ADRA`NIN TARİF DEFTERİ

Bizde yeşil nane hiç kullanılmaz.Ama sizin oranın yemekleri süper yahu.Adana`da bir dolma yemiştim halen unutamam.:KK53:Havasından mı suyundan mı bilmem süperdi.Bulgur da güzel oluyor bence.Alışmışız pirince hep onu kullanıyoruz.Sağlık için bulgur daha iyi.
Suyundandir dermisim :KK53:bizim buralarda sular cesmeden içilir birde söyle bir avantajimiz var sebze ve meyve tukettigimiz gıda ürünleri burada üretiliyor o yüzden hem çok ucuz hem de lezzetli. Disariya da çoğunlukla Mersin Antalya gibi yerlerden gidiyor ve pahalı oluyor.

Suyundandir dermisim :KK53:bizim buralarda sular cesmeden içilir birde söyle bir avantajimiz var sebze ve meyve tukettigimiz gıda ürünleri burada üretiliyor o yüzden hem çok ucuz hem de lezzetli. Disariya da çoğunlukla Mersin Antalya gibi yerlerden gidiyor ve pahalı oluyor.
Burada da çeşmeden içeriz suyu.Bilmem mi sizin meyveleri:)Bizde ana yollarda palmiye ağaçları var sizde portakal.:KK48: Çok tuhafıma gitmişti.Şanslısınız valla:)

Burada da çeşmeden içeriz suyu.Bilmem mi sizin meyveleri:)Bizde ana yollarda palmiye ağaçları var sizde portakal.:KK48: Çok tuhafıma gitmişti.Şanslısınız valla:)
Tek kötü yanimiz sıcak yazın nemle 59.60 lari buluyor giydigin kıyafet su için de kalıyor 10 dk markete gitsen bile.

Kurabiye mi?:KK53:Aslında çoktandır yapmak istediğim bir tarif var.Ama biraz beklemen lazım:)Sütlü ıslak tarifler daha cezbedici.:KK53:
Ya ara yapıver ne olacak neyse anlaşalim sütlü tatlı yolla bari yapınca bana da ya kargoyla ver gelir:-)

Tek kötü yanimiz sıcak yazın nemle 59.60 lari buluyor giydigin kıyafet su için de kalıyor 10 dk markete gitsen bile.
Evet çok sıcakmış.Ben kasım ayında gitmiştim yıllar önce.O zaman iyiydi.Yazın oradan misafirlerimiz gelmişti.Burası onlara yayla gibi geldi biz çok bunalırken.Burası sıcak mı ki dediler.:KK48:Klimasız durulmuyormuş oralarda.

Ya ara yapıver ne olacak neyse anlaşalim sütlü tatlı yolla bari yapınca bana da ya kargoyla ver gelir:-)
Aklıma girme bak yaparım ha.:KK53:Sen adresi gönder otobüse veririm alırsın.:-)

evet bak her saat başı otobüs var ordan hiç sıkıntı değil gönderebilirsin:KK53::KK53:
Otobüse kadar gidip yorulacağına sen yapsan,yesen buraya da koysan biz de görsek nasıl olur acaba?:KK53:

Evet çok sıcakmış.Ben kasım ayında gitmiştim yıllar önce.O zaman iyiydi.Yazın oradan misafirlerimiz gelmişti.Burası onlara yayla gibi geldi biz çok bunalırken.Burası sıcak mı ki dediler.:KK48:Klimasız durulmuyormuş oralarda.
Evet eski evimiz çok sicakti Mayıs. Haziran da klima açılır 24 saat susmazdi eylul cikincaya dek ekime kadar.Şimdiki evimiz serin klimaya gerek kalmıyor yazın serin oluyor.

ya iste yapmaya üşeniyorum ben ayrıca otobüs yazıhanesi benim evin yolu üstünde daha kolay bikere:KK53::KK53:
Ya işte benim ev otogara uzak.:KK53:Ters hatta.:KK53:Ama taksi tutup göndereyim parayı da sen ödersin ne dersin?:KK70:

