ADRA`NIN TARİF DEFTERİ

İster sade,ister peynirli yapabilirsiniz.Ben bazılarını da çemenli yaptım.

PUF SANDVİÇ

MALZEMELER

2 su bardağı ılık süt
1 paket kuru maya
4/3 su bardağı sıvıyağ
2 adet yumurta akı (Sarıları üstüne)
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
6 su bardağı un (Kontrollü dökün.)

İÇ MALZEMESİ

Peynir
Çemen

YAPILIŞI

Ilık süt,maya ve şeker bir kapta karıştırılır.Sonra un dışında diğer malzemeler eklenir.En son un eklenip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.Hamurun üzeri örtülüp sıcak yerde bir saat mayalandırılır.Hamur mayalandıktan sonra ceviz büyüklüğünde parça koparılıp ister sade istenirse de içine istenilen malzemeler koyulup kapatılır.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilip üstüne yumurta sarısı sürülüp susam ve çörekotu serpilir.200 derece fırında pişirilir.

17554760_1689736821042305_196510063_n.jpg

Çok güzel bir kurabiye.Denemenizi tavsiye ederim.

ÇİKOLATALI FINDIKLI KURABİYE

MALZEMELER

250 gr. yumuşak tereyağ
2 adet yumurta sarısı
1,5 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı nişasta
1 paket vanilya
Aldığı kadar un (Yumuşak bir hamur olacak.)
2 paket bitter çikolata (160 gr.)
Fındık
Pasta süsü

YAPILIŞI

Tereyağ,yumurta sarısı,pudra şekeri,nişasta ve vanilya karıştırılır.En son un eklenip yumuşak bir hamur yapılır.Hamurdan parça koparılıp ister bardakla ister kurabiye kalıbıyla kesilip istenilen şekiller verilir.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.170 derece fırında pişirilir.Kurabiyeler pişip soğuyunca benvari usulü eritilmiş çikolataya batırılır veya kaşıkla üzerlerine çikolata gezdirilir.Fındık ve pasta süsüyle süslenir.

IMG_20170326_235955.JPG

Son düzenleme:
Annem yaptı.Ben dilimleyip,yağlayıp,pişirdim.Tabi bir de resimledim.

SU BÖREĞİ

MALZEMELER

10 adet yumurta (Köy yumurtası)
3 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı su
Tuz
Aldığı kadar un
Sıvıyağ (Tepsiyi yağlamak için ve suya eklemek için)

İÇİNE

1 kilo peynir
Yarım demet maydanoz

ÜZERİNE VE ARALARINA

250 gr.eritilmiş tereyağ

YAPILIŞI

Yumurta,yoğurt,su ve tuz karıştırılır.Un eklenip hafif sert bir hamur yoğrulur.Hamur 28 adet bezeye ayrılır.(Bir tepsi 7+7=14 beze olacak.)Bezeler tek tek açılıp içine az sıvıyağ atılmış kaynayan tuzlu sıcak suya atılır.20-25 saniye sonra alınıp tuzlu soğuk suya atılır.(Su ısınırsa değiştirilir.)Oradan alınıp süzülür ve elle hafif suyu sıkılır.Yağlanmış fırın tepsisine serilir.Diğer altı kata da aynı işlem yapılır.Aralarına fırçayla az eritilmiş tereyağ sürülür.(Yağlı sevmiyorsanız sürmeyin.)Ortasına peynirli maydanozlu karışım serilir.Diğer katlara da aynı işlem yapılır.Börek dilimlenir.Üzerine bolca eritilmiş tereyağ sürülüp 200 derece fırında pişirilir.

17841665_1706580126024641_246495809_n.jpg

Son düzenleme:
Yok canım ya baksana bir su böreği bile açamıyorum.:confused:Gerçi hiç denemedim ama.:KK53:Yine de çok teşekkür ederim beni beğendiğin için.:KK68:
2016enlerinde sana vermistim oyumu 'en iyi kk ascisi'nda :KK37:
Gercekten cok begeniyorum, ellerine saglik :KK36:

Ben yaptım ama pratik istiyor çok pratik değilim malesef:işsiz: su işinden tırsdım hamur yapışıyor :oops:
Yoğurt koy içine.O zaman yapışmıyormuş.Aman en güzeli alacaksın hazır yufkayı yapacaksın mis gibi çıtır çıtır.:KK53:Ne uğraşacaksın suyla,hamurla.:KK53:(Kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş.:KK70:)

Yoğurt koy içine.O zaman yapışmıyormuş.Aman en güzeli alacaksın hazır yufkayı yapacaksın mis gibi çıtır çıtır.:KK53:Ne uğraşacaksın suyla,hamurla.:KK53:(Kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş.:KK70:)
Yok olmuyor tutmuyor yerini sanki :eek:aynen:KK70:denemeye tırsmazsam deneyeyim bakalım:hamarat:

Güzel bir çorba.

PATATES ÇORBASI

MALZEMELER

3 adet büyük boy patates
1 adet soğan
5 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1 silme çorba kaşığı un
Yarım paket krema (1 su bardağı süt de olur)
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
Sıcak su

SOSU

1 yemek kaşığı tereyağ
Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber

YAPILIŞI

Patates ve soğanlar küp küp doğranıp sıvıyağ ve tereyağ karışımında 6-7 dakika kavrulur.Kavrulduktan sonra un eklenip 1-2 dakika çevrilir.Üzerine biraz çıkacak kadar su,tuz,karabiber,pulbiber ve kimyon eklenip patatesler yumuşayıncaya kadar pişirilir.Blendırdan geçirilip koyu olursa gerekirse su eklenir.Krema eklenir.Krema eklendikten sonra 5 dakika daha pişirilir.Tereyağında kırmızı toz biber yakılıp servis ederken çorbaya ilave edilir.

17888306_1707158602633460_1727470528_n.jpg

X