Ağustos 2013 Anne Adayları Buraya.... ::)))))))

kızlar sağlık ocağına daha kaydımı yaptırmadım ilk müdahaleleri ne zaman oluyor?

Ben aile hekimligine kayit yaptirmaya gittigimde bana hamile kaldiginizda ilk zamanlarda gelip kayit yaptirin demislerdi.Bende 2 hafta once gittim.Ve zaten benim hastanem sisteme giris yapmis .Yani hicbir evrak falan goturmedim.16 hafta ile20 hafta arasinda tetanoz asisi yaptirmam gerektigini soylediler bana..Mart 15 ten sonra gidecegim bende..Bence asinin kotusu olmaz.Yaptirilmali.Hem bebegimizde anne karnindayken korunmus olur :)

kızlar karnımın ağrısı daha yeni geçti bu kadar üzmeyi başaranda kendi annem aklım durdu bu akşamdan beri sizden fikir almak istedim. öncelikle ailemle eşimin ailesi anlaşamıyorlar ama en kötüsü hamile kaldığımdan beri kendi annemin zıvanadan çıkmış gibi davranması ve beni kendi işlerinde kullanıp benim ihtiyacım olduğunda zerre kadar yanımda olmaması.bu sene tayinimiz çıkıyor ve yeni ev bulma yerleştirme gibi dertlermiz olacak doğum öncesi. o yüzden doğumum kendi memleketimde ailemin yanında yapayım dedim keşke demez olaydım.annem sürekli eşimi yok gibi davranıyor nasıl derseniz şöyle söylim annemin geçen yıl rahim ameliyatı oldu babaannemle kalmasına rağmen bende bakmaya gittim 15 saatlik yola 1 ay yanında kaldım anneme sürekli doktor abartıyorsun hiç birşeyin yok demesine rağmen ben eve dönmeyeyim diye burnumdan getirdi hakaretlerle senin eşinin ihtiyacı ne var yapsın yemek baksın kendine bana bakacaksın falan deyip durdu hastalığına verdim o zamanlar.

daha sonra ben evde çok kötü rahatsızlandığım bir dönem düşük yaptım annem kalkıp gelmedi beni bakmaya sen gel buraya burada bakarım deyip durdu eşim tek kalıyor sen gel dediğimde kendine bakar o diyor.

iki yıldır sürekli bizim oraya gitmemizi bekleyip kendisi her seferinde söz vermesine rağmen geleceğim diye dediği tarih yaklaşınca gelmemek için kavga çıkarıyor. eşimle mi anlaşamıyor diyenleriniz olur belki .eşim anneme kendi annesinden daha çok hürmet gösterdi benim annem sorunlu.

bir hafta önce bana yine yanına geleceğim dedi bizde sevindik. bugünse 5 kere cebini 3 kere evi aradım evde olmasına rağmen açmamış nerden anladın derseniz birşey oldu zannedip erkek kardeşimi aradım liseye gidiyor annem nerede ablacım dedim evde abla şimdi açtı kapıyı dur vereyim dedi. bana verdi ne zaman geliyorsun diye soracaktım dedim azarlar kavga eder tonda gelemem de bilmem ne de ortada hiç sorun yokken hemde.

birde bugün utanmadan bana doğuma buraya gelirsin burada doğurursun 4, 5 ay kalırsın diyor ya kızllar en sonunda çıldırdım. benim çocuğumun benim senden çok eşimi görmeye ihtiyacımzı olacak eşimin işinin ne kadar zor olduğunu biliyorsun utanmıyor musun anne sürekli yok gibi davranmya onu dedi. ne var o kendine baksın diyor inanın eşimin onca iyiliğinden sonra anneme annemden nefret ettim. yazık anne dedim kendi rahatını bozmamak için canı nasıl istiyorsa öyle konuşuyor kadın. neymiş ben çocuk bakamaz mışım bana bırakırsınız diyor ya sen ne diyorsun dedim.

nihayet bu akşam eşimde bozuldu ben annenin bu kadar kötü olduğunu bilmezdim dedi. düğünümüzde kendi annem yakamıza takılan altınları gelip aldı düşünün bunları kız tarafı taktı deyip paraları sakladı bize gelen eşim o zaman bile beni o kadar utandırmasına rağmen ihtiyqcı vardır kadının dedi inanın zere ihtiyacı yoktu annemin. ve şimdi ben annemin ne yüzünü görmek ne sesini duymak ne de yanında doğurmak istiyorum kızlar.

ama işte tayinimiz 2 mayısta açıklanıyor hadi biz haziran başı izin kullanıp evi toplattık yeni ev bulduk düzenledik desem ben o arada 6-7 aylık oluyorum. eşimin birlikten ayrılma asıl tarihi 23 temmuz ben o tarihte 8 aylık oluyorum doğum 24 ağustos görünüyor. inanın ucu ucuna geliyor annemlerin yanına gitmeyeyim desem bile. yenievimizde dğum yapıp bazen kimse gelmesin istiyorum nedir bu yaşattıkları.

