Ağustos 2013 Anne Adayları Buraya.... ::)))))))

Kızlarr dunden beri tuhaf hallerdeyim.dun oglen uyurken bi ıslaklık hissettim baktım camasırım kaprim sırılsıklam altıma isedim sandım kokladım degil.suyum mu geldi acaba diye dusundum ama sancı da yok.aksamı ettim boyle.suydu degildi diye.aksam yemekten sonra kasıkta belimde sancı basladı adet sancısı gibi .ufaktan korkmaya basladım.sonra asagılarıma dogru baskı hissettim esim doktora gidelim nolur nolmaz dddi.tırsa tırsa gittik iyiki gitmisiz.ebe muayene etti 1 cm kadar acılma olmus.rahim agzı sert dedi ondan fazla olmamıs acılmam.nst ye bagladı basta bisi yok sonra sancılar cıkmaya basladı.doktorumu aradılar.sancısı var acılması var ama ikiside dogurcak kadar degil dedi.sancı icin serum verin demis doktorum yarın gelsin muayene edelim simdilik baska bisi yok ama isterse hastanaye geleyim yanında olayım rahat etcekse demis.istemedim bende madem simdi yapılcak bisi yok die.isimiz bitti eve geldik gece.sabahı zor ettim.saat 3 te doktoruma gitcez yatıyorum simdi ama cookk korkuyorummm nolur dua edin az daha dursun bebegim yada cigerleri gelistiyse ve bi sorun yoksa kolaylıkla dogsun.kafam cok karısık.gokce ve goks u asıl simdi anladım.cok zor bu durumda olmk

Cnm ben geriden okumaya basliyorum diye biraz gec yaziyorum ama cok korktum yaa.:KK43::KK43::KK43: Hayirdir insallahh yaa basimizda kara bulutlar dolasiyor ama demekki aydinlik gunler yakinda..Rabbim her inisin bir cikisini oldugu gibi guzel gunler oldugunu da gosterecek insallah bize..aman dikkat et cnm.Yat bol bol.. Rabbime emanetsiniz..Tuuum mhamileler , gokce , goks ..

Cnm benim şu durumda seni en iyi anlayan benimdir herhalde.benimde tüp bebek ikizi ve erken doğum.her gün yoğun bakım önünde korkuyla beklîyorum ya kötü bişey olduysa diye.ağlıyorum,bazen ağlayamıyor donup kalıyorum.gösteriyorlar,onları öyle orda görünce ağlıyorum,İnan bakıyorum ama görmüyor gözlerim.yoğun bakımdan çıktığımda annem bişeyler soruyor,nasıllar hangisi daha iyi ya da hangisinde ne gelişme var hangisi büyük olan diyor bilmiyorum.hiçbişey aklımda kalmıyor.sütüm yok ne yaptıysam o da gelmedi gün boyu sağıyorum 70-80cc da maksimum.şanssızlıklar peşimizi bırakmıyor.her zamanki gibi Allah'a sığınıyorum.cnm ikimizin yavrularına da Allah şifa versin tez zamanda.bize de sabır.ya şafi ya Allah de daraldıkça.allah yardımcımız olsun yavrularımıza da bize de merhamet etsin inşallah.

goks ben birşey farkettim. Ağlasanda, kahrolsanda yavrularımızın durumu değişmeyecek. Allahın takdiri neyse o olacak. Ayrıca bizim bebeklerimiz çok fazla kritik değil. Ben daha kritiklerini gördüm. İki canını yoğun bakımda bırakıp sadece tek canını alıp çıkabilenlere şahit oldum. Yoğun bakım kapısında sınandığımı farkettim. İçeri ağlak, moral bozuk, kötü bir durumda girdiğim zaman yavrularımın etkilendiğini farkettim. Ses tonundan bile anlayabiliyorlar onlar çok zekiler aslında. Şimdi her girdiğimde gülümseyerek, siz güçlüsünüz annem ne yollardan geçtiniz bunlarda geçecek az daha sabredin diyerek çıkıyorum odadan. yalan da değil neler atlattık biz. ben güçlü durdukça sanki yavrularımda güçleniyor. her gün yeni bir gelişme oluyor iyi ya da kötü. Biz sadece evhamlıyız bir eko bile dünyamızı yıkmaya yetiyor. Halbuki tamamen masum emin olmak için yapılan birşey.

