Arkadaşlar ptesi 30.haftamda 7hafta daha çalışabileceğime dair rapor almıştım cuma erken doğum oldu.hastanenin raporlama kısmındaki adam yandı 7haftan diyor.çalışırım diye rapor almışsın ama çalışamamışsın 7hafta diyor.milli eğitime sordum olur mu öyle şey diyor.erken doğum olursa kullanılamayan doğum öncesi izin doğum sonrasına aktarılıyor diyor.ben de MEB izin yönergesini açtım okudum milli eğitimdeki memurun dediği gibi yaziyor.İşte kızlar MEB İZİN YÖNERGESİ Madde 10. a) Kadın memura doğum yapmasından önce 8 hafta ve doğum yaptığı tarihten itibaren 8 hafta olmak üzere toplam 16 hafta süre ile aylıklı izin verilir. Çoğul gebelik halinde doğumdan önceki 8 haftalık süreye 2 hafta süre eklenir. Sağlık durumu uygun olduğu takdirde hekimin onayı ile memur isterse doğumdan önceki 3 haftaya kadar çalışabilir. Bu durumda, kadın memurun fiilen çalıştığı süreler doğum sonrası analık izni süresine eklenir.
b) Doğumun erken gerçekleşmesi sebebiyle, doğum öncesi analık izninin kullanılamayan bölümü de doğum sonrası analık izni süresine ilave edilir.
Cnm biz humanayı aramış bulamamıştık.baktığımız markette lactamil vardı onu almıştık.ben de işe yaramadı ama belki sana faydası olur.dene bakalım.gerçi ben düzenli kullanamadım.dışında günde 3-4 bardak için diyor
merhaba canim,benimde bazen karnim alt tarafinda oluyor ama nedini bilimiyorum ayni dedigin gibi oluyo.
selam canim cogu gitti azi kaldi biraz daha sabir ve her sey bir anda duzelecek insallah,gecenlerde haberlerde gordum ,yogun bakimdak kuvezdeki bebegin basinin altina annesinin koynunda tuttugu yazmayi basinin altina koymuslardi doktor ve cocuk daha cabuk iylesmeye baslamisti,haberi gorunce sana soyliyim dedim,..
günaydin herkese kizlar..hastahaneye gitmeden yazayim dedim..babam dün aksam beyin kanamasi gecirdidaha dogrusu öglen gecirmis ben hamileyim diye saklamislar..ameliyat riskli diye aksam aldilar beni evden..göreyim diye simdi yogun bakimda..ben hep sogukkanli,bildiginden sasmayan,gercekci biri oldum...sanal alem ve teknolojiylede hic bizaman aram cok iyi olmadi..simdi saskinim..olmaz olmazmis demekki..aksamdan beri yasadiklarimi hissettiklerimi bir tek size anlatma ihtiyaci var icimde halbuki tanimiyoruz birbirimizi hic aslinda..ne gercek adlarimizi biliyoruz,ne gercek hikayelerimizi..cocuklarimiz getirdi bizi biraraya ama tarifi anlatilmaz bir bag olusmus aramizda..simdi hem agliyorum he,m yaziyorum..niye diye sormayin...bir sürü sebebi var...keske buradan bir cirpida bütün hikayeyi anlatabilsem..babamdan tutunda,cocuklugumdan kocama detaya inmek zor yinede buradan..kimbilir belki bir gün karsilikli dertlesme imkanlarimizda olur..yabanci bir sese,bir nefese,destege ihtiyac duyuyor insan..cunku en yakinlarin canini acitiyor hikayeyi bile bile...sizi ve meleklerinizi kucaklar tek tek operim..allah darda olan herkesin yardimcisi olsun yol arkadaslarim
Kızlar kafama bişey takıldı dünden beri.. Annenin kilo alımı bebeği etkilermi acaba herkes bişey söylüyor.. gecen ay 65.4 kilo cıkmıştım bu ay 64.8 kilo, alacağıma veriyorum .. önümüzdeki hafta randevum var umarım bebeğimin kilosu iyidir :s..
Hanımlar emzik, biberon vs. ürünlerinizi nasıl temizleyeceksiniz ilk etapta 5 dk kaynatın diyor 10 dk yarım saat yapanda var aklım karıştı kaynayan suya atıp kaynatacağız ama nasıl yapalım bilemedim malum ilk bebeğim bir fikrim yok bu konuda suya atıp 5 dk bekleyip karıştıralım mı onları kaynarken yapan eden fikri olan varsa paylaşabilirmi ? bide cam kauçuk vs. hepsini mi atıcaz tencereye
Eveett kızlaarr artık ameliyattan sonra dinlenememiş bedenimle hastane kapılarını aşındırma çalışmaları sayesinde yorgun, bitkin, halsiz kalmış bulunmaktayım. Ameliyat yerimin ağrısı da cabası. Ayakta durunca bel ağrısı öldürüyor....