bunu kayınvalidem yapsa kıyamaet kopar hoş annemle ikiside kötülükte yarışırlar birbirleriyle ama annemden soğudum artık kızlar. evlenmeden önceki evde sürekli yarattığı kavga gürültü şimdi bize yaşattığı huzursuzluk aramamaya söz verdim kendime.

evi toplamaya kayınvalidemi çağırayım onunla gidip istanbulda doğurayım diyorum bazen ne bileyim kendi annemden soğudum bu akşam. o kadar nankör ki parsı pulu yerinde neymiş bileti benim eşim alsınmış daha yeni 2. arabayı aldı iki hafta önce bu kadar yüzsüz nasıl oluyor anlamıyorum .bizde burda para biriktirmeye uğraşıyoruz.

kızlar inanın çok üzgünüm ne yapayım ben bu kadına yaaaa soğuk duruyorum yok iyi davranıyorum yok off Allahım yoruldum bıktım :KK43: nasıl karnım ağrıyor akşamadan beri başımda çatlıyor sıkıntıdan :KK43:

merhaba, yaşadıklarını okudum üzüldüm bende .. dilimin döndüğünce kendi görüşlerimi yazmak istedim. Şu yazdıklarından, bir annenin evladına olan düşkünlüğünü görüyorum ben. yaradılıştır bu.kimisi severek sevdiğini belli eder, kimisi inciterek. seni hala dizinin dibindeki küçük kızı gibi kalmanı istemiş, evlenmiş olmanı, yeni bir hayat kurmanı, eşini ve eşinin ailesini seni paylaşmak istememesinden. Hala tam kabul edememiş bence. Belki annenin yapısı mizacı gereği, belki yaşı gereği,belki şeker veya tansiyon problemi varsa ki bunlarda sinir yapar insanda, belki de dedeğim gibi yaradılışı gereği agresif ve sinirli olabilir.. ama benim düşüncem sen sen ol, anneni hiçbir zaman seni incitse, üzse, kırsa da sırtını dönüp önüne( eşin ve onun ailesine) bakma.. anneni hiçbir zaman atma, hiçbir zaman.. aranızdaki ilişkiyi illaki bilmiyorum ama ben seni ne kadar çok sevdiğini ve seni paylaşmak istemediğini görebiliyorum. Bir arkadaşın kabul et beni ve anneni karşına alıp güzel bir şekilde konuş onunla. hiç sinirlenmeden ama, hiç ona kızmadan, sadece onu anlamak için ve bu tatsızlığı gidermek için onun yanında olduğu ona hissettir. ve annene onu ne kadar çok sevdiğini, ona çok değer verdiğini saydığını hissettir. gerekiyorsa sözcüklere dök bunu.. çok üzüldüğünü neden bu tatsızlığın olduğunu onun eşinden ve eşinin ailesinden apayrı yeriniin olduğunu söyle. Gerekiyorsa bir aile büyügün de sana destek olsun. babanla diyaloğun iyiyise veya bu senden büyük kardeşin veya annene hatrı geçen bir aile büyüğünüz bu teyzen dayın kimse artık...olabilir. o kişide seninle birlikte bu tatsızlığı gidermek için anneni karşısına alsın bir dinlesin onu. ama dediğim gibi anneni anlamak ve ona ne kadar değer verdiğini hissettirmen için.. Anne ve baba bu dünyamız ve diğer dünyamız için bize hep gerekler... Allah onların yokluklarını bize yaşatmasın. Nolursun bu söylediklerimi yapmaya çalış. İinanki o da kahroluyordur emin ol. Allah herşeyi iyi kılsın hakkında....

Ah be kuzum ayırt edemedin mi? Beline kadar saçları olan, zayıf bir çıtır duruyor ya sahnede. İşte o benim 4 ay önceki halim. Şimdi koca göbişli koyu kestane kısa saçlı yerden bitme gibi duruyorum. 4 ayda evrim bu kadar değiştirilir :):KK52:

Yonetmen Gokce CETINER :)Ne guzel ben burda izlerken gurur duydum :) Ben teknik bi is yaptigimicin sanatla ilgili herkese imrenerek bakiyorum :) Gitmeyi cok istedim simdi.Mart gelsin , Arastirip giderimde :)

Ben yine de çatlayacağım galiba. Zaten çok müsait tenim çatlamaya. Her akşam sürüyorsunuz değil mi? Valla ben ne olur ne olmaz diye her akşam kullanıyorum.

Ben ne nemlendirici ne catlak onleyici kullanmiyorum henuz :KK43: Kasintim da yok.Sali gunu dr. a soracagim ne zaman baslayayim diye ama siz ne dersiniz kizlar ? Baslasam mi ki ? Kilo almadim sayilir ama yinede karnim cikti.Herkes baslamis ya ben de mi baslasam kreme ?

