim dua edelim hep
bu arada sana ve göks ün bebeklerine ismen yasin okudum dün rabbim kabul etsin inşallah sağlık sıhhat versin hem kuzucuklara hem annerine ki anneler bebişlerine iyi baksın
günaydın kızlar hayırlı sabahlar. dün gece hava o kadar sıcak ve nemliydiki hiç uyayamadım, döndüm durdum çok bunaltıcıydı... şu an sarhoş gibiym...
Gökçecim neler söylüyosun öyle sen. doğumlar başladı şimdiye kadar güzel paylaşımlarda bulunduysak doğumdan sonraki sıkıntılarımızıda paylaşıcaz elbet. Burada senin ve goksun "bebeklerimi aldım evime getirdim" mesajını görünce yaşayacağımız sevinci düşün bideinşallah o günler çok yakındır...
aaa sakin gokce..Valla haftasonlari ve aksamlari evdeki pc de sorun var diye giremiyorum ama aklim hep sizde..Haftaici kosarak geliyorum ise..Lutfen bizi habersiz birakma..Bizim oyle bir bagimiz var ki ..Kotu seyleri iyi seyleri herseyi paylasarak rahatliyoruz hep birlikte..Lutfen bizi yigenlerimizden habersiz birakma..Artik tlf. numaranida paylastin zaten..Kurtulamazsinizzz :)
Evet yakışıklıdır teyzecim çokta Zeki kıvrandığını bi zakası var gerçekten ama doktor demişti
gör bak nasıl büyüyecek yakışıklı olucaklar koluna takıp ikisini geziceksin gururla benim oğullarım diye ee 2 erkek anası olucan
CAN_SIN;
Allah sabır versin arkadaşım sana...çok zor ama hayat bu...mekanı cennet olsun...bol bol dua et canım...
GÖKÇE ve GOKS;
Kızlar tüm iyi dileklerimiz ve dualarımız sizinle...Allah yardımcınız olsun..Herşey güzel olacak,,moralinizi yüksek tutun...
ayy gokceee aklim ciktiii..Dualarimiz seninle kuzummm Insallah iyi olacaklar ... ayy
aynen canım bende lüppp diye kayıyor orada bir sertlik oluyor önce ayyyy diye tepki veriyorum ardından gülmeye başlıyorum eşim diyor ne oldu gel diyorum avucumuzun içinde doluyor artık kafasımı poposumu bende bilemiyorum
çok güzel düşünmüşsün bencede tam bayıltılmaya gerek yok..sen önce epidural mi spinal mi diye araştırmanı yap ona göre karar ver canım çevremde genelde sipinal girdiler ve çookk memnunlar dr.um dahil. bnde çok araştırmıştım sezaryen olma zorunluluğum olur ise spinal tercih edeceğim..
vazgeçmeme gelince.. sezaryen seçme sebebim kuşumda olacak deformasyon idi,.. bunu göze alamadım..
vakit geçtikçe kendimce vicdan yaptım.. hep dediğim şey hayatta hiç birşeye aslında biz karar vermiyoruz vakti zamanında herşey olacağı gibi oluor.. ağrı eşiğim çok yüksek zerrece korkum yok sancıdan ve normal doğumdan madem ole dedim herşeye dayanan ben buna da dayanırım .. ve dedimki 9 ay boyunca Rabbim vucudumu oyle muzicevi bir şekilde doğuma hazırlıyorki karar vermek bana düşmez.. dediğim gibi çok vicdan yaptım çok çeliştim kendimle en sonunda buna karar verdim.. ama taktir Rabbimin.. Rabbim ne isterse o olacak ve ben sonrasında pişman olmayacam :)
mesela tüm bunları düşünürken ve bu hf.ya kadar bişi yokken dr.um bu hf. bebeğimin kafasının büyük olduğunu söyledi:)
eşimde diyoki lili nin çatısıda dar bence :)
dedim ya nasıl ve ne zaman doğum yapacağımız zaten belli :)
Kızlaaarrr herşey için teşekkür ederim hepinize..
