Ağustos 2013 Anne Adayları Buraya.... ::)))))))

Canım benim, kelimeler bitiyor bu söylediklerinin karşısında.. Bilemiyoruz işte içinizde yaşanan fırtınaları, aranızdaki hukuku.. Dua et, Allah inşallah gönlüne serinlik ve sakinlik verir annenin. İnşallah herşey gönlünce olur onu karşına alır doya doya sohbet eder, dertleşirsin... Dua et ve yılma.. ama kendinide yıpratma tabii.. Kafanda büyütüp sıkıntıya sokma kendini. Evet belki annenin yaradılışı böyle, biraz hırçın ve agresif belki . onu böyle kabul ettin o senin annen ama tatlı dilinle ve dualarıla inşallah o bu huyunu tamamen değiştiremese de törpüleyecektir. inanıyorum ben. sen de inan. Ama nolur üzülüp yıpratmadan kendini.. Vakti saati gelecektir elbet.Allaha emanet ol inşallah. Allah annenin kalp gözüne güzellikler aşılasın inşallah...

Benim birbirinden güzel,tatlı,canım arkadaşlarım.Sizlerde olmasanız inanın bu günler nasıl geçecek bilemiyorum.
İlginiz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.Allah bu zorlu yolda hepimizin yardımcısı olsun.Amin.
Size ne yazık ki kötü haberlerim var
Malum yarın kontrol günüm.Çok şükür 1 ay geçti yavruma kavuşacağım.Her kontrole gitmeden önce aile hekimine gidip belli değerlerime baktırıyorum.Dün verdiğim testler sonucunda:
1.İlaç kullanmama rağmen üstelik en son kontrole gittiğimde ilacın dozunun arttırılmasına rağmen tsh değerimde minicik bir düşüş olmuş.
2.Hemoglobinde düşüş meydana gelmiş ve artık demir ilacına başlamam gerekiyormuş.
3.Sanırım aynı sorun gökçede de olmuştu.İdrar yollarımda eser miktarda mikrop,idrarımın için çok yüksek miktarda kan olduğu ortaya çıktı.
Son zamanlarda şiddetli bel ağrısı çekiyordum ve normal diye düşünmüştüm.Birde muayene olduğumuz zaman doktorun cihazı göbüşümüzün alt kısmına tuttuğu yerlerde özellikle akşam vakitlerinde sancı şeklinde ağrı hissediyordum.En son olarak sabahları ilk idrarımın letçok koyu turuncu olduğunu gözlemledim fakat bunun sebebininde kullandığım ilacın olduğunu düşündüm.Hekim sordu:akıntı,yanma,sancı gibi şikayetler ve bunun yanı sıra son zamanlarda böbreklerimde ağrı,kum taş şikayetlerimin olup olmadığını hayır dedim.
Dediğim gibi tek şikayetim bel ve kasık ağrısı birde ilk idrarın çok koyu olması.Gün içinde su içtikçe rengi açıldığından panik yapmadım.
Bütün bu konuşmalarımız aile hekimimle oldu.Yarın kadın doğum randevum var sonuçlarını ona da göstereceğim bakalım neler diyecek.
Birde son olarak isimlerine hatırlamıyorum fakat benim gibi bel ağrısı olanlar yazmışlardı lütfen o arkadaşlarda idrar kültürü versinler.Allah korusun önemli...
Hepinizi çok ama çok seviyorum.Tabi en çok bebeklerinizi :)

bir daha yemek yapmaya gitmeyeceğim hep kaçırıyorum sizi
boncuk23 çok teşekkürler yazdıkların için kızgın değilim anneme kırgında değilim yaşananlar yaşandı istesekde geri gelmiyor geçen günler.anne baba işte insan atsa atamıyor satsa satamıyor Allah yinede hepsine uzuuun sağlıklı ömürler versin anne babalar evlatları evlatlar anne babaları üzmesin hiç bundan sonra inş.

vallahi üzüldüm bu konuyu açtığıma hepinize hamile halinizle kötü şeyler hatırlattım okuttum diye. hayat iyi ve kötü yaşananlarla güzel ne yapalım bizi öldürmeyen şey güçlendirir diyelim bari

çiçekdemetiyle perşembe bizim için büyük gün inş güzel şeyler duyacağız prensesler az oldu bu topikte bakalım bizimkiler ne .

