EvetSende mi bürütüs.Öfff nedir bu diyetten çektiğimiz yahu. İyi baksaydın bari yemeklere gözün doysaydı.
Sen diyette değilmisin daha yeni mi gireceksin.Bak bu mevsim diyete hiç uygun değil.Şöyle bahar gelsin kilolar ortaya çıkmaya başlasın işte tam o mevsim diyet mevsimi. Evet o dizi tam depresyonluk valla. Ama ne kadar geç başlarsan o kadar çok pişman olursun söyleyeyim.
Zaten hep öyle olur.Diyete başladığım gün hasta olan kızımın isteğine karşılık pank kek yaptımolmaz ya ilk günden bir insan sınanmaz
Eki Görüntüle 1750701
YemedimZaten hep öyle olur.Sen diyete başlarsın o gün hamur işleri, kekler,börekler olur inadına. Eline sağlık.İnşallah yememişsindir:)Yediysen de afiyet olsun.Gün içinde az yersin:)
Tebrik ederim.YemedimOna masaya hazırladım bende bir kirbit kutusu penirimle salonda yaptım kahvaltımı
Hiç bişey görmedim duymadım bilmiyorum bendeadline sen burayı görme.
PEYNİRLİ KEK
MALZEMELER
3 adet yumurta
1,5 su bardağı yoğurt
4/3 su bardağı sıvıyağ (1 su bardağından biraz eksik)
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çorba kasesi beyaz peynir
1 paket kabartma tozu
2,5-3 su bardağı un
7-8 dal maydanoz
Pulbiber
Tuz (Peyniriniz tuzluysa kontrollü atın)
Susam
Çörekotu
YAPILIŞI
Yumurta,sıvıyağ ve yoğurt çırpılır.İçine kaşar peyniri,beyaz peynir ve maydanoz eklenip karıştırılır.Kabartma tozu,pulbiber,tuz ve un eklenip tekrar karıştırılıp yağlanmış kalıba dökülür.Üzerine susam ve çörekotu serpilip kek ayarında pişirilir.
Eki Görüntüle 1750943
Eki Görüntüle 1750945
Eki Görüntüle 1750946
Eki Görüntüle 1750947
Eki Görüntüle 1750970
Eki Görüntüle 1750951
Eki Görüntüle 1750956
Eki Görüntüle 1750959
Eki Görüntüle 1750966
Eki Görüntüle 1750963
deadline sen burayı görme.
PEYNİRLİ KEK
MALZEMELER
3 adet yumurta
1,5 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
2,5-3 su bardağı un
7-8 dal maydanoz
Pulbiber
Susam
Çörekotu
YAPILIŞI
Yumurta,sıvıyağ ve yoğurt çırpılır.İçine kaşar peyniri,beyaz peynir ve maydanoz eklenip karıştırılır.Kabartma tozu,pulbiber,tuz ve un eklenip tekrar karıştırılıp yağlanmış kalıba dökülür.Üzerine susam ve çörekotu serpilip kek ayarında pişirilir.
Eki Görüntüle 1750943
Eki Görüntüle 1750945
Eki Görüntüle 1750946
Eki Görüntüle 1750947
Eki Görüntüle 1750970
Eki Görüntüle 1750951
Eki Görüntüle 1750956
Eki Görüntüle 1750959
Eki Görüntüle 1750966
Eki Görüntüle 1750963
Diyete başladığım gün hasta olan kızımın isteğine karşılık pank kek yaptımolmaz ya ilk günden bir insan sınanmaz
Eki Görüntüle 1750701
Öyle olduHahahhaahepimiz ayni sekilde imtihan olmusun efserim
Bakmıyaçagım iştedeadline sen burayı görme.
PEYNİRLİ KEK
MALZEMELER
3 adet yumurta
1,5 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
2,5-3 su bardağı un
7-8 dal maydanoz
Pulbiber
Susam
Çörekotu
YAPILIŞI
Eki Görüntüle 1750943
Eki Görüntüle 1750945
Eki Görüntüle 1750946
Eki Görüntüle 1750947
Eki Görüntüle 1750970
Eki Görüntüle 1750951
Eki Görüntüle 1750956
Eki Görüntüle 1750959
Eki Görüntüle 1750966
Eki Görüntüle 1750963
Susam ve çörekotu güzel oluyor nur'cuğum.Off ,peynirli keke bayilirimsusam fikri hosuma gitti ,bi dahaki yapisimda bu fikri kullanicam Ellerine saglik adra'cim
Bakma.Bakmıyaçagım işte
Yogurtlu prokolimin yerini tutamazSusam ve çörekotu güzel oluyor nur'cuğum.Teşekkür ederim.
Bakma.
O da güzel olur:)Ama yoğurt sarımsaklıysa.Yogurtlu prokolimin yerini tutamaz
SarmısaklıydıO da güzel olur:)Ama yoğurt sarımsaklıysa.
Burada lafa lapa kar yağıyor.Sıcacık evlerimizde oturup çayımızı,kahvemizi içiyoruz çok şükür.Allah olmayanlara da versin.
Uzun süredir kazandibi yapmak istiyordum.Bugüne kısmetmiş.Ama yedikten sonra aklıma bir fikir geldi.Altını tepside çevirerek pişiriyoruz ya.Hiç öyle yapmayıp muhallebiyi pişirsek,tepsiye döksek üzerine eritilmiş soğutulmuş tereyağ.Üzerine de pudra şekeri serpip fırının ızgarasında üstünü pişirsek.Kızarma altta değil üstte olur.Nasıl fikir. Bence güzel. Fikir benden yapmak sizden:)Ben ikinciye denerim artık.Deneyen olursa olup olmadığını paylaşırsa sevinirim.
KAZANDİBİ
MALZEMELER
1 litre süt
1 çay bardağı nişasta (Silme)
1 çay bardağı pirinç unu (Silme)
1 su bardağı şeker+1yemek kaşığı
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı tereyağ
Pudra şekeri
Fındık
YAPILIŞI
Isıya dayanıklı bir tepsiyi yumuşak tereyağıyla iyice yağlıyoruz.Üzerine her tarafını kaplayacak şekilde süzgeçle pudra şekeri serpiyoruz.Süt,nişasta,pirinç unu,şeker ve vanilyayı bir tencereye koyup pişiriyoruz.Pişen muhallebiden 4-5 kaşık tepsiye yayarak ocakta çevire çevire altı kızarana kadar pişiriyoruz.Ara ara altını kontrol ediyoruz.Altı pişince kalan muhallebiyi döküp tekrar ocağa alıyoruz ve muhallebi fokurdayınca ocağın altını kapatıyoruz.Muhallebiyi iyice soğutuyoruz.Bıçağı ıslatıp rulo veya kare kare kesip fındıkla servis ediyoruz.
Eki Görüntüle 1752832
Eki Görüntüle 1752834
Eki Görüntüle 1752837
Eki Görüntüle 1752839
Eki Görüntüle 1752818
Eki Görüntüle 1752819
Sarmısaklıydı