Ağustos 2013 Anne Adayları Buraya.... ::)))))))

Canım benim sana ne hayırlı olsun ne gözünaydın diyebiliyorum. Bu o kadar karışı bir durum ki bazen bana küfür ediliyormuş gibi gliyor. Doktorların politik davranması tamamen ileride birşey olursa başı ağrımasın diye. benimkide öyle emin ol. Benim tek şansım hastanede tandık çocuk doktoru buldum. Sağolsun birşey olunca arıyorum hemen inip bakıyor bebeklerime. Haber alabiliyorum. Kendi doktoru da yine politik davranmaya devam ediyor hatta bana kızıyor bana güvenmiyr mu seni gönderiyro diye.

Şu an yapabileceğin en güzel şey soğukkanlı olmak. Bebeklerine 3 saatte bir süt sağmak ve dua etmek. İki canını hastanede bırakıp çıkmak nedir bende bilirim. Ama kahrolsamda, ağlasamda, kıçımıda yırtsam çocuklarıma faydam dokunmayacak. Sakin kalıp sütümü sağıp gelmeyen sütümü çoğaltmaya çalışmak en azından onlara bir nebze olsun faydalı olduğumu düşündürüyor. Lütfen üzülme ve panik yapma. Ne olursa olsun Allahıma emanetler... Dua etmekten başka yapabileceğimiz birşey yok..

canımm.. ne güzel anlatmışsın herşeyi bakalım biz neler yaşayacaz.
Rabbim bol sabır versin sana inşallah.. senin gibi olan tüm annelere..
bebeğim.. su ve bolca soğan tüketmeye bak olur mu ben şimdiden başladım sütü bol tutuyomuş.. moralini sakın bozmayasın..
orada 2 aslan seni bekliyo :)

Evet canım benimde ruh Halim çok kötü sürekli kendimle savaş halindeyim dediğin gibi en kötüsü bu eşimede bişey anlatamıyorum Allah'tan psikolog bi arkadaşım var onla konuşuyorum biraz iyi geliyo sonra yine başlıyor kucağıma alınca geçicek inşallah benim herşeyim hazır yıkandı ütülendi sadece göğüs kremim kaldı geçicek tatlım inşallah bugünler kucağımıza alınca derin bi oh çekicez

ben gögüs kremini 1,5 ay önce kullanmaya başladım korkudan :) hehe.. her akşam sürüyorum :)

kızlar..
ben tamamen normal doğuma kaydım gibi geliyor bana :) kendimden emin değilim.
hs gidecem dr. ama size de sormak istedim
çatı muayenesi ne zaman oluyor bilen varmı? doğuma yakın deniyor ama ne kadar yakın..?

Canım benim cok sancılarım oluyor diye dun doktoruma gittim.acıklık varmı diye bakarken catıma da baktı.normalde bakma zamanı sanırım 35. Haftadan sonra falan heralde.

Canlaarr bayağıdır gelemedim. Malum sancılarım devam ediyor. Ayyy bu gaz olayı çok kötüymüş... Doğum sancısından beter valla. Öncelikle haberlerimizi verelim. Dün taburcu olduk..

Çıkmadan oğluşlarımı gördüm.. Doktoruyla konuştum. Hamileliğimde geçirdiğim idrar yolu enfeksiyonum sebebiyle oğluşlarımın kanında enfeksiyon çıkmış. Antibiotik tedavisine alındılar. Dr a sordum kötü etkiler mi diye. Takipteyiz etkileyebilirde etkilemeyebilirde dedi. Anlayacağınız dünüm kabusa döndü. Doğum yaptığım hastanede tanıdık bir çocuk doktoruna sordum içimi rahatlattı ama emin olamadım. O doktorla samimi bir arkadaşım var rica ettim bir ağzını ara diye. Ben doktora sorduktan sonra yoğun bakıma inmiş oğluşlarıma bakmış haber almış doktorundan. Aynı şeyleri söylemiş olsada içimi rahatlattı. En azından yoğun bakım doktoru biliyor orada bir tanıdığımız olduğunu ve arkadaşı olduğu için ses çıkarmıyor..

