Ağustos 2013 Anne Adayları Buraya.... ::)))))))

ayy canım hadi gözün aydın darısı bize inşallah:) 14 haftayı devirdik bizde allahın izniyle bulantılarımda hafifledi sanki biraz çoooooooookkkkk seviniyorum:nazar::KK49:

Bu kadar net beklemiyordum. Aslında son bir kaç gündür anlamlandıramadığım hareketler hissediyordum ama bugün artık iyice eminim.:KK16: Benim ablam 5,5 aylıkken hissetmiş ilk hareketlerini. Bakalım siz ne zaman hissedeceksiniz.Bulantılarının azalmasına sevindim. Hiç olmaz bir daha inşş... Bebekleri hissetmek gerçekten rahatlatıyormuş anneyi. Keşke başından beri hissedebilseydik.. :KK55::KK55: İki oğluş gıdıklayıp duruyor göbeğimi...

kızlar desteğiniz için çok teşekkür ederim Allahtan korktum gönlü kırılmasın anne dedim ama yoruldum bende dün eşimde korktu kıvrandm ağrıdan şükür iyiyim. gelmesin istiyorum artk dediginiz gibi bakarim ben yavruma. bana annemin öğrettiği en iyi şey nasıl anne olunmaz o oldu.

gökçecim darısı başımıza hareket etse bizimkilerde. destegin için çok teşekkürler canım benim iyiki burası var

kızlar desteğiniz için çok teşekkür ederim Allahtan korktum gönlü kırılmasın anne dedim ama yoruldum bende dün eşimde korktu kıvrandm ağrıdan şükür iyiyim. gelmesin istiyorum artk dediginiz gibi bakarim ben yavruma. bana annemin öğrettiği en iyi şey nasıl anne olunmaz o oldu.

gökçecim darısı başımıza hareket etse bizimkilerde. destegin için çok teşekkürler canım benim iyiki burası var

Sen iyi ol bebeğin iyi olsun canım yeter. Gerisi viz gelir biliyorsun dimi. Heee bu arada ben çok acılar çektim fiziksel olarak çocuk sahibi olabilmek için. Üzüntüm, stresim korkularımda cabası. Değerini o yüzden daha iyi anlıyorum. Normal gebelik şansı %20 imiş. Sen bu şansı yakalamışsın. Boşa harcama sakın. Sakın gereksiz şeyler yüzünden bebeğini üzme. Hadi bendensin bir Hoşbeş ye de keyfin yerine gelsin :):KK33:

Canım ben hayatta çok sivri ve çok netimdir. Benim söyleyeceklerim eminim birçok arkadaş tarafından kabul edilmeyecektir. Ama ben kimseye bu kadar tölerans vermem. Yalnız kalacağımı tek başıma mücadele edeceğimi bilsem bile asla eyvallah demedim kimseye. Bu ister anam, ister kardeşlerim olsun.

Sonuçta sen kimseye güvenerek çocuk doğurmuyorsun. Doğurursun paşalar gibi de kendin bakarsın. Anneni bayramda seyranda arayıp hatır sorarsın olur biter. 18 yaşımda bir karar aldım. Bana yük olan, bana ağırlık veren, canımı sıkan, üzen, bana bir şey katmayan insanlarla ilişiğimi keseceğim diye. Kestim de. İlk önce evden ayrıldım çünkü babamdan nefret ediyordum. Benden 1 sene sonra da annem boşandı. Ne dedim ailem bile olsa takmam kimseyi.Şimdi 3-5 arkadaşım ve canım kocam var. Öyle mutluyum ki anlatamam.

Kendime hep şunu söyledim önce benim mutluluğum. Kocamla kimseyi karşı karşıya getirmedim. Benim ailemin ona saygısızlığı zaten hiç olmadı şimdiye kadar. Ama ben kocamın ailesinin bana karşı çok saygısızlığını gördüm. Düğünümü cenazeye çevirdiler. Gitmiyorum, gelmiyorum, aramıyorum, sormuyorum. Ama kaynanam gelir ben hamileyim diye evimi temizler, yemek yapar, ütülerimi yapar gider. Hiç bir zaman yüz de çevirmedim. Hatta transfer zamanı 10 gün kaynanam baktı bana. Önüme yemeğim geldi önümden kalktı gık demedi. Diyemez de. Öyle bir duruşum vardır onların karşısında.

