Ağustos 2013 Anne Adayları Buraya.... ::)))))))

Mrb kızlar umarım hepiniz çok iyisinizdir. Biz bebeğimle çok kötü günler geçirdik. İki ay oldu foruma bakamadım hiç. Abim 38 yaşında vefat etti. Her şey çok anlamsızlaştı. Hiç yemek yemediğim günler oldu. Kasılmalarım oldu. Karnım o dönemde hep taş gibiydi. Hala her gün ağlıyorum. Biliyorum bebeğim için bunları yapmamam lazım ama olmuyor... Geçen hafta gördüğüm ilk mağazaya girip sadece gerekli şeyleri aldım bebek için. Hiç seçmedim.Fiyatına bile bakmadım. Doktor gayet iyi bebeğin durumu dedi ama kilosu çok az geldi bana. 30. haftadayım anca bir kilo olmuş. Bu da yetmezmiş gibi doğumdan sonra bana yardımcı olabilecek tek kişi olan eşimin annesi de malesef çok hasta ameliyat oldu ve en az 3 ay hastenede kalacak. Kendi annem evladını kaybetti biz onu toparlamaya çalışıyoruz aklını yitirmesin diye. eşimin şehir dışı işi çıktı doğuma kadar yanımda olmayacak vs vs vs. Bi insana bu kadarı çok fazla değil mi?

ayy cnm benim yaa..Gelince hepsi bir gelirr ama firtinadan sorna da daha once goremdigin guzellikte gunes dogar..Yavrun kucagina gelsin insallah en guzel gunleriniz baslayacak..Size sabirr ve abine de gani gani rahmet diliyorum nm..Sen simdi minigine iyibak ki ..Abin yasada oda bunu isterdi kesin..

Dualarmiz seninle cnmm.. :KK43:

canım başın sağolsun rabbim sabırlar versin hepinize ama ölüm hak hatta bazen çok üzülsek bile inanki nimet çünkü o yatanın neler çektiğini bir kendi bir allah bilir rabbim günahlarını affetsin kalanlara sabırlar versin mekanı cennet olsun allahım bebeğine uzun ömürler versin

Amiiiiinnn kızlar aminnn dua etmekten başka birşey gelmiyor elimden..Çok saolun...Seaside sana ayrıca teşekkürler canım...Keşke erken doğum yapsaydım dediğin gibi de anneciğim hayatta olsaydı...En zoruda bugündü...Kontrolüm vardı ve dr.dan her çıkışımda ilk annemi arıyordum bilgi vermek için ama ilk kezzzz.....................
Bebişimde kendini sakladı ilk kez yüzünü göstermedi bana..Eli hep yüzündeydi fotoğrafını bile alamadık...Neyseki herşey yolunda dedi dr.umuz..İlk nst için haftaya gel dedi
...Kontrol için de 3 hafta sonra...Doğum için son güne kadar bekleyeceğiz dedi...Sancı ve suyun gelirse hemen geliyorsun dedi ve ilaçlara halaaa devam dedi...Progestanı bile kesmedi anlamadım yani...Tosun paşam 2800 gr olmuş ve başı aşağıdaymış...Bugün bir arkadaşım dedi kiii '''bebeğin annenin ruhunu yaşatacak''' nasıl hoşuma gitti anlatamammm..İnşalah dedimmm..İnşallahhh onun gibi güzel huylu olur:KK43::KK43::KK43:
Gökçecim sağlam ve ayakta durman lazım bebeklerin için...Suçlu aramayacaksınnn...Sen ikiz istesende istemesende doktorun karar verdi ikiz olmasına ve herşey Allahtan canım..Yaşadılar direndilerrr ve hayatın boyunca hep yanında olacaklar Aras ve Sarp...Göks ve Gökçe dualarım sizlerleee

cnm oyle demee..Erken dogum (Allah gostermesinde )olsaydi , hem annene git , hem minigine bak..ikisine de yetismeye calisirdin ve o cok daha zor olurdu..Rabbim yanina almis anneni hemde mubarek bir gunde..Bu herkese nasip olmaz..Sen oglusuna siki saril..Insallah saglicakla onu kucagina alirsinn ..Rabbim sabir saglik versin size cnmm.. :KK43:

Cnm ishal iyi degil yaa istersen bugunden git..Bekleme..

canım geçti çok şükür ama suçluyu buldum sanırım. memleketten kuru kayısı gelmişti bende hoşaf yapmıştım. soğuk soğuk bayağı götürdüm :KK9: sonra hamilelikte kayısı yememem gerektiğini öğrendim. benimde gözüm korkmuştu ama geçti zaten şimdi

CAN_SIN;

Allah sabır versin arkadaşım sana...çok zor ama hayat bu...mekanı cennet olsun...bol bol dua et canım...