Bizim tek şansımız içeri girebiliyor olmamız. Bir gün arayla önce Aras la sonra Sarp la bakıştık. Göz göze geldik daha da güçlendik. Ben onların yılmayacağını anladım kendime dedim utan yavruların senden daha güçlü duruyor..

Süt konusunu sorun etme. 70/80 cc yeter onlara. Ben daha o rakamları goremedim. Maksimum 50 cc hadi sıktım uğraştım didindim 60 cc zor görüyorum. Dün hemşireye sordum sütüm yetiyor mu diye. Artıyormuş bile. Tek bebek günde 10 cc 8 kereden 80 cc 1 günde kulanıyor. İkiz oldukları için 160 cc. 1 günde 3 veya 4 sağmaya tekabül ediyor. 3 saatte bir sağarsan zaten 24 saat içinde 8 kere sağmış oluyorsun. Ben bu düzeni hiç bozmadım. Düzenli sağmanı tavsiye ederim. Gece saatimi kuruyorum inan eşim benden önce kalkıp sağma makinesini hazırlayıp uyandırıyor beni. Allahım sana sabır meleklerine güç versin. Seninkiler kaç haftalık ve kaç kiloda doğdular merak ettim.

Kızlar o kadar kötü günler geçirdimki...6 yıldır mücadelesini verdiğimiz şu kanser illetinden kurtaramadık anneciğimi :KK43:(
Hastanelerde sabahladık fakat kaybettikkk...Tam 32. haftamı bitirdiğim gün ayın 5'inde kandil günü vefat etti annecimmm.Ne denecek birşey varrr...ne de yapılacak...Ağladıkça bebişim sertleşti...sustukça bennn...Sizide üzmeyeceğim daha fazla anlatıp...
Dün gece oturdum okudum geçmişi....
Göks ve Gökçe ikinizde güle güle büyütün bebişlerinizi inşallah...
Sakın endişe etmeyin geçen yıl kuzenim 27+4 de doğum yaptı 900 gr. dı bebişi ve geçen haftalarda doğum gününü kutladı çok sağlıklı maşallah...
Göks Değirmendereye geleceğini sanıyordum geçen haftalarda!!! Kısmet böyleymiş diyelim....
Dualarım sizlerle kızlar...

ayy cnmm bende dogum yaptigini dusunmustum... Rabbim sana buyuk buyuk sabirlar versin.cok sukur ki annen ile ilgili guzel anilarin var..İcindekalan birsey yok..tabiki oglusunu da gorseydi keske ama rabbimin verdigi nefes sayisi belli malesef :KK43: Belkide annen kurtuldu..Cektigi aciyi size yasnitmamaya calisiyordu belki..Rabbim yanina almis onu..Annenin yerinede oglusun geliyor..Insallah huyu suyu ona benzer ..sende annenin ruhunu oglunda yasatirsin.. Rabbim sana ve tuuuum yakinlarini kaybedenlere sabir versin insallahh :KK43:

Herkese günaydın.. yakınını kaybedenlere başınız sağ olsun diyorum mekanları cennet olsun... zor bir süreç gerçekten...

Bugün saat 3 gibi hastaneye gittik.bu kez içeri girmedik.camdan izledik .hemşire ikisini de sırayla kucağına aldı.büyük kızım makineye bağlıydı makineden kurtulmuş sizlerin dualarıyla tabiki.küçük kızımız iki gündür mama alıyormuş bugün büyük kuzumda mamaya başlamış.biraz anne sütü bıraktık.ama sütüm hala gelmedi.üç günde 100ml anca çıktı.3saattte bir sağdığım halde.bu süt nasıl gelecek bugün 8.gün hala yol.

