bende hazirlamadimönümüzdeki hafta ici hazirlamayi düsünüyorum..daha eksiklerim var benim gerci..sadece bir takim gecelik aldim..2 takim koymayi düsünüyorum..lohusa külodu ve emzirme sütyeni almam lazim..kizimin kiyafetleri icin minik hurclardan aldim :) english home dan..ama gercekten bir an önce hazirlamak lazim..baksana her an hersey olabiliyor..allah herkese hayirlisini nasip etsin
gecmis olsun canim isallah bir sey yoktor .bizi habersiz birakma merak ediyoruz allaha emanet olun canim.Kızlarr dunden beri tuhaf hallerdeyim.dun oglen uyurken bi ıslaklık hissettim baktım camasırım kaprim sırılsıklam altıma isedim sandım kokladım degil.suyum mu geldi acaba diye dusundum ama sancı da yok.aksamı ettim boyle.suydu degildi diye.aksam yemekten sonra kasıkta belimde sancı basladı adet sancısı gibi .ufaktan korkmaya basladım.sonra asagılarıma dogru baskı hissettim esim doktora gidelim nolur nolmaz dddi.tırsa tırsa gittik iyiki gitmisiz.ebe muayene etti 1 cm kadar acılma olmus.rahim agzı sert dedi ondan fazla olmamıs acılmam.nst ye bagladı basta bisi yok sonra sancılar cıkmaya basladı.doktorumu aradılar.sancısı var acılması var ama ikiside dogurcak kadar degil dedi.sancı icin serum verin demis doktorum yarın gelsin muayene edelim simdilik baska bisi yok ama isterse hastanaye geleyim yanında olayım rahat etcekse demis.istemedim bende madem simdi yapılcak bisi yok die.isimiz bitti eve geldik gece.sabahı zor ettim.saat 3 te doktoruma gitcez yatıyorum simdi ama cookk korkuyorummm nolur dua edin az daha dursun bebegim yada cigerleri gelistiyse ve bi sorun yoksa kolaylıkla dogsun.kafam cok karısık.gokce ve goks u asıl simdi anladım.cok zor bu durumda olmk
Hastaneden aradılar. Aras için eko çekilecek dışarıdan doktor getirdik. Hastaneye gelin 250 TL de para getirin dedi hemşire.. Eşim çalışıyordu evde krize girdim. Allahtan kardeşim yakın bana aldı beni hastaneye götürdü. ben gidene kadar eşim gitmiş doktoruyla görüşmüş. Solunum cihazından çıkarınca 24 saat dayanamıyor demiş doktoru. Bu yüzden emin olmak için eko istedim demiş. Tatmin olmadım tabi. Yoğun bakım kapısında ağlamaktan helak oldum. Hemşire halime üzüldü de gel göstereyim sana Aras'ı dedi. Tam girdim eko doktoru geldi. Ne yaptılarsa bilmiyorum canı yanmış ağlıyordu. Niye bu kadar ağlıyor dedim işlem yaptılar az önce canı yanmış olabilir dedi. hemşire. Bu sefer susturamadım. 1 dakika bile göremeden dışarı çıkmak zorunda kaldım. Ekosu çekildi. çeken doktor kalbinde bir sorun yok erken doğumla alakalı akciğerleri gelişmediği için nefes almakta zorlanıyor olabilir dedi. Mutlu oldum tabi ama bir o kadar da endişelendim. Peki sorun ne? Neden solunum cihazından çıkamıyor. İçeride belirlenen bebeklerin ekosu çekilince girdim içeriye tekrar. Gözü açık ama sersem gibi yavrum. uyuşturucu vermişler gibi gözleri açık ama kayıyor sürekli. Konuştum baktı bana uzun uzun arada kapandı gözleri. Boş bakıyordu yavrum. sakinleşti. uykuya daldı. sarp a gittim uyuyordu meleğim. Konuştum onunla da tepkisiz tabi ki uyuduğu için. Hala solunum denemesinde.
Kapıda diğer anneler teselli etmeye çalışıyorlar. Dedilerki üzüyorlar işte bizi geçecek hepsi. Düşündümde onların ne suçu varki onları üzen ben olmayayım. İkiz isteyen ben değil miydim. Erken doğmaları benim ikiz tercih etmem yüzünden değil mi? Bu işkenceyi benim yüzümden çekmiyorlar mı. Sordum annelere. Sizce üzen onlar mı yoksa onları üzen ben miyim? Cevap veremediler. Herkes o kadar sessizki çıldıracağım sanıyorum bazen.
Hayatımda geçirdiğim en kötü gün.. Canından can gitmesi neymiş öğrendim. kalbinin acıması neymiş tattım. Çaresizlik neymiş bir kez daha yaşadım. Allahım yavrularıma Goksun de meleklerine güç versin. Bize de sabır. Ben bugün ömrümün geri kalanını yoğun bakım önünde teslim ettim.. 40 yıl yaşlandım. Allahım benim nefesimden alsın yavrularıma versin. Artık söyleyecek birşeyim yok. Yavrularımı Allaha emanet edip evime geldim. o kadar yprgunum ki uyuyacağım biraz. ne olur dualarınızı eksik etmeyin..