Eve gelmek garipti. Yatak odama girince daha kötü oldum. İçi boş beşiklere baktım evdeki sessizliğimi dinledim. Üzülmüyorum dersem yalan söylerim. Ama kahretmiyorumda kendimi. Sabah erken kalkıyorum gece saatimi kuruyorum ve 3 saatte bir süt sağmaya kalkıyorum oğluşlarıma.

Bebekler gelmedi diye eve gelen giden de yok. Kafamı dağıtacak hiç birşey bulamıyorum. Annem kalıyor şu an bazende kayınvalidem. Dün bir arkadaşım geldi. Evim uzak olduğu için erken kalkıp gidiyorlar. Sonra yine sessizlik...

Goks e mesaj yazarken eşimi aramıştım. Hastaneyi arayıp oğluşlarımı sor dedim. Çünkü arayıp sormaya cesaretim yok. Tam mesajı gönderdim eşim aradı. Öyle bir konuşuyorki sandım ki kötü haber verecek.. Dr yokmuş hemşire ile konuşmuş. İyiler anne sütü vermeye başladık demiş. Sağdığınız sütleri mutlaka bugün saat kaç olursa olsun getirin demiş. Bir de bir ilaç almak için rapor vereceklermiş. Artık ne kadar dolduysam katıla katıla ağladım. Allahıma şükür bu da bir gelişme artık sütümle besleniyorlar. :KK16: İşte bu yüzden sakin kalıp sütümü sağıp faydalı olmaya calışıyordum.. Karşılığınıda veriyor oğluşlarım. Bu mutlu haberimi sizinle paylaşmak istedim. Dualarınız dualarımız sayesinde Goks le ben belkide çabucak alacağız yavrularımızı kucaklarımıza. Allah hepinizden razı olsun.

moon sakin olmanı öneririm. Lütfen paranoya yapma. Bak onca şey yaşadın ha doğurdum ha doğurucam diyordun ben senden önce doğurdum. Ne olacağını kimse bilemez ama bebeğini rahat bırak bu stres onuda etkiliyor kuzum..

lili doğum sancısı ve sezeryan yaşamış biri olarak normal doğumu tavsiye ediyorum. Normal doğum yapma şansım olsaydı asla sezeryan yaptırmazdım. çünkü neredeyse 4 gün oldu hala sancım var. Oturunca kalkamıyorsun kalkınca oturamıyorsun. Dikiş ağrısı değil mevzuu gaz sancısı.. İçimde hala çocuk varmış gibi hereketli karnım.. Ama normal doğum yapsaydım bu sorunlar olmayacak en kötü alta atılan dikişlerin sancısı olacaktı.

Mesela dün arabayla süt sağma makinesi almaya gittik. Arabanın sallanması gaz sancısını tetikliyor. Kocama bağırıp çağırmaktan yalvarmaktan helak oldum. Sağolsun sabırlı anlayabiliyor beni sesini bile çıkarmıyor. Arabadan inince özür diliyorum. Gerçek dünyaya varmış gibi oluyorum yani.. :) Dikişim yok zaten yapıştırma yapmışlar bazen minik minik sızlıyor bazen unutuyorum bile kesik olduğunu. Ama gazzzzz sancısıııı doğum sancısından beter inan banaaaa..

Kıyafet alamayan çanta hazırlayamayan arkadaşlar. Olmasın... Ne olacak... Bunlar inanın hazırlanabilecek şeyler... Siz sağlığınıza bebeğinizin sağlığına dikkat edin. Gerisi tamamlanabilir detay sadece.

Sancısı olan arkadaşlar yalancı sancılarınız başladı muhtemelen... Ama yine de ihmal etmeyin..

VEEE TÜM KIZLAARRR.. BEN DOĞURDUM GOKS DOĞURDU DİYE DOĞURACAKSINIZ DİYE BİR KAİDE YOK. BU PSİKOLOJİDEN UZAK DURUN LÜTFEN. BENİM YERİME DE SEVİN YAVRULARINIZI..

okşayın karnınızı.. Onlar çok değerli hareketler... Kıymetini bilin. Sakın ayyy artık doğurayım demeyin..

