kızlar sizinde dış genital bölgenizden pelvik bölgeye doğru çizginiz belirdimi. bende 1 aydır falan ten rengimden 1-2 ton koyu incecik bir çizgi var yukarı doğru..
Eki Görüntüle 641474
Siz daha belli olmuyor diyince şaşıyorum valla. Dün çekildim bu resmi. Doğuracak gibiyim neredeyse baksanızaaaa
Aaaaa !!! Nasıl unuturum bunu yazmayı ???
3 gündür içimde minik bir kelebek pır pır pır kanat çırpıyor.Mide gurultusuna da benziyor aslında biraz ama midede değil kasıklarda ve de sessiz ve derinden :))
2. Bebeğim ama insan unutuyor gerçekten nasıl bir his olduğunu .4 sene geçmiş üstünden dile kolay :)
Darısı henüz hissedemeyen anneciklere :)Bir başlayacaklar,hiç durmayacaklar,hem de geceleri uyutmamacasına :)
Canım ben hayatta çok sivri ve çok netimdir. Benim söyleyeceklerim eminim birçok arkadaş tarafından kabul edilmeyecektir. Ama ben kimseye bu kadar tölerans vermem. Yalnız kalacağımı tek başıma mücadele edeceğimi bilsem bile asla eyvallah demedim kimseye. Bu ister anam, ister kardeşlerim olsun.
Sonuçta sen kimseye güvenerek çocuk doğurmuyorsun. Doğurursun paşalar gibi de kendin bakarsın. Anneni bayramda seyranda arayıp hatır sorarsın olur biter. 18 yaşımda bir karar aldım. Bana yük olan, bana ağırlık veren, canımı sıkan, üzen, bana bir şey katmayan insanlarla ilişiğimi keseceğim diye. Kestim de. İlk önce evden ayrıldım çünkü babamdan nefret ediyordum. Benden 1 sene sonra da annem boşandı. Ne dedim ailem bile olsa takmam kimseyi.Şimdi 3-5 arkadaşım ve canım kocam var. Öyle mutluyum ki anlatamam.
Kendime hep şunu söyledim önce benim mutluluğum. Kocamla kimseyi karşı karşıya getirmedim. Benim ailemin ona saygısızlığı zaten hiç olmadı şimdiye kadar. Ama ben kocamın ailesinin bana karşı çok saygısızlığını gördüm. Düğünümü cenazeye çevirdiler. Gitmiyorum, gelmiyorum, aramıyorum, sormuyorum. Ama kaynanam gelir ben hamileyim diye evimi temizler, yemek yapar, ütülerimi yapar gider. Hiç bir zaman yüz de çevirmedim. Hatta transfer zamanı 10 gün kaynanam baktı bana. Önüme yemeğim geldi önümden kalktı gık demedi. Diyemez de. Öyle bir duruşum vardır onların karşısında.
Bana herkes çok acımasızsın diyor. Evet öyleyim.Hayatımdan çok kolay bir insanı siler atarım çok sevdiğim kocam bile olsa. Ama senin durumuna baktığımda ne kendimi sıkıntıya sokar karnımdaki günahsızı üzerdim ne de senin telefonlarına çıkmayan annene gelecek misin diye bile sormazdım. Ne arar ne sorardım..
Ben Ankara'ya gittimde bir olay yaşadık. Dönüş günü midem bulanıyor diye yola erken çıkamadık. Annem beni dinlemeden bana nasıl olduğumu sormadan tartışmaya başladı benimle. Öyle mi dedim. Gerekeni söyledim aldım ablamla yeğenimi İstanbul' a döndüm. 1 ay aramadı beni. Ben hiç aramam. Nasıl katı olduğumu bilir bu konuda. Düşünün Ankara'dan geldiğimden beri ağrım var biliyorsunuz biliyor ve aramıyor. Gelip iki lokma yemek yapmıyor. 1 ayın sonunda aradı. Evde bilmem ne yemeği yapacağım akşam siz de gelin kocanla. Ağzıma geleni saydım sustu dinledi. Sonra ben midenin bulandığını bilmiyordum dedi. Çünkü dinlemiyordu tek bildiği yola çıkmaktı. Bir daha da hiç aramadım. Geçen hafta sonu geldi yemekler yaptı evi temizledi. Ama bunları ben onun kalbini kırmadan önce yapsaydı keşke...