Yonetmen Gokce CETINER :)Ne guzel ben burda izlerken gurur duydum :) Ben teknik bi is yaptigimicin sanatla ilgili herkese imrenerek bakiyorum :) Gitmeyi cok istedim simdi.Mart gelsin , Arastirip giderimde :)

Teşekkür ederim canım. Ama nereye gidiyorsun anlamadım? :)

Ben ne nemlendirici ne catlak onleyici kullanmiyorum henuz :KK43: Kasintim da yok.Sali gunu dr. a soracagim ne zaman baslayayim diye ama siz ne dersiniz kizlar ? Baslasam mi ki ? Kilo almadim sayilir ama yinede karnim cikti.Herkes baslamis ya ben de mi baslasam kreme ?

Bence 12. haftadan sonra kullanmak gerek. Tabi herkesin kendi bileceği şey... Ama 12. haftadan sonra karın daha hızlı büyüyor.

Kızlaaarrrr gezmeden geldim ancak girebildim.

Başıma gelene bakın. Dün misafirim vardı yatıya. Gece 2 ye kadar oturduk bugün de Abant' a gidecektik. Dedik sabah 8 de kalkar 8,30 gibi yola çıkarız. yatarken sorun yoktu aç değilim açıkta değilim hatta abur cuburu kaçırdım düşüncesinde kıvrıldım yatağıma sarıldım yastıklarıma. İki saat sonra uyandım. Nasıl açımmm. Sanki bir asır kimse yemek vermemiş bana. Zorluyorum kendimi uyuyayım diye ne mümkün. Başladı mı benim minikler açlıktan kıpırdanmaya. Dedim saatin 4 ünde ne yiyeceğim. Hadi yedim uyuyacağım nasıl eriteceğim yok ben yemeyim uyumaya zorlayım kendimi. Benim evim Amerikan mutfak. E millet de salonda yatıyor. Mutfağa gitsem onlara ayıp olacak. Sabah 7 ye kadar sağa sola sağa sola döndüm. Sonunda daraldım çarpıntım tuttu. Yatağın ayak kısmına kıvrıldım pozisyon değişmek iyi gelir diye bana mısın demiyor. Sonunda benim veletler kazandı. Saat 7 de milleti ayağa diktim sağolsun arkadaşım yumurta kırdı bana. Ama ben bütün günü uyuduğum 2 saatlik uykuyla geçirdim. Karnı doyunca veletlerinde iteklemesi bitti sanırım uykuya geçtiler.

Şimdi geldim yine açım.. Kızlar ben doyuramıyorum bu veletleri nasıl baş edeceğim bilmiyorum valla. Dünkü gibi olmasın diye şimdi yedim yatacağım. Umarım gece yine uyandırmazlaaarrr...

He bu arada temiz ve açık hava iyi geldi. Bence bir hafta sonu kaçamak yapın. Ormana gidin yürüyüş yapın, bol oksijenli yerlere gidin eşlerinizle. Bana mükemmel geldi. :KK16:

dediğin gibi defalarca karşısına oturup konuştuğumda duyduğum tek şey hakaret oldu. yaptığım yemekleri yemeyip döktü küfretti. işin kötüsü kendini hiç haksız görmez her sen suçlu olursun karşına alıp anne böyle yapma desen bile seninle küser evde sürekli hakaret eder. benim babamin gözlerinden görmüyor bir tanesi. ekmek almayı gelirken unuttu diye kör göz deyip hakaret ettiğini bilirim. 9 yaşında dışarıda fazla oynadım diye o..... mu olacaksin dediğini. öpmek istediğimde itip kovduğunu geceleri ağladığımı. daha yeni yeni etrafındaki anne kizlara bakış özenmeyi öğrendi kızım bana böyle yakın değil diye yakiniyor belli şimdi. ama inan arkadaşım beni kendinden o kadar itti o kadar ağır sözler söyledi kı bir çocuğun anneden duymaması gereken. evet annemi hala seviyorum ama onun bana kucukken yaptığı gibi soğuk sert durarak çünkü artık sarılamiyorum yapamıyorum. bende başka annelere ozendim çok küçükken şimdi o başka kizlara. babam bile evde annemden korkuyor kavga çıkardığı için. bende şimdi korkuyorum babamla kardeşimle kavga ediyordur diye elden gelmiyor birşey şimdi aradim diyelim yine telefonda soğuk konuşup pisman eder. artık kızıyorum madem bu kadar sinirli gidip tedavi gör bile dedim doktor bile söyledi ona. o zaman bile bana demediği kalmadı. belki çok seviyor dediğin gibi ama hamile halimle burnumdan getirirken görülmüyor sevgisi ya da eşimle beni yok davranırken. ondan utanıyor muyum diye soruyor evet utanıyorum her lafından birisi küfür insanı terslemek çünkü durduk yere.

kızlar burada bunları yazdığım başınızı agrittigm için özür dilerim bu baslik yeri değil söz bir daha tekrarı olmayacak affınıza siginiyorum tekrardan

gökçe en güzeli vallahi açık hava harika birşey. yuruyuse baslamayi bende çok istiyorum aslında. senin yakışıklılar galip gelmiş yemek konusunda bu aralar daha çok enerji ihtiyacımız var bende aynı ağzım boş durmuyor hele geceleri