şu sevimli minik kıpırtılardan bizde hissetsek yaaa ama bazen korkuyorum nasıl olacak o kıpırdanmalar diye hiç yaşamayınca ilk hissettiğimde korkar mıyım heyecanlanır mıyım bilemedim dumura uğrayacağım kesin ilk dakikalar ama

çok geçmiş olsun inş güzel sonuçlarla dönersin yarın canım. benimde kan değerim düşük çıktı bende bu gittiğimde söyleyeceğim doktora merak etme sakın gebelikte çoğu kadında oluyor benzer problemler ama ihmal etmemek en doğrusu tabi. idrarda çıkan değerler için zaten yarın kadın doğum doktorun hemen bir tedaviye başlayacaktır. kan değeri demirle falan düzelirde idrar için belki antibiyotik kullandırabilir sen sıvı tüketimini ihmal etme sakın bu haftalarda bebeğin sıvısı 6 kere değişiyor diye okudum su bizim için çok önemli. dediğin aklımda kalsın benimde çok belim ağrıyor ve akıntım vardı perşembe gidince bende soracağım ilk iş o kadar da su içiyorum yaa

şu hamilelik çok güzelde ayyy nooluuuur birileri saç boyatmak serbest desin kuaförün kapısında yatıcam yaaaa kızlar benimde saçlar dipten çıktıkça bir garip oldu eşim bile bu bebek sana çok çektirecek belli diyor saçıma bakıp şimdiden süpürge etmiş diye kendince yaptığı soğuk espriden sonra yıkık durumdayım. ne yapacağız bu saçları bende bilemiyorum

gökçe senin eşin gidemez vallahi kapı gibi iki prenns geliyor sana işin şakası bir yana insanın kendini kötü hissettiği anlar çok oluyor değişimlerimiz çok hızlı oluyor çünkü her hafta ayrı birşey oluyor bazen armutçuk göbeğimi bile tanıyamıyorum daha bir ay önceki resimlere bakınca hele 6 ay önceki resimlere hiç bakamıyorum. yüzümde anlamsız bir şişlik ödem vardı Allahtan tuzu azaltınca geçti o ama, saçlar benide mahvetti

Son düzenleme:
kızlar ya, cts dr.a gidicem ve ankaradan cuma günü ablam yiğenim kardeşim annem babam geliyorlar.. ben cumadan pztsiye kadar yokum byük ihtimalle:) ama dr.dan gelince tabikide siz teyzelerini unutmıycam:) harika bir haftasonu beni bekliyor. hem minişimi görücek büyük teyzesi de ilk defa.. oyy yerim onu nasıl özledim kıpırdak yavrum benim kızlar bakalım sizin sonuçlar ne olacak perşembeye az kaldı:)

Canım demir ilacını 12. haftadan sonra veriyorlar genelde. Ben 2. kutuyu bitirmek üzereyim. İdrar yolu enfeksiyonu da kabus gibi. Tam geçti dedim hafta sonu Abant a gidip azıcık ayaklarımı üşütünce iki gündür yine kasık ağrım başladı. Yani sokağa çıkamaz oldum yaaa.. Ne illet birşey. Doktorun enfeksiyonla ilgili ne dediyse bana da söyler misin?

Soldaki prensim bugün yok denecek kadar az hareket etti. Acaba kasık ağrılarım mı etkiliyor onları.

Takma canım yaaa... Evladın sağlıklı ya ona bak. Boşver saçı başı :)

Kader arkadaşım benim :)
Gerçekten çok benziyor yaşantılarımız.Belki yaşadıklarımız bizi bu kadar sert,kuralcı ve bir o kadar da güçlü kılıyor.Aynı zamanda da hayatın tadını sonuna kadar çıkarma isteğini kamçılıyor.Çünkü bür eli yağda bir eli balda,sıkıntı nedir bilmeyen insanlardan çok daha fazla biliyoruz birçok şeyin kıymetini.Bazen yaşadığım en kötü olaylar,en büyük zorluklar bile aklıma gelince şükrediyorum.Bunları yaşamasaydım ben bugünkü ben olmazdım ki..
Senin kardeş en azından üniversite görmüş,benim erkek olan lise terk,kız liseyi Anca bitirdi,2 sene üstüste dersaneye yolladım,sonuç fiyasko!Benimkiler de diyemez aslında nankörlük diz boyu olsa da ne deli olduğumu bilirler,korkudan diyemezler diyordum ama gaflet öyle bir şey ki,nerden ne zaman çıkacağı belli olmuyor.Ortam gerildi gerildi,çıkıverdi kız kardeşimin ağzından.
Nasıl gözüm döndüyse boğazına sarılmış sıkarken buldum kendimi.Annem ayılıp bayılmasaydı kardeş katili olmam işten bile değildi yani.Haksızlığa,nankörlüğe,yalana asla dayanamıyorum.