O yüzden ben hiç affetmiyorum kalp de kırarım, hayatımdan da çıkarırım. Canımı bile sıkıp hayatı kendime zindan etmedim. Çocuklarıma yansıtmadım bile. Sallamam ki..
Sende sallamayacaksın, aramayacak sormayacaksın yapabiliyorsan. Şu an sadece kendini ve evladını düşüneceksin. Kocan sana pamuklar gibi bakıyorsa emin ol doğumdan sonra da bakar. Kimseye muhtaç değilsin. Kimseye güvenerek de hamile kalmadın. Ben iki çocukla bunu söylüyorum. Sen tek çocukla mı yapamayacaksın.
canım benim ya yerim onun minik tepiklerinisonuçlarında iyi çıkar inşallah. bakalım bana da kız olabilir demişti. bu cts gidicem teyzesi neymiş görelim artık ya:) 3lü test yaptırmadın mı hiç buarada? yani 2li tesetten sonra 4lü testmi dedi? ben şimdi 2li testi beşiktaşta yaptırmıştım. arayıp temiz sonuçların demişlerdi. şimdi dr.umu değiştirdim.yeni dr. bana 3lü test yapalım dedi elimde hiçbir sonuç olmadığı için dedi sanırım..
Aaaaa !!! Nasıl unuturum bunu yazmayı ???
3 gündür içimde minik bir kelebek pır pır pır kanat çırpıyor.Mide gurultusuna da benziyor aslında biraz ama midede değil kasıklarda ve de sessiz ve derinden :))
2. Bebeğim ama insan unutuyor gerçekten nasıl bir his olduğunu .4 sene geçmiş üstünden dile kolay :)
Darısı henüz hissedemeyen anneciklere :)Bir başlayacaklar,hiç durmayacaklar,hem de geceleri uyutmamacasına :)
Hayırlısı olsun inşallah canım.:)
Pampamcım ,benim doktorum 3'lü test yapmıyor,gereksiz buluyor.4'lü testin bir kısmı zaten 3'lü testte bakılanları da kapsıyor,yani 3'lü testin daha gelişmişi 4'lü test.
Bence sen 2'li test yaptırdığın yerden sonuçlarını al elden veya e-mail veya Fax ile göndermelerini iste,yeni doktoruna ver.Eğer doktorun 4'lü test de yapacaksa gereksiz yere 3'lü test yaptırmamış olursun .
Şimdiden merak ediyorum senin minnoşu,bakalım ne diyecek doktor Cumartesi :)
Herkese merhabaaaaa :)
Kontrolden geldim kızlar :) Allah'a şükürler olsun ki herşey yolunda görünüyor.4'lü test için kan verdim,hafta içinde arayacak doktorum sonuçlar için.20 Mart ta da detaylı usg de organ gelişimine bakılacak bebişimin.
Uyuyordu yavrum,n'aptıysak pozisyonunu değiştiremedik ama kıza benziyor sanki dedi doktorum.
Bir prenses daha katılıyor sanırım ailemize :)
Sağlıkla gelsin hepimizin yavruları inşallah,güle oynaya alalım kucaklarımıza :)
Bu arada doktoruma tatil programımızı daha rahat yapalım diye ne zamandan itibaren buralardan ayrılmamam gerekiyor dedim.Temmuz başından itibaren dedi :) En son tatilini Haziran başı yapabilirsin ama yine de tam teşekkülü bir hastaneye yakın olmasına özen gösterin dedi.Hem uçak hem uzun yol araba yolculuğu için de Haziran ortasından sonrasına hayır dedi.
Havaalanında karnımıza bakıp hamile olduğumuzu anlayan bir görevli rapor için diretebileceğinden "hiç sorun değil hemen hazırlayıp 5 dk.da faxlarız oraya" dedi.Herkesin karnının büyüklüğü haftasına paralel gitmediği için sadece bizim beyanımız yeterli olmuyormuş uçuş için.Ben de şu an 16. Haftamdayım ama 2. hamilelik olduğu için 20 haftalık gibi duruyor en az.:)
Bizden de Son haberler böyle :)
Benimki hiç birini yapmıyor ona ne demeli. İkili test iyi çıktı tamam gerek yok diğerlerine dediiler.