Hepsi birbirinden güzel biricik annelerim...
Hepinizi çok seviyorum.Bu aralar kendimi hiç iyi hissetmiyorum.
1.Eskisi kadar çok uyumasam da yine normal uyuduğumu söyleyemem.
2.Gittikçe genişliyorum.
3.Müthiş mide yanması içinde kıvranıyorum.(Tek iyi gelen şey sade maden suyu)
4.Tansiyonumu takip ediyorum.Küçük olan 4 yada en fazla 5 çıkıyor.(Ense ağrısından fenalardayım,fakat bu haftalarda normalmiş bu değerler.
5.İkili tarama testimin sonucunu aldım fakat henüz kontrol günüm gelmediği için gösteremedim.
6.Bebeğimin kıpırtılarını hissedemiyorum:KK43:
7.Dişlerimde nedendir bilmiyorum fakat tartar oluşmaya başladı.Gözlerimin de artık en ufak şeyde yorulduğunu hissediyorum.
8.Her daim nefes nefeseyim.
9.Biran önce bebemi kucağıma almak istiyorum.
10.Başlı başına tsh çilesi çekiyorum.Bakalım ilacın dozunu arttırdı.Bu hafta baktıracağım.
11.Son bir haftadır adet olacak gibi belim ve kasıklarımda belli aralıklarda sancı hissediyorum ve bu beni çok korkutuyor.
Acaba gökçeye eski doktorunun dediği gibi ben kendimi mi dinliyorum :KK43:((
Çarşamba bebemi göreceğim kısmetse.Müthiş özledim onu.Onun için battaniye ve birkaç tane minik zıbın aldım.
Hepinizi çok seviyorum güzel arkadaşlarım.Hepinizin yavrularını tek tek öpüp doya doya kokladım.Selametle...

Ahhh benimmm canııımmm..

Tatlım biz hamileyiz tabi ki şikayetlerimiz olacak. Ama önemli olan bunu gerçeğinden ayırt etmek. Bazen gerçekten bana da zor geliyor. Hatta ilk defa ben bu işin sonunu getiremeyeceğim galiba dedim. Ama o zaman ağrılarım çoktu.

Evet çabuk yoruluyoruz, evet daralıyoruz, evet tansiyonumuz düşüyor, evet diş etlerimiz kanıyor, evet kilo alıyoruz, evet ellerimiz şişiyor, evet saçlarımızın beyazı 500 mt öteden görünüyor.

Ama bence senin şikayetlerinin bu aşamaya gelmesi kesinlikle hamileliğin veya bunun belirtileriyle alakalı değil. Hele tsh hiç değil. İlaçla düzene sokuyorlar ben nelerini gördüm.

Canım biz şu an şanslı kesimiz. İçimizdeki canlı bizimle can buldu ve yaşamaya çalışıyor. Zor da geçse onlar bizim parçamız. Ben şikayetlerimin üzerine yoğunlaşmaktan öte bebeklerimle ilgili kitaplar okumakta ve onlara birşeyler örmekte buldum şifayı. Ağrılarımı son doktorum geçirdi hakkını yiyemem. Şimdi tadını çıkarma zamanımız. Ben sana yazarken şimdi onlar pıt pıt dokunuyorlar karnıma. Ne kadar eşsiz bir duygu. Ama senin bunu hissetmen için daha erken annesi. Bakma benimkiler de ikiz olmasa bende çoktan havayı alırdım ama onu hissedince ne demek istediğimi anlayacaksın. Bırak zamanın güzel aksın. Bebeğinle dolu dolu olsun. Sen çok güzel bir anne olacaksın bundan daha önemlisi var mı? Miden de ekşiyecek, saçında dökülecek, bacaklarında varis de olacak. (Bu arada bende olmaya başladı bile. Sahnedeki seksi karakterlerime elveda diyeceğim :)) Ben bunları her yaşadığımda şükrediyorum Allah'a. Evlat diye doktor kapılarında dilenmek, tüm yazgını bir doktorun maharetine bırakmak ki konusunda uzman mı hiç bir zaman emin olamıyorsun, bütün herşeyinden bir evlat sahibi olabilmek için vazgeçmek nedir çok iyi biliyorum. O yüzden burnumda, dişlerimde kanasa çok şükür diyorum, midemde yansa, uyumasamda, makineye çamaşır atarken nefes nefese kalsamda, tansiyonumda küçük 5 in üstüne çıkmasa da çok şükür, eğer bu belirtilerim olmasaydı pıt pıt iteleyen bebiklerimde olmazdı. Bırak şimdi orana burana bakmayı sen zaten şikayetlerin çok ciddi olsa doktor gözetim altında tutar. Annesi çok heyecanlı dönemlere giriyorsun cinsiyet öğrenme, ikili gösterme gibi. Hadi cinsiyetini öğrendin offf bu pıt pıtlar bende ne zaman olacak heyecanı.. Hadi onlarda olacak bu sefer kıpır kıpır anam uyutmuyor diyeceksin :) Herşey çok güzel olacak annesi. Sen, bebeğin daha ne olsun.