Evet canım benimde ruh Halim çok kötü sürekli kendimle savaş halindeyim dediğin gibi en kötüsü bu eşimede bişey anlatamıyorum Allah'tan psikolog bi arkadaşım var onla konuşuyorum biraz iyi geliyo sonra yine başlıyor kucağıma alınca geçicek inşallah benim herşeyim hazır yıkandı ütülendi sadece göğüs kremim kaldı geçicek tatlım inşallah bugünler kucağımıza alınca derin bi oh çekicez

Ben eşimle konuşuyorum ucundan kenarından tam olarak olmasada kendimi iyi hissetmediğimi söylüyorum ztn ağlıyorum sürekli hatta psikologa falan gitmeyi düşündüm fakat o gerek duymuyor hamileliğinin etkisi diyor gecicektir diye teselli veriyor.. Hoş hamileliğimden önce de bundan daha iyi değildim ya neyse :)

bende aynı durumdayım canım ve bikaç gündür depresyondaym. hiçbişeyden mutlu olamıyorum, yemek yiyemiyorum... bu eksiklerden ve elimin kolumun bağlı olmasından mı bilemiyorum yaa çok canım sıkkınnnn

Aynen canım cok fena haldeyim gecen annemle konuşurken sesimden anladı kalktı geldi 2 gün bizde kaldı ağladım yine.. Ne kötüymüş.. Sürekli kendimi sorgular, suclar haldeyim .. Allah sonumuzu hayır etsn ne diyim..

kızlar..
ben tamamen normal doğuma kaydım gibi geliyor bana :) kendimden emin değilim.
hs gidecem dr. ama size de sormak istedim
çatı muayenesi ne zaman oluyor bilen varmı? doğuma yakın deniyor ama ne kadar yakın..?

Canım catı muayenesini son anda yapanlarda var erkenden yapanlarda.. o şimdiden belli olmaz diye biliyorum..

moon sakin olmanı öneririm. Lütfen paranoya yapma. Bak onca şey yaşadın ha doğurdum ha doğurucam diyordun ben senden önce doğurdum. Ne olacağını kimse bilemez ama bebeğini rahat bırak bu stres onuda etkiliyor kuzum..

lili doğum sancısı ve sezeryan yaşamış biri olarak normal doğumu tavsiye ediyorum. Normal doğum yapma şansım olsaydı asla sezeryan yaptırmazdım. çünkü neredeyse 4 gün oldu hala sancım var. Oturunca kalkamıyorsun kalkınca oturamıyorsun. Dikiş ağrısı değil mevzuu gaz sancısı.. İçimde hala çocuk varmış gibi hereketli karnım.. Ama normal doğum yapsaydım bu sorunlar olmayacak en kötü alta atılan dikişlerin sancısı olacaktı.

Mesela dün arabayla süt sağma makinesi almaya gittik. Arabanın sallanması gaz sancısını tetikliyor. Kocama bağırıp çağırmaktan yalvarmaktan helak oldum. Sağolsun sabırlı anlayabiliyor beni sesini bile çıkarmıyor. Arabadan inince özür diliyorum. Gerçek dünyaya varmış gibi oluyorum yani.. :) Dikişim yok zaten yapıştırma yapmışlar bazen minik minik sızlıyor bazen unutuyorum bile kesik olduğunu. Ama gazzzzz sancısıııı doğum sancısından beter inan banaaaa..

Kıyafet alamayan çanta hazırlayamayan arkadaşlar. Olmasın... Ne olacak... Bunlar inanın hazırlanabilecek şeyler... Siz sağlığınıza bebeğinizin sağlığına dikkat edin. Gerisi tamamlanabilir detay sadece.

Sancısı olan arkadaşlar yalancı sancılarınız başladı muhtemelen... Ama yine de ihmal etmeyin..

