ADRA`NIN TARİF DEFTERİ

Sarımsaklı köftenin genleriyle niye oynuyorsun nur.Skandallll.

Şeyyy ,kem -küm Ama kofte halinden memnun gorunuyordu Hersey bir anda oldu ,bende istemezdim ama kader işte Yollarimiz ayri dustu sarimsak ile :-(

Sen de öylesin canım çok mersi.Sütlaç mı?Sütlaç candır can.Benim için dalak,böbrek,işkembe,paça farketmez hepsini götürürüm.Hele paça çorbası sık bol limonu iç oh mis.

Aynen bende iskembe ,paca severlerdenim Hatta dun annem mumbar dolmasi yapmisti Hayatimda yapamadigim tek yemek. İkinci bi sansi hakkediyor ama denemeye devam edicem :)
Sutlac ile kotu bi mazim var canim ,cocukken hasta oldugum bi donem fazla sutlac yiyince gozumden dustu ,10 yila yakin bi suredir yemedim ,kokusu bile o zamani hatirlatiyor
Dalak ile de bi anim var Annemin lohusalik doneminde bi akrabamiz gelmisti yardim icin ,annem toparlanana kadar vee bi dalak yapmisti ...Boggk Tabagin alti kan doluydu ... Hicc unutmam ve aslla agzima surmedim. Ne zaman dalak gorsem hep o tabagi hatirlar yiyemem.
Kv dem muthis sutlac yapar , esim ve cocuklarim da cok sever ama sutlaci ogrenmem ve yapmam uzun sure aldi
Ha bi de peynirli bi tatli vardi adini unuttum , muhallebi gibi bisey onu da hic sevmem
Off cok uzun yazdim ya Ne dokulmusum bu mevzudan

Mumbar dolması bir iki defa yedim fazla yemedim.Onu doldurması zor dimi.Ama bence sen yaparsın onu.Sütlaçla ilgili kötü anın var ama bence de o da ikinci bir şansı hakediyor.Dalağa birşey diyemem boşver yemesen de olur.Peynirli tatlı dediğin höşmerim olabilir mi?Onu ben de sevmemiştim.

Evet canim doldurmasi bayagi zor ama doldurmaktan ziyade temizligi cok zor.Gunlerce temizleyip ,ayiklayip ,tuzlu suda bekletip,kazimaktan ne el kaliyor ne bel :/ Ayni gun yapanlarda var ama asla guvenip yiyemem ,gunlerce temizlenip bol tuzda bekleyecek ,bu sebepten cok zor bi yemek .
Bi ara firin sutlac denemistim fena degildi ama evde pisirip o kokuyu alinca yiyemiyorum malesef canim
Evet evet ,hosmerimdi adi ,ay o ne gereksiz bi tatli oyle
Sen bi de ayva tatlisini sevmemistin adracim Ayvanin elma versiyonunu yapmistim ,uzerine de muhallebi gezdirmistim o guzeldi sanki ,gerci ben ayvaya bayiliyorum

Misafire bile yapılacak pratik bir aperatif.

EKŞİLİ PATATES

MALZEMELER

5-6 adet patates
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 adet limon suyu
4-5 diş sarımsak
Su
Pulbiber
Karabiber
Maydanoz
Tuz

YAPILIŞI

Patatesleri soyup çok ince olmayacak şekilde halka halka doğruyoruz.Tencereye dizip aralarına ezilmiş sarımsağı ve baharatlarını ekliyoruz.Üzerine sıvıyağ,tuz ve üzerine çıkacak kadar su ilave edip pişiriyoruz.Patateslerin pişmesine beş dakika kala limon suyu ve maydanozu ekleyip patatesler pişince altını kapatıyoruz.

Son düzenleme:
Evet biliyorum işkembe gibi çok eziyetli.Temizle temizle bitmiyor.Fırın sütlaç güzel oluyor da işte senin kötü anın var sütlaçla:)İnşallah birgün yiyebilirsin.Ben merak edip marketten almıştım höşmerimi.Gerçekten çok gereksiz.Ayva tatlısı da öyle.Yok ben meyveden tatlı olmayacağı kanaatindeyim.Yumuşuyor içi geçmiş gibi.Daha da yapmam zaten ne ayva tatlısı ne de türevlerini.