Bana herkes çok acımasızsın diyor. Evet öyleyim.Hayatımdan çok kolay bir insanı siler atarım çok sevdiğim kocam bile olsa. Ama senin durumuna baktığımda ne kendimi sıkıntıya sokar karnımdaki günahsızı üzerdim ne de senin telefonlarına çıkmayan annene gelecek misin diye bile sormazdım. Ne arar ne sorardım..

Ben Ankara'ya gittimde bir olay yaşadık. Dönüş günü midem bulanıyor diye yola erken çıkamadık. Annem beni dinlemeden bana nasıl olduğumu sormadan tartışmaya başladı benimle. Öyle mi dedim. Gerekeni söyledim aldım ablamla yeğenimi İstanbul' a döndüm. 1 ay aramadı beni. Ben hiç aramam. Nasıl katı olduğumu bilir bu konuda. Düşünün Ankara'dan geldiğimden beri ağrım var biliyorsunuz biliyor ve aramıyor. Gelip iki lokma yemek yapmıyor. 1 ayın sonunda aradı. Evde bilmem ne yemeği yapacağım akşam siz de gelin kocanla. Ağzıma geleni saydım sustu dinledi. Sonra ben midenin bulandığını bilmiyordum dedi. Çünkü dinlemiyordu tek bildiği yola çıkmaktı. Bir daha da hiç aramadım. Geçen hafta sonu geldi yemekler yaptı evi temizledi. Ama bunları ben onun kalbini kırmadan önce yapsaydı keşke...

O yüzden ben hiç affetmiyorum kalp de kırarım, hayatımdan da çıkarırım. Canımı bile sıkıp hayatı kendime zindan etmedim. Çocuklarıma yansıtmadım bile. Sallamam ki..

Sende sallamayacaksın, aramayacak sormayacaksın yapabiliyorsan. Şu an sadece kendini ve evladını düşüneceksin. Kocan sana pamuklar gibi bakıyorsa emin ol doğumdan sonra da bakar. Kimseye muhtaç değilsin. Kimseye güvenerek de hamile kalmadın. Ben iki çocukla bunu söylüyorum. Sen tek çocukla mı yapamayacaksın.

kız anammm sen ne fenasınn :KK70: kafana takmamam çok iyi bi özellikmiş. kuzucuklarıda hissetmene bayıldımmm. ben korkuyorum hissedince garip olcak. enemm içimde bişi oynuyorr

kız anammm sen ne fenasınn :KK70: kafana takmamam çok iyi bi özellikmiş. kuzucuklarıda hissetmene bayıldımmm. ben korkuyorum hissedince garip olcak. enemm içimde bişi oynuyorr

Henüz gıdıklıyor desek :) Çokyumuşak vuruşlar :). Şimdi oturdum pc nin başına gene başladı.

kıyamam ben bebişlerine gökçe. nasıl yaşamak için çırpınıyor miniciklerimiz. birşey soracaktim yukleme sonucu olan gebeliklerin çoğu ikiz oluyor tesadüf mü yoksa birçok mu embriyo yerleştiriliyor ondan mı hep merak ettim. arkadasimin da ikiz sormayı unutmuşum ona da

kıyamam ben bebişlerine gökçe. nasıl yaşamak için çırpınıyor miniciklerimiz. birşey soracaktim yukleme sonucu olan gebeliklerin çoğu ikiz oluyor tesadüf mü yoksa birçok mu embriyo yerleştiriliyor ondan mı hep merak ettim. arkadasimin da ikiz sormayı unutmuşum ona da