Benimki hiç birini yapmıyor ona ne demeli. İkili test iyi çıktı tamam gerek yok diğerlerine dediiler.
Gökçecim seninle o kadar çok benziyoruz ki :) Ben de kendimi bildim bileli kimseye minnetim olsun istemem.Her işimi kendim gördüm hala da öyle.Babamdan ben de nefret ederdim çünkü hayatımızı mahvetti ailemizi darma duman etti.Biz evlatlarını bile yok saydı,kaçtı gitti kendine yeni hayat kurdu.Bu kadar karaktersiz bir insan benim gibi bir evladı haketmiyor dedim ben de onu sildim tam 23 yıl oluyor.Asla da pişman değilim.Ben çocuk yaşımda liseyi bitirip iş hayatına atıldım,para kazandım,ev geçindirdim,kardeşlerimi okuttum,kendi gidemediğim dershanelere gönderdim,bari onlar okusun diye.Onlar ne yaptı ?Tonla para ödediğim dershanelerden bile devamsızlık kağıtları geldi.Sonuç tabii ki hüsran.Yıllar sonra okumadılar,bir meslek sahibi bile olmadılar,fırsatlarını değerlendirmediler diye ağzımı açacak oldum,"yapmasaydın,bize mi sordun,kendin gitseydin o kadar meraklıysan" dediler.
Annem desen o başka komedi.Biraz önce şöyle bir baktım da tam 2 aydır beni hiç aramamış.İnsan merak etmez mi ?Ben onu arıyorum yine de arada ama kendiliğinden arayıp sormaz mı insan senin hamile bir kızın var,3.5 yaşında bir de kızı olan.Ulan bu kız bize ömrünü verdi,çalıştı çabaladı,31'inde ancak evlendi,kayıpları oldu 2.çocuğunu 38'inde doğuruyor,hep bizim için hayatı erteledi,bugün de yanında olmazsam ne zaman olacağım demez mi?Demez! Herkesin melekeleri bir değil ne yazık ki !
Ben bunu çok geç anladım.Eskiden kızardım,niye düşünemiyor başkalarının anneleri gibi diye.Artık kızmıyorum da.Bıraktım oluruna.
Allah'a şükürler olsun elimden geliyor herşey.Midem altüst durumda bile yemeğimi de pişirdim,temizliğimi de yaptım.Ne annem ne kayınvalidem arayıp sordular,getirip götürdüler.İstemez kalsın.Azıcık aşım ağrısız başım.
Bak büyük ihtimalle kızımızın olacağını söyledi doktor.Eşim de diyor ki yavrum,ara hemen anneni,annemi ver müjdeyi.İstemiyorum ki dedim onlara müjde falan vermek.Çünkü umurlarında bile olduğunu düşünmüyorum.Önemseyen insan bir arar,sorar.Yok !Ben de aramıyorum artık,benden de bu kadar!
Benim de varım yoğum,anam,babam,kardeşim,dostum,sevgilim,canım kocam,canım kızım ve doğacak yavrumuz.Ve seçme hakkımı özgürce kullanabildiğim arkadaşlarım..Allah bizi birbirimize bağışlasın,herkesin de yolu açık olsun.Dert,sıkıntı verene yer yok hayatımda,ister ana-baba,ister dost-kardeş.
Benim ona verdiğim değeri bana vermeyen hiçkimseyle bir işim olmaz benim ...
kızlar bu arada ben 29 yaşındayım ama saçlarımda ırsi 5 6 senedir beyazlarım var ve çok çıktılar artıkdoktorda kesinlikle boya yok dedi bitkisel olsada olmaz mı dedim hayır onlarda bile bir miktar var dedi kötü hissediyorum
ahahahaha çok güldüm. nie biliyor musun? yaklaşık 1 ay önce aynı dertten ağladım size. Beyaz ne kelime siyah saç nadir bende.Üzülme diyordun. Kendine görünce aynı etkiyi yaratmıyor değil mi :) Her gün kocama ben öirkinleştim saçlarım beyazladı, cildim bozuldu, huyum değişti sen sakın başkasını bulma benim yerime tamam mı diye takılıyorum. Gülerek söylüyorum ama acaba da demiyor değilim :) gider mi dersin :)
Yok artık. Bir yaşam tarzı bu kadar benzemez. Bende çalışıp kardeşlerimi okuttumç Biri lise terk biri de ünv son sınıfta 6. senesi ve geçen aylarda evlendi. Matematik okuyor ama hiç bir zaman öğretmenlik yapmayacak biliyorum. Çünkü tembeldir. Babam beni ünv göndermedi. Annemler boşandıktan sonra da hem çalıştım hem dışarıdan okudum ünv. yi. İki saatlik uykuyla işe giderdim. 4 yılda bitirdim iyi bir dereceyle. Hep tiyatroyla ilgilenmişimdir. Otur aşağı orospu mu olacaksın engelleri tak demişti artık canıma. Bana kardeşlerim yapmasaydın, okutmasaydın diyemez, dedirtmem zaten onlar da cesaret edemez.