Cnm benimm :KK43: Haklsiin uzun surecek belki ama umudunu kaybetme sakin..Minik kizlarinin san ave sutune cok ihtiyaci var..Sen guclu ol ki yavrularin daha siki tutunsunlar hayata..Onlari kucagina alacagin gunleri dusun surekli.. :KK43: Hepimiz yaninizdayiz dualarimizla.

Ayy canımm Allah razı olsun senden de eşinden de...

Ben doğuma girdiğim günün sabahı doktoruma muayeneye indim. Rahim açılmam vardı ya dikemeyiz dedi. İkzi gebeliklerde dikme işi olmuyormuş. Dikiş taşımıyor yırtılma oluyormuş. Aklıma sen geldin hemen. Allahım ona da bebeğine de kuvvet ver dedim. Kutsal görevini sonuna kadar yapan herşeyle mücadele eden bir anne olarak bebeğini zamanında kucağına alman için tüm dualarım seninle. İnanın isimlerinizi bilmiyorum kızlar ama kendi yavrularıma dua ederken sizleride geçiriyorum içimden.

gökçe canım burada birimizin sevinci ve üzüntüsü hepimizinki oldu artık bizi bizden daha iyi kimse anlayamıyor çok ufak bir şeye burada hep beraber aynı tepkiyi verirken (çok üzülürken) dışarıdan anlamayan biriyle paylaştığında aman be bunu mu dert ediyorsun gibi saçma sapan konuşmalarla karşılaşıyoruz ne yazıkki o yüzden çok bağlandık birbirimize gece gündüz hep aklımızdasın o yüzden anlatmamazlık yapma yaşanan kötü şeyler de tecrübe olacak bize çünkü herşeyi bilelim dua edelim hep

bu arada sana ve göks ün bebeklerine ismen yasin okudum dün rabbim kabul etsin inşallah sağlık sıhhat versin hem kuzucuklara hem annerine ki anneler bebişlerine iyi baksın

günaydın kızlar hayırlı sabahlar. dün gece hava o kadar sıcak ve nemliydiki hiç uyayamadım, döndüm durdum çok bunaltıcıydı... şu an sarhoş gibiym...
Gökçecim neler söylüyosun öyle sen. doğumlar başladı şimdiye kadar güzel paylaşımlarda bulunduysak doğumdan sonraki sıkıntılarımızıda paylaşıcaz elbet. Burada senin ve goksun "bebeklerimi aldım evime getirdim" mesajını görünce yaşayacağımız sevinci düşün bide :21: inşallah o günler çok yakındır...

selam kızlar.Hastaneden geldik yine... Aras ı yine burundan solunum cihazına bağlamışlar. Kendi kendine nefes alıp vermekten yorulmuş. Solunum cihazına bağlayıp dinlenmeye almışlar biraz. Bunların olabileceğini söylemişlerdi zaten. Yavrum burnundakinden o kadar rahatsız ki çekiştirip duruyordu çıkarmak için. Bir yandan da dudak büzüp ağlamaya başlayacaktı ki yine konuştum oğluşumla. Ağlama annem çıkacak yakında onlar dedim. Susup bir süre sonra uyudu. Bu yaşadıklarını hiç unutmayacaklar biliyorum.. Sarp uyuyordu yavrum. Pek tepki alamadım konuşsamda.. Ama defalarca bir ona bir öbürüne gidip seni çok seviyorum yarına kadar unutma tamam mı diyorum..

En önemlisi süt. Her gün hastaneye gidip kuvvetli makinelerle sağmaya çalışıyorum ki sütüm çoğalsın. Eve gelip kaldığım yerden devam ediyorum sonra. Tebrik etmek için arayanlar bebeklerin küvezde olduğunu bilmiyor. Nasıl zor oluyor mu diye soruyorlar.. Bu daha zor kimse anlamıyor.. Koşarak gidiyorum görmeye ama 5 dk duramıyorum içeride.. Bugün kardeşim diyorki neden çıktın hemen. Onun boruyu çekiştirikenki halleri ve mutsuz yüzünü görmeye dayanamıyorum dedim. Her gün her dakika her sanıye hatta her salise Allahım yardım et bana da yavrularımada sabır ve kuvvet ver diyorum.