GÖKÇE ve GOKS;

Kızlar tüm iyi dileklerimiz ve dualarımız sizinle...Allah yardımcınız olsun..Herşey güzel olacak,,moralinizi yüksek tutun...

Kızlar hastanedeyim daha.ama cok sukur hemen dogurmuyorum.doktorum yine baktı acılmaya 1 cm kadar acılma varmıs.bakarken biraz kanamam oldu sorun degil muayenedendir dedi.bebegin suyu normal gelisimi herseyi normal cok sukur.33.haftada gorunuyoruz suan.sancım icin serum bagladılar.cok sancı olmazsa acılma ilerlemezmis.vajinal fitil verdi doktorum hem enfeksiyonum icin hem acılma ilerlemesin diye.arada sancı yada su kan gelmesi olursa hemen gel dedi.suanki acıklıkla 2-3 hafta daha dogum olmaz dedi.tabi devamlı yatıcam dinlenicem evde.gezme dolasma ayakta kalma yok.erken dogum olcak diyede korkma dedi.bebegin gelisimi iyi bi sorun olmucak dedi.cok sukur icim rahatladı.suan sancım yok serum bitince evime gidicem.insallah bebisim uslu durursa simdilik sorun yok gibi.

ay cnm benim yaaa..Dikkat et kendine ve bebisinee.. :KK43: Wc ye disinda kalkmamaya calis lutfen olur mu ?

yürüdü mü daha fazla açılıyor yani ben dün harıl harıl çarşı pazar gezdim kasıklarıma ağrı girdi azıcık

Bende geziyorum yaa pazar falan :KK43: Sıkıntı yok simdilik agrilarim oluyo biraz ama cok degil veya minigim bir yerde tas gibi duruyo ama yurumesemm i artik ? Pers. kontrol var.Sorayim bi dr. uma :KK43:

yok canım benim o ayrı, rahim olduğu gibi taş kesildi. sanki basketbol topu gibi. karnımın alt tarafına komple kramp girdi sanki. daha öncede bikaç kere oldu ama bu daha şiddetliydi. bide hep yürürken oluyo zaten...

Benimde bir tarafimda tas gibi oluyo kuzum..Dİnleniyorum biraz ayada biraz oksuyorum daha iyi oluyo gibi..kramp gibi degil ama..

kızlar az önce markete çıktım, tam eve yaklaşırken karnımın alt tarafı kramp girer gibi kasıldı. eve girdim baktım karnımda semsert bi top varmış gibi kenarlarıda taş gibi olmuş. bebekmi geriyo dedim ama dediğim gibi yus yuvarlak bi şekilde sertlik vardı. çok uzun sürmedi ama ikibüklüm oldum. bu yalancı sancımı yoksa sadece kramp mı acaba?

Kramptir bence..Sanci adet sancisindan daha siddetli gibi oluyo..

Hastaneden aradılar. Aras için eko çekilecek dışarıdan doktor getirdik. Hastaneye gelin 250 TL de para getirin dedi hemşire.. Eşim çalışıyordu evde krize girdim. Allahtan kardeşim yakın bana aldı beni hastaneye götürdü. ben gidene kadar eşim gitmiş doktoruyla görüşmüş. Solunum cihazından çıkarınca 24 saat dayanamıyor demiş doktoru. Bu yüzden emin olmak için eko istedim demiş. Tatmin olmadım tabi. Yoğun bakım kapısında ağlamaktan helak oldum. Hemşire halime üzüldü de gel göstereyim sana Aras'ı dedi. Tam girdim eko doktoru geldi. Ne yaptılarsa bilmiyorum canı yanmış ağlıyordu. Niye bu kadar ağlıyor dedim işlem yaptılar az önce canı yanmış olabilir dedi. hemşire. Bu sefer susturamadım. 1 dakika bile göremeden dışarı çıkmak zorunda kaldım. Ekosu çekildi. çeken doktor kalbinde bir sorun yok erken doğumla alakalı akciğerleri gelişmediği için nefes almakta zorlanıyor olabilir dedi. Mutlu oldum tabi ama bir o kadar da endişelendim. Peki sorun ne? Neden solunum cihazından çıkamıyor. İçeride belirlenen bebeklerin ekosu çekilince girdim içeriye tekrar. Gözü açık ama sersem gibi yavrum. uyuşturucu vermişler gibi gözleri açık ama kayıyor sürekli. Konuştum baktı bana uzun uzun arada kapandı gözleri. Boş bakıyordu yavrum. sakinleşti. uykuya daldı. sarp a gittim uyuyordu meleğim. Konuştum onunla da tepkisiz tabi ki uyuduğu için. Hala solunum denemesinde.

