- 14 Aralık 2012
- 1.233
- 4
herkes iidir umarım fıstıklar..
bugün kontrolümüz vardı, kızlarım 1900-1950 kg olmuşlar.
sevindik. Allah hepimize yardım etsin ve 36 ve sonralarını görelim inşallah.
hastanede doğuma mı geldin diyor teyzeler:) epeycebüyüdük biz yani.
Ama az daha sabır..
nst sonucumuz da iiymiş, şimdilik herşey iyi dedi doktor. akıntım için fitil ve bi krem verdi. inşallahgeçer..
annem de düşmüştü ya sandalyeden,onu da ortopediye gösterdik. fizik te4davi verdi. bugünümüz hastanede geçti yani.
Dualarınızı bekliyorum.
Maşallah canım büyümüş kuzularınİnşallah böyle devam eder
annenede geçmiş olsun tatlım
bende Çarşamba günü gidicem kuzumu görmeye özledim artık 2 hafta olucak görmeyeli
günaydın güzel anneler..
nihayet benimde uykularım bozulmaya başladı :) gece uyanmıyorum ama sabah kaçta uyanırsan uyanayım ağrılar başlıyr bidaha yatamıyorum çok şükür:) doğum yaklaşıyor:)
rüyamda papatya çayı istediğimi gördüm hayırdır inşallah..
güzel bir gün olsun hepimize..
Canım ben tam gün 7-8krere sağıyorum 80cc oluyor.yani koca bir gün boyunca 7-8sağımda80cc çıkıyor.yani iki göğsümden tek sağımda 10cc çıkıyor.benimkiler 30 hafta5günlükken 1660-1730gr olarak doğdular.canım sen bir gün boyunca yani 8kez sağdığında kaç cc oluyor sütün?hastaneye bir günde kaç cc süt götürüyorsun?kusura bakma aynı soruyu kırk kere sordum ama benimki niye bu kadar az anlamıyorum.gelmicek herhalde benim sütüm
Kızlaaarrr herşey için teşekkür ederim hepinize..
Hastaneden geldim yine.. Bugün ziyaret saatini beklerken Aras i izledim bol bol. Kapı ağzında yattığı için her kapı açıldığında gördüm yavrumu. Topuk kanı aldılar bildiğiniz yıktı ortalığı.. Sonra ben girene kadar uyuyakaldı. uyur uyanık arası konuştum yine oğluşumla... Nasıl tepkiler veriyor görmeniz lazım :) Sarp da uyuyordu yine. Konuştum oğluşumla ama derin uykudaydı pek oralı olmadı. Hemşire yanımda altını değişti sütünü içirdi. Adam öyle rahat ki tüm bunlar olurken gözünü bile açmadı. :) Uzun uzun izledim uzun uzun konuştum yavrularımla. Sonra çıkardılar tabi bizi.
Aras solunum cihazsız 36 saati atlattı çok şükür ama bu iyileştiği anlamına gelmiyor. Yorulursa gene takacaklar solunum cihazını. Doktorunu bekledik saat 3 e kadar. Tüm bebekleri muayene etti. inceledi sonra odasına geçti. tek tek girip bilgi aldık. Doktorumuz durumları iyi şimdilik. Enfeksiyonda geriledi. Perşembe günü antibiotiği kesmeyi düşünüyorum. Aras'ın prematüre baplı olarak akciğerleri tam gelişmediği için solunum sıkıntısı yaşadığını onun dışında birşeyi olmadığını Sarp'ın da Aras a göre daha iyi olduğunu şu an seyredebilecekleri normal seyirde seyrettiklerini söyledi. Mutluluktan uçarak çıktım hastaneden :)
Şimdi asıl konuya geliyorum. Sezeryanda yapsanız normal doğumda yapsanız en az 3 gecelik pijamasız gitmeyin derim. Ben 8 gecelik 1 pijamayı yetiremedim kendime. Ben 1 gecelik 1 pijama almıştım Allahtan ablamda doğum yapan arkadaşlarımda vardı da istedim getirdiler. Terlemeyi geçin,ütünüe bişi dökülüyor, süt lekesi oluyor falan filan değişmek gerekiyor kısaca..