Al ben dünden 2 saatlik uykuyla duruyorum. Şu an niye mi uyumuyorum. Çünkü miniklerimin pıt pıtlarını dinliyorum :) Hiç de şikayetçi değilim :) İçime solucanlar kaçmış gibi :)

Seni çok ama çok öpüyorum.. Dur önce öpeyim :KK54: Sonra da kendine ve meleğine iyi bak diyorum, sonra da yine de şikayetlerini doktoruna söyle diyorum sonra da seni ve meleğini seviyorum. :KK16: Unutma sevgi her yerde var..

dediğin gibi defalarca karşısına oturup konuştuğumda duyduğum tek şey hakaret oldu. yaptığım yemekleri yemeyip döktü küfretti. işin kötüsü kendini hiç haksız görmez her sen suçlu olursun karşına alıp anne böyle yapma desen bile seninle küser evde sürekli hakaret eder. benim babamin gözlerinden görmüyor bir tanesi. ekmek almayı gelirken unuttu diye kör göz deyip hakaret ettiğini bilirim. 9 yaşında dışarıda fazla oynadım diye o..... mu olacaksin dediğini. öpmek istediğimde itip kovduğunu geceleri ağladığımı. daha yeni yeni etrafındaki anne kizlara bakış özenmeyi öğrendi kızım bana böyle yakın değil diye yakiniyor belli şimdi. ama inan arkadaşım beni kendinden o kadar itti o kadar ağır sözler söyledi kı bir çocuğun anneden duymaması gereken. evet annemi hala seviyorum ama onun bana kucukken yaptığı gibi soğuk sert durarak çünkü artık sarılamiyorum yapamıyorum. bende başka annelere ozendim çok küçükken şimdi o başka kizlara. babam bile evde annemden korkuyor kavga çıkardığı için. bende şimdi korkuyorum babamla kardeşimle kavga ediyordur diye elden gelmiyor birşey şimdi aradim diyelim yine telefonda soğuk konuşup pisman eder. artık kızıyorum madem bu kadar sinirli gidip tedavi gör bile dedim doktor bile söyledi ona. o zaman bile bana demediği kalmadı. belki çok seviyor dediğin gibi ama hamile halimle burnumdan getirirken görülmüyor sevgisi ya da eşimle beni yok davranırken. ondan utanıyor muyum diye soruyor evet utanıyorum her lafından birisi küfür insanı terslemek çünkü durduk yere.

kızlar burada bunları yazdığım başınızı agrittigm için özür dilerim bu baslik yeri değil söz bir daha tekrarı olmayacak affınıza siginiyorum tekrardan

Canım saçmalama. İçimizdeki zehri dökmeyeceksek ne işimiz var burada. Kimsenin sırtının sıvazlanmaya ihtiyacı yoktur eminim. Herkesin derdi var. Ama o dert bazen yakınımızdaki değil de bizi tanımayan insanlara daha güzel anlatılıyor. İyi ettin anlattın. Kendini kötü hissetme. Ben sadece bu olaylar hakkında fazla yorum yapamıyorum çünkü benim hayata bakış açım çok farklı. Herkesin benim gibi davranmasını bekleyemem. Çünkü bazen yalnızlık da var bu yolda. Ama eminim sen doğru bildiğine karar vermişsindir zaten. Hayırlısı olsun..

gökçe en güzeli vallahi açık hava harika birşey. yuruyuse baslamayi bende çok istiyorum aslında. senin yakışıklılar galip gelmiş yemek konusunda bu aralar daha çok enerji ihtiyacımız var bende aynı ağzım boş durmuyor hele geceleri

Dur bakalım gittiğimde doktora soracağım gece ki bu tribimizi nasıl giderebiliriz diye. Yani gece gece ne yenir ki söylesin bari hazırlıklı olalım. :KK1:

Hepsi birbirinden güzel biricik annelerim...
Hepinizi çok seviyorum.Bu aralar kendimi hiç iyi hissetmiyorum.
1.Eskisi kadar çok uyumasam da yine normal uyuduğumu söyleyemem.
2.Gittikçe genişliyorum.
3.Müthiş mide yanması içinde kıvranıyorum.(Tek iyi gelen şey sade maden suyu)
4.Tansiyonumu takip ediyorum.Küçük olan 4 yada en fazla 5 çıkıyor.(Ense ağrısından fenalardayım,fakat bu haftalarda normalmiş bu değerler.
5.İkili tarama testimin sonucunu aldım fakat henüz kontrol günüm gelmediği için gösteremedim.
6.Bebeğimin kıpırtılarını hissedemiyorum:KK43:
7.Dişlerimde nedendir bilmiyorum fakat tartar oluşmaya başladı.Gözlerimin de artık en ufak şeyde yorulduğunu hissediyorum.
8.Her daim nefes nefeseyim.
9.Biran önce bebemi kucağıma almak istiyorum.
10.Başlı başına tsh çilesi çekiyorum.Bakalım ilacın dozunu arttırdı.Bu hafta baktıracağım.
11.Son bir haftadır adet olacak gibi belim ve kasıklarımda belli aralıklarda sancı hissediyorum ve bu beni çok korkutuyor.
Acaba gökçeye eski doktorunun dediği gibi ben kendimi mi dinliyorum :KK43:((
Çarşamba bebemi göreceğim kısmetse.Müthiş özledim onu.Onun için battaniye ve birkaç tane minik zıbın aldım.
Hepinizi çok seviyorum güzel arkadaşlarım.Hepinizin yavrularını tek tek öpüp doya doya kokladım.Selametle...