Benim de hayalim avukat olmaktı.Olmadı.Tam ben sınavlara gireceğim sene olaylı bir şekilde boşandılar.Ben de liseyi bitirip işe girdim mecburiyetten ama AÖF Turizm Otel İşletme bitirdim dışardan.Haftasonları önce Almanca,sonra İngilizce kurslarına gittim,okuduğum kitabın sayısını bilmem.Ailem tarafından desteklenmemiş olmanın verdiği açlıkla ne bulduysam saldırdım kendimi geliştirebilmek için.Çalıştığım şirket yurtdışına eğitimlere göndermeye başladı beni.Hayalini bile kuramayacağım güzelliklerin içinde buldum kendimi.Şükürler olsun Rabb'ime ,şimdi de harika bir eşe ve dünya güzeli bir evlada sahibim,2. Canım da yolda.Allah bizlere sağlık,uzun ömür versin inşallah bundan sonra.Herkes hakettiğini yaşıyor bir şekilde.

Yaşamayı seviyorum teşekkür ederim güzel temennilerin için.Lütfen sen de ihmal etme.Çünkü aile hekimi bugün bana ısrarla akıntım olup olmadığımı sordu.Bazende bu durumda hiç belirti olmuyormuş mesela benim hiç akıntım yok.

Gökçeciğim sanırım kadın doğumcu bana yarın gittiğimde başlayacaktı demir ve ne gerekiyorsa diğer vitamin ilaçlarını.Ben en son 3 hafta önce folbiolü bitirdim.Onun dışında tek kullandığım tiroid yüksekliği için ilaç...
Dün tesadüf aile hekimim idrarımı sordu bende sabah ilk idrarımın çok koyu olduğunu söyledim.Bazı sabahlar bir bilsen o kadar koyu ki sanki resmen kan yada ne biliyim çok koyu turuncu gibi oluyordu.Hani ben tiriod için doz yükselttim ya ondan oluyordur dedim.Sadece son günlerde bel ağrım ve kasık ağrım arttı.Bunlarda belirtiler arasında olabilirmiş.Benim Eritrosit (idrarda kan) 4 + çıktı.Bu epey fazlaymış.Birde Lökosit eser miktarda yazıyor.Bunlar aile hekimimin yorumları...Yarın ki kontrolde kadın doğumcuya göstereceğim.Sanırım kadın doğumcu idrar kültürü yapmamı isteyecek.Çünkü aile hekiminin yaptığı kültür değildi.
Artık psikolojik midir bilmiyorum ama sanki şuan böbreklerimin de ağrıdığını hissediyorum.
Gökçeciğim vaktin olduğunda sen de belirtilerini yazıp teşhisini ve tedavini anlatır mısın? Evham içindeyim yarın olsun istiyorum biran önce...

Kızlar ben saçımı boyuyorum yaaa,neden izin vermiyor doktorlarınız anlamadım.İlk 3 ayda izin vermiyor benim doktorum da organ gelişimi olduğu için ama sonrasında kendisi söylüyor ben sormadan daha,artık saçını da boyayabilirsin istersen diye.
İlk hamileliğimde de 14. Haftada başlamıştım boyamaya.Yine de hemen dipler çıkınca değil de görüntü rahatsız etmeye başlayınca boyuyorum ben yani 2 aya yaklaşıyor neredeyse periyotlar.Benim de beyazım çok fazla o yüzden bu hamileliğimden epey bir zaman önce röfle yaptırmıştım.Dipler doğal renginde olduğu için uzadığında daha az rahatsız ediyor,daha uzun süre idare ediyor.Diplere temas ettirmeden de paketler atıyorum süper oluyor.Kafa derisine temas etmeyince zaten hiçbir zararı yok..

muhakkak söyleyeceğim zaten akıntım olduğunu. sen telaş yapma sakın ağrıların giderek artarsa doktora git. biraz uzanıp dinlen bence yarın içinde rahatlar testlerini yaptırıp doktorunla konuşunca korkma