KARNIM SERTLEŞİYOR DİYEN ARKADAŞLAR... Tebrik ederim rahim kasılmalarınız başlamış. Rahim kendini doğuma hazırlıyor. Gerilme esnasında bebeğinizin olduğu yer kabarık kalır karnınız yamulur... Sonra yine gevşer.. Rahim sıkıştırıp gevşetiyor. Normal doğum bu şekilde oluyor. Eğer bu sertleşmelerle birlikte sancınız olursa doktorunuza danışın. Sizin bu yaşadığınızı ben 15 gün önce yaşıyordum işte ama sancı eşliğinde. Nefesimi kesiyordu bazen böyle sertleşince. Derken derken sıklaştı sancılar şiddetlendi ve malumunuz doğurdum. Bu sertleşme esnasında bebeğiniz hareket etmez dikkat edin. Sertleşme geçince hareket eder. İşte buna yalancı sancı denir. Özledim. yavrularımın karnımdaki kıpırtılarını özledim. Değerini bilin. Hepiniz öpüldünüz.
Gunaydın canım
Ben de yesil cay ictigimi gordum :) demin kahvaltıda ictim hemen .siyah cayı artık doguma kadar icmeyim diyorum.zaten azaltmıstım simdi hepten kesicem.kansızlık sorunum vardı zaten doguma kanım yetcek mi bilmiyorum.benim sancılar da yine basladı.adet sancısı gibi belden kasıktan giren.insallah artmaz cunku artarsa acılmam da artar.dua edin kızlar
herkes iidir umarım fıstıklar..
bugün kontrolümüz vardı, kızlarım 1900-1950 kg olmuşlar.
sevindik. Allah hepimize yardım etsin ve 36 ve sonralarını görelim inşallah.
hastanede doğuma mı geldin diyor teyzeler:) epeycebüyüdük biz yani.
Ama az daha sabır..
nst sonucumuz da iiymiş, şimdilik herşey iyi dedi doktor. akıntım için fitil ve bi krem verdi. inşallahgeçer..
annem de düşmüştü ya sandalyeden,onu da ortopediye gösterdik. fizik te4davi verdi. bugünümüz hastanede geçti yani.
Dualarınızı bekliyorum.
İnşallah cnm sütüm gelirde rahat bi nefes alırım.kızlarımın adı İrem ve Selen olacak inşallah.dualarınızı esirgemeyin kızlarımdan teyzeleri.cnm kotu dusunme lutfenn..Olacak insllahh bir gelecek sutun sasiracaksin..Sutun gelmesini asil tetikleyene bebegin emzirmesi yaa , minik kizlarini al bi kucagina gor bak tasacak hep sutlerin :) Rabbim yar ve yardimcimiz olsun hepimizinn..dualarimiz seninle..bu arada kizlarin adi ne ? Artik buyuduler kocaman oldular annesi isimleriyle hitap edelim bizde
günaydin güzelim..basta sana ve gökceye sonra diger arkadaslarima güzel bir gün diliyorum..goks lutfen kendini sikma..unutma her seyin basi önce pozitif düsünce..sütüm gelmicek diye sesli sesli kendini doldurma lütfen..hayir sütün daha da cogalacak..sadece zamana ihtiyacin var...unutma ki her vücut farkli reaksiyonlar gösterir ayni konu üzerinde bile..bizlerde dogurdugumuzda kimbilir herbirimiz ne yasayacagiz..o yüzden kiyaslama yapip kendini üzme..masallah bebeklerinizin kilosu yerinde...hersey cok güzel olacak...seviyoruz sizi :))
Canım 32 den sonra sıklaşıcaktır kontrollerin nst ye ilk 32 de bağladı zaten insanın aklı heponlarda değilmiayy ne guzel cnm bende pers. gidecem ama ben hala 4 haftada 1 gidiyorum..Ama 2 hafta sonra rapor almaya gidecegim icin ondan sonra da artik en azindan nts ler falan baslar diye umiid ediyorum .. Insallah kuzum iyidir ve grs.melerimiz bizimde siklasir..
sonucumu gösterdim doktora akıntı normalmiş çok şükür. bu arada sorularımı yine soramadım, sezeryandan çıkmıştı doktorum, hastalarıda vardı bekliyolardı. benden sonrada doğuma gelen bi hamile vardı. onuda benle beraber aldı ultrason odasına hazırlasınlar diye açılmasına bakıp yatıracakmış. sancıları vardı kadının benim yüzümden beklesin istemedim. ama doğumla ilgili şeylerin başlamış demişti ya cuma günü onu sordum, vajinada yumuşama var ağrın olmasın diye ayakta kalma işlerini oturarak yap dedi. erken doğumla ilgili bir belirti yok yani. karnımdaki sertleşmeleri soramadım, zaten sanırım normal onlar artık hepimiz yaşadığımıza göre o sertlikleri.
bi aksilik olmadığı sürecede 1 ay sonra gel dedi, beklicez artık. aman aksilik olmasında ben 1 ay beklerim...
