Agnostisizm e inanan müslüman biriyle evlenebilir mi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben müslümanım eşim deist. Hic biseye zorlamam. Bazen müslümanlık icin sorgulayip kafasina yatan yerler oldugunu soyluyo. Belkide birisinin musluman olmasina vesile olucam bu sayede. Kapali degilim ama kapanmama namaz kilmama bisi demiceginide bilirim. Kapanmayi dusundugum bi sira soylemistim cok olumluydu. Dini nikahta kiydik.

Pardon yanlış mı anladım deist eşinizle dini nikah mı kıydınız o nasıl oluyor acaba?

Mesela hirsizlik yapabilir, adam oldurebilir, taciz/tecavuz suclarina karisabilir. Cunku bunlari teistler ASLA yapmaz, yapanlar gizli ateisttirler, teistlerin ismini lekelemek icin yalan soyluyorlardir. Cunku suc islememek icin mutlaka birilerinden korkmamiz gerekir, en azindan elimizde kesinlikle yapmamamiz gerekenler listesi yazili olarak bulunmalidir.

Çünkü aklı almıyor, karsılıgında bir menfaati olmadan bir insan nasıl baskasına yardım edebilir ki?
İnsanlığın, iyiliğin, yardımseverliğin, kötülükten sakınmanın sadece din ile olabileceğine inanıyor.

Bu konuyu alo fetva hattına danışman gerekir.190 ı tuşlaman yeterli.

dinin sencesi bencesi yoktur.Allahın farzları ve haramları bellidir.burda bilende bilmeyende konuşuyor.yanlış yönlendirilmeni istemem.

Çok doğru yazmışsınız
Konu sahibi sizi bu konuda ancak bilgi sahibi olan yetkili merciiler aydınlatabilir.
Dinin sencesi bencesi olmaz
Fetva hattını arasaniz sorunuza kesin ve dogru cevap alırsınız

Guzel yazmissin canım... ama bu tür insanlar kimsenin inancini alamaz emin ol,anca kendi kendine eğlenirler.... bu dünyanın öbür tarafi var o zaman görürler allah varmı yokmu
Tüm toplumlar gittikçe ateistlesiyor canım dünyanın 4 te 1'ı ateist veya deist Turkiyede de bayağı var ne yaparsan yap anlamıyorlar kalp gözleri mühürlü her fırsatta bu konuya deginiyorlar sağlam bırakmazlar yok öyle o aynı evde kendi dinini yaşasın her fırsatta konu tartisilir

Müslüman olmayan biriyle evlenince dinden çıkılmış olmuyor bildiğim kadarıyla.yani bir insan ben Müslümanım Allah'a ve hz.Muhammed'n peygamberliğine inanıyorum diyorsa müslümandır bizim dinimizde afaroz etmek diye birşey yok.ama yine bildiğim kadarıyla büyük günah.çünkü zaman içinde inanç ve inançsızlık sebebiyle arada büyük anlaşmazlık lar yaşanması kaçınılmaz.ayrica birde çocuk sahibi olunca onun yetistirilmesi ile ilgi de çok büyük sorunlar yaşanır.ve tabii birde inandığın Allah ve onun dinini inkar eden bir adam arasında tercih yapmış oluyorsunuz.

Tüm toplumlar gittikçe ateistlesiyor canım dünyanın 4 te 1'ı ateist veya deist Turkiyede de bayağı var ne yaparsan yap anlamıyorlar kalp gözleri mühürlü her fırsatta bu konuya deginiyorlar sağlam bırakmazlar yok öyle o aynı evde kendi dinini yaşasın her fırsatta konu tartisilir
Hanimefendi bu ne bicim bir yorum?
Ne demek kalp gozleri muhurlu , sizinle ayni dine inanmiyorum diye ne hakla bunu soyleyebilirsiniz?
Ben iyi bir insanim , durustum , yardimseverim , ahlakliyim , kalp gozum de gayet acik
Kimseye de kendi inancimi anlatip ikna etmeyr calismam adi ustunde kendi inancim bu benim
Etrafimdaki herkese de saygi duyarim , isterse patatese inanir isterse okuze , beni hic ilgilendirmez
Cok yanlis bir yerdesiniz
Eger sizin dusunce yapiniz muslumanlik ise iyi ki musluman degilim cunku hicbir canliya sizin gibi yaklasmiyorum

En çok da ihl’lerde okuyan çocuklar deist oluyor. Sizce neden??? Düşünmeye değer bir konu bence.

