Ağustos 2013 Anne Adayları Buraya.... ::)))))))

aynen canım bende lüppp diye kayıyor orada bir sertlik oluyor önce ayyyy diye tepki veriyorum ardından gülmeye başlıyorum eşim diyor ne oldu gel diyorum avucumuzun içinde doluyor artık kafasımı poposumu bende bilemiyorum

ayy gokceee aklim ciktiii.. Dualarimiz seninle kuzummm Insallah iyi olacaklar ... ayy

Kızlaaarrr herşey için teşekkür ederim hepinize..

Hastaneden geldim yine.. Bugün ziyaret saatini beklerken Aras i izledim bol bol. Kapı ağzında yattığı için her kapı açıldığında gördüm yavrumu. Topuk kanı aldılar bildiğiniz yıktı ortalığı.. Sonra ben girene kadar uyuyakaldı. uyur uyanık arası konuştum yine oğluşumla... Nasıl tepkiler veriyor görmeniz lazım :) Sarp da uyuyordu yine. Konuştum oğluşumla ama derin uykudaydı pek oralı olmadı. Hemşire yanımda altını değişti sütünü içirdi. Adam öyle rahat ki tüm bunlar olurken gözünü bile açmadı. :) Uzun uzun izledim uzun uzun konuştum yavrularımla. Sonra çıkardılar tabi bizi.

Aras solunum cihazsız 36 saati atlattı çok şükür ama bu iyileştiği anlamına gelmiyor. Yorulursa gene takacaklar solunum cihazını. Doktorunu bekledik saat 3 e kadar. Tüm bebekleri muayene etti. inceledi sonra odasına geçti. tek tek girip bilgi aldık. Doktorumuz durumları iyi şimdilik. Enfeksiyonda geriledi. Perşembe günü antibiotiği kesmeyi düşünüyorum. Aras'ın prematüre baplı olarak akciğerleri tam gelişmediği için solunum sıkıntısı yaşadığını onun dışında birşeyi olmadığını Sarp'ın da Aras a göre daha iyi olduğunu şu an seyredebilecekleri normal seyirde seyrettiklerini söyledi. Mutluluktan uçarak çıktım hastaneden :)

Şimdi asıl konuya geliyorum. Sezeryanda yapsanız normal doğumda yapsanız en az 3 gecelik pijamasız gitmeyin derim. Ben 8 gecelik 1 pijamayı yetiremedim kendime. Ben 1 gecelik 1 pijama almıştım Allahtan ablamda doğum yapan arkadaşlarımda vardı da istedim getirdiler. Terlemeyi geçin,ütünüe bişi dökülüyor, süt lekesi oluyor falan filan değişmek gerekiyor kısaca..

KARNIM SERTLEŞİYOR DİYEN ARKADAŞLAR... Tebrik ederim rahim kasılmalarınız başlamış. Rahim kendini doğuma hazırlıyor. Gerilme esnasında bebeğinizin olduğu yer kabarık kalır karnınız yamulur... Sonra yine gevşer.. Rahim sıkıştırıp gevşetiyor. Normal doğum bu şekilde oluyor. Eğer bu sertleşmelerle birlikte sancınız olursa doktorunuza danışın. Sizin bu yaşadığınızı ben 15 gün önce yaşıyordum işte ama sancı eşliğinde. Nefesimi kesiyordu bazen böyle sertleşince. Derken derken sıklaştı sancılar şiddetlendi ve malumunuz doğurdum. Bu sertleşme esnasında bebeğiniz hareket etmez dikkat edin. Sertleşme geçince hareket eder. İşte buna yalancı sancı denir. Özledim. yavrularımın karnımdaki kıpırtılarını özledim. Değerini bilin. Hepiniz öpüldünüz.

doktoruma epidural mi spinal mi diye sormadim acikcasi canim..ben öyle dedim o da neden olmasin dedi..ona cok güveniyorum..internetten kendim arastirdim biraz,bende sanki epidural daha iyi diye anladim..spinal de bir kereye mahsus uyusturucu veriliyormus..anestezi esnasinda bi sikinti olursa ikinci kez verilemiyormus ve bele herhangi bir alet takilmiyormus..direk enjekte ediliyormus ilac..ve etkisi daha kisa sürüyormus epidurale göre...epidural de ise bele alet takiliyor katarel miydi neydi..ilac oradan veriliyor ve sikinti oldugunda ikinci kez verilebiliyor..etkisi gecmeden uyusuklugun..en önemlisi dogumdan ciktiktan sonrada alet cikarilmiyor ve agri kesiciler oradan veriliyor...benimde kuzenler yapti memnunlar sonrada dinlendiler hic agrilari olmadi...ama seni dinleyecegim 2 temmuzda randevum..yinede doktoruma soracagim canim..sanirim ondan duymak daha iyi olacak ikisi arasindaki farki..

gökçecim güzel haberlerin bizi çok mutlu etti uykucu paşalar keyifleri yerinde maşallah...
sertleşme olduğunda dediğin gibi bebek hiç hareket etmiyor. bikaç kez sancı hissettim ama kısa sürdü...

