- 2 Mart 2010
- 10.523
- 29.495
Hem yaz hem tatil derken böyle oldu işte.Yaz rehaveti diyelim.
Vayyyyy ne guzel
Hic bulamadik boyle uzun tatiller
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Hem yaz hem tatil derken böyle oldu işte.Yaz rehaveti diyelim.
Benimki de uzun değildi de biraz da tembellik oldu.Vayyyyy ne guzel
Hic bulamadik boyle uzun tatiller
Benimki de uzun değildi de biraz da tembellik oldu.
Çok teşekkür ederim.Buradayım artık.Olsun iyi ki geldin
Sen olmayinca eksik kalir yemek bolumu
Trayag koymasak olur mu??PASTANE POĞAÇASI
MALZEMELER
200 gr. yumuşak tereyağ
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üstüne)
1 paket kuru maya
2 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığından biraz fazla tuz
Aldığı kadar un
Susam
Çörekotu
İÇİNE
Yarım kalıp beyaz peynir
YAPILIŞI
Su ve süt karışımına maya eklenip karıştırılır.Sonra diğer malzemeler eklenip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır.Hamurun üstü streçle kaplanıp bir saat mayalandırılır.Mayalandıktan sonra yumurta büyüklüğünde yuvarlak bezeler yapılır.Bezelerin ortası elimizin kenarıyla sıkıca vurulup bastırılır.Açılan çukura peynir koyulup poğaça gibi katlanır.Kapatıldıktan sonra tekrar ortasına elle bastırılıp şekil verildikten sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.Tepside de yarım saat mayalandırılır.Sonra üzerine bir kaç damla suyla açılmış yumurta sarısı sürülüp susam ve çörekotu serpilir.200 derece fırında pişirilir.
Eki Görüntüle 2044765
Margarin demek istedim koymasak olur mu?Trayag koymasak olur mu??
Ayni yumusakligi elde edebilir miyiz??
Tereyağ koymazsanız lezzetsiz olur ama margarinle de yumuşak olur.Tereyağ ağır gelirse yarı yarıya da koyabilirsiniz.Trayag koymasak olur mu??
Ayni yumusakligi elde edebilir miyiz??
Bu poğaça olmaz.Sıvıyağla olan poğaçalarım da var inceleyebilirsiniz.Margarin demek istedim koymasak olur mu?
Cok sagolun bakarim..Bu poğaça olmaz.Sıvıyağla olan poğaçalarım da var inceleyebilirsiniz.
Rica ederim.Bakın bu linkteki poğaçam sıvıyağla.İlk sayfada tüm tariflerimin linkleri mevcut.Cok sagolun bakarim..
Ben margarin kullanmiyorum tereyagida her zamn bulunmuyor..
Cok sagolum tekrar..
Tarif var da eklemeye üşeniyorum.Tabletten ekliyorum.Telefondan tablete aktar,indir falan sorun çıkarıyor beni gıcık ediyor.O bakımdan yani:)Teşekkür ederim.Beğendiğine sevindim.Uzun zamandır tarif yoktu bildirim gelince geldim çok güzel olmuşlar elinize sağlık:))