- 16 Kasım 2008
- 13.766
- 13.437
Çok teşekkür ederim inceleyip yorum yazdığınız için.Hepsi çok iyi. Ellerinize sağlık...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Çok teşekkür ederim inceleyip yorum yazdığınız için.Hepsi çok iyi. Ellerinize sağlık...
Çok teşekkürler canım.Eline sağlık canım
PATLICAN BURGER
MALZEMELER
2 adet bostan patlıcan
2 adet büyük boy patates
Sıvıyağ
KÖFTE MALZEMELERİ
500 gr. kıyma
1 adet yumurta
1orta boy soğan
2 yemek kaşığı galeta unu
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kimyon
5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
DOMATES SOS MALZEMELERİ
3 adet orta boy domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
ÜZERİ İÇİN
Kaşar peyniri
YAPILIŞI
Patlıcanlar alacalı soyulup yuvarlak dilimlenip tuzlu suda bekletilir.Sonra kurulanıp hafif tuzlanıp kızartılır.Köfte malzemeleri karıştırılıp yuvarlak köfteler yapılır.Köfteler de kızartılır.Domates sos pişirilir.(Sosa bir su bardağına yakın su katabilirsiniz.)Fırın tepsisine patlıcan,patates,köfte şeklinde dizilip domates sos eklenir.200 derecede 15-20 dakika pişirilir.Almaya yakın kare kestiğini kaşar peyniri ekleyip tekrar fırına verilir.Kaşarlar eriyince afiyetle yenir:)
Eki Görüntüle 1704785
Eki Görüntüle 1704786
Eki Görüntüle 1704787
Eki Görüntüle 1704795
Eki Görüntüle 1704797
Vereyim hemen buyur gel canım.
Kız adra tam dayaklıksın
Diyetteyim işte
Beğendiğine sevindim canım.İste bu tarif beni benden aldi
adra şu çöreklerin şekli ne kadar güzel ya valla bana bir anlatsana nasıl yaptın ben yapamıyorum böyle düzgünVereyim hemen buyur gel canım.
Bunu serbest günlerde yaparsın Derin.
Beğendiğine sevindim canım.
Anlatayım canım.adra şu çöreklerin şekli ne kadar güzel ya valla bana bir anlatsana nasıl yaptın ben yapamıyorum böyle düzgün
a çok iyiymiş teşekkür ederim ya çokta zor değilmiş tecrübe işte tarifinide ekledim bir köşeye deniyeceğim birçörek tarifi arıyordum da lazım olur diyeAnlatayım canım.
Şimdi normal kalınlıkta iki tane şerit yapıyorsun uzun.Bunları birbirine dolayıp yani burup tekrar etrafında döndürüyorsun çarşaf böreği gibi.
Evet canım çok kolay.Dene valla bizim evin baş çöreğidir bu.İlk önce suyla dene.Bardaklar da klasik su bardağı.Biraz büyükleri var onlardan değil.a çok iyiymiş teşekkür ederim ya çokta zor değilmiş tecrübe işte tarifinide ekledim bir köşeye deniyeceğim birçörek tarifi arıyordum da lazım olur diye
tamam canım iki bardakta su mu olsun süt hiç olmasın mı denememde süt olmazsada yaparım öyle daha pratik olabilirEvet canım çok kolay.Dene valla bizim evin baş çöreğidir bu.İlk önce suyla dene.Bardaklar da klasik su bardağı.Biraz büyükleri var onlardan değil.
Canım ikisi de olur.Süt varsa sütle yap yoksa suyla da güzel oluyor.Süt aramana gerek yok yani:)Hazır sütler su gibi zaten farketmez.tamam canım iki bardakta su mu olsun süt hiç olmasın mı denememde süt olmazsada yaparım öyle daha pratik olabilir
Bu çöreğin adı sütlü çörek.Ama bunu süt yerine suyla yaptım bu sefer.Hatta iki seferdir böyle yapıyorum.Gayet de güzel oluyor.Suyla da sütle de yapabilirsiniz.Biraz tatlı biraz tuzlu bir çörek.
SÜTLÜ ÇÖREK
MALZEMELER
2 su bardağı ılık su veya ılık süt
1 çorba kaşığı toz maya
1 su bardağı sıvıyağ
5,5 çorba kaşığı şeker
Yarım tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
YAPILIŞI
Ilık su ve maya bir kapta karıştırılır.Başka bir kaba biraz un,sıvıyağ,şeker ve tuz eklenir.Mayalı karışım eklenip iyice karıştırılır.Tekrar un eklenip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.Hamurun üstü kapatılıp sarıp sarmalanıp bir iki saat mayalandırılır.İstenen şekil verilip üzerine yumurta sarısı sürülür.Susam ve çörekotu serpilip yağlı kağıt serilen tepside pişirilir.
Davul fırın tepsisiyle bir tepsi çıkıyor.
Bardak klasik su bardağıdır.
Eki Görüntüle 1706183
Eki Görüntüle 1706186
Eki Görüntüle 1706189
Eki Görüntüle 1706192
Eki Görüntüle 1706193
Yaparsan inşallah beğenirsin canım.bunu bir favorilerime eklimde yarın firsatim olursa yapayim
haklısın tabiCanım ikisi de olur.Süt varsa sütle yap yoksa suyla da güzel oluyor.Süt aramana gerek yok yani:)Hazır sütler su gibi zaten farketmez.
cimcime şu resim ne ya imzandan bahsediyorum her gördüğüm yerde kopuyorumbunu bir favorilerime eklimde yarın firsatim olursa yapayim
Telefondan göremiyordum sen diyince yan çevirip farkettim.Güzel imza.cimcime şu resim ne ya imzandan bahsediyorum her gördüğüm yerde kopuyorum