Ben de deminden beri bu kasılmaları yasıyorum
Magnezyumumu ictlm uzanıyorum bakalım.gecen gece kasıklarımdan ve belimden adet sancısı gibi giriyordu.bir ara kukumda baskı hissedince gittik hastaneye o zaman olmus iste acılmam.sadece bu kasılmalar olursa korkmayın kızlar rahim ve bebek tempo tutuo dogum icin hazırlık yapıyorlar :) ama adet sancısı cekmeye baslarsanız dikkat edin.cok ayakta kalmayın.bebecikler yurudukce ayakta kaldıkca asagıya baskı yapıp acılmaya sebep oluomus.hazırlıkları artık tamamlamaya bakın kızlar cok yuruyup yorulmayın lutfen

Gökçe canım masalalh kuzularına hergün büyüyolar ii olacaklar bigün diceksin kızlar evimize gidiyoruz

Kızlar ben hiç öle sertlik falan hissetmiyorum kasılma gibi şeylerde hissetmiyorum normalmi acaba :44:

Normaldir canım ya her vucut aynı degil ki belki de sen hissetmiosundur.yada seninki de yakında baslar

herkes iidir umarım fıstıklar..

bugün kontrolümüz vardı, kızlarım 1900-1950 kg olmuşlar.
sevindik. Allah hepimize yardım etsin ve 36 ve sonralarını görelim inşallah.
hastanede doğuma mı geldin diyor teyzeler:) epeycebüyüdük biz yani.
Ama az daha sabır..
nst sonucumuz da iiymiş, şimdilik herşey iyi dedi doktor. akıntım için fitil ve bi krem verdi. inşallahgeçer..

annem de düşmüştü ya sandalyeden,onu da ortopediye gösterdik. fizik te4davi verdi. bugünümüz hastanede geçti yani.
Dualarınızı bekliyorum.

canım ölüm acısını en iyi bilenlerdenim. başın sağolsun lafları çok saçma gelirdi bana..
Sadecevesadece Rabbim sabır ve alışma gücü versin. çok zor bir durum tabii.
ama dikkat etmen gerekli , bebeğin senden güç alıyor. unutma kuzum

Maşallah canım büyümüş kuzuların İnşallah böyle devam eder
annenede geçmiş olsun tatlım
bende Çarşamba günü gidicem kuzumu görmeye özledim artık 2 hafta olucak görmeyeli

ah canim cok guzel haberler bunlar cok sevindim ,insallah daha iyi haberlerde aliriz tez zamanda,kendine dikkat et canim sen iyi oldukca onlar daha cabuk iylesiyor,,,

günaydın güzel anneler..
nihayet benimde uykularım bozulmaya başladı :) gece uyanmıyorum ama sabah kaçta uyanırsan uyanayım ağrılar başlıyr bidaha yatamıyorum çok şükür:) doğum yaklaşıyor:)

rüyamda papatya çayı istediğimi gördüm hayırdır inşallah..
güzel bir gün olsun hepimize..

Gunaydın canım
Ben de yesil cay ictigimi gordum :) demin kahvaltıda ictim hemen .siyah cayı artık doguma kadar icmeyim diyorum.zaten azaltmıstım simdi hepten kesicem.kansızlık sorunum vardı zaten doguma kanım yetcek mi bilmiyorum.benim sancılar da yine basladı.adet sancısı gibi belden kasıktan giren.insallah artmaz cunku artarsa acılmam da artar.dua edin kızlar

Canım ben tam gün 7-8krere sağıyorum 80cc oluyor.yani koca bir gün boyunca 7-8sağımda80cc çıkıyor.yani iki göğsümden tek sağımda 10cc çıkıyor.benimkiler 30 hafta5günlükken 1660-1730gr olarak doğdular.canım sen bir gün boyunca yani 8kez sağdığında kaç cc oluyor sütün?hastaneye bir günde kaç cc süt götürüyorsun?kusura bakma aynı soruyu kırk kere sordum ama benimki niye bu kadar az anlamıyorum.gelmicek herhalde benim sütüm

günaydin güzelim..basta sana ve gökceye sonra diger arkadaslarima güzel bir gün diliyorum..goks lutfen kendini sikma..unutma her seyin basi önce pozitif düsünce..sütüm gelmicek diye sesli sesli kendini doldurma lütfen..hayir sütün daha da cogalacak..sadece zamana ihtiyacin var...unutma ki her vücut farkli reaksiyonlar gösterir ayni konu üzerinde bile..bizlerde dogurdugumuzda kimbilir herbirimiz ne yasayacagiz..o yüzden kiyaslama yapip kendini üzme..masallah bebeklerinizin kilosu yerinde...hersey cok güzel olacak...seviyoruz sizi :))

ne tuhaf degil mi :) agrilarimiz oldugu icin seviniyoruz...evlat sevgisi,anne olmak böyle birsey demekki..allah isteyen bekleyen herkese yasatsin bu duygulari insallah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…