İnsh canim
Sukur ki tatli kulturumuz genis , bakalavasindan proftrlune ,kazandibinden dondurmasina bi yigin alternatifimiz var :) Sutlac ve ayva tatlisi olmasa da olur bizim icin

İnsh canim
Sukur ki tatli kulturumuz genis , bakalavasindan proftrlune ,kazandibinden dondurmasina bi yigin alternatifimiz var :) Sutlac ve ayva tatlisi olmasa da olur bizim icin
Evet canım maşallah yemekten,tatlıya harika her bir yiyeceğimiz.Çok şanslıyız.

adra bana kurabiye yapıp yollasana bu aralar çok canım istiyor benimde valla elinden kurabiye yerim yollarsan diyet miyet dinlemem

@jooker arkadaşımızın tarifiyle kuru patlıcan biber dolması yaptım.Gerçekten nefis oldu.Bol ekşili,hafif acılı.Şiddetle tavsiye ederim.

KURU PATLICAN BİBER DOLMASI

MALZEMELER

30-35 adet karışık kuru patlıcan ve biber
1 büyük kuru soğan
1,5 su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı salça (Biber,domates karışık kullandım)
Çorba kasesi kadar kıyma
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı nar ekşisi
2-3 iri diş ezilmiş sarımsak
1 tatlı kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Bir limon suyu

SUYU İÇİN

Yarım limon suyu
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2,5-3 su bardağı sıcak su

YAPILIŞI

Geniş bir tencereye su koyup kaynatıyoruz.Kaynayınca patlıcanları ve biberleri içine atıp yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz.Yumuşadıktan sonra başka bir kaptaki soğuk suya atıp soğutuyoruz.Daha sonra içini hazırlıyoruz.Bir kaba yemeklik doğranmış soğanı,pirinci,kıymayı,salçayı,nar ekşisini,sıvıyağı,limon suyunu ve baharatları ekleyip iyice karıştırıyoruz.Haşlanmış patlıcan ve biberleri bu harçla üzerinde bir parmak kalacak şekilde dolduruyoruz.Tencereye dik şekilde diziyoruz.Tavaya sıvıyağı ve salçayı koyup kavuruyoruz.Suyunu ve limon suyunu ekleyip karıştırıyoruz.Bu suyu yavaşça tencereye boşaltıyoruz.Üzerine kapak kapatıyoruz.Önce yüksek ateşte kaynamaya başladıktan sonra yavaş ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.Afiyetle yiyoruz:)

Son düzenleme:
Eline sağlık. Biz de dolma harcı kavrulmaz hiç söz de nasıl zeytinyağlı da.

adra bana kurabiye yapıp yollasana bu aralar çok canım istiyor benimde valla elinden kurabiye yerim yollarsan diyet miyet dinlemem
Kurabiye mi?Aslında çoktandır yapmak istediğim bir tarif var.Ama biraz beklemen lazım:)Sütlü ıslak tarifler daha cezbedici.

Eline sağlık. Biz de dolma harcı kavrulmaz hiç söz de nasıl zeytinyağlı da.
Pirinçin içine. KURU soğan. Sarımsak. Domates.Maydanoz ve yeşil naneyi dograriz küçük küçük. Domates ve biber Salçasi.baharat olarak.karabiber. kirmizi biber. Tuz zeytinyagi Sumak ve kimyon atarız içine yarım limon yada nar ekşisi kâtip Harmanlariz. Am bu aralar pirinç yerine Bulgurlu yapılıyor evde annemden ötürü şeker hastası olduğu için yada pirinç ve bulGuru karıştırıp yapıyoruz.

Bizde yeşil nane hiç kullanılmaz.Ama sizin oranın yemekleri süper yahu.Adana`da bir dolma yemiştim halen unutamam.Havasından mı suyundan mı bilmem süperdi.Bulgur da güzel oluyor bence.Alışmışız pirince hep onu kullanıyoruz.Sağlık için bulgur daha iyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…