Evet eski evimiz çok sicakti Mayıs. Haziran da klima açılır 24 saat susmazdi ekime kadar.Şimdiki evimiz serin klimaya gerek kalmıyor yazın serin oluyor.
Ohh kurtulmuşsun o zaman.Kışın bir şekilde idare ediliyor ama yazın insan cinnet geçirebiliyor sıcaktan.:KK47:

Ya işte benim ev otogara uzak.:KK53:Ters hatta.:KK53:Ama taksi tutup göndereyim parayı da sen ödersin ne dersin?:KK70:

Ohh kurtulmuşsun o zaman.Kışın bir şekilde idare ediliyor ama yazın insan cinnet geçirebiliyor sıcaktan.:KK47:
ha bak o olmadı neyse yormayım seni ya napayım kalkıp kendim yaparım ben artıkın :KK70: neyse yada yapmayım ben diyete devam edeyim bu aralar zaten baya boşladım herşeyi yedim :KK70:

Evet kurtulduk klimadan oda daha beter hasta ediyor yazın zaten balkonda yatarım en rahatı. :KK53::KK70:

ha bak o olmadı neyse yormayım seni ya napayım kalkıp kendim yaparım ben artıkın :KK70: neyse yada yapmayım ben diyete devam edeyim bu aralar zaten baya boşladım herşeyi yedim :KK70:
Doğru yolu bulduğuna sevindim.:KK70:Canın isteyince yap ye ya üç günlük dünya kasma o kadar.:KK53:Telafi edersin.:KK53:

Evet kurtulduk klimadan oda daha beter hasta ediyor yazın zaten balkonda yatarım en rahatı. :KK53::KK70:
Yazın annem de balkonda yatar.:KK48:Ama yan tarafa ev yapıldı konforu bozuldu bu yaz.:-)

Doğru yolu bulduğuna sevindim.:KK70:Canın isteyince yap ye ya üç günlük dünya kasma o kadar.:KK53:Telafi edersin.:KK53:

Yazın annem de balkonda yatar.:KK48:Ama yan tarafa ev yapıldı konforu bozuldu bu yaz.:-)
Yok benim konforum bozulmaz ev yapılacak bir alan yok :KK70: iki tane geniş balkon havalar biraz isinsin hep balkonda otururuz kahvaltı yemek hep balkonda olur misafirler bile balkonda oturur o yüzden balkonsuz evde yapamam ben :KK70:

Yok benim konforum bozulmaz ev yapılacak bir alan yok :KK70: iki tane geniş balkon havalar biraz isinsin hep balkonda otururuz kahvaltı yemek hep balkonda olur misafirler bile balkonda oturur o yüzden balkonsuz evde yapamam ben :KK70:
Şanslısın o zaman.:KK48:Yazın biz de çoğunlukla balkondayız.Ev sıcak oluyor çünkü.Ama bizimki o kadar büyük değil maalesef.Balkonda yemek yemeğe ve kahvaltıya ben de bayılırım.Büyük keyif valla.:21:

Ben yine jalebi yaptım.:KK53:Bugün resmen aşerdim buna.:KK70:

20160126_185910.jpg

20160126_185923.jpg

Benim çok sevdiğim bir çorba.İki üç but veya tavuğun herhangi bir parçasını haşlayarak yapabilirsiniz.Sarımsağı kıvamında olursa tam tadını verir.Yerken bol limon sıkmanızı tavsiye ederim.

YOĞURTLU TAVUK ÇORBASI

MALZEMELER

5 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı didiklenmiş tavuk eti
2 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
5 yemek kaşığı tel şehriye
5-6 diş sarımsak
Tuz

ÜZERİ İÇİN

1 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı toz kırmızı biber

YAPILIŞI

Haşlanan ılınan tavuk suyuna yavaş yavaş bir kasede karıştırılan yoğurt,un ve yumurta karışımı eklenir.Kaynamaya başlayınca tavuk etleri,ezilmiş sarımsak,tel şehriye ve tuz eklenir.Tel şehriyeler pişince üzerine tereyağında yakılmış kırmızı toz biber eklenir.Bol limonla servis edilir.

Not:İsteğe göre nane de eklenebilir.

20160123_144726.jpg

Son düzenleme:
X