Agnostisizm e inanan müslüman biriyle evlenebilir mi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konunuz kapanır malesef
Ancak bildiğim kadarıyla cevap vereyim müslüman bir kadın gayri müslüman bir erkekle evlenemez
Müslüman bir adam gayri müslim bir kadınla evlenebilir islamiyette
Oh!.. erkeklere hiç bir kural kaide işlemiyor, ne ballıymışlar! Allah cinsiyet ayırımı yapıyor.

Burası da danışmadan çok yediği haltlara kılıf mekanı oldu söylediğin din bile değil
Ayrıca ne diyelim biz herkesi kendi ilgilendirir dini görüşü sen kabul ediyosan veya etmiyosan bize ne ?
Hayati soruları buralara sorup ona göre uyguluyosunuz acaba ?
İslam dini bu konuda çok açık ama cevap burada değil .

Benim bildigim agnostik Allah'a inanir ama peygamberlere inanmaz yanlis mi biliyorum ki?

Hayır sizin bahsettiğiniz deizm fakat deizmde de bir yaratıcının olduguna inanılır ama islamda inanılan Allah değildir kastedilen.
Dinleri reddeder.

Allah ın varlığını sorgulayan insanla ne işi olabilir bir müslüman insanın ..tövbe tövbeee bırak gitsin çünkü Allah inancı korkusu olmayan insandan korkacaksın ...!!!!! Herkezin dini kendine diye bişi yok bence hepimiz müslümanız elhamdürillah aynı inancı savunmamız gerek Allah bir Kuran bir ...

Nesinden korkacaksın mesela ne yapabilir inancı olmayan bir kişi?

Bizim soylememizle mi evleneceksin yada evlenmeyeceksin.?

İman ettiğin kitabı açıp okusan yada bunun için fetvasını veren hocaya sorsan daha mantıklı değil mi ?

Dinen evlenemez evet,erkek de evlenemez.
Din kuralları mantığına uymayan da inanmasın dünya üzerinde bir sürü din bir sürü inanış var. Gelip ay bana göre saçma şu bu demek nasıl bi kafa anlamıyorum asssla:deli:

Aman da aman kadın dindar geçinip yemediği nane yapmadığı kötülük kalmayan ama birkaç ibadet gerçekleştirip dışarda inancını abartan bir erkekle evlenirse oluyor ama

Kadın dindar geçinenlere göre daha dürüst olan ateist, deist ya da agnostik biriyle evlenince olmuyor....

Var burda da bir adaletsizlik....

Mesela hirsizlik yapabilir, adam oldurebilir, taciz/tecavuz suclarina karisabilir. Cunku bunlari teistler ASLA yapmaz, yapanlar gizli ateisttirler, teistlerin ismini lekelemek icin yalan soyluyorlardir. Cunku suc islememek icin mutlaka birilerinden korkmamiz gerekir, en azindan elimizde kesinlikle yapmamamiz gerekenler listesi yazili olarak bulunmalidir.

Ama işte sonuç olarak diyor ki,
Varsa da yoksa da bilemeyiz, kanıtlayamayız. Varlığını kanıtlayabiliyorsak bile demek ki aradığımız kusursuz tanrı o değildir. Tam şirkin tanımına giriyor bu durum yanlışsam düzelt lütfen.

yoo bence yanlış değil.
ama ganga nın ortaya koyduklarıda yanlış değil.
aslında araştırıp bilgi sahibi olmadığım bir konu. öğretilmişlikler var kafir olursa evlenilmez diye aklımda kalan bu.
hiç araştırıp öğrenmemi gerektirecek bir durumla karşılaşmadım şimdiye dek:)

Zannedersem, Allahü tealaya Ya rabbi bana nasıl dirilteceğini göster diyor O da 4 ayrı cins kuşu birbirine karışmış et ve kemiklerinin arasından diriltiyor bu hadise. Ama bu ispat ya da sorgulamak değil tabi ki
Bu olayda kadin erkegin esit olmamasindan dolayi ispat istemiyor ki arkadas yanlis anlatıyor canim.

