Ağustos 2013 Anne Adayları Buraya.... ::)))))))

Kızlar hastanedeyim daha.ama cok sukur hemen dogurmuyorum.doktorum yine baktı acılmaya 1 cm kadar acılma varmıs.bakarken biraz kanamam oldu sorun degil muayenedendir dedi.bebegin suyu normal gelisimi herseyi normal cok sukur.33.haftada gorunuyoruz suan.sancım icin serum bagladılar.cok sancı olmazsa acılma ilerlemezmis.vajinal fitil verdi doktorum hem enfeksiyonum icin hem acılma ilerlemesin diye.arada sancı yada su kan gelmesi olursa hemen gel dedi.suanki acıklıkla 2-3 hafta daha dogum olmaz dedi.tabi devamlı yatıcam dinlenicem evde.gezme dolasma ayakta kalma yok.erken dogum olcak diyede korkma dedi.bebegin gelisimi iyi bi sorun olmucak dedi.cok sukur icim rahatladı.suan sancım yok serum bitince evime gidicem.insallah bebisim uslu durursa simdilik sorun yok gibi.

yasasinnnnnnn :) cok sevindim canim iyi olmana..hic süphem yoktu zaten..simdi is sana düsüyor..bol dinlen canim..kendini yorma

Spinal ve epidural anestezinin farkı nedir?
Spinal ve epidural anestezinin her ikisinde de belden omuriliğe doğru iğne ile ilaç verilir. Yalnız spinal anestezide ilaç omurilik etrafındaki dura zarı geçilerek daha içeriye sıvının içine verilir. Epidural anestezide ise ilaç zarın dışına verilir, zarın arkasındaki sıvıya kadar ilerlenmez. Spinal anestezide etki hemen başlar, epidural anestezide etki 15-20 dakika sonra başlar. Spinal anestezinin etkisi kısa sürer, ilaç bir defada verilir, tekrar ilaç verilerek etki süresi uzatılamaz. Epidural anestezide etki süresi daha uzun sürebilir, tekrar ilaç verilerek anestezi uzatılabilir. Epidural anestezide hastanın belinde takılı bir kateter (ince boru) kalır ve ameliyattan sonra bu kateterden tekrar ilaç verilebilir böylelikle hasta ağrı hissetmez. Spinal anestezide ise anestezinin uygulandığı bel bölgesi hemen kapatılır ve kateter konulmaz. Spinal anestezide ameliyattan sonra başağrısı görülme riski epidural anesteziye göre daha fazladır.

Bel bölgesinde bir enfeksiyon varsa veya hastada kanama-pıhtılaşma bozukluğu varsa spinal ve epidural anestezi uygulanamaz.

Bazen sezaryende hem epidural hem spinal anestezi birlikte uygulanır. Buna kombine epidural spinal anestezi denir. Hangi anestezi uygulamasının sizin için daha uygun olacağına anestezi uzmanınız karar verecektir

cok tşk ederim paylaşımın icin:KK16:

anladim gülüm...benimde yürürken oluyodu hep..doktorumu arayip sormustum ben..o da uzun yürüme markete daha az git demisti bana :)) bende derdimi anlatamadim diye sinir olmustum..hic mi gitmeyecegim markete demistim..aciklamasi yeterli gelmemisti anlayacagin :KK43: uzun süredir olmuyo bana rahatim sükür..ama yürümeyi biraktim gercekten..markete de nerdeyse hic gitmiyorum..sen daha tatmin edici bir sey ögrenirsen beni de aydinlat canim..dikkat et

salı günü sonuç göstermeye gidicem, sorucam bu arada ishalde var bikaç gündür. sertlikle beraber ishal olması beni korkutuyo...

Fındık fıstık yiyorum sutumu iciyorum bebisim iclmdeyken kilo alsın blraz diye.bebise neler kilo yapar arkadaslar?kasar ve muz u biliyorum baska?

