Merhaba kızlar. Bizimde dün kontrolümüz vardı. Maşallah kalbi, elleri, ayakları iyi. Burun ölçümü yaptı birde oda güzel. Midesine baktı, mesanesi oluşmuş ama böbrekleri çok küçük olduğu için göremeyiz daha annesi dedi. Ama doktoruma dün sinir oldum biraz. Her gittiğimde aynı şeyi söylüyor bana. Neden sıkıldın annesi bu kadar bebek iki büklüm olmuş yorulmuş. Ya ne alaka ya. Araştırdım internette şimdi öyle durmaları normalmiş zaten. Stresim yoksa bile strese sokuyor beni.((
4 Lü sonucumu aldım şimdii....Telefonla aldığım için birini anlamadım ama spinli bişey dedi işte o; 2350 de 1....Down 371.000 de 1....Trizomi 70.000 de 1....Yaş 170 de 1...
2 lide de hepsi normal yaş 101 de 1 çıkmıştı...Bu sefer daha iyi yani....Ki doktorum 38 yaşındaki her hamilede yaş riski aynı çıkar önemli olan kimyasallar demişti ve beni rahatlatmıştı...Yani acayip rahatladım kızlar..
Şimdi sırada ayrıntılı var 9 Martta
Bu arada 16. haftamın bittiği gün kıpırtılar başladı bende sanırım tam bir haftadır hissediyorum bebişimi :))
Dün ne oldu anlatayım: En çok dün hissettim ve elimi karnıma koydum sanki duyacakmışım gibi :)) Tam o sırada avcumun içinde yankılandı karnımdan gelen guruldama sesiDDDDDDDDD Allahım sana geliyorum dedimmm ödüm koptu 15-20 sn. sonra algılayabildm ancak :))
Canım ben ne zaman gitsem bir uzanmış diğeri iki büklüm duruyor. Ne alakası var. Hatta geçen gün yüzüstü iki büklüm duruyordu sonra ayaklarını uzattı doktorumda bak kurbağa gibi oldu şimdi dedi. En son yeni doktora gittiğimde de baş aşağı iki büklüm duruyordu. Gayet normal yani. Güneşlenecek hali yok ya. Uyuz oluyorum bu doktorlara. İnsana suçluluk hissinden başka bir şey vermiyorlar. Sen bakma onlara annesi.
dün eşimi üzdüm biraz çok üzgünümsen neden hiç gelip konuşmuyorsun bebekle dedim adamcağız şaşırdı duyuyomuki dedi duysun duymasın gel konuş sev okşa dedim kızdı bana ben ilgisizmiyim sen niye böyle söylüyosun dedi ben ağladım o küstü senden çok ben istiyodum bebeği bilmiyomusun dedi bana çok duygusal davrandım galiba tecrübesiziz sonuçta oda bende şimdi gönlünü alayım diyorum ne yapayım akıl verin
Ya sorma canım ya deli etti beni diyorum ya stresim, sıkıntım olmasa bile söylediğinle zaten her şeyi mahvediyorsun yani. Olabilir de sıkıntı, stres hangimizde yok Allah aşkına hele bu devirde. Takmıyorum zaten oğluşum iyi ya ister ters dursun, ister tepe takla dursun, ister popusunu diksin yatsın :)))) keyif onun keyfiii ohhhhhhhh :)) zaten ense ölçümünü aldırırken de oğlum bile kıl olmuştu doktora o bile anladı yani teyzesi :))))))))))))))))
arkadaşlar merhaba.ben 5.haftamdan itibaren mide ekşimesi ve bulantım başladığı için 2 yastıkla yatıyorum ve hep sırt üstü.düşünsenize ben hep yüzüstü yatardım ama 2 aydır hep sırt üstü yatıyorum gecede belki 10 defa uyanıyorum.birkaçgündür uyandığımda kendimi sola doğru dönmüş buluyorum.oda midem eskiye nazaran biraz daha iyi.bende yarın 2 li sonucumu değerlendirsin diye doktora gidicem.hayırlısı bakalım.kızlar bişey sorucam ben sabahları uyandığımda parmaklarımda karıncalanma hissediyorum.nedeni nedir anlamadım sizdede oluyor mu.
Canımm ben bebek konusunda kocamı hep rahat bırakırım. Çünkü anlamıyor, anlamayacak da. Tek istediğim gece yatarken onlara iyi geceler demesi. Ama bu bile yavaş yavaş alışkanlık yapmaya başladı şimdi kapıdan girince karnımı seviyor ne yapıyormuş sıpalar diye. Yavaş yavaş farkına vardırmalısın. Anlamıyor ki onlar çünkü hissetmiyorlar.. Sen kötü bir şey istememişsin ama belki ani çıkışın zoruna gitmiştir. Şimdi akşam geldiğinde sen git yanına eşinin al elini koy karnına. O seni hissediyor aşkım de. Biz senin ilginden de gayet memnunuz ama artık sevebilirsin hissedecek aşamaya geldi de. Zaten yumuşar. Hiç dayanamazlar :) Sıkıntı etme lütfen.