Ben çok idealist bir insanım. Kararlı ve azimliyimdir başarısızlığa ve haksızlığa asla tahammül etmem. 15 senedir iş hayatındayım kimseye el açmadım çok şükür. Allahım da açtırmasın. Gururla söyleyebilirim ki hayatta herşeye kendim sahip oldum. Bir tek evlatlarıma olamamıştım. Allahım yüzüme baktı benim de yüzümü güldürdü. Şimdi şükrederek minik kıpırtılarını dinliyorum. Ben eğlenmeyi, gezmeyi, güzel vakit geçirmeyi çok severim. Hayat doluyumdur. Ama bir o kadar da sert duvarlarım vardır. Valla benimle yaşayan kolay kolay ölmez. :) Bu aileden tek normalin ben çıktığıma çok seviniyorum. Şanslıyım beni seven canıımmm kocam var, Şanslıyım heyecanla beklediğim iki tane oğluşum var.. Yani bundan ötesi vız gelir tırıs gider :) Allah sağlığımızı bozmasın en önemlisi o. Para pul eş dost bulunur bir şekilde ama sağlık bulunmuyor. Ohhhh sefamız olsun...
günahları boyunlarına canım benim ben bu kadar zor atlatırken o zevkine gidiyorsa diyecek bişey yok vicdan meselesi yani ama yok ya gitmezler:)
eee bir topikte bu kadar benzer insanlar olamaz ya konuşmayayım diyorum ama bende baba mağduruyum açıyorum artık ağzımı duramayacağım yani ilkokuldan beri babamın sorumsuzluklarından bıktım bir insan kaç sefer iş kurup batırır soruyorum size tam 10 sefer her batışta ayrı hüsran ayrı sorumsuzluk ve annemin giden malı mülkü üstüne birde aldatma eklenince insanın hayatı kabusa dönüyor yukarıda allah var babam 1 sefer vurmamıştır 1 kere ağzından kötü birşey çıkmamıştır ama inanın maddi sıkıntılar bir zaman sonra ailelerin dağılması yol açıyor ama bizim öyle olmadı liseye kadar ite kaka annemin malı mülkü ile kurtardık yaşantımızı ama artık elde avuçta kalmamıştı benimde birşeyler yapmam gerekiyordu kendimce 4 kardeşiz en büyük benim liseden hemen sonra bir akrabamızın yanında işe başladım muhasebe diye girdim fakat temizlik yaparak buldum kendimi inanın tuvalet bile yıkadım utanmıyorum aksine gurur duyuyorum o yaşlarda bir kız çocuğuna ağır geliyordu yaşadıklarım üstüne birde işyerinde ezilmem gerçekten çok zordu her akşam eve gelip ağlıyordum yarın gitmeyeceğim diyip çok afedersiniz eşşek gibi tekrar gitmek zorunda olup akşam eve geldiğinizde kenara atılan 1 battaniye bi halı gibi çeyizlerin satılıp ve hatta çok sevdiğim ansiklopedilerimin bile gidip 1 paket sigaraya satılmasına kahroluyordum eve tam 10 sene baktım kimseyle çıkmadım bu zaman zaafında yeterki aşık olmayıp eve bakmam evlenmememdi neyse uzatmayayım çok şükürki o yerde 3 sene kaldım şuanki yerimde 10 senedir çalışıyorum allah razı olsun çok iyi 2 patronum var bana babamdan daha çok destek oldular babam şuan hala çalışmıyor ve kardeşlerime devrolmuş durumda benim çektiklerim hala üzülüyorum ama yapacak birşey yok atılmıyor satılmıyor ne yazıkki