Hastaneden geldim yine.. Bugün ziyaret saatini beklerken Aras i izledim bol bol. Kapı ağzında yattığı için her kapı açıldığında gördüm yavrumu. Topuk kanı aldılar bildiğiniz yıktı ortalığı.. Sonra ben girene kadar uyuyakaldı. uyur uyanık arası konuştum yine oğluşumla... Nasıl tepkiler veriyor görmeniz lazım :) Sarp da uyuyordu yine. Konuştum oğluşumla ama derin uykudaydı pek oralı olmadı. Hemşire yanımda altını değişti sütünü içirdi. Adam öyle rahat ki tüm bunlar olurken gözünü bile açmadı. :) Uzun uzun izledim uzun uzun konuştum yavrularımla. Sonra çıkardılar tabi bizi.
Aras solunum cihazsız 36 saati atlattı çok şükür ama bu iyileştiği anlamına gelmiyor. Yorulursa gene takacaklar solunum cihazını. Doktorunu bekledik saat 3 e kadar. Tüm bebekleri muayene etti. inceledi sonra odasına geçti. tek tek girip bilgi aldık. Doktorumuz durumları iyi şimdilik. Enfeksiyonda geriledi. Perşembe günü antibiotiği kesmeyi düşünüyorum. Aras'ın prematüre baplı olarak akciğerleri tam gelişmediği için solunum sıkıntısı yaşadığını onun dışında birşeyi olmadığını Sarp'ın da Aras a göre daha iyi olduğunu şu an seyredebilecekleri normal seyirde seyrettiklerini söyledi. Mutluluktan uçarak çıktım hastaneden :)
Şimdi asıl konuya geliyorum. Sezeryanda yapsanız normal doğumda yapsanız en az 3 gecelik pijamasız gitmeyin derim. Ben 8 gecelik 1 pijamayı yetiremedim kendime. Ben 1 gecelik 1 pijama almıştım Allahtan ablamda doğum yapan arkadaşlarımda vardı da istedim getirdiler. Terlemeyi geçin,ütünüe bişi dökülüyor, süt lekesi oluyor falan filan değişmek gerekiyor kısaca..
KARNIM SERTLEŞİYOR DİYEN ARKADAŞLAR... Tebrik ederim rahim kasılmalarınız başlamış. Rahim kendini doğuma hazırlıyor. Gerilme esnasında bebeğinizin olduğu yer kabarık kalır karnınız yamulur... Sonra yine gevşer.. Rahim sıkıştırıp gevşetiyor. Normal doğum bu şekilde oluyor. Eğer bu sertleşmelerle birlikte sancınız olursa doktorunuza danışın. Sizin bu yaşadığınızı ben 15 gün önce yaşıyordum işte ama sancı eşliğinde. Nefesimi kesiyordu bazen böyle sertleşince. Derken derken sıklaştı sancılar şiddetlendi ve malumunuz doğurdum. Bu sertleşme esnasında bebeğiniz hareket etmez dikkat edin. Sertleşme geçince hareket eder. İşte buna yalancı sancı denir. Özledim. yavrularımın karnımdaki kıpırtılarını özledim. Değerini bilin. Hepiniz öpüldünüz.
yasasinnnnnnnn aras ile sarp'in savasii :))) kazanacaklarina hepimiz emindik...bak artik onlarin yaptiklarina güler hale geldinn sükürler olsun..tatli tatli kiskaniyoz valla :)) darisi goks un basina..
pijama konusundaki uyarilarini dikkate alsam iyi olacak yoksa 2 takimla gidecektim canim..wuuuu bu sertlesmeler bende de var..hic senin dedigin gibi düsünmemistim..kendini topluyor diyordum :) allahtan sanci yok su an..
amin canım o büyüyooo bende irileşiyorum çok yemek yiyesim var çok acım çokooyy masallah sana ve kuzunaaa :) ne guzel buymussunuzzz :) rabbim hepimizi nazarlardan korusun..
