Agnostisizm e inanan müslüman biriyle evlenebilir mi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Müslüman olmayan akilsiz yani. Bi akıllı sizsiniz. Amerika'da Fransa'da falan dogsaydınız o zaman da hristiyanligi böyle savunucaktiniz belki de. Bunun zeka ile alakası yok bu inanç meselesi. Kendi inancinizi tabi ki savunabilirsiniz ancak inanmayanlara hakaret etmeye hakkınız yok.
Diğer mesajimda yanlış kelime kullandigimi yazmıştım....okumadan anlayanlardansiniz demekki....

Buraya ayet sıralayıp dökmeyeyim de, Kur'anda "Mü'min olanlarla evlenmek daha hayırlıdır" der.
Tamamen yasaklama, geçersizlik, dinden çıkma gibi bir durum söz konusu değil, bu yasaklamalar akrabalık bağları üzerine nettir "Annenle evlenemezsin, babanla evlenemezsin gibi", "Müşrikle evlenmeyin!" ibaresi Kur'anda geçmez, evlilik üzerine sadece tavsiye verilir "Kendi inancınızdan birisi sizin için daha iyidir" tarzında, sadece bu kadar.

Sorunuzun cevabı: Müslüman bir kadın agnostik bir erkekle evlenebilir, dinden çıkmaz.

Açın Kur'anı mealden okuyun.
Bunun haricinde bir de Alo fetvayı neyim arayın onlara da sorun.
Buralara böyle konular açılması yasak.

Ayet aklıma gelmedi ama bildiğim kadarıyla müslüman olmak şart olmasa da tek tanrıya inanmak şart.
Agnostizmde tek tanrı inancı olmadığı için yasak olduğunu düşünüyorum.
Zaten islamiyet açısından bakınca direk şirke giriyor ve en affedilemez günah olmuş oluyor. Bir müslüman nasıl böyle bir evlilik yapabilir ki?!

Ama hep aklımdaki soru şu, ya evlendikten sonra değişirse? Hoppa ne olacak şimdi :)

Kk da neden herkes kendi görüşünü diğer tarafa dayatmaya çalışıyor anlamıyorum. Bir soru sorulmuş herkes kendini açıklamaya çalışıyor. Soruya cevap verip geçmeyi bilmiyor musunuz? Kk da din, çalışan çalışmayan kadın, birde çocuk ne zaman yapılır konularında hep aynı üyeler diğerine saldırıyor. Herkes aynı şeyi düşünmek zorunda mı? Hayretsiniz.

Şimdi problem çıkmasa bile ilerde mutlaka büyük problemler ortaya çıkacaktır.
Bu bakımdan evlenecek kişilerin benzer dini inançlara sahip olması daha mantıklı bence.

Ben Ateistim ve ya benimle ayni görüse sahip ya da bu konularla hic ilgilenmeyen birisini isterdim.

Böyle durumlar yorumlamak icin en zor konulardan belki de cünkü inanc, siyasi görüs o kisinin karakterini de olusturuyor. Günlük hayatindaki bir cok seye bile o bakis acisindan bakip yorumluyor.

Arkadas olunur ve sorun olmaz, hemde en iyi arkadas/dost bile olunur. Ama evli, sevgili olup devam ettirmek bence cok zor. Cünkü günlük hayatta akliniza gelen gelmeyen her seyde farkli bakis acisi/görüs farkliligi olacak.

Valla canım senin inancında elinden alır bence ki bizim kurumda ateist bir adam durmadan zirvaloyor ben konusunu bile actirmiyorum Dinden çıkarsın Allah korusun.Durmadan kendi tezlerini paylaşacak seninle

Ayet aklıma gelmedi ama bildiğim kadarıyla müslüman olmak şart olmasa da tek tanrıya inanmak şart.
Agnostizmde tek tanrı inancı olmadığı için yasak olduğunu düşünüyorum.
Zaten islamiyet açısından bakınca direk şirke giriyor ve en affedilemez günah olmuş oluyor. Bir müslüman nasıl böyle bir evlilik yapabilir ki?!

