ADRA`NIN TARİF DEFTERİ

Evet Aus birşeyler yapıyorum işte.Yapınca da paylaşıyorum böyle:)Sen diyet yapıyorsun sanırım.Onun için hiç uğrama buralara.Çok sakıncalı.

Evet canım geleneksel 775. diyetim

Evet canım geleneksel 775. diyetim
Benimki de 776. olabilir.Ben diyette değilim ama kafama eserse girebilirim.Kafama göre takılıyorum yani.Biraz önce bir yerde okudum.Benim diyetim mezara kadar değil öğlene kadar diyordu.

Makarnanın en sevdiğim hali.Sarımsaklı yoğurt ve salça sos. Kıymalı olanı da nefis.

Bu patates kavurmasını eklemedim sanırım.Alt tarafı patates kavurması ingstagrama eklemesem mi diye düşünürken ekledim ve en çok beğeni alan tarifim oldu özellikle yabancılardan.Patatesi çok seviyorlar galiba.Tarifi;

Soğanlar sıvıyağ ve tereyağ karışımında kavrulur.Kaşığın ucuyla salça eklenir.Maydanozu eklenir.Haşlanıp doğranan patatesler eklenir.Tuzu,karabiberi ve pulbiberi eklenip karıştırılır.

Çok güzel sözler.

Rus salatası.Hazır garnitür süzülür ve sudan geçirilir.Mayonez eklenir.Küp küp doğranan kornişon turşu eklenip karıştırılır.

Son düzenleme:
Patates candır yabancılarda çok seviyor galiba :)

İyi akşamlar.

Güzel peynirli bir krep tarifim var.Sanki peynirli gözleme yiyormuşsunuz gibi bir tad bırakıyor damakta.Bu ölçüden krep tavasında dört adet çıkıyor.

PEYNİRLİ MAYDANOZLU KREP

MALZEMELER

2 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı beyaz peynir
7-8 dal maydanoz
1 çay kaşığı tuz
5,5-6 yemek kaşığı un

YAPILIŞI

Yumurta ve süt çırpılır.İçine peynir,maydanoz ve tuz eklenip karıştırılır.En son un eklenir.Tereyağıyla hafif yağlanmış tavaya bir kepçe kadar dökülüp kısık ateşte arkalı önlü pişirilir.

Son düzenleme:
Simit ortasından yarılıp kaşar ve sucuk dizilip az tereyağında kızartılır.Ortasına da tereyağında ister sade ister sucuklu yumurta kırılıp pişirilir.Sonra da simit yumurtaya banılıp yenilir.

SEBZELİ BULGUR PİLAVI

MALZEMELER

2,5 su bardağı bulgur
2 adet soğan
2 adet domates
3-4 adet yeşil biber
1,5 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
4-4,5 bardak sıcak su (Bulgurun üstüne bir parmak kadar çıkacak)

YAPILIŞI

Sıvıyağ ve tereyağda yemeklik doğranmış soğanlar ve biberler kavrulur.Sonra rendelenmiş domates ve salça eklenip biraz pişirilir.Yıkanmış bulgur eklenip 3-4 dakika kavrulur.Baharatları ve tuzu eklenir.Sıcak su eklenip kısık ateşte bulgur suyunu çekene kadar pişirilir.

Biraz zahmetli ama sonucu güzel.Şekerini damak tadınıza göre azaltabilirsiniz.

KUŞBURNU REÇELİ

MALZEMELER

2 kilo kuşburnu
7 su bardağı şeker

YAPILIŞI

Kuşburnularının başları kesilir ve güzelce dört beş kere yıkadıktan sonra tencereye alınır.Üzerini biraz geçecek kadar su koyulup kuşburnular yumuşayıncaya kadar pişirilir.Pişip soğuduktan sonra robotta çekilir.Sonra ilistire alınıp elle güzelce ezilir.Bu esnada ele yapışmaması için az az su eklenebilir.Sonra ince tüyleri içinde kalmasın diye elekten geçirilir.Tencereye alınıp devamlı karıştırılarak onbeş dakika kadar pişirilir.Sonra şekeri atılıp yine onbeş dakika kadar devamlı karıştırılarak pişirilir.Sıcakken kavanozlara doldurulup yeni kapakla ağzı sıkıca kapatılıp ters çevrilir.Soğuyana kadar öyle bekletilir.Sonra serin yerde saklanır.Yemek için açınca kavanoz buzdolabında muhafaza edilir.

Bir gün önce kuru fasülye ve pilav yaptınız ve ertesi güne arttı.Bunu hemen çorbaya çevirebilirsiniz.Annem hep öyle yapıyor.Çorbanın adı kayıkçı çorbası.Adı niye öyle bilmiyorum.Kayıkçılar yiyordur belki de.Çok lezzetli oluyor.Tavsiye ederim.

Bir iri soğanı ve az kıymayı tereyağ sıvıyağ karışımında kavurun.Salçasını ekleyin.Karabiber pulbiber ekleyin.Sıcak suyunu ekleyin.Dünden kalan fasülye ve pilavı ekleyip tuzunu ayarlayın ve nanesini ekleyin.Az pişirip afiyetle yiyin.

Bu da kahveli browni.Ya da ıslak kek.Tarif ilk sayfada mevcut.

Son düzenleme:
Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.

İçi boş yumuşacık pita ekmeği.İçine istediğiniz malzemeyi koyup yiyebilirsiniz.İlk resimde biraz ince çıkmış ama ne bazlama kadar kalın ne de yufka gibi incecik oluyor.İkisinin ortası.

PİTA EKMEĞİ

MALZEMELER

1 su bardağı ılık süt
2 su bardağı ılık su
4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı şeker
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
7-7,5 su bardağı un (Tahmini)

YAPILIŞI

Süt,su,maya,sıvıyağ,yoğurt,şeker,maya ve tuz bir kabta iyice karıştırılır.Un eklenip ele yapışan yapışkan bir hamur elde edilir.Hamurun üstü kapatılıp 1 saat mayalandırılır.Sonra hamurdan mandalina büyüklüğünde hamur alınıp ele yapışacağı için çift taraflı unlanıp merdane yardımıyla açılır.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilip 200 derece fırında pişirilir.(Çabuk pişiyor kontrollü pişirin.)Piştikten sonra yumuşak kalmaları için üzeri örtülür.(Ben tencereye koyup kapattım.)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…