Canım bu benim ikinci transferim. İlk transferimde tek embriyo transfer edildi. Tutmadı. Kenarda 9 embriyom daha vardı. Üçer üçer dondurulmuş. 3 ünü çözdürdük ikisi kaliteliydi. İkinci transferde o yüzden iki embriyo transfer edildi. Miniklerimin ikisi de tutunmuş annelerine. Kenarda 6 tane daha var. İlerleyen zamanda bakarız artık :) Canım ben yine şanslıyım ikide iki. Üç embriyo transferi yapılan ve üçü tutan da var :)

kızlar karnımın ağrısı daha yeni geçti bu kadar üzmeyi başaranda kendi annem aklım durdu bu akşamdan beri sizden fikir almak istedim. öncelikle ailemle eşimin ailesi anlaşamıyorlar ama en kötüsü hamile kaldığımdan beri kendi annemin zıvanadan çıkmış gibi davranması ve beni kendi işlerinde kullanıp benim ihtiyacım olduğunda zerre kadar yanımda olmaması.bu sene tayinimiz çıkıyor ve yeni ev bulma yerleştirme gibi dertlermiz olacak doğum öncesi. o yüzden doğumum kendi memleketimde ailemin yanında yapayım dedim keşke demez olaydım.annem sürekli eşimi yok gibi davranıyor nasıl derseniz şöyle söylim annemin geçen yıl rahim ameliyatı oldu babaannemle kalmasına rağmen bende bakmaya gittim 15 saatlik yola 1 ay yanında kaldım anneme sürekli doktor abartıyorsun hiç birşeyin yok demesine rağmen ben eve dönmeyeyim diye burnumdan getirdi hakaretlerle senin eşinin ihtiyacı ne var yapsın yemek baksın kendine bana bakacaksın falan deyip durdu hastalığına verdim o zamanlar.

daha sonra ben evde çok kötü rahatsızlandığım bir dönem düşük yaptım annem kalkıp gelmedi beni bakmaya sen gel buraya burada bakarım deyip durdu eşim tek kalıyor sen gel dediğimde kendine bakar o diyor.

iki yıldır sürekli bizim oraya gitmemizi bekleyip kendisi her seferinde söz vermesine rağmen geleceğim diye dediği tarih yaklaşınca gelmemek için kavga çıkarıyor. eşimle mi anlaşamıyor diyenleriniz olur belki .eşim anneme kendi annesinden daha çok hürmet gösterdi benim annem sorunlu.

bir hafta önce bana yine yanına geleceğim dedi bizde sevindik. bugünse 5 kere cebini 3 kere evi aradım evde olmasına rağmen açmamış nerden anladın derseniz birşey oldu zannedip erkek kardeşimi aradım liseye gidiyor annem nerede ablacım dedim evde abla şimdi açtı kapıyı dur vereyim dedi. bana verdi ne zaman geliyorsun diye soracaktım dedim azarlar kavga eder tonda gelemem de bilmem ne de ortada hiç sorun yokken hemde.

birde bugün utanmadan bana doğuma buraya gelirsin burada doğurursun 4, 5 ay kalırsın diyor ya kızllar en sonunda çıldırdım. benim çocuğumun benim senden çok eşimi görmeye ihtiyacımzı olacak eşimin işinin ne kadar zor olduğunu biliyorsun utanmıyor musun anne sürekli yok gibi davranmya onu dedi. ne var o kendine baksın diyor inanın eşimin onca iyiliğinden sonra anneme annemden nefret ettim. yazık anne dedim kendi rahatını bozmamak için canı nasıl istiyorsa öyle konuşuyor kadın. neymiş ben çocuk bakamaz mışım bana bırakırsınız diyor ya sen ne diyorsun dedim.

nihayet bu akşam eşimde bozuldu ben annenin bu kadar kötü olduğunu bilmezdim dedi. düğünümüzde kendi annem yakamıza takılan altınları gelip aldı düşünün bunları kız tarafı taktı deyip paraları sakladı bize gelen eşim o zaman bile beni o kadar utandırmasına rağmen ihtiyqcı vardır kadının dedi inanın zere ihtiyacı yoktu annemin. ve şimdi ben annemin ne yüzünü görmek ne sesini duymak ne de yanında doğurmak istiyorum kızlar.

ama işte tayinimiz 2 mayısta açıklanıyor hadi biz haziran başı izin kullanıp evi toplattık yeni ev bulduk düzenledik desem ben o arada 6-7 aylık oluyorum. eşimin birlikten ayrılma asıl tarihi 23 temmuz ben o tarihte 8 aylık oluyorum doğum 24 ağustos görünüyor. inanın ucu ucuna geliyor annemlerin yanına gitmeyeyim desem bile. yenievimizde dğum yapıp bazen kimse gelmesin istiyorum nedir bu yaşattıkları.