Bana gelince ağrılar devam, yürümekte zorlanıyorum.. Hiç dinlenemiyorum. 3 saatte bir süt sağdığım için 2 şer saat uyuyabiliyorum geceleri.. Sabahtan da hastaneye koşuyorum gelmem 3 ü buluyor. Hatta dün 5 te girdim eve.

Çiçekçim Allah razı olsun. Şu yaptığın bile bir nebze beni nasıl mutlu etti anlatamam. Kalbinin benimle olduğunu bilmek bile o kadar güzel ki. Tüm topik arkadaşlarım desteğiniz, dualarınız eminim benim ve goks için düşmüyor ağzınızdan.. Hepinizden Allah razı olsun..

Bu arada numaram 05392775520.. Ne olursa olsun arayabilirsiniz.. Hepinize kucak dolusu sevgiler.

Canim benim yaa..Biliyorum ne desek sana care olmuyor yavrularini kucagina almadan kokularini icine cekmeden ama sabrin sonu selamet.. azkaldi insallahh..sende goks de az zaman sonra alacaksiniz insallah yavrularinizi..Hem onlarin bu kadar ugrasip didinen anneleri arkalarinda oldukca hic bir sey olmaz Allah in izniyle..Zaten ne guzel gun gectikce de toparlarniyorlar..Rabbim yar ve yardimciniz olsun insallah cnm benim.. :KK43:

inşallah iyi gelişmeler göstermiştir bebişlerin :) annelerinide görünce bugün daha mutlu olurlar....

bu arada dün doktorum alttan muayene ettikten sonra dediki doğumla ilgili şeylerin başlamış çok yorulma dinlen... benim de o sırada kafam karışmış, sormadım ne gibi şeyler diye.... salı günü sonuç almaya gittiğimde sorucam. daha çok sorum vardı, iznini ne zaman kullanacak, doğumum başladığı zaman onun mesai saatinimi beklicem yoksa koşup geliyomu acil doğumlara....

Cnm ya ne demek birsey ler baslamis..O seyler neymis ? Dr. unda rahatligina bak..birseyler demis yollamis..Sen o andaki sokla soramamissin ama bu dr. larda ne kadar garip yaa :KK43:

kızlar atlaya atlaya okudum sayfaları.. dedğim gibi yatılı misafirlerim vardı hemde 3 aile.. yarın dönecekler.. benimde başıma gelmeyen kalmadı size yazamadığım günlerde.. hem yorgunluktan mahvoldum hem anlayışsız insan(!)lardan.. en kötüsü de üzerime duşa kabinin kapısı düştü ve paramparça oldu. çok büyük kaza atlattım şoka girdim. yüzüm gözüm ve karnım haricinde kollarım hep jilet kesiği gibi kesik.. bebeğim tekmeleyene kadar da oturup ağladım. çok şükür iyiyim şimdi çarşamba dr.a gidicem inşllah. dualarım sizinle. rabbim sağlık versin cümlemize inşallah..

ayy cnm benim..Bu anlayissiz insanlara ne olacak halimiz bilmiyorum :KK43: Hele dusa kabinuzerine dusmus tam olmus :KK43: Sana ciddi bir zarar vermemis cok sukur , miniginde iyise gercekten buna sukur..
Sen biraz nas felak oku cnm yaa :KK43: Nazara gelmissiniz yavrunla bak :KK43: Miniginde iyiyim demis iceriden uzulupte onuda uzme olur mu ?