Hastaneden aradılar. Aras için eko çekilecek dışarıdan doktor getirdik. Hastaneye gelin 250 TL de para getirin dedi hemşire.. Eşim çalışıyordu evde krize girdim. Allahtan kardeşim yakın bana aldı beni hastaneye götürdü. ben gidene kadar eşim gitmiş doktoruyla görüşmüş. Solunum cihazından çıkarınca 24 saat dayanamıyor demiş doktoru. Bu yüzden emin olmak için eko istedim demiş. Tatmin olmadım tabi. Yoğun bakım kapısında ağlamaktan helak oldum. Hemşire halime üzüldü de gel göstereyim sana Aras'ı dedi. Tam girdim eko doktoru geldi. Ne yaptılarsa bilmiyorum canı yanmış ağlıyordu. Niye bu kadar ağlıyor dedim işlem yaptılar az önce canı yanmış olabilir dedi. hemşire. Bu sefer susturamadım. 1 dakika bile göremeden dışarı çıkmak zorunda kaldım. Ekosu çekildi. çeken doktor kalbinde bir sorun yok erken doğumla alakalı akciğerleri gelişmediği için nefes almakta zorlanıyor olabilir dedi. Mutlu oldum tabi ama bir o kadar da endişelendim. Peki sorun ne? Neden solunum cihazından çıkamıyor. İçeride belirlenen bebeklerin ekosu çekilince girdim içeriye tekrar. Gözü açık ama sersem gibi yavrum. uyuşturucu vermişler gibi gözleri açık ama kayıyor sürekli. Konuştum baktı bana uzun uzun arada kapandı gözleri. Boş bakıyordu yavrum. sakinleşti. uykuya daldı. sarp a gittim uyuyordu meleğim. Konuştum onunla da tepkisiz tabi ki uyuduğu için. Hala solunum denemesinde.
Kapıda diğer anneler teselli etmeye çalışıyorlar. Dedilerki üzüyorlar işte bizi geçecek hepsi. Düşündümde onların ne suçu varki onları üzen ben olmayayım. İkiz isteyen ben değil miydim. Erken doğmaları benim ikiz tercih etmem yüzünden değil mi? Bu işkenceyi benim yüzümden çekmiyorlar mı. Sordum annelere. Sizce üzen onlar mı yoksa onları üzen ben miyim? Cevap veremediler. Herkes o kadar sessizki çıldıracağım sanıyorum bazen.
Hayatımda geçirdiğim en kötü gün.. Canından can gitmesi neymiş öğrendim. kalbinin acıması neymiş tattım. Çaresizlik neymiş bir kez daha yaşadım. Allahım yavrularıma Goksun de meleklerine güç versin. Bize de sabır. Ben bugün ömrümün geri kalanını yoğun bakım önünde teslim ettim.. 40 yıl yaşlandım. Allahım benim nefesimden alsın yavrularıma versin. Artık söyleyecek birşeyim yok. Yavrularımı Allaha emanet edip evime geldim. o kadar yprgunum ki uyuyacağım biraz. ne olur dualarınızı eksik etmeyin..
yavrucun ya kafasini dayamistir ya poposunu canim :)))) biraz önce benim kizimda yapti aynisini..top gibi oldu göbek deligimin yani..allahtan uzanir vaziyetteydim..ciglik attim valla acidan..sende yürüyormussun daha zor olmustur..korkma
yok canım benim o ayrı, rahim olduğu gibi taş kesildi. sanki basketbol topu gibi. karnımın alt tarafına komple kramp girdi sanki. daha öncede bikaç kere oldu ama bu daha şiddetliydi. bide hep yürürken oluyo zaten...
yok canım benim o ayrı, rahim olduğu gibi taş kesildi. sanki basketbol topu gibi. karnımın alt tarafına komple kramp girdi sanki. daha öncede bikaç kere oldu ama bu daha şiddetliydi. bide hep yürürken oluyo zaten...