canım hiç üzülme bendede biraz yükseliyor tansiyon benimde tartar yerine diş etlerimde büyüme var ve tsh bu aralar ne durumda bilmiyorum takip önerilmişti hamilelikten dolayı yükselmiş diye hap vermemişlerdi belki bu perşembe onada bakmak isterler tekrar ama olsun miniklerimiz herşeye değer benim gece uykularım kabusa dönmüş durumda saat 3 de gözlerim kendiliğinden açılıyor ve çok büyük bir savaş veriyorum uyumak için nefesim daralıyor göbeğim kaşınıyor bu haftaya kadar hep aç dolaştım inanırmısın mide bulantıları beni mahfetti toplamda verdiğim kilo 7 yi buldu rejim yapsam veremezdim bunu ama onun benimle olmasını bilmek ve göbeğimin azcıkda olsa çıktığını görmek kadar güzel bişey yokkkkkkkkk sakın üzülme kendine çok iyi bak arayı uzatıyorsun kızıyorum haaaaaaa

Gökçecim çok sevindim ne güzel bir duygudue o şimdi.sen benden 1 hafta öndesin demekki bende haftaya hissedicem inşallah:) tabi benim miniklerim izin verirse. Cinsiyetlerini de bu cuma öğrenicem inşallah:KK43: alıştım artık herşeyi son öğrenmeye :)

canım öğrenemeyenlerin hepsi bu haftaya kaldı galiba nasipse bizde perşembe öğrenicez gösterirse tabi:)

kızlar güzel mutlu pazarlar ben ne uyudum bugün ne. eşim arada nefes alıyor muyum diye bakıyor beni uyandırıp. bu sıpa şimdiden araya girdi diyor :-) gidip bir kahvalti yapalım doyuralım kendimizi.

vitamini hala içemiyorum vicdan azabi çekiyorum yaaa içincede bulantıdan duramıyorum

vitamini bende içemedim canım gidince söyleyeceğim 1 tane denedim kokusunu midem kabul etmiyor onuda içer içmez çıkardım yani inşallah alıyodur bzden bebekler vitamin ihtiyaçlarını

Kızlaaarrrr gezmeden geldim ancak girebildim.

Başıma gelene bakın. Dün misafirim vardı yatıya. Gece 2 ye kadar oturduk bugün de Abant' a gidecektik. Dedik sabah 8 de kalkar 8,30 gibi yola çıkarız. yatarken sorun yoktu aç değilim açıkta değilim hatta abur cuburu kaçırdım düşüncesinde kıvrıldım yatağıma sarıldım yastıklarıma. İki saat sonra uyandım. Nasıl açımmm. Sanki bir asır kimse yemek vermemiş bana. Zorluyorum kendimi uyuyayım diye ne mümkün. Başladı mı benim minikler açlıktan kıpırdanmaya. Dedim saatin 4 ünde ne yiyeceğim. Hadi yedim uyuyacağım nasıl eriteceğim yok ben yemeyim uyumaya zorlayım kendimi. Benim evim Amerikan mutfak. E millet de salonda yatıyor. Mutfağa gitsem onlara ayıp olacak. Sabah 7 ye kadar sağa sola sağa sola döndüm. Sonunda daraldım çarpıntım tuttu. Yatağın ayak kısmına kıvrıldım pozisyon değişmek iyi gelir diye bana mısın demiyor. Sonunda benim veletler kazandı. Saat 7 de milleti ayağa diktim sağolsun arkadaşım yumurta kırdı bana. Ama ben bütün günü uyuduğum 2 saatlik uykuyla geçirdim. Karnı doyunca veletlerinde iteklemesi bitti sanırım uykuya geçtiler.

Şimdi geldim yine açım.. Kızlar ben doyuramıyorum bu veletleri nasıl baş edeceğim bilmiyorum valla. Dünkü gibi olmasın diye şimdi yedim yatacağım. Umarım gece yine uyandırmazlaaarrr...

He bu arada temiz ve açık hava iyi geldi. Bence bir hafta sonu kaçamak yapın. Ormana gidin yürüyüş yapın, bol oksijenli yerlere gidin eşlerinizle. Bana mükemmel geldi. :KK16:

ben dün ilk defa evimde kahvaltı yapabildim çok seviniyorum bunun için :) ama sonraki öğünlerinde öğlen annanesi akşamda babanesi doyuruyor bizi teyzesi hala yemek yapamıyorum maalesef ve mutfağı çok sever biriydim hiç tatlım eksik olmazdı karnı acıkan bende alırdı soluğu sülalede:) olsun o günlerime tekrar döneceğim inşallah bende dün açık havada biraz yürüyüş yaptım kordonda çok iyi geldi bizede tavsiye edilir şiddetle