İnşallah cnm sütüm gelirde rahat bi nefes alırım.kızlarımın adı İrem ve Selen olacak inşallah.dualarınızı esirgemeyin kızlarımdan teyzeleri.
İnşallah sütüm gelecek ben de öyle düşünüyorum.elimden geleni yapıyorum.allah yardımcımız olsun.sizde dualarınızı eksik etmeyin.
Canım 32 den sonra sıklaşıcaktır kontrollerin nst ye ilk 32 de bağladı zaten insanın aklı heponlarda değilmi
özlüyoruz kuzuları ben artık çok heycanlanıyorum
sonucumu gösterdim doktora akıntı normalmiş çok şükür. bu arada sorularımı yine soramadım, sezeryandan çıkmıştı doktorum, hastalarıda vardı bekliyolardı. benden sonrada doğuma gelen bi hamile vardı. onuda benle beraber aldı ultrason odasına hazırlasınlar diye açılmasına bakıp yatıracakmış. sancıları vardı kadının benim yüzümden beklesin istemedim. ama doğumla ilgili şeylerin başlamış demişti ya cuma günü onu sordum, vajinada yumuşama var ağrın olmasın diye ayakta kalma işlerini oturarak yap dedi. erken doğumla ilgili bir belirti yok yani. karnımdaki sertleşmeleri soramadım, zaten sanırım normal onlar artık hepimiz yaşadığımıza göre o sertlikleri.
bi aksilik olmadığı sürecede 1 ay sonra gel dedi, beklicez artık. aman aksilik olmasında ben 1 ay beklerim...
geçmiş olsun canım..
o bahsettiğin sertleşmeleri yaklaşık1,5 aydır yaşıyorum ama hiç ağrım olmuyor yada ağrı eşiğim yüksek.
nefesim kesiliyor sadece..
ama hiç dikkate alıp sormadım bile dr.uma o kadar belliki bebeğimin kafasının yada sırtının orada olduğu yawrum.. pek ozledim onu
her hf. görüyorum ama gelsin artık istiyorum zaman çabuk geçsin bebeğim cabuk gelsin..
hiç görmediğin birini özlemek ne kadar tuhaf yaRabbim daha neler yaşayacaz..
hamilelikten evvel 3,5 yıllık evli idim ve hiç cocuk düşünmüyordum
bir gün bebeğimi evladımı özlemeye başladım var olmayan birşeye özlemle bağlandım .. dedim artık vaktidir.
ekim ayında aşkım ile tanışmamızın 10.yıldönümünde karar verdik 3 kişi olmaya
Rabbim 3 aralıkta haberini verdi bize 2. hf.lık hamile idim..üzerinden 30. hf geçti :)
çok özledim artık çokkkk..
Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah..
Cnm benim senin dr. unla benimki ayni durumdalar herhalde..bizimkide cok yogun..
Cok sukur birseyin yokmus yaa..en onemlisi bu .. Kuzunda buyumustur :) ayy rabbim sag salim kavustursun bizi evlatlarimiza..
Vajinada yumusama ne ki ? Benim surekli o bolgede agrim ve sizim var..Benim kide mi yumusuyo acaba ?
Canım ben tam gün 7-8krere sağıyorum 80cc oluyor.yani koca bir gün boyunca 7-8sağımda80cc çıkıyor.yani iki göğsümden tek sağımda 10cc çıkıyor.benimkiler 30 hafta5günlükken 1660-1730gr olarak doğdular.canım sen bir gün boyunca yani 8kez sağdığında kaç cc oluyor sütün?hastaneye bir günde kaç cc süt götürüyorsun?kusura bakma aynı soruyu kırk kere sordum ama benimki niye bu kadar az anlamıyorum.gelmicek herhalde benim sütüm