Agnostisizm e inanan müslüman biriyle evlenebilir mi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben inanmiyorum hanimefendi, ateistim. Bildigim kadariyla aciklamasi boyle, onu aktardim. Kadin-erkek esitligini de her turlu destekliyorum. Evet, kimse inanmak zorunda degil, inansa da uygulamak zorunda degil; buna katiliyorum.
Zaten yorumum da sizin inancınıza dayalı değil. Erkeğin kadına tabi olduğu düşüncesine istinaden yazdım. Buna gerçekten inanıp inanmadığınızı sordum en başta. İnananlar da var biliyorsunuz.

Yani kadın fıtratı geriği 3/1 olmalıdır
4 eşten biri olmasında da sakınca yoktur
Hımmm bana göre değil
Kastettiğim o değil, görseldeki hadise
Screenshot_20180512-104102.png
Ve Kuran'da eşitlik, değil adalet zikredilir.

Son düzenleme:
Esitlik karsiti kisilerin en cok kullandigi arguman bu. Sonra da gelsin "kadin fitrati geregi narin ve kirilgandir"lar, gelsin "erkek fitrati geregi cok eslidir"ler.
Eşitlik karşıtı değilim ne yazık ki, hatta çalışan bi kadınım. Evde iş bile, yemek bile yapmam; yapılacak olunca beraber yaparız.Henüz çocuğumuz yok ama olunca da beraber bakıcaz. Önyargınız için teşekkürler :)

Evliliklerde çoğunlukla köprüyü geçene kadar senin dinin beni ilgilendirmez diyen erkeğin evlilik sonrasında baya baya dininle ilgilendiği bariz ortaya çıkıyor .
Kendimden biliyorum.
Siz bencilce davranmaya bilirsiniz inanç konusunda , kısıtlamalara da girmeyebilirsiniz ama bunu çoğu erkek beceremiyor malesef .
En başta çocuk dünyaya geldiğinde bozuluyor o anlayış tarzları .
Sanki kundaktaki bebe doğru seçimden ve bu konudaki özgürlüğünden haberdarmış gibi..

Eşitlik karşıtı değilim ne yazık ki, hatta çalışan bi kadınım. Evde iş bile, yemek bile yapmam; yapılacak olunca beraber yaparız.Henüz çocuğumuz yok ama olunca da beraber bakıcaz. Önyargınız için teşekkürler :)
Onyargili degilim, isaret icine aldigim cumleleri sizin savundugunuzu da sanmiyorum ama esitlikle ilgili soyledikleriniz dedigim noktalara kadar gider.

Bence dini inanışları yakın olan insanların evlilik yürütmesi daha kolay olur. İleride din konusunda sürekli birbirinizi ikna etmeye çalışabilirsiniz. Bu da çok rahatsız edici olur.

Esitlik karsiti kisilerin en cok kullandigi arguman bu. Sonra da gelsin "kadin fitrati geregi narin ve kirilgandir"lar, gelsin "erkek fitrati geregi cok eslidir"ler.

Bu söylemlerden ben de nefret ediyorum. Kadinin dogasi tamamen hice sayiliyor. Kadin da fitrati geregi cok eslidir.

Son düzenleme:
Kimse kimsenin dinine karışmaz tamam ama evlenirken benle aynı dini paylaşan biriyle evlenmek istemek çok normal bence.. ona göre ortak bir görüşle evlatlarımızı yetiştiricez değil mi??

Benim dini görüşüm de izin vermediği biriyle de evlenemem zaten. .

Evlenmeyin sizde,aklı başında olan muslumanliktan Allah'tan suphe etmeyen adamların suyumu çıktı..seni bilmem ama erkek arkadasiniz çıkmış dinden...tövbe estağfurullah allah in olup olmadigini düşünmek nasil bir zeka yapısı.....gerci zeka olsa böyle düşünmez zaten
Siz direk ayrilin
Müslüman olmayan akilsiz yani. Bi akıllı sizsiniz. Amerika'da Fransa'da falan dogsaydınız o zaman da hristiyanligi böyle savunucaktiniz belki de. Bunun zeka ile alakası yok bu inanç meselesi. Kendi inancinizi tabi ki savunabilirsiniz ancak inanmayanlara hakaret etmeye hakkınız yok.

Evlenemez de, bir çok yapılamaz şey yapılırken bu da yapılabilir gayet de, hani fetva vermiyorum, yasak değil demek doğru olmaz da. Dindeki bir çok yasak delinirken bu da delinebilir. Siz ne kadar yasak delici bir insansınız kendinizi bilirsiniz.

Onun dışında bu yasaklar konusunda çok atıp tutuyoruz. Ama iş kendimize gelince ık mık. İkiniz de müslümansınız ve evlendiniz, sonrasında biriniz din değiştirdi veya inançsız oldu, ne olacak? Çok yakınımda böyle bir hikaye var ve müslüman olan gözlerini kapatmayı tercih ediyor, dinen boşanması gerekir halbuki. Ama kaç yılluk evlilik çocuklar falan derken...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back