Agnostisizm e inanan müslüman biriyle evlenebilir mi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Valla canım senin inancında elinden alır bence ki bizim kurumda ateist bir adam durmadan zirvaloyor ben konusunu bile actirmiyorum Dinden çıkarsın Allah korusun.Durmadan kendi tezlerini paylaşacak seninle
Guzel yazmissin canım... ama bu tür insanlar kimsenin inancini alamaz emin ol,anca kendi kendine eğlenirler.... bu dünyanın öbür tarafi var o zaman görürler allah varmı yokmu

Hz ibrahim neyin ispatini istemiş "ALLAH'TAN" hiç bir kaynakta okumadim da..dandik uydurma kitaplar dışında.
Zannedersem, Allahü tealaya Ya rabbi bana nasıl dirilteceğini göster diyor O da 4 ayrı cins kuşu birbirine karışmış et ve kemiklerinin arasından diriltiyor bu hadise. Ama bu ispat ya da sorgulamak değil tabi ki

Zor gerçekten. Çünkü inanç, aynı zamanda hayata bakışımızı, yaşam tarzımızı vb. belirliyor. Zamanla her iki taraf için de katlanılmaz bir hâl alabilir.
Aynen oyle , benim kast ettigim de buydu
Arkadas gayet guzel olunuyor ama evlilik cok farkli birsey , birde cocuk meselesi var , aileler ve beklentileri meselesi var , var da var

Allah ın varlığını sorgulayan insanla ne işi olabilir bir müslüman insanın ..tövbe tövbeee bırak gitsin çünkü Allah inancı korkusu olmayan insandan korkacaksın ...!!!!! Herkezin dini kendine diye bişi yok bence hepimiz müslümanız elhamdülillah aynı inancı savunmamız gerek Allah bir Kuran bir ...

Son düzenleme:
Agnoztizm bir din değildir din olarak görmeyi bırakmanızı tavsiye ederim zira karşınızdaki kişi dine inanan biri değil. Yaşanılan son döneme bakınca bence dini yaşayan ya aşırı yaşıyor yada tam tersi etkiliyor buda diğer insanları etkiliyor

Allah ın varlığını sorgulayan insanla ne işi olabilir bir müslüman insanın ..tövbe tövbeee bırak gitsin çünkü Allah inancı korkusu olmayan insandan korkacaksın ...!!!!! Herkezin dini kendine diye bişi yok bence hepimiz müslümanız elhamdürillah aynı inancı savunmamız gerek Allah bir Kuran bir ...
Elhamdürillah?

Her dinin yasaklari ayrıdır firavun doneminde islamiyet olmadigi icin kalkip islam diniyle yorum yapamayiz..hz Yakup iki kiz kardeşle evliymiş mesela çünkü o zaman helal kılınmıştı, ama islamiyette yasak.

Dini konudan ban yiyeceğim galiba bugün :)
Neyse, Kur'anda Firavun ve Asiye örneği anlatılır ve Asiye'den Mü'min olarak bahseder.
Müslümanlık Kur'anla gelmiş bir inanç biçimi değildir Kur'ana göre, bu inanç sistemi Hz. Adem'den bu yana vardı ve fakat her dönem, ekleme-çıkarmalar (Dönemin peygamlerleri ile) süre geldi. Hz. Adem Hz. Havvaya bakarsanız, ikiz çocukların da çaprazlama evlendirildiği söylenir, ilk cinayet de bundan çıkmıştır ya zaten.

Nesil bu kadar geniş ve çeşitlemişken akrabalıklar üzerine net yasaklar getiriliyor ancak inanç üzerine bu yasaklama yok. BAKARA 221. Ayet'e bakarsanız, "Hayırlıdır" ibaresini "Şununla evlendirmeyin, çünkü şu tercih daha hayırlıdır" şeklinde görebilirsiniz. Haram-dinden çıkar-evlenemez ibaresi yoktur. Konu Kur'ansa, durum bu.
Yani Kur'an kendi içinde, her devrin inancını "İslamiyet" olarak ve inananını "Mü'min/Müslüman" olarak anlatır.

Son düzenleme:
Allah ın varlığını sorgulayan insanla ne işi olabilir bir müslüman insanın ..tövbe tövbeee bırak gitsin çünkü Allah inancı korkusu olmayan insandan korkacaksın ...!!!!! Herkezin dini kendine diye bişi yok bence hepimiz müslümanız elhamdürillah aynı inancı savunmamız gerek Allah bir Kuran bir ...
Elhamdurillah hmm peki.

agnostizm bir din değil ki.
tam garantici bir yaklaşım :))

Ama işte sonuç olarak diyor ki,
Varsa da yoksa da bilemeyiz, kanıtlayamayız. Varlığını kanıtlayabiliyorsak bile demek ki aradığımız kusursuz tanrı o değildir. Tam şirkin tanımına giriyor bu durum yanlışsam düzelt lütfen.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back