bunu kayınvalidem yapsa kıyamaet kopar hoş annemle ikiside kötülükte yarışırlar birbirleriyle ama annemden soğudum artık kızlar. evlenmeden önceki evde sürekli yarattığı kavga gürültü şimdi bize yaşattığı huzursuzluk aramamaya söz verdim kendime.

evi toplamaya kayınvalidemi çağırayım onunla gidip istanbulda doğurayım diyorum bazen ne bileyim kendi annemden soğudum bu akşam. o kadar nankör ki parsı pulu yerinde neymiş bileti benim eşim alsınmış daha yeni 2. arabayı aldı iki hafta önce bu kadar yüzsüz nasıl oluyor anlamıyorum .bizde burda para biriktirmeye uğraşıyoruz.

kızlar inanın çok üzgünüm ne yapayım ben bu kadına yaaaa soğuk duruyorum yok iyi davranıyorum yok off Allahım yoruldum bıktım :KK43: nasıl karnım ağrıyor akşamadan beri başımda çatlıyor sıkıntıdan :KK43:

inan annemle ilgili yazsam buraya sığmıycak kadar olaylarım olmuştur. GEBELİĞİM DAHİL. kaynanamlada öyle. ama ne oluyor biliyormusun. üzülürsen olan sana oluyor ve daha önemlisi minicik bebeğine oluyor. elinde olmadığını biliyorum ama bebeğini düşünüp aklını bunlardan uzaklaştır çünkü inan bana kimse sen üzülüyorsun diye senin istediğin şekle girmez. tek başına öyle de bir bakarsınki bebeğine.. bence sen istemesende evlatlık görevini yap. düşün bir, sen arayıp sormasan annen değişmeyecek. çünkü anladığım kadarıyla bu onun yapısı ve karakteri. bence ara sor. ama söyledikleri ve yaptıkları bir kulağından girsin diğerinden çıksın. takma kafana. eşinde aldırmasın onun söylediklerine ve yaptıklarına. annen sonuçta. şuan hayatta olmasaydı Allah korusun gene senin ciğerin yanardı. bence bir insan için, ben elimden geleni fazlasıyla yaptım diyebilmek en huzurlu şey bu dünyadaki.. sakın kendini üzme arkadaşım. bende üzdüm şuan onun için ayrı vicdan azabı çekiyorum:) nasıl bir vicdansa garibim bendekide:) sen onu bunu boşver ne zaman gidiyorsun minişini görmeye annesi onu anlat sen:)

Güzel haber vereyim size.. Veletlerin hareketlerini hissediyorum galibaaa... Sadece oturduğumda ama elimi koyunca hissetmiyorum daha o kadar büyümemişler. Koltuğa oturup sırtımı yaslayıp, ayaklarımı uzatıp pc de bir şey yaparkene göbek değiliğimin biraz altında pıt pıtlar hissediyorum. Hatta şu an devam ediyor. Ablamı aradım hemen böyle böyle diye hissetmeye başlamışsın dedi. Zaten ikiz gebelikler 16. haftadan sonra hissedilebilirmiş. Biz 17. haftamızdayız. Biraz derinden o yüzden elimle hissedecek aşamada değiller. Ama şu an yarışıyorlar sanki çok hareketliler :)

Ayyy çok güzel birşeymiş...

okurken heyecan yaptım haaa.. çok sevindim darısı başımıza artık:) süper ya:KK49:

benimde embriyo transferi oldu. ilk denemede bir embriyo yerleştirildi ve çok şükür tuttu.. tesadüfe bağlı değil iki embriyo koymaları, ben çünkü olmuşken ikisi birden olsun isterdim ama önce 1 tane yerleştiriyorlarmış.. yanlış anlaşılmasın çok şükür Rabbime iyiki tutundu miniğim ama tedavi süreci sıkıntılı biraz o açıdan. iğneler ilaçlar.. hormon üstüne hormon. para üstüne para. stres vs.ama bizim prenslere bakıyorumda gökçe beklemiş beklemiş turnayı gözünden vurmuuuuş:)) tek seferde ikisi çıkmış aradan:emir_bebek::emir_bebek: rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah..