Ay canııımmm maaşallah senin meleğineee.. Kafa üstü durmuş bakar mısın yerim ben onu yaaa... Aslında cinsiyet biraz da sen ne hissediyorsan odur.
4 Lü sonucumu aldım şimdii....Telefonla aldığım için birini anlamadım ama spinli bişey dedi işte o; 2350 de 1....Down 371.000 de 1....Trizomi 70.000 de 1....Yaş 170 de 1...
2 lide de hepsi normal yaş 101 de 1 çıkmıştı...Bu sefer daha iyi yani....Ki doktorum 38 yaşındaki her hamilede yaş riski aynı çıkar önemli olan kimyasallar demişti ve beni rahatlatmıştı...Yani acayip rahatladım kızlar..
Şimdi sırada ayrıntılı var 9 Martta
Bu arada 16. haftamın bittiği gün kıpırtılar başladı bende sanırım tam bir haftadır hissediyorum bebişimi :))
Dün ne oldu anlatayım: En çok dün hissettim ve elimi karnıma koydum sanki duyacakmışım gibi :)) Tam o sırada avcumun içinde yankılandı karnımdan gelen guruldama sesiDDDDDDDDD Allahım sana geliyorum dedimmm ödüm koptu 15-20 sn. sonra algılayabildm ancak :))
kızlar bgn yeni dr.uma gittim. hangi testleri yaptırdığımı sordu falan filan.. neyse sonra ben geçtim ultrason koltuğuna. monitörü olduğu gibi kendine çevirdi. bişeyler ölçtü biçti. sinir oldum tabi bende görebilirmiyim dedim. öce ben bir bebekle tanışayım sonra sana da izleticem dedi. neyse çevirdi sonra monitörü. işte bu eli, midesi:) onu yerim ben ya:) neyse sonra bacaklarını gösterdi. kapatmış resmen. çekmiş kendine doğru. cinsiyeti ne peki dedim. pek belli olmuyor. pozisyonu belli değil dedi. ısrar ettim tabi tahminde de mi bulunamazsınız dedim. bebek bayağı hareketliydi buarada. tam poposunu dönüyordu bize dr. durdurdu ekranı. tam göremedim ama kız olabilir dedi. bir dahaki geldiğinde hem 3lü testini hem cinsiyetini gösterirse söyleriz dedi...ama demekki kız yoksa hiç sölemezdi yada ne biliyim ben çok ısrar ettim ondan mı acaba orasını anlayamadım
buarada kızlar bebeğin103 gr. ve 8.5 cm. doğum tarihin 12 ağustos. ulrason kağıdında da 14+6 yazıyor. niye birbirini tutmadı acaba. benim eski hastaneme göre.14+1 olması lazı. niye farklı oldu acaba ya
kızlar bgn yeni dr.uma gittim. hangi testleri yaptırdığımı sordu falan filan.. neyse sonra ben geçtim ultrason koltuğuna. monitörü olduğu gibi kendine çevirdi. bişeyler ölçtü biçti. sinir oldum tabi bende görebilirmiyim dedim. öce ben bir bebekle tanışayım sonra sana da izleticem dedi. neyse çevirdi sonra monitörü. işte bu eli, midesi:) onu yerim ben ya:) neyse sonra bacaklarını gösterdi. kapatmış resmen. çekmiş kendine doğru. cinsiyeti ne peki dedim. pek belli olmuyor. pozisyonu belli değil dedi. ısrar ettim tabi tahminde de mi bulunamazsınız dedim. bebek bayağı hareketliydi buarada. tam poposunu dönüyordu bize dr. durdurdu ekranı. tam göremedim ama kız olabilir dedi. bir dahaki geldiğinde hem 3lü testini hem cinsiyetini gösterirse söyleriz dedi...ama demekki kız yoksa hiç sölemezdi yada ne biliyim ben çok ısrar ettim ondan mı acaba orasını anlayamadım
buarada kızlar bebeğin103 gr. ve 8.5 cm. doğum tarihin 12 ağustos. ulrason kağıdında da 14+6 yazıyor. niye birbirini tutmadı acaba. benim eski hastaneme göre.14+1 olması lazı. niye farklı oldu acaba ya
kızlar benimde tahmini 29 ağustos rabbim hepimizin bebeğini sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin
Ayy cok sevidnimmm :) MAsallah annesii..Kocaman olmus bak.3lu testte tam gosterir ozaman.Benimde icimden kiz geciyo senin ufaklik bir guzel bi kiz olacak insallah :)
kızlar ablamla konuştum. arkadaşının bebeği benimkinden 10 gün önde gidiyor. geçen gittiğinde bacakları kapalı göstermiyor ama kız olabilir demiş dr. bu gittiğinde erkek olduğunu öğrenmişbana birşey satın alma dedi. 2 martta tekrar gidiyorum. 3 lü test için. ozaman ablamda burada oluyor. teyzesiyle tanıştırıcam miniğimi. ordan da alışverişeeeeeeeeeeeeeeeee