aaaaa kızıyoruz ama burda hep iyi şeyler konuşulmayacak ki Allah kötü konuşturtmasın tabi ama kimin derdi varsa dinleyeceğiz iyi olması için elimizden ne geliyorsa yapacağız topiğin amacı bu zaten ama sana üzülmeyi yasaklıyoruz canım kendin ve bebeğin için eskiyi unut yarına umutla bak minik gelecek bir tane baksana :KK49:

kızlar bu arada dün bir program vardı show da ilk nefes diye izleyen varmı bilmiyorum feraye çilingiroğlu sunuyor evli bir çifti gösterdiler hastanede doğum öncesi doğuma girerken ve bebeğin doğduğu an annesine verdiler yanaklarını yalıyor annesinin daha kanlı kanlı ay bağıra bağıra ağladım resmen çok duygulandım hele babasına ilk verdikleri an ve babanın ağlaması çok fenaydı ya

kızlar ebe bir arkadaş söyledi. diyelim kı doğumdan sonra sütünüz korku heyecan harhangi birşeyden gelmedi. sıcak bir havluyu göğüs bağlarının üzerine koyup elimizle göğsümüze masaj yapmalı ve pompa ile sürekli sütümüz olmasada sağın iki saatte bir diyor. muhakkak geliyor böyle dedi. bebeklerin kan şekeri düştüğünde sarılık olduğunu söyledi her ihtimale karşı yanınızda mama olsun süt gelene kadar diyor. süt artırıcı humana still çayı doktora sorun doğumdan iki gün önce falan içmeye başlayın bol bol yeşil mercimek tüketin günde en az üç litrede su için emzirirken dedi. çünkü süt = su diyor arkadaş

kızlar ebe bir arkadaş söyledi. diyelim kı doğumdan sonra sütünüz korku heyecan harhangi birşeyden gelmedi. sıcak bir havluyu göğüs bağlarının üzerine koyup elimizle göğsümüze masaj yapmalı ve pompa ile sürekli sütümüz olmasada sağın iki saatte bir diyor. muhakkak geliyor böyle dedi. bebeklerin kan şekeri düştüğünde sarılık olduğunu söyledi her ihtimale karşı yanınızda mama olsun süt gelene kadar diyor. süt artırıcı humana still çayı doktora sorun doğumdan iki gün önce falan içmeye başlayın bol bol yeşil mercimek tüketin günde en az üç litrede su için emzirirken dedi. çünkü süt = su diyor arkadaş

canım doğrudur annemde bana aynı şeyleri söyledi bol bol su içiceksin annecim ılık duş yeşillik ve mercimek dedi ama en önemlisi soğanmış soğanı ye 2 saate göğüslerin dolacak dedi ben doğduğumda öyle yapmış soğanı yedikten sonra göğüslerimden kendiliğinden akıyorsu sütler çamaşırımdan dışarı çıkıyodu diyor

Güzel haber vereyim size.. Veletlerin hareketlerini hissediyorum galibaaa... Sadece oturduğumda ama elimi koyunca hissetmiyorum daha o kadar büyümemişler. Koltuğa oturup sırtımı yaslayıp, ayaklarımı uzatıp pc de bir şey yaparkene göbek değiliğimin biraz altında pıt pıtlar hissediyorum. Hatta şu an devam ediyor. Ablamı aradım hemen böyle böyle diye hissetmeye başlamışsın dedi. Zaten ikiz gebelikler 16. haftadan sonra hissedilebilirmiş. Biz 17. haftamızdayız. Biraz derinden o yüzden elimle hissedecek aşamada değiller. Ama şu an yarışıyorlar sanki çok hareketliler :)

Ayyy çok güzel birşeymiş...

Ayy masallah yaa .. Bende hissetmek istiyorummm cok imrendimm :) En kisa zamanda tum hissetmeyenler , hepimiz hissederiz insallah :)

kızlar karnımın ağrısı daha yeni geçti bu kadar üzmeyi başaranda kendi annem aklım durdu bu akşamdan beri sizden fikir almak istedim. öncelikle ailemle eşimin ailesi anlaşamıyorlar ama en kötüsü hamile kaldığımdan beri kendi annemin zıvanadan çıkmış gibi davranması ve beni kendi işlerinde kullanıp benim ihtiyacım olduğunda zerre kadar yanımda olmaması.bu sene tayinimiz çıkıyor ve yeni ev bulma yerleştirme gibi dertlermiz olacak doğum öncesi. o yüzden doğumum kendi memleketimde ailemin yanında yapayım dedim keşke demez olaydım.annem sürekli eşimi yok gibi davranıyor nasıl derseniz şöyle söylim annemin geçen yıl rahim ameliyatı oldu babaannemle kalmasına rağmen bende bakmaya gittim 15 saatlik yola 1 ay yanında kaldım anneme sürekli doktor abartıyorsun hiç birşeyin yok demesine rağmen ben eve dönmeyeyim diye burnumdan getirdi hakaretlerle senin eşinin ihtiyacı ne var yapsın yemek baksın kendine bana bakacaksın falan deyip durdu hastalığına verdim o zamanlar.