Ben de bir dönem tamamen reddedip inanmayı bıraktıktan sonra kendimce girdim araştırıya açıkçası :)
İnanmayana kadar sorguladım, inanmadıktan sonra araştırdım. :KK70:
Hala daha çok eksiğim var, daha kafama takılanlar, onlara da bakacağım bakalım hayırlısı ^_^

ben çok küçük yaşta girdim o yola:)
okuduğum kitaplar beni benden almıştı ama cidden küçüktüm doğrusu eğrisi öğrenmem gerektiğini bilemeyecek kadar.
ergenliğim tam aksi yönde ilerledi sonra büyüdükçe araştırdım (şimdi bakıyorum aslında yine küçükmüşüm) :))
pişmanlığım mı gençliğim mi bilmiyorum tesettüre girdim bu seferde.
ama bunları hep savrularak yaptım.
aklım başıma geldiğinde okudum.
bizim en büyük eksiğimiz bu millet olarak.
kaynağından okuma yok.
oku ama neyi? (taşkın tuna yada selamlar olsun) :))

Teknoloji çağındayız, yıl olmuş 2018 neredeyse cyberpunk evrenine giriş yapacağız millet hala din tartışıyor. Ülkenin başındaki insandan en alt tabakasına kadar bu devletin dominosu din. Öğren9mek, üretmek yok sadece ağzını açıp havaya bakıp şükretmek var. Herkes dinini kendi içinde yaşasın, bugün bir cami yapma masrafı ne kadar biliyor musunuz? 1.5 - 2 milyon en az ve çoğu bomboş. Küçük yaşta evlendirilme müslümanlarda, tacizin tecavüzün biri bin para, kadına şiddet öldürme gırla, hırsızlık yalan dolan bombalama kimse ellerine su dökemez. Deistim, din din diye gezenlerden ve dinle ülke yönetenlerden çok çektim. Banlanacağımı bile bile yazdım ama içimden freedooooom diye bağırmak geliyor.

Dini konudan ban yiyeceğim galiba bugün :)
Neyse, Kur'anda Firavun ve Asiye örneği anlatılır ve Asiye'den Mü'min olarak bahseder.
Müslümanlık Kur'anla gelmiş bir inanç biçimi değildir Kur'ana göre, bu inanç sistemi Hz. Adem'den bu yana vardı ve fakat her dönem, ekleme-çıkarmalar (Dönemin peygamlerleri ile) süre geldi. Hz. Adem Hz. Havvaya bakarsanız, ikiz çocukların da çaprazlama evlendirildiği söylenir, ilk cinayet de bundan çıkmıştır ya zaten.

Nesil bu kadar geniş ve çeşitlemişken akrabalıklar üzerine net yasaklar getiriliyor ancak inanç üzerine bu yasaklama yok. BAKARA 221. Ayet'e bakarsanız, "Hayırlıdır" ibaresini "Şununla evlendirmeyin, çünkü şu tercih daha hayırlıdır" şeklinde görebilirsiniz. Haram-dinden çıkar-evlenemez ibaresi yoktur. Konu Kur'ansa, durum bu.
Yani Kur'an kendi içinde, her devrin inancını "İslamiyet" olarak ve inananını "Mü'min/Müslüman" olarak anlatır.
Donemin peygamberlerine ALLAH emretmiştir butun kanun ve yasaklari..

Islamiyet sadece Kurani Kerimden ibaret degildir..hadislerlerde vardır..bu konu hakkında hadislerde coktur..inanç üzerinede hadisler mevcuttur.

Aman da aman kadın dindar geçinip yemediği nane yapmadığı kötülük kalmayan ama birkaç ibadet gerçekleştirip dışarda inancını abartan bir erkekle evlenirse oluyor ama

Kadın dindar geçinenlere göre daha dürüst olan ateist, deist ya da agnostik biriyle evlenince olmuyor....

Var burda da bir adaletsizlik....
Her halti yiyip dışarda inancını abartiyorsa ona müslüman değil münafık denir zaten:) Müslüman kadının münafıkla evlenmesi de tasvip edilmez. İslamda evlenmeden önce evleneceğin kişiyi iyi araştırıp tanıman zorunluluktur. Çünkü hem kendine hem de gelecekteki çocuklarına karşı bir sorumluluğu vardır:)

Sonradan değişmeyeceği ne malum. Ben de evlenirken sünniydim. Artık değilim. Eşimi de çevirdim. Hala müslümanım gerçi. Öyle işte sonradan herşey değişebilir

Donemin peygamberlerine ALLAH emretmiştir butun kanun ve yasaklari..

Islamiyet sadece Kurani Kerimden ibaret degildir..hadislerlerde vardır..bu konu hakkında hadislerde coktur..inanç üzerinede hadisler mevcuttur.

Buradan devam edersek inan ikimiz de banlanırız.
"Hadis ilmi" denilen şey çok ayrı ve açıkçası ben henüz o kısma çok iyi vakıf değilim.
Sadece şöyle bir örnek vereyim "Hadis" ve Peygamber tavsiyeleri, dönemin sosyolojik ve siyasi durumlarını yoğun içerir, bu sebeple misal 3 sene farkla birbirine tamamen zıt iki sahih hadisi getirip karşı karşıya koyabilirsiniz. Bir dönem müslüman kadın nüfusundaki düşüşle birlikte gayrimüslim kadınlarla evlenmek bilhassa tavsiye edilmişti erkeklere ve yanılmıyorsam Hz. Ömer zamanı da Müslüman nüfus artışı sebebiyle bir yasaklama getirilmişti.

Yani oralara girmeyelim bence şimdi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back