Canım yaa kıyamaammm üzülme lütfen.. Ben açtım kötü haber sezonunu. Derhal de kapatıyorum. Sizi de hamile halinizle gerdim strese soktum, canınızı sıktım.. Bir süre durumumuz hakkında yazmazsam iyi olacak sanırım.. Sen sakın bebişinide kendinide üzmeee...

aaa sakin gokce..Valla haftasonlari ve aksamlari evdeki pc de sorun var diye giremiyorum ama aklim hep sizde..Haftaici kosarak geliyorum ise..Lutfen bizi habersiz birakma..Bizim oyle bir bagimiz var ki ..Kotu seyleri iyi seyleri herseyi paylasarak rahatliyoruz hep birlikte..Lutfen bizi yigenlerimizden habersiz birakma..Artik tlf. numaranida paylastin zaten..Kurtulamazsinizzz :)

bende artık hazırlıklara hız verdim. bugün onun eşya dolabını tertemiz sildim, yıkanmış olan eşyalarını yerleştirdim ama yine bohçalarla koydum ne olur ne olmaz tozlanmasınlar. bikaç parça eksiği kaldı onlarıda alıp diğerlerinide yıkayıp yerleştirecem. hastane çantamıda hazırlamaya başladım. kendime alcaklarım la bebeğin bakım malzemeleri kaldı. onlarıda yakında alıcam inşallah
Bu arada park yatağımızın ve yatağının siparişi bugün verildi :107: en geç salı gelecek inşallah.

Ben esyalarini yikayip yerlestirmedim.Birde kendime pijama gecelik almadim..Ist.avrupadaki kizlar siz nerden aldiniz ? Bende o eksiklerimi alirsam tamam olacagim artik.. Bir an once bende alayim..Bende hastane cantami hazirlayayim..

Kızlaarrr malum oğluşlarıma süt götürebilmek için 3 saatte bir sağıyorum. Sol göğsümün ucu beyaz beyaz oldu. Pamukçuk gibi düşünün. Acaba mantar mı? Konu hakkında tecrübeli arkadaşlar var mı aramızda..

Cnm miniklerini gormeye gittiginde ordaki bi dr. a gostersen ? En azindan hemsire falan bile soyleyebilir , pamukcuk mu ? mantar mi ? Ona gore ilac surersin hem..

SELAM KİZLAR HASTANEDEYİM YİNE. Aras i denemek icin yeniden cihazdan cikarmidlar daha 24 saati tamsmlayamadi yavrum cihazsiz bakalim yarina ne haber alacagiz. Ama cihazdan kurtuldugu icin huzur gekmis yavrumun yuzunedunku gibi dudaklar kivrik aglamakli birakmadin yavrumu arkamda. Hepinize dualariniz ve desteginiz icin tesekkur ederim. İnanin siin manevi gucunuz sayesinde direniyor yavrularim. Hepinizi opuyorum. Durumu merak edip arayan Sevgiselinede cok tesekkur ediyrum. İkginiz bile guc veriyor bana. Allah hrazi olsun

ayy cnm bak hortumla bile nasil mucadele ediyor..Rabbimin izniyle en kisa zamanda kurtulacak ve ondan sonra durduramayaksin insallahh.. :) bizim sayemizde degil , annesinin gucu sayesinde iyi kuzucuklarin.Biz yigenlerimize dua ediyoruz ama senden , sesinden , varligindan , sutunden guc buluyor sipacanlar :)

O kadar zor sınanmalardan geçiyoruzki. Herkes farklı farklı yaşıyor işte. Allahım sana güç ve sabır versin. Ama unutma lütfen sen anne olacaksın ve oğluşuna çok iyi bakmalısın. Bu acının ilacı yok yaşamadığım için bilemem ama Allahım annenin mekanını cennet etsin. Eminim annen güzel yavrunu üzmeni istemezdi. Çok anlamsız bir dönemde yaşıyorsun bu acıyı... Ama dua etmekten başka birşey gelmiyor elimizden. Sende her gün dua et.. Benimde dualarım sizinle. Allahım sabrını bol tutar inş. Çok üzgünüm Cansın... Kendim içinde, senin içinde,Goks içinde.. Şimdiye kadar çok güzel şeyler paylaştık. Sonlara yaklaştığımız bu zamanda yine öyle olsun isterdim. Ama hayat şartları elvermiyor maalesef. Eminim oğlunda annen gibi güzel huylu olacak ve seni çok sevecek. İyi bak kendine de ona da..