Ama hep aklımdaki soru şu, ya evlendikten sonra değişirse? Hoppa ne olacak şimdi :)

Gohacım evlilik üzerine "Tavsiye" ile gelir Kur'an. Yasaklar kısmı ise akrabalıklarda nettir. Diğerleri "Sizin için hayırlı olmaz" ya da "Şöylesi daha hayırlıdır" olarak verilir. Böyle bir yasak net bir şekilde var olsaydı Firavun nikahındaki eşi Asiye, dinden çıkar, şirkte sayılır, zayi olurdu. Onların evlilikleri, Firavun'un eziyetleri üzerine bitti.
Ayet koymayayım buralara banlanacağım yoksa :) Yani bi daha bi bak Goha, kesin şekilde yasaklama inanç konularında yok.

Usc ya da fsm diye kısaltılmış uçan spagetti canavarı diye bir tanrıya inanan insanlar var, duydunuz mu bilmem. Aynen bu armut ağacı metaforunda kullandığınız mantıkla bu tanrılarının varlığını kanıtlıyorlar. Hatta fsm’nin olmadığını kanıtlayana çok yüksek bir meblağ (milyonlarca dolar) vereceklerini iddia ediyorlar. Bunun saçmalık olduğunu, böyle bir tanrının olamayacağını söyleyenlere de “Senin, kendi tanrını ispatlama yöntemlerinin aynısını kullanarak ispatımı yapıyorum. Ona inanıyorsun da niye benimkine inanmıyorsun?”
Onları biraz incelerseniz, ispat için bu tür metaforları kullanmanın anlamsız olduğunu görürsünüz.

Pastafaryanları diyosun di mi
Dini kitapları bile var :)

Bu konuyu alo fetva hattına danışman gerekir.190 ı tuşlaman yeterli.

dinin sencesi bencesi yoktur.Allahın farzları ve haramları bellidir.burda bilende bilmeyende konuşuyor.yanlış yönlendirilmeni istemem.

Neden ciksin ki dinden herkesin inanci kendine kadin musluman degilse sikinti yok ama erkek baska dine mensupsa sikinti ne cinsiyetci bi yaklasim bence erkek arkadasiniz sadece sorguluyo yeri geliyo bizlerde sorguluyoruz hatta hz ibrahim bile sorgulamis ve tanridan ispat etmesini istemis dusun ki o peygamber bence cok takilmayin boyle seylere evliligi erteleyebilirsin belki ama seviyorsan ayrilma derim
Hz ibrahim neyin ispatini istemiş "ALLAH'TAN" hiç bir kaynakta okumadim da..dandik uydurma kitaplar dışında.

Ben deistim , esim de deist
Hatta ilk tanistigimiz gun soyledim esime eger muslumansan hic devam etmeyelim diye cunku bana gore evlilikte ciftlerin ayni inanca sahip olmasi onemli , yani obur turlusu cok zor geliyor bana
Zor gerçekten. Çünkü inanç, aynı zamanda hayata bakışımızı, yaşam tarzımızı vb. belirliyor. Zamanla her iki taraf için de katlanılmaz bir hâl alabilir.

Gohacım evlilik üzerine "Tavsiye" ile gelir Kur'an. Yasaklar kısmı ise akrabalıklarda nettir. Diğerleri "Sizin için hayırlı olmaz" ya da "Şöylesi daha hayırlıdır" olarak verilir. Böyle bir yasak net bir şekilde var olsaydı Firavun nikahındaki eşi Asiye, dinden çıkar, şirkte sayılır, zayi olurdu. Onların evlilikleri, Firavun'un eziyetleri üzerine bitti.
Ayet koymayayım buralara banlanacağım yoksa :) Yani bi daha bi bak Goha, kesin şekilde yasaklama inanç konularında yok.

çünkü bizde kafirler ve diğer dinler aynı kefeye konuluyor..
hırıstiyan vb diğer dinlere mensup kişileri kafir sanıyorlar..

Her dinin yasaklari ayrıdır firavun doneminde islamiyet olmadigi icin kalkip islam diniyle yorum yapamayiz..hz Yakup iki kiz kardeşle evliymiş mesela çünkü o zaman helal kılınmıştı, ama islamiyette yasak.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back