Hepsi birbirinden güzel biricik annelerim...
Hepinizi çok seviyorum.Bu aralar kendimi hiç iyi hissetmiyorum.
1.Eskisi kadar çok uyumasam da yine normal uyuduğumu söyleyemem.
2.Gittikçe genişliyorum.
3.Müthiş mide yanması içinde kıvranıyorum.(Tek iyi gelen şey sade maden suyu)
4.Tansiyonumu takip ediyorum.Küçük olan 4 yada en fazla 5 çıkıyor.(Ense ağrısından fenalardayım,fakat bu haftalarda normalmiş bu değerler.
5.İkili tarama testimin sonucunu aldım fakat henüz kontrol günüm gelmediği için gösteremedim.
6.Bebeğimin kıpırtılarını hissedemiyorum:KK43:
7.Dişlerimde nedendir bilmiyorum fakat tartar oluşmaya başladı.Gözlerimin de artık en ufak şeyde yorulduğunu hissediyorum.
8.Her daim nefes nefeseyim.
9.Biran önce bebemi kucağıma almak istiyorum.
10.Başlı başına tsh çilesi çekiyorum.Bakalım ilacın dozunu arttırdı.Bu hafta baktıracağım.
11.Son bir haftadır adet olacak gibi belim ve kasıklarımda belli aralıklarda sancı hissediyorum ve bu beni çok korkutuyor.
Acaba gökçeye eski doktorunun dediği gibi ben kendimi mi dinliyorum :KK43:((
Çarşamba bebemi göreceğim kısmetse.Müthiş özledim onu.Onun için battaniye ve birkaç tane minik zıbın aldım.
Hepinizi çok seviyorum güzel arkadaşlarım.Hepinizin yavrularını tek tek öpüp doya doya kokladım.Selametle...

Hepsi birbirinden güzel biricik annelerim...
Hepinizi çok seviyorum.Bu aralar kendimi hiç iyi hissetmiyorum.
1.Eskisi kadar çok uyumasam da yine normal uyuduğumu söyleyemem.
2.Gittikçe genişliyorum.
3.Müthiş mide yanması içinde kıvranıyorum.(Tek iyi gelen şey sade maden suyu)
4.Tansiyonumu takip ediyorum.Küçük olan 4 yada en fazla 5 çıkıyor.(Ense ağrısından fenalardayım,fakat bu haftalarda normalmiş bu değerler.
5.İkili tarama testimin sonucunu aldım fakat henüz kontrol günüm gelmediği için gösteremedim.
6.Bebeğimin kıpırtılarını hissedemiyorum:KK43:
7.Dişlerimde nedendir bilmiyorum fakat tartar oluşmaya başladı.Gözlerimin de artık en ufak şeyde yorulduğunu hissediyorum.
8.Her daim nefes nefeseyim.
9.Biran önce bebemi kucağıma almak istiyorum.
10.Başlı başına tsh çilesi çekiyorum.Bakalım ilacın dozunu arttırdı.Bu hafta baktıracağım.
11.Son bir haftadır adet olacak gibi belim ve kasıklarımda belli aralıklarda sancı hissediyorum ve bu beni çok korkutuyor.
Acaba gökçeye eski doktorunun dediği gibi ben kendimi mi dinliyorum :KK43:((
Çarşamba bebemi göreceğim kısmetse.Müthiş özledim onu.Onun için battaniye ve birkaç tane minik zıbın aldım.
Hepinizi çok seviyorum güzel arkadaşlarım.Hepinizin yavrularını tek tek öpüp doya doya kokladım.Selametle...

