Su tarifi yapıp yarışmaya katılsaydin bilmiyorum birinci olurmuydun ama kesin derecede olurdun adra ya mukemmelKöfteye kim hayır diyebilir.
GÜVEÇTE KÖFTE
KÖFTE MALZEMELERİ
300 gr. kıyma
1 adet yumurta
1 orta boy soğan
2 yemek kaşığı galeta unu
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kimyon
8 diş sarımsak
Tuz
SEBZELİ HARÇ MALZEMELERİ
3 adet domates
3 adet patates
9-10 adet yeşil biber
3 diş sarımsak
Kızartmak için sıvıyağ.
1 tatlı kaşığı domates salçası
Bir buçuk bardak su
Tuz
Köftelerin üstü için kaşar rendesi
YAPILIŞI
Kıymayı derin bir kaba alıp rendelenmiş soğanı,yumurtayı,galeta ununu,sarımsağı,tuzu ve baharatları ekleyip güzelce yoğuruyoruz.Küçük köfteler yapıyoruz.Sonra patatesi ve biberi doğrayıp kızartıyoruz.Tavadaki fazla yağı alıp patates,biber,domates,sarımsağı ve tuzu ekleyip domates çok pişmeyecek şekilde soteliyoruz.Sotelediğimiz sebzeleri güveç kabına paylaştırıyoruz.Suyla açtığımız salçayı çok az miktarda güveçlere paylaştırıyoruz.Üstüne köfteleri diziyoruz ve 200 derece fırında pişiyoruz.Köfteler pişince üstüne kaşar rendesi serpip kaşarlar eriyinceye kadar tekrar fırınlıyoruz.
Eki Görüntüle 1706709
Eki Görüntüle 1706714
Eki Görüntüle 1706715
Eki Görüntüle 1706717
Eki Görüntüle 1706719
Eki Görüntüle 1706723
Eki Görüntüle 1706724
Eki Görüntüle 1706725
Eki Görüntüle 1706732
Yarışmaya katıldım canım.Su tarifi yapıp yarışmaya katılsaydin bilmiyorum birinci olurmuydun ama kesin derecede olurdun adra ya mukemmel
Merak ettimSÜT REÇELİ
MALZEMELER
5 su bardağı süt (Ben organik inek sütü kullandım.Tercihen bu olması lazım.)
1 su bardağı şeker
1 silme çay kaşığı kabartma tozu
YAPILIŞI
Süt ve şekeri tencereye koyup kaynatın.(Derin bir tencere kullanın çünkü kabartma tozu eklenince köpürüp kabarıyor.)Kaynamaya başlayınca içine karbonatı ekleyin.Çok sık şekilde karıştırın.Muhallebi kıvamına gelince reçeliniz hazır.Yaklaşık bir saate yakın bir zamanda pişiyor.Bu 45-50 dakikada pişti.Dolapta daha da koyulaşıyor.
Eki Görüntüle 1706983
Eki Görüntüle 1706985
Vanilyalı pudinge benziyor.Merak ettim
SeverimVanilyalı pudinge benziyor.
SÜT REÇELİ
MALZEMELER
1 su bardağı şeker
YAPILIŞI
Süt ve şekeri tencereye koyup kaynatın.(Derin bir tencere kullanın çünkü kabartma tozu eklenince köpürüp kabarıyor.)Kaynamaya başlayınca içine karbonatı ekleyin.Çok sık şekilde karıştırın.Muhallebi kıvamına gelince reçeliniz hazır.Yaklaşık bir saate yakın bir zamanda pişiyor.Bu 45-50 dakikada pişti.Dolapta daha da koyulaşıyor.
Eki Görüntüle 1706983
Eki Görüntüle 1706985
Değişik farklı bir tat.Bunu kahvaltılarda yiyebileceğiniz gibi kek veya kurabiyelerde dolgu malzemesi olarak da kullanabilirsiniz.Bakın böyle bir kurabiyede kullanmıştım.İlk kez duyuyorum. Sütü çoook severim. Deneyeceğim en müsait zamanda.
Ellerine sağlık canım.Çok güzel görünüyor.Eki Görüntüle 1707097
Adra nin sütlü Çöreğiay tadı çok güzel ucundan yedim yarın ise götüreceğim de valla süper oldu
Altı iyi pisti Biliyormusun yanacak diye valla aldim fırından zira kurabiyelerim gibi yanmaya yakın olmasın dedimEllerine sağlık canım.Çok güzel görünüyor.Yarına bırakma taze taze ye gitsin. Bir de çok az daha pişireymişsin iyiymiş.
İşte bazı fırınlar eşit pişirmiyor maalesef.Bizimki de öyle yapıyor arada.Tabi canım yapa yapa öğreniliyor.Teşekkür ederim yapıp paylaştığın için.Altı iyi pisti Biliyormusun yanacak diye valla aldim fırından zira kurabiyelerim gibi yanmaya yakın olmasın dedimartik yaparak öğreneceğim birdahaki sefere birazcık azıcık daha fazla tutarım ama
SÜT REÇELİ
MALZEMELER
1 su bardağı şeker
YAPILIŞI
Eki Görüntüle 1706983
Eki Görüntüle 1706985
Sağol nur`cuğum.Sut receline bayilirim ,ellerine saglik adracim ,super gorunuyor
Ben biraz fazla kaynatirim karamelize olsun diye ,seker yaninca zararli biliyorum ama bu lezzetten vazgecemiyorum
Yarışmaya katıldığım pilavım.
ETLİ İÇ PİLAV
MALZEMELER
3 su bardağı pirinç
2 orta boy soğan
Yarım kilo kavrulmuş parça dana eti
2 çorba kaşığı tereyağ
Yarım çay bardağı sıvıyağ
40 gr. dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı kuş üzümü
4-5 dal maydanoz
1 adet defne yaprağı (Olmasa da olur)
1 silme çorba kaşığı tuz
5 bardak sıcak su (Yaklaşık)
YAPILIŞI
Tencereye tereyağ ve sıvıyağ koyulur.Yemeklik küçük küçük doğranan soğanlar eklenir.Soğanlar hafif pembeleşince dolmalık fıstıklar eklenir.Hafif kavrulur.Sonra kavrulmuş parça etler ve maydanoz eklenir karıştırılır. Defne yaprağı ve kuş üzümü eklenir.Sonra sıcak suda beklettiğimiz pirinçler eklenir ve beş dakikaya yakın kavrulur.Yaklaşık beş bardak sıcak su ve tuz eklenip pişirmeye bırakılır.Suyunu çekince pilavımız hazır.
Eki Görüntüle 1707786
Eki Görüntüle 1707787
Eki Görüntüle 1707788
Eki Görüntüle 1707790
Eki Görüntüle 1707791
Eki Görüntüle 1707793
Eki Görüntüle 1707794
Eki Görüntüle 1707795
Teşekkür ederim canım.Muhteşemmmm.
Ellerine sağlık canım.
Ama ben var diyet yapmak
Teşekkür ederim canım.
Ben var bilmek.
Sana bakmalık bu tarifler yemelik değil.
Bu tariflerine aldanıp diyeti bozmiciiiim
Sana bakmalık bu tarifler yemelik değil.