daha sonra ben evde çok kötü rahatsızlandığım bir dönem düşük yaptım annem kalkıp gelmedi beni bakmaya sen gel buraya burada bakarım deyip durdu eşim tek kalıyor sen gel dediğimde kendine bakar o diyor.

iki yıldır sürekli bizim oraya gitmemizi bekleyip kendisi her seferinde söz vermesine rağmen geleceğim diye dediği tarih yaklaşınca gelmemek için kavga çıkarıyor. eşimle mi anlaşamıyor diyenleriniz olur belki .eşim anneme kendi annesinden daha çok hürmet gösterdi benim annem sorunlu.

bir hafta önce bana yine yanına geleceğim dedi bizde sevindik. bugünse 5 kere cebini 3 kere evi aradım evde olmasına rağmen açmamış nerden anladın derseniz birşey oldu zannedip erkek kardeşimi aradım liseye gidiyor annem nerede ablacım dedim evde abla şimdi açtı kapıyı dur vereyim dedi. bana verdi ne zaman geliyorsun diye soracaktım dedim azarlar kavga eder tonda gelemem de bilmem ne de ortada hiç sorun yokken hemde.

birde bugün utanmadan bana doğuma buraya gelirsin burada doğurursun 4, 5 ay kalırsın diyor ya kızllar en sonunda çıldırdım. benim çocuğumun benim senden çok eşimi görmeye ihtiyacımzı olacak eşimin işinin ne kadar zor olduğunu biliyorsun utanmıyor musun anne sürekli yok gibi davranmya onu dedi. ne var o kendine baksın diyor inanın eşimin onca iyiliğinden sonra anneme annemden nefret ettim. yazık anne dedim kendi rahatını bozmamak için canı nasıl istiyorsa öyle konuşuyor kadın. neymiş ben çocuk bakamaz mışım bana bırakırsınız diyor ya sen ne diyorsun dedim.

nihayet bu akşam eşimde bozuldu ben annenin bu kadar kötü olduğunu bilmezdim dedi. düğünümüzde kendi annem yakamıza takılan altınları gelip aldı düşünün bunları kız tarafı taktı deyip paraları sakladı bize gelen eşim o zaman bile beni o kadar utandırmasına rağmen ihtiyqcı vardır kadının dedi inanın zere ihtiyacı yoktu annemin. ve şimdi ben annemin ne yüzünü görmek ne sesini duymak ne de yanında doğurmak istiyorum kızlar.

ama işte tayinimiz 2 mayısta açıklanıyor hadi biz haziran başı izin kullanıp evi toplattık yeni ev bulduk düzenledik desem ben o arada 6-7 aylık oluyorum. eşimin birlikten ayrılma asıl tarihi 23 temmuz ben o tarihte 8 aylık oluyorum doğum 24 ağustos görünüyor. inanın ucu ucuna geliyor annemlerin yanına gitmeyeyim desem bile. yenievimizde dğum yapıp bazen kimse gelmesin istiyorum nedir bu yaşattıkları.

bunu kayınvalidem yapsa kıyamaet kopar hoş annemle ikiside kötülükte yarışırlar birbirleriyle ama annemden soğudum artık kızlar. evlenmeden önceki evde sürekli yarattığı kavga gürültü şimdi bize yaşattığı huzursuzluk aramamaya söz verdim kendime.

evi toplamaya kayınvalidemi çağırayım onunla gidip istanbulda doğurayım diyorum bazen ne bileyim kendi annemden soğudum bu akşam. o kadar nankör ki parsı pulu yerinde neymiş bileti benim eşim alsınmış daha yeni 2. arabayı aldı iki hafta önce bu kadar yüzsüz nasıl oluyor anlamıyorum .bizde burda para biriktirmeye uğraşıyoruz.

kızlar inanın çok üzgünüm ne yapayım ben bu kadına yaaaa soğuk duruyorum yok iyi davranıyorum yok off Allahım yoruldum bıktım :KK43: nasıl karnım ağrıyor akşamadan beri başımda çatlıyor sıkıntıdan :KK43:

Canim tabiki senin annen , sen bu zamana kadar yasamissin , en iyisini sen bilirsin..Bence annen boyleyse kabul etmekten baska care yok.Bu saatten sonra ne annenden vazgecebilirsin , nede canim cicim diyebilirsin.Madem o farkinda olmadan araniza bu mesafeyi koyuyor , sende saygi duy bu istegine ve gercekten aramak istersen ara.Kavga etmeye kalktiginda da kapat telefonu bebegini sıkma..Yazik daha minicik o annesi..Sen ne yaparsan ne dusunursen , etkileniyor simdiden..

Annenden gordugun kotu anneligi sen biliyorsun , eminim ki sen cok cok iyi bir anne olacaksin ve bunun icin simdiden bebegini dusunuyorsun.Bu nedenle sen kendini uzme ki miniginde iyi olsun iceride :) Sadece onu dusun..Esine saril..Cok sukur ki esin senin yaninda ve miniginde seninle :)

X