kızlar merhaba ben sabah gittim doktora benim geç döllenme olmuş keseyi gördük düzgün ama daha bebiyi göremedik haftaya çağırdı kalp atışlarını duymaya gidicez yani 7 haftalık değişmiş 5 haftalık görünüyor benim gibi olan varmı bu arada muhtemelen doğum tarihim 13 ağustostan 23 ağustosa çıkmış oldu kan verdim birsürü idrar verdim bu arada tansiyonum 14/7 çıktı dikkat etmem gerekiyormuş ama sanırım stresle beraber yükseliyor benim tansiyonum çünkü çok evhamlıydım girerken elim ayağım titredi hatta doktorum farketti korkma canım yaa bak sana bebeğini göstericem şimdi dedi rahatlattı beni inşallah bir dahakine görürüm bebeğimin kalp atışını
Benimki de geç döllenme.Adet tarihine göre 6 haftalık olmam gerekirsen 4+2 haftalık olduğunu öğrendik keseyi görerek.Şimdi 4+6 haftalığız.Doktor 1 hafta 10 gün sonra kalp atışları için gel demişti; ama ben 15 gün sonra gideceğim.Eşim de kalp atışlarını duymak istiyor.Endişelenme, her şey güzel olacak.
sanırım bende de gec döllenme var son adet tarıhım 10 kasımdı aralıgın 15ınde 35 18ınde 245 cıktı değerım gec dollenme olabılır dedım 10 gun sonra keseyı gormeye gel dedı bu cuma doktora gıdıcem ınsallah gec dolenme oldugunu kan testındemı anlıyorsunuz yoksa doktormu söyluyo
sanırım bende de gec döllenme var son adet tarıhım 10 kasımdı aralıgın 15ınde 35 18ınde 245 cıktı değerım gec dollenme olabılır dedım 10 gun sonra keseyı gormeye gel dedı bu cuma doktora gıdıcem ınsallah gec dolenme oldugunu kan testındemı anlıyorsunuz yoksa doktormu söyluyo
Benimki de geç döllenme.Adet tarihine göre 6 haftalık olmam gerekirsen 4+2 haftalık olduğunu öğrendik keseyi görerek.Şimdi 4+6 haftalığız.Doktor 1 hafta 10 gün sonra kalp atışları için gel demişti; ama ben 15 gün sonra gideceğim.Eşim de kalp atışlarını duymak istiyor.Endişelenme, her şey güzel olacak.
Kızlaaar, siz de sabırsızlanıp "Şu 8 ay çabuk geçse de bebeğimize kavuşsak." deyip duruyor musunuz? Ben çok sabırsızlanıyorum. Karnımın belli olacağı, bebişin hareketlendiği günleri görmeyi de çok istiyorum.En çok da doğduğunu görmek istiyorum. Siz de bu aralar can sıkıntısı var mı? Ümitsizliğe kapılma anlamında değil, etrafa bakıp "Haydi hareketlenelim, çok sıkıldım." tarzı şeyler.
Aynen çook uzun bir zaman gibi geliyor nasıl geçicek diye düşünmeden edemiyorum herkeze soruyorum nasıl geçti bu aylar diye geçer merak etme diyolar birde bu 7 ay boyunca kısıtlısın yediğin yemekten yaptığın harekete kadar
canım sen ne zaman duydun kalp atışlarını birde neyle duyuyosun ultrasonda mı görünüyor başka bir alete mi bağlıyorlar onun için
Heeyyyyyyyyyyykızlarrr beni de aranıza alın beni deeeee
merhaba arkadaşlar ben de yeni katıldım aranıza ve 2013 Ağustosun ilk haftasında bebişimizi kucağımıza alıcaz şu an 7. haftadayım :)
Kızlaaar, siz de sabırsızlanıp "Şu 8 ay çabuk geçse de bebeğimize kavuşsak." deyip duruyor musunuz? Ben çok sabırsızlanıyorum. Karnımın belli olacağı, bebişin hareketlendiği günleri görmeyi de çok istiyorum.En çok da doğduğunu görmek istiyorum. Siz de bu aralar can sıkıntısı var mı? Ümitsizliğe kapılma anlamında değil, etrafa bakıp "Haydi hareketlenelim, çok sıkıldım." tarzı şeyler.