cnm benimmm.. Ne desek zor senin icin ..Rabbim kimseye anne- baba - evlat acisi yasatmasin insallah..Ama sen dik dur ki oglusunda iyi olsun..Senden guc aliyor simdi annesi o..Dualarimiz seninle..Rabbim gani gani rahmet eylesin annene..Oglusuna ve geride kalan herkese uzuuunn omur versin insallah..

Ben esyalarini yikayip yerlestirmedim.Birde kendime pijama gecelik almadim..Ist.avrupadaki kizlar siz nerden aldiniz ? Bende o eksiklerimi alirsam tamam olacagim artik.. Bir an once bende alayim..Bende hastane cantami hazirlayayim..

ben çok uzağa gitmicem bayrampaşadayım tanıdığım esnaftan alıcam canım. zaten alacağım gecelik iç çamaşır falan... vala bu sıcakta otobüse binipte başka semte gidecek halimde yok açıkçası...
ayyy zaman çabuk geçiyo haziranında ortasına geldik :KK52:

Çok sağol canım. İçim rahatladı biraz söylediklerine. Bu ayda kilosu ne kadar olmalı onu da bilmiyorum ama 8 hafta kaldı doğuma iki bucuk kiloyu geçer mi ki bilmiyorum. Senin bebişin kaç haftalık şimdi? Kilosu ne kadar oldu?

cnm benim bir ark.im dogum yapti ocak sonunda..Bebegi 2.450 gr dogdu ama simdi gorsen 8 aylik gibi..ve masallah o kaddar guclu ki..Yurutecte yuruyo daha 4 aylik..Kucuk olursa bile sakin uzulme diye diyorum..Ufak bebekler daha cabuk toparlaniyo ki , masallah sneinki gayet iyi..Onun 32 . haftada 600 gr. falandi.Son 2 ayda tosun oluyorlar masallahh..Sen icini ferah tut yediklerine dikkat et yter..:KK66:

Maaşallah kocaman olmuşşş :) Yakışıklı da beyimiz. Bizim yavrularda bu kadar büyüyecek yafff heyecan yaptım şimdi :)
Evet yakışıklıdır teyzecim çokta Zeki kıvrandığını bi zakası var gerçekten ama doktor demişti:KK9:
gör bak nasıl büyüyecek yakışıklı olucaklar koluna takıp ikisini geziceksin gururla benim oğullarım diye ee 2 erkek anası olucan:KK16::KK16:

Canım ben bi kısmını Eminönü'nden aldım sabahlık geceliğimi iyibişii olsun dedim lahusashop var internette orda beğendim yerinden aldık yeride Bakırköy'de gür pasajı var sırf bebek eşyası ve gecelik mağazası dolu eminönündeki havuzlu han gibi hatta havuzluhana gittiğimize pişman olduk çok yürümüştük çünkü burdada herşey var

ben ne düşünüyorum kızlar biliyomusunuz, ikiz anneleri o kadar şanslıki, bizim 3-5 senede yapacağımızı onlar 9 ayda yapıyolar :KK9:
Maşallah onlara... hem ikiz kardeşlerin büyümesi, birbirlerine destek olmaları, paylaşmayı bilmeleri, birbirlerini hissetmeleri... inanılmaz güzel...
benim teyzemin ikiz oğlanları var askere ayrı ayrı yerlere gittiler tabi, birinin askerliği çok sıkıntılı geçti diğeride onun başına her bişey geldiğinde onu hissetmiş merak etmiş. Bence ikiz kardeş olmak çok özel bir durum. ve ikiz annesi olmakta çok özel....

X