VEEE TÜM KIZLAARRR.. BEN DOĞURDUM GOKS DOĞURDU DİYE DOĞURACAKSINIZ DİYE BİR KAİDE YOK. BU PSİKOLOJİDEN UZAK DURUN LÜTFEN. BENİM YERİME DE SEVİN YAVRULARINIZI..

okşayın karnınızı.. Onlar çok değerli hareketler... Kıymetini bilin. Sakın ayyy artık doğurayım demeyin..

Ne güzel anlatmışsın.. Ve ben seni hep güclü gördüm hala da öylesin .. Birbirimize destek oluyor, paylaşıyor, rahatlıyoruz.. Her an elimizin altında dilediğimizi yazıp söylüyoruz bu cok güzel bişey.. Allah hicbirimize zeval vermesn.. Eksikler tamamlanır dediğin gibi sağlık sıhhat olsun yeterki.. Bu günlerde gecicek elbet..kötünün kötüsü var şükretmek lazım her zaman.. selametle..

gökçecim o kadar dirayetlisinki bazen şaşırmıyor değilim çok tebrik ediyorum seni bu konuda oğluşlarında çok iyi olacaklar hepimiz canı gönülden eminiz buna onlar senin enerjini aldılar halada alıyorlar o süt sayesinde çok çabuk toparlanacaklar enfeksiyon kanlarına mı karışmış onu anlayamadım ben birde pompa aldık demişsin almamızı tavsiye edermisin hastane çantasına koyulması gerekir mi elektrikli mi manuel mi aldın canım hangisini tavsiye ediyorsun sezeryanda süt hemen gelmiyormuş sanırım 2 3 günü bulabiliyormuş gerçi evine bir yerleş bebişler gelsin daha soracağımız çok şey olacak

sabah aç karnına hiç birşey yeyip içmeden tartılıyorsun dimi? ben kalktığım andan kahvaltıyı hazırlayana kadar bile 4-5 bardak su içiyorum buda 1 lt demek. bide akşam falan tartılırsam 2-3 kilo farkediyo. gerçek kilonu öğrenmek için yataktan kalkar alkmaz tartıl. bende haftalardır aynı kilodayım

evet cnm yaa bende hep ac karnina taritirilim hatta ben geceleri 1 lt. ye yakin su ictigim icin wc ye gittikten sonra tartiliyorum ama neler oluyo bilmiyorum..Dr.uma soracagi haftaya kontrolde..Bir arkadasimda seker yuklemesi yaptilar normal cikti ama kiz inanilmaz kilo almaya basladi bebekte cok iriydi ve sonradan gizli seker cikti kizda.korkuyorum bende bu yuzden ve cok kilo alirsam dogum zor olur minigim icieride sikisir diye tedirginimmm ::KK43:

İnşallah cnm ben de ablan gibi kavuşurum yavrularıma.ama inanınki başa gelmeden bilinmiyormuş.ne zorumu,ne kötüymüş öyle eli kolu bağlı olmak.benim iki gün karnım ağrımıştı sancıymış meğer.hiç aklıma gelmedi.üçüncü gün sabah leke görünce gittim doktora.bu haftalarda en ufak şeye şüpheyle yaklaşın hemen doktora gidin.benim hamilelik çok rahat gittiği için ve ptesi doktora gittiğim için cumaya doğum yapabileceğîm hiç aklıma gelmedi.hakkımızda hayırlısı.moon senin ablam kaç haftalıkken doğum yapmıştı?ve makineye bağlamışlarmıydı yeğenini?ve cnm kaç hafta küvezde kalmıştı yeğenin?başka bu şekilde deneyimi olanlar varsa paylaşın.rahatlamaya teselli olmaya umuda o kadar çok ihtiyacım varki,Allah kimseye yaşatmasın.çok zormuş kızlar çok.inşallah zamanında ve sağlıkla kucaklarınıza alırsınız evlatlarınızı

ayy cnm benimmm sakin kotu dusunme..minikleri gayet iyi olacak bu gunleri anacagiz ilerde..Ne gunler atlattik diye.. Sen iyi dusun ki minik kizlarda senden guc alsin... sutun de gelsin bol bol daha cabuk guclensinler..
Ilk gebeligin oldugu icin bilemememiz gayet normal sakin benim sancim vardi dr.a gitmedim diye pisman olma..Bazi seylerde takdiri ilahi..İnsallah 10 gune kadar evlatlarinla evine gidersin :) Kollarin dolu dolu olur insallah cnmm..