20 aralıkta dr gittim, o zaman karından ultrason ile baktı ve duyduk, rahim bölgesinde nereye tutunduğunu gösterdi, üst kısımda gayet güzel dedi. ve klp atışlarını dinletti3-5 saniye kadar. fazla tutmuyorum çünkü ilk zamanlar ultrasonun dönderdiği dalgalara fazla maruz kalmak iyi değil dedi. ultrasonda duyuluyor yani canım. bu arada gebel,k haftasını yanlış aktarmısım. son atet tarihine göde 6 hafta 2 gün ama ultrason ölçümüne göde 5 hafta 2 gün. gebelik kesesinin içinde bebeğin boyutu 0,517 cm :) biber tohumu gibi::)
hatta benim kalple ilgili bi sorun var, küçük bi operasyon geçirdim anjıo benzeri. ritim bozukluğu ve kalp kapakçıklarında çökme var. bebegin kalp atışını duyunca benim kalbim mi bu dedim, dr yok bebeğimizin dedi.... tıpkı annesine benziyo kalbi bak dedim hemşireler falan güldük:)
aramızda varmı kalp sorunları olan, tedavi gören çiçeği burnunda anne adayları???
KIzlar ben 2gündür iyiyim bulantı falan yok denilecek kadar az inş.öyle gider...
inşallah canım ya benim biraz arttı
Hııım inş.azalır seninde.
Buarada benim bebegimde sağ da ilk gordügümde öyleydi kalp atışları için gittiğinde kese büyümüş tabi ortalamış ama kafası sağda yine :)
Kızlar hepinizi tebrik ediyorum. İlk fırsatta hepinizi liste haline getireceğim. Bu sayede sizi ve bebeğinizin gelişimlerini takip etmek kolay olacak.
Kızlar normalde ben 7 Ağustos görünüyorum ancak ikiz bebek bekliyorum. Biliyorsunuz ikiz bebeklerde son ayları bekleyemiyoruz. Ama çok heyecanlıyım. Bu özelliğin bu güzelliğin tadını çıkarmaya çalışıyorum.
Benim 4 haftalıkken bulantılarım başladı ama inanın çok zorlanmadım. Hiç kusmadım. Doktorum tıka basa yeme çok kusarsın demişti. Ama bende zaten iştahsızlık şikayetleri vardı. Önemli değil gerekirse 2 kaşık çorba iç bebekler zaten elevitten besleniyor demişti. 6 hafta 2 günlükken kanama atlattık. Çok şükür bebiklerimin birşeyleri yoktu. Tabi ben bunu öğrenene kadar ömrümün kalan 40 yılını bıraktım hastanede.
Şimdi azalmış bulantılarım ve açılmış bir iştahım var. Bütün vücudum bembeyaz pul pul dökülüyor. Bol bol su içmek gerekiyor bu sıralar ama bulantıdan ne mümkün. Aslına bakarsanz hepimiz adım adım yaşıyoruz hamileliği...
Tek merakım hareketlerini ne zaman hissedeceğim acaba? Hepinize sağlıklı gebeliler diliyorum. Allahım peşpeşe kucağımıza almayı nasip eder inşallah :)
hayırlı olsun.. İnşallah hayırlısıyla hepimiz kucağımıza alır doya doya severiz yavruları :)
aynen ben yüzü koyun yatmayı çok seviyorum mesela ama şimdiden korkup yatmıyorum öyle bişey olur korkusuyla hem alışayım diyorum ve yan yatıyorum benim bulantım çok bu arada siz nasılsınız dün akşam 4 sefer istifra ettim söylemesi ayıp birşeyde yiyebildiğim yok sarı sarı su çıkıyo safra