Derken bugünde oğluşlarımı görmeye gittim. Aras ın kilo kaybı var sütünü arttırmışlar. Sarp da hala aynı kiloda. genel olarak iyiler. Yarın asıl görüş günü. Babası ile birlikte gideceğiz. Sonra yine doktorumuzla konuşacağız. Belki beslenmeye geçerler bu hafta çok merak ediyorum.
Yarından sonra pazartesi'ye kadar hastaneye gitmeyi düşünmüyorum. Biraz dinlenmem ve yatmam lazım. Hemşire bana belki haftaya seninkiler beslenme odasına geçerler o zaman her gün gelmen gerekecek dedi. Hatta gelmek mesele değil sabahtan akşama hastanede durup oğluşlarımı besleyeceğim. Umarım dediği gibi olur. Beslenme aşamasınıda atlatırsak teslim ederler yavrularımı gibi geliyor.
Dualarınızı esirgemeyin lütfen. İşe yaradığını görmek inanın çok güzel. Hepinizi 3 kişilik seviyoruz...
sonunda park yatağımız geldi. iyiki son anda fikir değiştirip diğer modeli almışım. 60x100 çok küçükmü olur dedim ama ölçüleri çok ideal tamda yatağımın yanında kalan yere cuk oturdu, sallanması için payıda var rahat rahat sallanıyo. hemen açıp içinede bi takım serdim o kadar şirin oldu kiyüksekliğide çok iyi yattığım yerden içi rahatça görünüyo. yatıp beşiğin yanına dakikalarca baktım hayaller kurdum :97:
park yatak almayı düşünen ve hangi markayı alacağına karar veremeyen arkadaşlara şiddetle tavsiye ederim...
Oooooohhh haberler güzelmiş maşallah tatlım emzirmeye başladıktan sonra çok tutmuyorlar zaten onu biliyorum ne güzel kavuşursan kuzularına her gün gitme canım ablam gitmiyordu hergün eniştem götürüyordu sütünü sende dinlenki enerjin kuzularına kalsın gelince yeterince yorucaklar zaten anneleriniEveett kızlaarr artık ameliyattan sonra dinlenememiş bedenimle hastane kapılarını aşındırma çalışmaları sayesinde yorgun, bitkin, halsiz kalmış bulunmaktayım. Ameliyat yerimin ağrısı da cabası. Ayakta durunca bel ağrısı öldürüyor....
Derken bugünde oğluşlarımı görmeye gittim. Aras ın kilo kaybı var sütünü arttırmışlar. Sarp da hala aynı kiloda. genel olarak iyiler. Yarın asıl görüş günü. Babası ile birlikte gideceğiz. Sonra yine doktorumuzla konuşacağız. Belki beslenmeye geçerler bu hafta çok merak ediyorum.
Yarından sonra pazartesi'ye kadar hastaneye gitmeyi düşünmüyorum. Biraz dinlenmem ve yatmam lazım. Hemşire bana belki haftaya seninkiler beslenme odasına geçerler o zaman her gün gelmen gerekecek dedi. Hatta gelmek mesele değil sabahtan akşama hastanede durup oğluşlarımı besleyeceğim. Umarım dediği gibi olur. Beslenme aşamasınıda atlatırsak teslim ederler yavrularımı gibi geliyor.
Dualarınızı esirgemeyin lütfen. İşe yaradığını görmek inanın çok güzel. Hepinizi 3 kişilik seviyoruz...
Ne mutlu sana.. Tam 11 gündür yatak odama girmiyorum. yavrularımın boş beşiklerini görmeyim oyuncaklarına bakmayım diye. 11 gündür salonda koltuğumda uyuyorum. Giyeceklerimi odadan alıp çıkıyorum. 1+1 evde tek odada yaşamaya başladım. Yavrualrım Allahın izniyle iyileşip gelince bayramım olacak benim... Yeniden doğacağım o gün.
Canım iyi günlerde kullansın kuzun insan heycanlanıyor ben odasından çıkmak istemiyorumsonunda park yatağımız geldi. iyiki son anda fikir değiştirip diğer modeli almışım. 60x100 çok küçükmü olur dedim ama ölçüleri çok ideal tamda yatağımın yanında kalan yere cuk oturdu, sallanması için payıda var rahat rahat sallanıyo. hemen açıp içinede bi takım serdim o kadar şirin oldu kiyüksekliğide çok iyi yattığım yerden içi rahatça görünüyo. yatıp beşiğin yanına dakikalarca baktım hayaller kurdum :97:
park yatak almayı düşünen ve hangi markayı alacağına karar veremeyen arkadaşlara şiddetle tavsiye ederim...
Canım istersen Humana yı alayım ben kargo yapayım sana. Bırakmasaydın keşke lactamili. Belki uzun süreli kullanımda faydası olur.
Canım ben strerilatör aldım ama ablamdan biliyorum bi kaba koyardık hepsini su kaynamana kadar kaynatırdık 5 10 dak arasıda su kaynayınca bekletirdik Ocak'ta sonra alırdık içine su dolmuş olması yeter canım karıştırmana gerek yok bakarsın batıyorsa yeter