canım öncelikle telaş yapma sakın aynen bende gittikçe genişliyor ve alerji gibi göbeğimi kaşıyorum yani çatlıyorum.
aynen benimde sürekli midem ağrıyor ve şişiyor hatta burada yazmıştım bacaklarımı uzatıp havaya yatıyorum az ama sık yemekte birde bol suda buldum çözümü muhakkak dokunan birşey vardır beni meğerse ekmek böyle yapıyormuş fazla kaçırınca
tansiyon düşüklüğüde baş ağrısı yapar canım haberin olsun hemde çok kötü yapar bol sıvı tüket.
eğer ilk aylar çok fazla kusma sorunun olduysa midedeki o asit dişlere çok zararlı her çıkarmadan sonra fırçalama yapamasanız bile garagara yapın yazıyordu hamilelik kitabında orada okumuştum daha yeni
benimde dün üzüntüden çok karnım ağrıdı şükür bugün iyiyim ama dinlenmene bak en tehlikesi ağrı hatta gidebilirsen doktor git sor.

bebişine aldığın cicilerde hayırlı olsun :KK70:

Güzel haber vereyim size.. Veletlerin hareketlerini hissediyorum galibaaa... Sadece oturduğumda ama elimi koyunca hissetmiyorum daha o kadar büyümemişler. Koltuğa oturup sırtımı yaslayıp, ayaklarımı uzatıp pc de bir şey yaparkene göbek değiliğimin biraz altında pıt pıtlar hissediyorum. Hatta şu an devam ediyor. Ablamı aradım hemen böyle böyle diye hissetmeye başlamışsın dedi. Zaten ikiz gebelikler 16. haftadan sonra hissedilebilirmiş. Biz 17. haftamızdayız. Biraz derinden o yüzden elimle hissedecek aşamada değiller. Ama şu an yarışıyorlar sanki çok hareketliler :)

Ayyy çok güzel birşeymiş...

Gökçecim çok sevindim ne güzel bir duygudue o şimdi.sen benden 1 hafta öndesin demekki bende haftaya hissedicem inşallah:) tabi benim miniklerim izin verirse. Cinsiyetlerini de bu cuma öğrenicem inşallah:KK43: alıştım artık herşeyi son öğrenmeye :)

kızlar güzel mutlu pazarlar ben ne uyudum bugün ne. eşim arada nefes alıyor muyum diye bakıyor beni uyandırıp. bu sıpa şimdiden araya girdi diyor :-) gidip bir kahvalti yapalım doyuralım kendimizi.

vitamini hala içemiyorum vicdan azabi çekiyorum yaaa içincede bulantıdan duramıyorum

kızlar dün giremedim ve geçmişi okuyup sizlere yazamayacağım nolur kusura bakmayın çünkü dünden beri sağ gözüm bulanık görmeye başladı, önceki gün kanlanıp şişmişti zaten ama geçirdiğim gribe verip aldırmadım dün sabah uyandığımda sağ gözümde tül perde vardı sanki.. hiçbirşey okuyamadım tv izleyemedim çok kötüydü, zaten günümüzün yarısı dünya gözde geçti ama ilginç olan hiçbirşey bulamadılar.. bugün daha iyi düne göre azaldı bayaa ama yinede çok okuduğumda midem bulanıyor.. bu arada dün sabah itibariye bebeğimin minik tekmelerini hissetmeye başladım:))) benim ikinci bebeğim olduğundan erken hissetmem normalmiş.. dün bütün gün hissetmiştim ama bugün hiç hissetmedim onuda çok küçük olduğundan pozisyonunu değiştirdiğine yordum ama haftaya daha kuvvetli hissederim büyük ihtimalle... umarım sizlerde herşey yolundadır.. öpüldünüz hepiniz:))

Hepinize cok tesekkur ederim.insan basina gelince mecburen gucleniyor.bu hamileligi ogrendigim ay rahim agzi kanseri oldugumu ogrendim.onu sindirmeye calişirken bir trafik kazasi gecirdik 8 yasindaki oglum beyin kanamasindan 10 gun yogun bakimda yatti Allah'a şukur şimdi iyi yaşadiklarimi yazsam roman olur . Neyse bugune şukur kötüsünden korusun Mevlam.

Allah dagina gore kar veriri derler .. Masallah ne kadar guclu biriymissin ki cok sukur hepsini atlatmissin..Allah sana ve tum sevdiklerine saglik sihhat vesin insallah...Hayirlisiyla bu bebegini kucagina alirsin umarim..

X