Canım benim başın sağolsun Rabbim peygamber sabrı versin çok zor bende baba acısını iyi bilenlerdenim dicek bişey yok acını hafifletmez Allah bebeğinle sana uzun ömürler versin anneciğinin mekanı cennet olsun

Canım başın sağolsun. Çok iyi bilirim kayınvalidemde beyin kanseriydi. ameliyatından tedavisine kadar benim yanımdaydı, hastalığının her evresine şahit oldum ve çok etkilendim, beni çok değiştirdi. Oda 7 ay içerisinde vefat etti. Canım mekanı cennet olsun...

Cansin...basin sagolsun canim allahim sabir versin mekani cennet olsun

Canım başın sağolsun. Allah sana sabır versin. Anne acısı tarifsizdir eminim. Ama sende anne olacaksın şimdi. Allah sizlere ve yavrularınıza uzun ömürler versin. Üzülme diyemem mümkün değildir. Allah güç kuvvetten esirgemesin seni de yavrunuda ... Keşke elimizden birşey gelebilse... Dularımız seninle ve anneciğinle..

başın sağ olsun mekanı cennet olsun

canim basin sagolsun allah sabir versin.

Canım başın sağolsun ben de uzun zamandır nerededir diyordum.been geçtiğimiz paZar binecektim kızlar cuma günü gelince annem geldi Allah sabır versin mekanı cennet olsun anacığının

Başın sağolsun canım Rabbim geride kalanlara hayırlı ömür versin.evet dediğin gibi söylenicek bişey pek de bişey yok.

çok geçmiş olsun canım allah hayırlısını versin kendien bebeğine ii bak allaha emanet olun

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun allahım sabırlar versin

CANsIn.. Allah rahmet etsin. Mekani cennet olsun insallah. Rabbim geride kalanlara omur versin... Anne diyecek cok sey bulamiyorsun...

Canım çok üzüldüm Allahtan sabır diliyorum :KK43: Bende bir süre göremediğim için merak ettim hatta doğum yapmış olabileceğin bile geçti aklımdan...Allah sana ailene ve bebeğine uzun ömürler versin.Başın sağolsun

Canım Rabbim mekanını cennet etsin inşallahh.. Sizlerede sabır versn.. çok güzel bi günde vefat etmiş Rabbim nasip etmiş.. Mutlaka üzüleceksin fakat dirayetli olmak zorundasın.. Rabbim korusun cümlesini inşallah.. Bebeğinle sana uzun ömür nasip etsn..

basin sagolsun canim :KK43: allah geride kalanlariniza ömür ve sabir versin...

canım başın sağolsun rabbim sabırlar versin hepinize ama ölüm hak hatta bazen çok üzülsek bile inanki nimet çünkü o yatanın neler çektiğini bir kendi bir allah bilir rabbim günahlarını affetsin kalanlara sabırlar versin mekanı cennet olsun allahım bebeğine uzun ömürler versin

Amiiiiinnn kızlar aminnn dua etmekten başka birşey gelmiyor elimden..Çok saolun...Seaside sana ayrıca teşekkürler canım...Keşke erken doğum yapsaydım dediğin gibi de anneciğim hayatta olsaydı...En zoruda bugündü...Kontrolüm vardı ve dr.dan her çıkışımda ilk annemi arıyordum bilgi vermek için ama ilk kezzzz.....................
Bebişimde kendini sakladı ilk kez yüzünü göstermedi bana..Eli hep yüzündeydi fotoğrafını bile alamadık...Neyseki herşey yolunda dedi dr.umuz..İlk nst için haftaya gel dedi
...Kontrol için de 3 hafta sonra...Doğum için son güne kadar bekleyeceğiz dedi...Sancı ve suyun gelirse hemen geliyorsun dedi ve ilaçlara halaaa devam dedi...Progestanı bile kesmedi anlamadım yani...Tosun paşam 2800 gr olmuş ve başı aşağıdaymış...Bugün bir arkadaşım dedi kiii '''bebeğin annenin ruhunu yaşatacak''' nasıl hoşuma gitti anlatamammm..İnşalah dedimmm..İnşallahhh onun gibi güzel huylu olur:KK43::KK43::KK43:
Gökçecim sağlam ve ayakta durman lazım bebeklerin için...Suçlu aramayacaksınnn...Sen ikiz istesende istemesende doktorun karar verdi ikiz olmasına ve herşey Allahtan canım..Yaşadılar direndilerrr ve hayatın boyunca hep yanında olacaklar Aras ve Sarp...Göks ve Gökçe dualarım sizlerleee