Kapıda diğer anneler teselli etmeye çalışıyorlar. Dedilerki üzüyorlar işte bizi geçecek hepsi. Düşündümde onların ne suçu varki onları üzen ben olmayayım. İkiz isteyen ben değil miydim. Erken doğmaları benim ikiz tercih etmem yüzünden değil mi? Bu işkenceyi benim yüzümden çekmiyorlar mı. Sordum annelere. Sizce üzen onlar mı yoksa onları üzen ben miyim? Cevap veremediler. Herkes o kadar sessizki çıldıracağım sanıyorum bazen.

Hayatımda geçirdiğim en kötü gün.. Canından can gitmesi neymiş öğrendim. kalbinin acıması neymiş tattım. Çaresizlik neymiş bir kez daha yaşadım. Allahım yavrularıma Goksun de meleklerine güç versin. Bize de sabır. Ben bugün ömrümün geri kalanını yoğun bakım önünde teslim ettim.. 40 yıl yaşlandım. Allahım benim nefesimden alsın yavrularıma versin. Artık söyleyecek birşeyim yok. Yavrularımı Allaha emanet edip evime geldim. o kadar yprgunum ki uyuyacağım biraz. ne olur dualarınızı eksik etmeyin..

ayy gokceee aklim ciktiii.. :KK43: Dualarimiz seninle kuzummm :KK43: Insallah iyi olacaklar ... :KK43: ayy :KK43:

Maşşalhh canım kramp olmasın çok zor benim 25 ten sonra başladı kramplar bende öyle diyorum eşime şimdiden uykusuz bırakıyorlar doğunca Allah yardımcımız olsun:KK9:

Canım o kadar çok ceviz yedim ki hamileliğimin başından beri magnezyumda alıyorum ama yok fayda etmedi kramplar bırakmadı yakamı bel fıtığı da olunca çok zor oluyo bakalım az kaldı kuzuların gelmesine böle devam edicek galiba artmasında daha fazla

Canım hazırla artık çantanı benim hazır 2 tane gecelik bi kapri takım aldım altüst 1 tanede sabahlık çok terliyosun diyolar doğumdan sonra sabahlık gerekliymiş bol bolda gecelik ben 4 tane takım koydum kuzuma bide yaz olucak sıcak oda terlerse fazla olsun

cnm 4 tane gecelik cok degil mi ? Ben 3 tane koyacagim ama acaba eklesem mi 1 tane daha ? Aaa bide sen nerden aldin gecelik falan ? Ben aastiriyorumda heres eminonu diyo..Oraya mi gitsem acaba ?

Her an herşey olabilir çantaları hazır etmek lazım bende daha hazırlamadım :KK43: bide hanımlar bebek doğduğunda ebeye yada hemşireye ayrıyetten çanta veriyorlarmış sadece zıbınlarımı koyicaz bilgisi olan varmı? bez havlu falanda koyun diyen var silmek için bebeği.. 2 tane gecelik aldım sabahlık alsammı diyorum pijama vs.. bide 2 zıbın takımı yeterlimidir?

cnm benim bildigim sadece hastane cikisini koyuyoruz.. Okadar..Onlar icinde ayri bir bohca yada ayri bir ufak canta icerisine koyarsin oyle verirsin..Hani verirken parca parca degilde kolaylik olsun diye..Ben 2 hastane cikisi aldim..1 a-tanede extra zibin takimi koyayim diyorum ne olur ne olmaz..Bende 1 gecelik , 2 pijama takimi koyacagim cantama..Sabahlik sicakta lazim olmaz gibi geliyodu bana ama sonrada dusunuyorum diyorum ki , uzerine sut falan cikar hani , hemen degistiremezsen , sabahlikla kapativerirsein ; )