ya kızlar bende 3 haftada 1200 almışım çok az değil mi bebek kilo almadı mı acaba diyorum ama bu aralar tekmelerde bayağı kuvvetli 2 3 hafta öncesine göre yememde gayet iyi ama bende anlamış değilim yani

ay cnm yaa ben 2 kilo aldim 2 haftada ..Belki dah abile az surede..:KK43: nasil oalcak bu durumum bilmiyorum...Insallah minigim almistir da guclenmistir..Bi de benim dr. um hala 4 haftada 1 gel 32 . haftadan sonra 2 haftada 1 nts , 36 dan sonrada haftada 1 nts diyo..Artik herkes 2 haftada gidiyo ben niye gitmiyorum yaaa :KK43:

İyi aksamlar kızlar..dun gece cok sancılandıgımı soylemistim.oglen de sancılanınca doktoruma gittik.Nst ye girdim ilk defa.fazla sancı cıkmadı cunku blz hastaneye gidene kadar agrım kalmamıstı.doktor emin olmak icin acıklık varmı dlye muayene etti.rahim agzın kapalı bi sorun yok dedi.magnezyum verdi siddetli sancı olmasını engellemek icin.
Su acıklık / catı muayenesini herkes cok korkunc anlatıyor ya,kendinizi kasmayın mumkun oldugu kadar rahat bırakın.oyle cok acıtacak insanı depresyona sokacak bisi degil.benim catım darmıs ama sorun degil sancıya dayanırım diosan normal dogum yapabiliriz dedi doktorum.ben de tamam normal istiyorum zaten dedim.
Yalancı sancısı cok olanlar doktora gidip bi muayene olun magnezyum alın sancılar siddetlenip de dogumu tetiklemesin.

Benim anneminde catisi darmis cnm ..Bende korkuyorum bana ne derler diye...Ben magnezyumu kramplar icin aliyordum ama demekki kramp disinda sanciyida etkiliyor..aman ozaman ihmal etmeyelim hazir erken dogumlarimiz baslamisken .. Rabbim goks ve gokce nin evlatlarini onlara bagislasinn cabucak kucaklarina alsinlar insallahh...

Kızlar benimde psikolojim bozuldu stres yapıyorum ya erken gelirse kuzum diye 2 gündür kafamda sadece o var

cnm stres en kotu dusmanimiz..Sakin dusunme..Dr. sana erken gelebilirde demis..Lutfen dikkat et kendine iyi dusun iyi olacak..Merak etmee.Zaten erken gelse bile cok sukur tehlikeli zamani atlattli kuzucuklarimiz..İyi dusun konus fistik kizinla...Iyi olacka insallah ..Rabbim hepimizin yanindaa :)

ay cnm yaa ben 2 kilo aldim 2 haftada ..Belki dah abile az surede..:KK43: nasil oalcak bu durumum bilmiyorum...Insallah minigim almistir da guclenmistir..Bi de benim dr. um hala 4 haftada 1 gel 32 . haftadan sonra 2 haftada 1 nts , 36 dan sonrada haftada 1 nts diyo..Artik herkes 2 haftada gidiyo ben niye gitmiyorum yaaa :KK43:

bende 2 haftada bir gitmeye başladım artık her gittiğimde de nst ye girecekmişim

aynen bnmde öyle.. oda geldi kurulmayı bekliyor.. badana yok daha.. perde almadım.. emzirme sütyenim ve 2. takım geceliğim yok.. bebek çantam yok.. kıyafetler yıkanıp ütülenmedi odanın kurulmasını bekliyorum. buarada da baya ağırlaşmaya başladığımı hissediyorum.. yarın arkadaşım ve annesi gelicek 2 gün kalıcak istanbulda kimseleri yok bnde kalıcaklar misafirler yani.. arkasından edirneden ablam ve eniştem gelip 2 gün kalıcak arkasından sonunda ankaradan annem ve babam gelip biraz kalıcak ki dört gözle bekliyorum.. birsürü koşturmacam var temizlik yemek pasta börek.. hem ilk kez gelicek arkadaşım hemde annesiyle:S ne kadar hamile de olsa insan 4-4lük yapmaya çalışıyor işte elinden geleni.. stres yaptım ya doğuran doğurana:) kızlar tekrardan rabbim bebişlerinize de size de sağlık versin inşallah.. gelişmeleri yazın aklımız hep sizde

oohh yogun zamanlar seni bekliyor.Haklisin misafir gelince elinden gelenden fazlasini yapamya calisiyor insan .. ama dikkat et cnm yaa.Geci ablanlar , annenler gelince rahat edersin ama yinede dikkatli ol cnmm.. Sen pek giremezsin bu aralar ama yinede girmeye calis..Aman aklimiz sizde..Kim girmese onu dusunuyoruz zaten..Bende CANSIN i dusunuyorum..nelerde acaba ? Annesi nasil oldu , girmeyince merak ediyoruz artik .. Oda dogurmadi insallahh..

Benim anneminde catisi darmis cnm ..Bende korkuyorum bana ne derler diye...Ben magnezyumu kramplar icin aliyordum ama demekki kramp disinda sanciyida etkiliyor..aman ozaman ihmal etmeyelim hazir erken dogumlarimiz baslamisken .. Rabbim goks ve gokce nin evlatlarini onlara bagislasinn cabucak kucaklarina alsinlar insallahh...

benim dr bana magnezyum vermedi sadece 3 kere falan bacağıma kramp girdi eğer sıkıntı vermiyorsa yazmim dedi bende başka olmadı diyince yazmadı

kızlar ya bnde iki gündür adet ağrısı gibi bir ağrı var .. sabahları daha çok oluyo ama beni çok rahatsız edicek seviyede değil dr.a gitsemmi yoksa normal bi durummu acaba

Cnm bence ara sor bi dr.una gel derse gidersin .. birsey oldugunu sanmiyorum ve seni korkutmakta istemiyorum ama Goks 2 gun sancim oldu sonra dogurdum dedi ya.. en azindan bi tlf. la sor icin rahat etsin..

ayaklarını biraz yükseğe kaldırıp o şekilde yat ... bu dönemler bende acaip derecede çok çabuk yoruluyorum yatıncada belim ağrıyor iş yapasım yine hiççç yokkk ama çok işim var......

Ben artik her oturdugumda ayaklarimin altina buyuk bir yastik koyuyorum gecede aynen ayakalarimin altinda o yastikla yatiyorum zaten.Sisliklerim azaldi baya..Sismeleri olanlara ozellikle tavsiye ediyorum kizlar...

bende aynı durumdayım canım ve bikaç gündür depresyondaym. hiçbişeyden mutlu olamıyorum, yemek yiyemiyorum... bu eksiklerden ve elimin kolumun bağlı olmasından mı bilemiyorum yaa çok canım sıkkınnnn

Bende oyleyim cnm..Pazar gunu alisverise ciktik hersey batiyo , agalayacam aglayamiyorum , minigime sifonyer bakacagiz am ahicbirini gozum gormuyoo :KK43: Sakinlesene kadar 3 saat gecti ama yinede tam modumda degildim ki ben tuum gebeligim boyunca pek yasamadim boyle seyler anlamlandiramadim , taniyamadim kendimi :KK43: esime diyorum aglayasim var , agla diyo diyorum nasil aglayayim bana kiz olmadi ben bisey yapip kizdirayim seni sen yeterki rahatla diyo ..Bu sefer daha cok kiziyorum kendime ..adamcagiza niye zindan ediyorum diye amnnnn..gececek insallahh di mi ?

X