Mrb kızlar umarım hepiniz çok iyisinizdir. Biz bebeğimle çok kötü günler geçirdik. İki ay oldu foruma bakamadım hiç. Abim 38 yaşında vefat etti. Her şey çok anlamsızlaştı. Hiç yemek yemediğim günler oldu. Kasılmalarım oldu. Karnım o dönemde hep taş gibiydi. Hala her gün ağlıyorum. Biliyorum bebeğim için bunları yapmamam lazım ama olmuyor... Geçen hafta gördüğüm ilk mağazaya girip sadece gerekli şeyleri aldım bebek için. Hiç seçmedim.Fiyatına bile bakmadım. Doktor gayet iyi bebeğin durumu dedi ama kilosu çok az geldi bana. 30. haftadayım anca bir kilo olmuş. Bu da yetmezmiş gibi doğumdan sonra bana yardımcı olabilecek tek kişi olan eşimin annesi de malesef çok hasta ameliyat oldu ve en az 3 ay hastenede kalacak. Kendi annem evladını kaybetti biz onu toparlamaya çalışıyoruz aklını yitirmesin diye. eşimin şehir dışı işi çıktı doğuma kadar yanımda olmayacak vs vs vs. Bi insana bu kadarı çok fazla değil mi?
Maşallah canım büyümüş kuzularınherkes iidir umarım fıstıklar..
bugün kontrolümüz vardı, kızlarım 1900-1950 kg olmuşlar.
sevindik. Allah hepimize yardım etsin ve 36 ve sonralarını görelim inşallah.
hastanede doğuma mı geldin diyor teyzeler:) epeycebüyüdük biz yani.
Ama az daha sabır..
nst sonucumuz da iiymiş, şimdilik herşey iyi dedi doktor. akıntım için fitil ve bi krem verdi. inşallahgeçer..
annem de düşmüştü ya sandalyeden,onu da ortopediye gösterdik. fizik te4davi verdi. bugünümüz hastanede geçti yani.
Dualarınızı bekliyorum.
Kızlaaarrr herşey için teşekkür ederim hepinize..
Hastaneden geldim yine.. Bugün ziyaret saatini beklerken Aras i izledim bol bol. Kapı ağzında yattığı için her kapı açıldığında gördüm yavrumu. Topuk kanı aldılar bildiğiniz yıktı ortalığı.. Sonra ben girene kadar uyuyakaldı. uyur uyanık arası konuştum yine oğluşumla... Nasıl tepkiler veriyor görmeniz lazım :) Sarp da uyuyordu yine. Konuştum oğluşumla ama derin uykudaydı pek oralı olmadı. Hemşire yanımda altını değişti sütünü içirdi. Adam öyle rahat ki tüm bunlar olurken gözünü bile açmadı. :) Uzun uzun izledim uzun uzun konuştum yavrularımla. Sonra çıkardılar tabi bizi.
Aras solunum cihazsız 36 saati atlattı çok şükür ama bu iyileştiği anlamına gelmiyor. Yorulursa gene takacaklar solunum cihazını. Doktorunu bekledik saat 3 e kadar. Tüm bebekleri muayene etti. inceledi sonra odasına geçti. tek tek girip bilgi aldık. Doktorumuz durumları iyi şimdilik. Enfeksiyonda geriledi. Perşembe günü antibiotiği kesmeyi düşünüyorum. Aras'ın prematüre baplı olarak akciğerleri tam gelişmediği için solunum sıkıntısı yaşadığını onun dışında birşeyi olmadığını Sarp'ın da Aras a göre daha iyi olduğunu şu an seyredebilecekleri normal seyirde seyrettiklerini söyledi. Mutluluktan uçarak çıktım hastaneden :)
Şimdi asıl konuya geliyorum. Sezeryanda yapsanız normal doğumda yapsanız en az 3 gecelik pijamasız gitmeyin derim. Ben 8 gecelik 1 pijamayı yetiremedim kendime. Ben 1 gecelik 1 pijama almıştım Allahtan ablamda doğum yapan arkadaşlarımda vardı da istedim getirdiler. Terlemeyi geçin,ütünüe bişi dökülüyor, süt lekesi oluyor falan filan değişmek gerekiyor kısaca..