canım başın sağolsun rabbim sabırlar versin hepinize ama ölüm hak hatta bazen çok üzülsek bile inanki nimet çünkü o yatanın neler çektiğini bir kendi bir allah bilir rabbim günahlarını affetsin kalanlara sabırlar versin mekanı cennet olsun allahım bebeğine uzun ömürler versin

Amiiiiinnn kızlar aminnn dua etmekten başka birşey gelmiyor elimden..Çok saolun...Seaside sana ayrıca teşekkürler canım...Keşke erken doğum yapsaydım dediğin gibi de anneciğim hayatta olsaydı...En zoruda bugündü...Kontrolüm vardı ve dr.dan her çıkışımda ilk annemi arıyordum bilgi vermek için ama ilk kezzzz.....................
Bebişimde kendini sakladı ilk kez yüzünü göstermedi bana..Eli hep yüzündeydi fotoğrafını bile alamadık...Neyseki herşey yolunda dedi dr.umuz..İlk nst için haftaya gel dedi
...Kontrol için de 3 hafta sonra...Doğum için son güne kadar bekleyeceğiz dedi...Sancı ve suyun gelirse hemen geliyorsun dedi ve ilaçlara halaaa devam dedi...Progestanı bile kesmedi anlamadım yani...Tosun paşam 2800 gr olmuş ve başı aşağıdaymış...Bugün bir arkadaşım dedi kiii '''bebeğin annenin ruhunu yaşatacak''' nasıl hoşuma gitti anlatamammm..İnşalah dedimmm..İnşallahhh onun gibi güzel huylu olur:KK43::KK43::KK43:
Gökçecim sağlam ve ayakta durman lazım bebeklerin için...Suçlu aramayacaksınnn...Sen ikiz istesende istemesende doktorun karar verdi ikiz olmasına ve herşey Allahtan canım..Yaşadılar direndilerrr ve hayatın boyunca hep yanında olacaklar Aras ve Sarp...Göks ve Gökçe dualarım sizlerleee

ben bu yazılanları şimdi okkuyorum canım. Allah sabırlar versin, güç versin. mekanı cennet olsun teyzemin. ben de b u acıyı en iyi bilenlerden biriyim. 8 haziranda 16. yılı doldu babamın. Ama Rabbim sabrı vermese kafayı yer elbet insan. diyecek de çok bişey yok . yaradan yardımcın olsun, bebeğin sağlıkla doğsun inşallah.