Cok seviyorum gercekten ama musluman bi kadin baska dinden biriyle evlenirse dinden cikiyomus. Bunun yuzunden ayrilmak zorunda kaldik . Yoksa normalde dini beni ilgilendirmez. Napicam bilmiyorum :KK42:

Müslüman erkekler Rus kadınlarla gayet evleniyor dinden çıkmıyor

Hatta Rus nataşa için karısını boşuyor çocuklarını sokağa atıyor yine de dinden çıkmıyor

Gerçekten hayat da, din de erkeklere güzel

Sevmişsiniz, seviliyorsunuz, yuva kurcaksınız bundan daha güzel bir şey yok neden dinden çıkasınız? Sevgi, aşk kolay bulunmuyor. Evlenin. Din, iman, namus kalptedir onları sizden kimse alamaz.

Mesela hirsizlik yapabilir, adam oldurebilir, taciz/tecavuz suclarina karisabilir. Cunku bunlari teistler ASLA yapmaz, yapanlar gizli ateisttirler, teistlerin ismini lekelemek icin yalan soyluyorlardir. Cunku suc islememek icin mutlaka birilerinden korkmamiz gerekir, en azindan elimizde kesinlikle yapmamamiz gerekenler listesi yazili olarak bulunmalidir.
Bunda nasıl bu kadar eminsiniz? Peki ülkemizde bu kadar taciz tecavüz neden oluyor madem herkes Müslüman allahtan korkuyorsa? Çok komik söylediğiniz.

Çok pardon ironiyi şu an anladım. :KK48:

Hayır sizin bahsettiğiniz deizm fakat deizmde de bir yaratıcının olduguna inanılır ama islamda inanılan Allah değildir kastedilen.
Dinleri reddeder.

Dinle etik ahlakı karıştırdı . Cemaat yurtlarında allah korkusu çekmiyor herhalde.

Allah ın varlığını sorgulayan insanla ne işi olabilir bir müslüman insanın ..tövbe tövbeee bırak gitsin çünkü Allah inancı korkusu olmayan insandan korkacaksın ...!!!!! Herkezin dini kendine diye bişi yok bence hepimiz müslümanız elhamdülillah aynı inancı savunmamız gerek Allah bir Kuran bir ...
Hepimiz derken??? Türkiye’de yaşayanları kast ediyorsan yanlış canım, çünkü Hıristiyan, Yahudi, Budist vb. birçok inanç sahibi, ayrıca hiçbir inancı kabul etmeyen kişiler de var. Ne yani, siz bir inancı kabul ediyorsunuz diye herkes (herkez değil herkes!) sizinle aynı şeye mi inanacak???

Allah ın varlığını sorgulayan insanla ne işi olabilir bir müslüman insanın ..tövbe tövbeee bırak gitsin çünkü Allah inancı korkusu olmayan insandan korkacaksın ...!!!!! Herkezin dini kendine diye bişi yok bence hepimiz müslümanız elhamdülillah aynı inancı savunmamız gerek Allah bir Kuran bir ...

Bu yüzden inanci olanlar inanci olmayan ülkelere gidebilmek icin ölümü bile göze aliyor, alin bizi ülkenize diye yalvariyor degil mi? Dogal secilim... Prrrr... cok konkunc!

Bu konuda herkesin bir bacagi cukurda... Birazdan toplu katliam olacak... Herkes üzgün ve gri gezinip, kan gövdeyi götürecek...

Dini kısmını geçicem de ateist-deist-agnostik insanlar lütfen müslümanlarla evlenmesin yani.Korkunç bi çatışma yaşanıyor evlilikte.Olacak bişey değil.

yoo bence yanlış değil.
ama ganga nın ortaya koyduklarıda yanlış değil.
aslında araştırıp bilgi sahibi olmadığım bir konu. öğretilmişlikler var kafir olursa evlenilmez diye aklımda kalan bu.
hiç araştırıp öğrenmemi gerektirecek bir durumla karşılaşmadım şimdiye dek:)

Ben de bir dönem tamamen reddedip inanmayı bıraktıktan sonra kendimce girdim araştırıya açıkçası :)
İnanmayana kadar sorguladım, inanmadıktan sonra araştırdım. :KK70:
Hala daha çok eksiğim var, daha kafama takılanlar, onlara da bakacağım bakalım hayırlısı ^_^

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back