KARNIM SERTLEŞİYOR DİYEN ARKADAŞLAR... Tebrik ederim rahim kasılmalarınız başlamış. Rahim kendini doğuma hazırlıyor. Gerilme esnasında bebeğinizin olduğu yer kabarık kalır karnınız yamulur... Sonra yine gevşer.. Rahim sıkıştırıp gevşetiyor. Normal doğum bu şekilde oluyor. Eğer bu sertleşmelerle birlikte sancınız olursa doktorunuza danışın. Sizin bu yaşadığınızı ben 15 gün önce yaşıyordum işte ama sancı eşliğinde. Nefesimi kesiyordu bazen böyle sertleşince. Derken derken sıklaştı sancılar şiddetlendi ve malumunuz doğurdum. Bu sertleşme esnasında bebeğiniz hareket etmez dikkat edin. Sertleşme geçince hareket eder. İşte buna yalancı sancı denir. Özledim. yavrularımın karnımdaki kıpırtılarını özledim. Değerini bilin. Hepiniz öpüldünüz.
goks ben birşey farkettim. Ağlasanda, kahrolsanda yavrularımızın durumu değişmeyecek. Allahın takdiri neyse o olacak. Ayrıca bizim bebeklerimiz çok fazla kritik değil. Ben daha kritiklerini gördüm. İki canını yoğun bakımda bırakıp sadece tek canını alıp çıkabilenlere şahit oldum. Yoğun bakım kapısında sınandığımı farkettim. İçeri ağlak, moral bozuk, kötü bir durumda girdiğim zaman yavrularımın etkilendiğini farkettim. Ses tonundan bile anlayabiliyorlar onlar çok zekiler aslında. Şimdi her girdiğimde gülümseyerek, siz güçlüsünüz annem ne yollardan geçtiniz bunlarda geçecek az daha sabredin diyerek çıkıyorum odadan. yalan da değil neler atlattık biz. ben güçlü durdukça sanki yavrularımda güçleniyor. her gün yeni bir gelişme oluyor iyi ya da kötü. Biz sadece evhamlıyız bir eko bile dünyamızı yıkmaya yetiyor. Halbuki tamamen masum emin olmak için yapılan birşey.
Bizim tek şansımız içeri girebiliyor olmamız. Bir gün arayla önce Aras la sonra Sarp la bakıştık. Göz göze geldik daha da güçlendik. Ben onların yılmayacağını anladım kendime dedim utan yavruların senden daha güçlü duruyor..
Süt konusunu sorun etme. 70/80 cc yeter onlara. Ben daha o rakamları goremedim. Maksimum 50 cc hadi sıktım uğraştım didindim 60 cc zor görüyorum. Dün hemşireye sordum sütüm yetiyor mu diye. Artıyormuş bile. Tek bebek günde 10 cc 8 kereden 80 cc 1 günde kulanıyor. İkiz oldukları için 160 cc. 1 günde 3 veya 4 sağmaya tekabül ediyor. 3 saatte bir sağarsan zaten 24 saat içinde 8 kere sağmış oluyorsun. Ben bu düzeni hiç bozmadım. Düzenli sağmanı tavsiye ederim. Gece saatimi kuruyorum inan eşim benden önce kalkıp sağma makinesini hazırlayıp uyandırıyor beni. Allahım sana sabır meleklerine güç versin. Seninkiler kaç haftalık ve kaç kiloda doğdular merak ettim.
Canım ben tam gün 7-8krere sağıyorum 80cc oluyor.yani koca bir gün boyunca 7-8sağımda80cc çıkıyor.yani iki göğsümden tek sağımda 10cc çıkıyor.benimkiler 30 hafta5günlükken 1660-1730gr olarak doğdular.canım sen bir gün boyunca yani 8kez sağdığında kaç cc oluyor sütün?hastaneye bir günde kaç cc süt götürüyorsun?kusura bakma aynı soruyu kırk kere sordum ama benimki niye bu kadar az anlamıyorum.gelmicek herhalde benim sütüm
günaydın güzel anneler..
nihayet benimde uykularım bozulmaya başladı :) gece uyanmıyorum ama sabah kaçta uyanırsan uyanayım ağrılar başlıyr bidaha yatamıyorum çok şükür:) doğum yaklaşıyor:)
rüyamda papatya çayı istediğimi gördüm hayırdır inşallah..
güzel bir gün olsun hepimize..