Hastaneden aradılar. Aras için eko çekilecek dışarıdan doktor getirdik. Hastaneye gelin 250 TL de para getirin dedi hemşire.. Eşim çalışıyordu evde krize girdim. Allahtan kardeşim yakın bana aldı beni hastaneye götürdü. ben gidene kadar eşim gitmiş doktoruyla görüşmüş. Solunum cihazından çıkarınca 24 saat dayanamıyor demiş doktoru. Bu yüzden emin olmak için eko istedim demiş. Tatmin olmadım tabi. Yoğun bakım kapısında ağlamaktan helak oldum. Hemşire halime üzüldü de gel göstereyim sana Aras'ı dedi. Tam girdim eko doktoru geldi. Ne yaptılarsa bilmiyorum canı yanmış ağlıyordu. Niye bu kadar ağlıyor dedim işlem yaptılar az önce canı yanmış olabilir dedi. hemşire. Bu sefer susturamadım. 1 dakika bile göremeden dışarı çıkmak zorunda kaldım. Ekosu çekildi. çeken doktor kalbinde bir sorun yok erken doğumla alakalı akciğerleri gelişmediği için nefes almakta zorlanıyor olabilir dedi. Mutlu oldum tabi ama bir o kadar da endişelendim. Peki sorun ne? Neden solunum cihazından çıkamıyor. İçeride belirlenen bebeklerin ekosu çekilince girdim içeriye tekrar. Gözü açık ama sersem gibi yavrum. uyuşturucu vermişler gibi gözleri açık ama kayıyor sürekli. Konuştum baktı bana uzun uzun arada kapandı gözleri. Boş bakıyordu yavrum. sakinleşti. uykuya daldı. sarp a gittim uyuyordu meleğim. Konuştum onunla da tepkisiz tabi ki uyuduğu için. Hala solunum denemesinde.

Kapıda diğer anneler teselli etmeye çalışıyorlar. Dedilerki üzüyorlar işte bizi geçecek hepsi. Düşündümde onların ne suçu varki onları üzen ben olmayayım. İkiz isteyen ben değil miydim. Erken doğmaları benim ikiz tercih etmem yüzünden değil mi? Bu işkenceyi benim yüzümden çekmiyorlar mı. Sordum annelere. Sizce üzen onlar mı yoksa onları üzen ben miyim? Cevap veremediler. Herkes o kadar sessizki çıldıracağım sanıyorum bazen.

Hayatımda geçirdiğim en kötü gün.. Canından can gitmesi neymiş öğrendim. kalbinin acıması neymiş tattım. Çaresizlik neymiş bir kez daha yaşadım. Allahım yavrularıma Goksun de meleklerine güç versin. Bize de sabır. Ben bugün ömrümün geri kalanını yoğun bakım önünde teslim ettim.. 40 yıl yaşlandım. Allahım benim nefesimden alsın yavrularıma versin. Artık söyleyecek birşeyim yok. Yavrularımı Allaha emanet edip evime geldim. o kadar yprgunum ki uyuyacağım biraz. ne olur dualarınızı eksik etmeyin..

gökçecim biz hepimiz inanıyoruz herşey düzelecek,, ne olur çökertme kendini salıverme.
onlardayanıklı evlatlar,, annesinin melekleri. Rabbim her daim yanınızda olacak eminim. her sıkıntının sonu güzel olur.
Hepsi geçecek..tek gebeliklerde de bu sorunlar çıkabiliyor. Yaradan ne yazdıysa o bitanem. kendini suçlayıp varolan sıkıntına sıkıntı ekleme nolursun. gözümüz kulağımız dualarımız sizde.

salı günü sonuç göstermeye gidicem, sorucam bu arada ishalde var bikaç gündür. sertlikle beraber ishal olması beni korkutuyo...

korkma canim..iyi seyler düsün..ama temkini elden birakma sor tabi doktora..keske telefonda sorma sansin olsaydi..saliya kadar kurmazsin hic degilse..bizde merakla senin alacagin yaniti bekliyoruz..öperim

Mrb kızlar umarım hepiniz çok iyisinizdir. Biz bebeğimle çok kötü günler geçirdik. İki ay oldu foruma bakamadım hiç. Abim 38 yaşında vefat etti. Her şey çok anlamsızlaştı. Hiç yemek yemediğim günler oldu. Kasılmalarım oldu. Karnım o dönemde hep taş gibiydi. Hala her gün ağlıyorum. Biliyorum bebeğim için bunları yapmamam lazım ama olmuyor... Geçen hafta gördüğüm ilk mağazaya girip sadece gerekli şeyleri aldım bebek için. Hiç seçmedim.Fiyatına bile bakmadım. Doktor gayet iyi bebeğin durumu dedi ama kilosu çok az geldi bana. 30. haftadayım anca bir kilo olmuş. Bu da yetmezmiş gibi doğumdan sonra bana yardımcı olabilecek tek kişi olan eşimin annesi de malesef çok hasta ameliyat oldu ve en az 3 ay hastenede kalacak. Kendi annem evladını kaybetti biz onu toparlamaya çalışıyoruz aklını yitirmesin diye. eşimin şehir dışı işi çıktı doğuma kadar yanımda olmayacak vs vs vs. Bi insana bu kadarı çok fazla değil mi?