Ben koymaya karar verdim yani ..

herkese merhabalar güzel haftasonları drumuzdan geldik 3 hafta sonra nst ye girecekmişim çatı muayeneside olmadı bebişim 42 cm boy ve 1865 gr kiloya ulaşmış :nazar:maşallah barikallah subhanallah suyumuzda iimiş şimdilik herşey yolunda iri olabilir dedi annesi iri babası iri armut dibine düşüyo sonuçta :KK1::KK1:normal doğum olamayabilir dedi ağrı kanama herhangibi sıkıntı olunca gece gündüz gel dedi nasip kısmet ben şimdi bunları düşünmüyorum sağlığımız ii olsun yeter bizden haberler bu kadar:KK16:

ooyy masallah sana ve kuzunaaa :) Ne guzel buymussunuzzz :) Rabbim hepimizi nazarlardan korusun..

Cnm benim şu durumda seni en iyi anlayan benimdir herhalde.benimde tüp bebek ikizi ve erken doğum.her gün yoğun bakım önünde korkuyla beklîyorum ya kötü bişey olduysa diye.ağlıyorum,bazen ağlayamıyor donup kalıyorum.gösteriyorlar,onları öyle orda görünce ağlıyorum,İnan bakıyorum ama görmüyor gözlerim.yoğun bakımdan çıktığımda annem bişeyler soruyor,nasıllar hangisi daha iyi ya da hangisinde ne gelişme var hangisi büyük olan diyor bilmiyorum.hiçbişey aklımda kalmıyor.sütüm yok ne yaptıysam o da gelmedi gün boyu sağıyorum 70-80cc da maksimum.şanssızlıklar peşimizi bırakmıyor.her zamanki gibi Allah'a sığınıyorum.cnm ikimizin yavrularına da Allah şifa versin tez zamanda.bize de sabır.ya şafi ya Allah de daraldıkça.allah yardımcımız olsun yavrularımıza da bize de merhamet etsin inşallah.

ayy cnmm..Dualarimiz sizinle hep..Yigenlerimiz iyi olacak insallahh .. :)

Bencil olmamak lazım kuzum. Kendi dertlerimi paylaşacağım diye tecrübesiz daha ilk gebeliğini yaşayan kişileri düşünerek söyledim. Sonuçta ben burada paylaştıkça istemeden de olsa üzüyorum sizi ve minik yavrularınızı. Tabi ki iyi şeyler olunca seviniyoruz. Artık sadece siz değil durumumuzu öğrenen eşleriniz bile dua ediyor bize. Bu çok güzel birşey ama bu güzel zamanlarınızı benim yüzümden stres olarak vücudunuzun verdiği tepkilerden korkarak geçirmenizi istemediğimden dedim. Yoksa sizinle birşeyleri paylaşmak o kadar güzel ki.

Açık söyleyim evde annem var onunla herşeyi konuşamıyorum. Bazen sabahları çok moralim bozuk uyanıyorum akşama kadar yutkunuyorum ağlamamak için. Güçlü durmaya çalışıyorum karşısında. Eşim ilgisini dağıtabiliyor. Son zamanlardaki gündemi iyi takip ediyor. protestolar falan elinden cep telefonu düşmüyor. Bazen elinden telefonu alıp parçalayıp gerçek hayata dön, benim çocuklarım hastanede, bak benim canım nasıl yanıyor diye bağırasım geliyor. Yine susup oturuyorum. Üzülmemeyi öğreniyorsun bir süre sonra sadece merak kalıyor. Nasıllar bugün acaba? Yine solunum cihazına bağlandı mı? Sarp'ın oksijeni azaltıldı mı? Acaba bir eksikleri var mı? Allahım sana emanetle bitiyor bu sorular.

Bebekler yok diye kimse de gelmiyor. Hadi gel meşgul et kafanı. Bazıları Allah kurtardı diyor. kalkıp kafa atasım geliyor en acımasızından. Tuhafki benimle aynı yollardan geçmiş 7 aylık doğum yapan 25 gün bebeği küvezde kalan arkadaşım bile aramıyor.

Ama buraya dönünce yazdıklarımla içimdeki çığlığı atabiliyorum bazen. Sonra bir rahatlama geliyor, ama bu çığlık siz gebe arkadaşlarımı etkilemesin. Kıyamam ben minik kuzucuklarınıza.

Valla kizacam simdi..Ne bencilligi yaa..Onlar bizim yigenlerimiz..Boyle dusunmeyi yasakliyorum sana..Ben kendi adima soyluyorum ama eminimki cogu arkadasimda oyle , herkes merakla senden ve goks den haber almaya calisiyo..Hatta ben sen girip birseyler yazidiginda daha cok seviniyorum cunku ben senin yerinde olsam , buraya birseyler yazmayi akil edemezdim o telasla..
Sen ne guzel bizi merakta birakmiyorsun..

Tuuum sorularinin cevabini en kisa zamanda uafliklari kucagina alinca alacaksin insallahh :) Bi gelsinler kucagina da gor bak ..bugunleri buruk ama mutluolarak hatirlayacagiz insallahh :)

Bende geziyorum yaa pazar falan :KK43: Sıkıntı yok simdilik agrilarim oluyo biraz ama cok degil veya minigim bir yerde tas gibi duruyo ama yurumesemm i artik ? Pers. kontrol var.Sorayim bi dr. uma :KK43:

bende çarşamba gidicem bakalım kontrole şehir dışınada çıkmam lazım 3 saatlik yok neder acaba:18:

cnm benim bildigim sadece hastane cikisini koyuyoruz.. Okadar..Onlar icinde ayri bir bohca yada ayri bir ufak canta icerisine koyarsin oyle verirsin..Hani verirken parca parca degilde kolaylik olsun diye..Ben 2 hastane cikisi aldim..1 a-tanede extra zibin takimi koyayim diyorum ne olur ne olmaz..Bende 1 gecelik , 2 pijama takimi koyacagim cantama..Sabahlik sicakta lazim olmaz gibi geliyodu bana ama sonrada dusunuyorum diyorum ki , uzerine sut falan cikar hani , hemen degistiremezsen , sabahlikla kapativerirsein ; )

Ben koymaya karar verdim yani ..

Sabahlık konusunda katılıyorum kaprili sabahlıklı takımlar var onlardan alıcam bakalım biz herşeyi bol bol koyalımda sonra aranmayalım hastanede :KK66:

cnm 4 tane gecelik cok degil mi ? Ben 3 tane koyacagim ama acaba eklesem mi 1 tane daha ? Aaa bide sen nerden aldin gecelik falan ? Ben aastiriyorumda heres eminonu diyo..Oraya mi gitsem acaba ?
Canım yazdım ama görmedin herhalde 1 tane kapri takım aldım bi tane gecelik bi tane gecelik sabahlık bi kısmını Eminönü'nden aldım sabahlık gecelik iyi bişii olsun dedim lahusashop var internette onun yerini bulduk ordan aldık yeride Bakırköy'de gür pasajı var ordan aldık çok güzel biyer sadece bebek eşyaları ve gecelik var havuzluhan gibi hatta havuzluhana gittiğimize pişman olduk çok yürüdük çünkü ben hepsini krem rengi aldım bi takım pembe vardı evde sabahlıklı takım onu koymayacam 3 takım yeter çünkü

goks,gokçe
Rabbim sabır ve guç versin insallah size, geçecek hepsi.. gokceciğim sana doğum için hastaneye gittiğinde durmaya çalıştıklarında yazmıştım ne yaparsan yap bebekleirmiz eleceği tarih saat belli.. bu hepimiz için gecerli.. Rabbim hepimizi korusun inşallah...

hs. hastanede idim yine iznimi açtırdım çalışabilir rapor aldım - bakalım temmuz başında ayrılacam inşallah..
bebeğim 2100 gr olmuş ama kafası eğik idi biraz buyuk olçtum, 100 gr eksik düşün dedi :) dedim babasının kafasıda büyük doğru olçmusunuzdur :)

henüz çantamı hazırlamadım , eksikleri tamamlayıp, izne çıktımda hazırlayım diyorum bakalım geç kaldım bayaa :KK43:(
babamız dolabı kendi yapacakta :) hs. çakmaya başladı bende boyuyacam:) bitince insallah yollarım size resmini :)
el emeği olsun istedik inşallah altından kalkarız:)

X