Canım benim ilk belirtim pubik bölgemde ağrıydı. Sürekli aşağı doğru baskı hissediyordum. Doktorumun tam idrar tahlili yaptır demesi üzerine enfeksiyon ortaya çıktı. Ancak onun verdiği antibiotik pek fayda etmedi. Ağrılarım şiddetlendi kasık ve bel ağrısı olmaya başladı. Ne yanma ne başka birşey sadece sürekli tuvalete gidiyordum. Aynı zamanda günde 2,5 lt su tükettiğim için bu şekilde de atabilirim diye düşündüm. Ürolojiye yönlendirdi o da antibiotik verdi. Ancak onun verdikleri yan etki yaptı. İlacı bırakmamın ikinci günü ağrılar şiddetlendi. Otursam oturamıyorum kalksam kalkamıyorum kasıklarım deli gibi ağrıyordu. Sonunda kendi doktorum yeniden görmek istedi beni. İdrarda bol lökosit çıkmasına rağmen kendimi dinlediğimi iddia etti. İlaç vermedi. Bol su iç dedi. Bir de yanma olursa Purinol iç dedi. Akşamı sancılandım doğum yapıcam sandım valla. Sol kasığımı birşeyle oyuyorlardı sanki.

Sonunda kendime başka doktor bulup ona gittim. Artık mesanemin motor sistemi bozuldu diyebilirim. Adam ultrasınla bebeklere bakarken bile kıvranıyordum. Sonunda 2 iğne verdi Bir de suda eritilen toz. Yanlış hatırlamıyordam iğnenin adı Novasef sadece 2 tane vurundum ama bir de monurol suda eritilen ilaç.. İğneyi vurunduğum an ağrılarım geçti. Ertesi gün tuvalet düzenim oturdu artık sık sık değil gerçekten geldiğinde gitmeye başladım. İkinci iğneyi vurdurduğumda kendim bile bitti artık dedim.Taaaa ki hafta sonu Abant a gidene kadar. 15 dakika ayaklarım üşüdü sonra hemen ısıttım arabada.. Ama iki gündür kasık bölgesinde bir rahatsızlığım var. Pazartesi gidince söylerim doktoruma yeniden test yapar bakarız. Şimdiden çok geçmiş olsun canım benim.

Pazartesi gittiğimde bende soracağım. Sanırım boyatma demeyecektir. Benim tek sorunum saçların açılacak olması tek renk boya olsa sorun değil de. Eski rengime dönmek istiyorum.

İdrar yollarında enfeksiyon gerçekten sinsi bir rahatsızlıkmış.Baksana ikimizin belirtileri o kadar farklı ki...Ya ben başındayım ondan senin kadar acı çekmedim yada artık ne oluyor bilemiyorum.Demek öyle iyileşince de tekrarlayan hemde azıcık ayak üşütmesinde bile ortaya çıkan bir rahatsızlık.
Neyse umarım yarın çok kötü şeylerle karşılaşmam.Ben her şeye razıyım yeter ki bebeğime bir şey olmasın.Eminim hepimiz böyle düşünüyoruz.Yarın kontrolden gelince uzun uzun yazacağım.İyi dileklerinizi ihmal etmeyin lütfen.İyi geceler...

Canım benim idrarda hiç kan görünmedi ama sadece enfeksiyon vardı. Bir kere sistit olmuştum o zaman idrarda kan görünmüştü. Tabi bu hamile olmadığım zamanlarda olmuştu. Antibiotik 12 tane iğne yemiştim. Bu arada böbrek ağrısı bel ağrısı yapar zaten. Benim de var ağrım ama belimin ortasında. Doktorumda o yüzden enfeksiyonla alakalı değildir diyor. Eğer böbrek aprısı olsa yanlarda olur diyor. Bence de ama o ileri seviyede oluyor şimdi sadece bele vuruyor. Ben antibiotikle tedavi olabileceğini düşünüyorum. Gebelerde beklenen birşeymiş zaten. Mesane rahimden dolayı ikiye bölünüyor gibi oluyormuş o yüzden mesanedeki tüm idrarı boşaltamıyormuşuz. Mesanede idrar kaldığı içinde enfeksiyona yol açıyormuş.

Canım nasıl gidiyor yaaa.. Merak ettim seni.. İyi misin kanaman bitti gibiydi son durum ne?

canım çok geçmiş olsun ALLAH acil şifalar versin. bende böbreğe kayan en ufak bir ağrımda hemen korkuya kapılıyorum çünkü evlenmeden önce çok çektim idrar yolu enfeksiyonundan. telefona gidemeyip süründüğüm günler olmuştu. o yüzden korkuyorum rabbim sağlıklı bir gebelik ve sağlıklı minşler nasip etsin hepimize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…