Mrb kızlar umarım hepiniz çok iyisinizdir. Biz bebeğimle çok kötü günler geçirdik. İki ay oldu foruma bakamadım hiç. Abim 38 yaşında vefat etti. Her şey çok anlamsızlaştı. Hiç yemek yemediğim günler oldu. Kasılmalarım oldu. Karnım o dönemde hep taş gibiydi. Hala her gün ağlıyorum. Biliyorum bebeğim için bunları yapmamam lazım ama olmuyor... Geçen hafta gördüğüm ilk mağazaya girip sadece gerekli şeyleri aldım bebek için. Hiç seçmedim.Fiyatına bile bakmadım. Doktor gayet iyi bebeğin durumu dedi ama kilosu çok az geldi bana. 30. haftadayım anca bir kilo olmuş. Bu da yetmezmiş gibi doğumdan sonra bana yardımcı olabilecek tek kişi olan eşimin annesi de malesef çok hasta ameliyat oldu ve en az 3 ay hastenede kalacak. Kendi annem evladını kaybetti biz onu toparlamaya çalışıyoruz aklını yitirmesin diye. eşimin şehir dışı işi çıktı doğuma kadar yanımda olmayacak vs vs vs. Bi insana bu kadarı çok fazla değil mi?

:KK43:(((((( cok üzüldüm...inanki ne diyecegimi ne yazacagimi bilemiyorum..ates düstügü yeri yakar en cok cünkü..cok gencmis mekani cennet,topragi bol olsun..basiniz sagolsun allah geride kalanlara ömür versin..hayat böyle acimasiz olabiliyor iste..bir dogum bir ölüm :KK43: sen kendine iyi bakmaya calis lütfen..artik mesul oldugun bir hayat daha var..eminim rahmetli abinde böyle olmasini isterdi..bebeginin kilosu biraz az ama sen üzülünce o da üzülmüstür yavrum..bol kalsiyum al,muz ye..acigi kapatir melegin merak etme..cok sükür sagligi yerindeymis...allah sabir versin canim :KK43:(

Canım benim başın sağolsun ne denirki mekanı cennet olsun ağbinin çok zor ama bebişini düşün kilosu çok az değil üzülme benimde 30. Haftada 1200 falandı belki daha az hayat bazen böyle olabiliyor maalesef hepimiz yaşadık böyle zor zamanlar geçiyo ama herşeyin ilacı zaman sağlıklı bebişin var onun için tutunacaksın hayata o senin canına can katıcak

canım Allah yardımcın olsun. isyan etme sakın Rabbim kolaylığını verir inşallah. Abine Allah'tan rahmet diliyorum canım çok gençmiş. Ama ömrümüz neyse okadar yaşıyoruz. Maalesef hastalıklar ölümler geldimi üst üste geliyo. Benim evlendiğim yıldan itibaren 2 yıl boyunca bizde çok hastalık ve ölümler yaşadık. Çok zor ama Allah'a sığın sen bide hamilesin canım evladın için güçlü olmaya çalış. Bak kocan yanında olamayacaksa annenin yanında dur sende hem destek olursnuz birbirinize hem torun heyecanı annene iyi gelir toparlanmasında yardımcı olur canım. Hayat devam ediyo....

:KK43:(((((( cok üzüldüm...inanki ne diyecegimi ne yazacagimi bilemiyorum..ates düstügü yeri yakar en cok cünkü..cok gencmis mekani cennet,topragi bol olsun..basiniz sagolsun allah geride kalanlara ömür versin..hayat böyle acimasiz olabiliyor iste..bir dogum bir ölüm :KK43: sen kendine iyi bakmaya calis lütfen..artik mesul oldugun bir hayat daha var..eminim rahmetli abinde böyle olmasini isterdi..bebeginin kilosu biraz az ama sen üzülünce o da üzülmüstür yavrum..bol kalsiyum al,muz ye..acigi kapatir melegin merak etme..cok sükür sagligi yerindeymis...allah sabir versin canim :KK43:(

Çok sağol canım.Haketten ateş düştüğü yeri yakarmış. Ölümün kalanlar için bu kadar zor olduğunu bilmezdim.Allah böyle genç ölüm düşmanıma vermesin.

Canım benim başın sağolsun ne denirki mekanı cennet olsun ağbinin çok zor ama bebişini düşün kilosu çok az değil üzülme benimde 30. Haftada 1200 falandı belki daha az hayat bazen böyle olabiliyor maalesef hepimiz yaşadık böyle zor zamanlar geçiyo ama herşeyin ilacı zaman sağlıklı bebişin var onun için tutunacaksın hayata o senin canına can katıcak

Çok sağol canım. İçim rahatladı biraz söylediklerine. Bu ayda kilosu ne kadar olmalı onu da bilmiyorum ama 8 hafta kaldı doğuma iki bucuk kiloyu geçer mi ki bilmiyorum. Senin bebişin kaç haftalık şimdi? Kilosu ne kadar oldu?

allah sabırlar versin canım çok zor günler geçirmişsiniz allahım rahmet eylesin abine mekanı cennet olsun vakti gelince herşeye bi çare bulunur elbet canını sıkma rabbim mutlaka sana hayırlı kapılar açacaktır 30.haftanın bitiminde 1000 mg ile 2080 mg ağırlık normal kabull edilio sen içini ferah tut beslenmene dikkat et bol bol dua et inş herşey yolun agirer

canım Allah yardımcın olsun. isyan etme sakın Rabbim kolaylığını verir inşallah. Abine Allah'tan rahmet diliyorum canım çok gençmiş. Ama ömrümüz neyse okadar yaşıyoruz. Maalesef hastalıklar ölümler geldimi üst üste geliyo. Benim evlendiğim yıldan itibaren 2 yıl boyunca bizde çok hastalık ve ölümler yaşadık. Çok zor ama Allah'a sığın sen bide hamilesin canım evladın için güçlü olmaya çalış. Bak kocan yanında olamayacaksa annenin yanında dur sende hem destek olursnuz birbirinize hem torun heyecanı annene iyi gelir toparlanmasında yardımcı olur canım. Hayat devam ediyo....

Çok şükrediyorum. beterinden sakla Allahım diyorum.Herkes böyle acılar sıkıntılar yaşar. Benimkiler çok üst üste geldi. Bu kadar olumsuzluğu üst üste yaşayınca sanki bebeğime de bi şey olacakmış gibi geliyor. Annemin yanına gidecem zaten de aynı zamanda çalışıyorum da. daha iki hafta okula gitmem gerekiyor. Seminerler var. Çok sağolun acımı paylaştığınız için.yazmak iyi geldi.

allah sabırlar versin canım çok zor günler geçirmişsiniz allahım rahmet eylesin abine mekanı cennet olsun vakti gelince herşeye bi çare bulunur elbet canını sıkma rabbim mutlaka sana hayırlı kapılar açacaktır 30.haftanın bitiminde 1000 mg ile 2080 mg ağırlık normal kabull edilio sen içini ferah tut beslenmene dikkat et bol bol dua et inş herşey yolun agirer

İnşallah canım.Doktor da normal dedi aslında kilosu için. ama üzülmeyeyim diye söyledi sandım.

X