anladim gülüm...benimde yürürken oluyodu hep..doktorumu arayip sormustum ben..o da uzun yürüme markete daha az git demisti bana :)) bende derdimi anlatamadim diye sinir olmustum..hic mi gitmeyecegim markete demistim..aciklamasi yeterli gelmemisti anlayacaginuzun süredir olmuyo bana rahatim sükür..ama yürümeyi biraktim gercekten..markete de nerdeyse hic gitmiyorum..sen daha tatmin edici bir sey ögrenirsen beni de aydinlat canim..dikkat et
Kızlarr dunden beri tuhaf hallerdeyim.dun oglen uyurken bi ıslaklık hissettim baktım camasırım kaprim sırılsıklam altıma isedim sandım kokladım degil.suyum mu geldi acaba diye dusundum ama sancı da yok.aksamı ettim boyle.suydu degildi diye.aksam yemekten sonra kasıkta belimde sancı basladı adet sancısı gibi .ufaktan korkmaya basladım.sonra asagılarıma dogru baskı hissettim esim doktora gidelim nolur nolmaz dddi.tırsa tırsa gittik iyiki gitmisiz.ebe muayene etti 1 cm kadar acılma olmus.rahim agzı sert dedi ondan fazla olmamıs acılmam.nst ye bagladı basta bisi yok sonra sancılar cıkmaya basladı.doktorumu aradılar.sancısı var acılması var ama ikiside dogurcak kadar degil dedi.sancı icin serum verin demis doktorum yarın gelsin muayene edelim simdilik baska bisi yok ama isterse hastanaye geleyim yanında olayım rahat etcekse demis.istemedim bende madem simdi yapılcak bisi yok die.isimiz bitti eve geldik gece.sabahı zor ettim.saat 3 te doktoruma gitcez yatıyorum simdi ama cookk korkuyorummm nolur dua edin az daha dursun bebegim yada cigerleri gelistiyse ve bi sorun yoksa kolaylıkla dogsun.kafam cok karısık.gokce ve goks u asıl simdi anladım.cok zor bu durumda olmk
ayy çok şükür canım herşeyin yolunda olmasına seevindim evde daha rahat edersin bol bol dinlen çok geçmiş olsunKızlar hastanedeyim daha.ama cok sukur hemen dogurmuyorum.doktorum yine baktı acılmaya 1 cm kadar acılma varmıs.bakarken biraz kanamam oldu sorun degil muayenedendir dedi.bebegin suyu normal gelisimi herseyi normal cok sukur.33.haftada gorunuyoruz suan.sancım icin serum bagladılar.cok sancı olmazsa acılma ilerlemezmis.vajinal fitil verdi doktorum hem enfeksiyonum icin hem acılma ilerlemesin diye.arada sancı yada su kan gelmesi olursa hemen gel dedi.suanki acıklıkla 2-3 hafta daha dogum olmaz dedi.tabi devamlı yatıcam dinlenicem evde.gezme dolasma ayakta kalma yok.erken dogum olcak diyede korkma dedi.bebegin gelisimi iyi bi sorun olmucak dedi.cok sukur icim rahatladı.suan sancım yok serum bitince evime gidicem.insallah bebisim uslu durursa simdilik sorun yok gibi.
Sagol canım Allah razı olsun.Artık bu haftalarda hepimiz tetikte olcaz anlasılan.sıpacıklar cok sabırsız :)
kızlar sezeryan düşünüpte spinal yada epidural isteyen varmı hangisi sizce?:44:
Sagol canım Allah razı olsun.Artık bu haftalarda hepimiz tetikte olcaz anlasılan.sıpacıklar cok sabırsız :)
Ayy canım sevimdim iyi olmanıza inşallah zamanında gelicek kuzunKızlar hastanedeyim daha.ama cok sukur hemen dogurmuyorum.doktorum yine baktı acılmaya 1 cm kadar acılma varmıs.bakarken biraz kanamam oldu sorun degil muayenedendir dedi.bebegin suyu normal gelisimi herseyi normal cok sukur.33.haftada gorunuyoruz suan.sancım icin serum bagladılar.cok sancı olmazsa acılma ilerlemezmis.vajinal fitil verdi doktorum hem enfeksiyonum icin hem acılma ilerlemesin diye.arada sancı yada su kan gelmesi olursa hemen gel dedi.suanki acıklıkla 2-3 hafta daha dogum olmaz dedi.tabi devamlı yatıcam dinlenicem evde.gezme dolasma ayakta kalma yok.erken dogum olcak diyede korkma dedi.bebegin gelisimi iyi bi sorun olmucak dedi.cok sukur icim rahatladı.suan sancım yok serum bitince evime gidicem.insallah bebisim uslu durursa simdilik sorun yok gibi.
Kızlar hastanedeyim daha.ama cok sukur hemen dogurmuyorum.doktorum yine baktı acılmaya 1 cm kadar acılma varmıs.bakarken biraz kanamam oldu sorun degil muayenedendir dedi.bebegin suyu normal gelisimi herseyi normal cok sukur.33.haftada gorunuyoruz suan.sancım icin serum bagladılar.cok sancı olmazsa acılma ilerlemezmis.vajinal fitil verdi doktorum hem enfeksiyonum icin hem acılma ilerlemesin diye.arada sancı yada su kan gelmesi olursa hemen gel dedi.suanki acıklıkla 2-3 hafta daha dogum olmaz dedi.tabi devamlı yatıcam dinlenicem evde.gezme dolasma ayakta kalma yok.erken dogum olcak diyede korkma dedi.bebegin gelisimi iyi bi sorun olmucak dedi.cok sukur icim rahatladı.suan sancım yok serum bitince evime gidicem.insallah bebisim uslu durursa simdilik sorun yok gibi.
Ben yine halime sukredeyim 1 cm le kaldık suan.tabi her an artabilir de Allah bilir.Hic bisi yapmıyorum zaten son gunlerde.yalancı sancılar gozumu korkuttugundan.annem gelicek bu hafta.kayınvalidem zaten benimle aynı sehirde.o bakıyor sagolsun.Annelik zor annemiz bize biz bebiklerimize bakıyoruz herkes yavrusu icin tasalanıyor
kızlar sezeryan düşünüpte spinal yada epidural isteyen varmı hangisi sizce?:44: