ADRA`NIN TARİF DEFTERİ

Bu aralar fırınla sorun yaşıyorum.Kadayıflar fırında çok kalınca sert oldular biraz.Biraz da fazla pişti.Evdekilere ne güzel olmuş işte çifte kavrulmuş diyerek üste çıktım.Ama kaldı mı kadayıf tabiki hayır. Yaparken fincan veya küçük cam kasesi kullanabilirsiniz.Ben cam kase kullandım.

TOP KADAYIF

MALZEMELER

Yarım kilo kadayıf
4 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Fındık

ŞERBETİ

5 su bardağı şeker
5 su bardağı su
7-8 damla limon suyu

YAPILIŞI

Önce su ve şeker tencereye koyulup 20-25 dakika kaynatılır.Almaya yakın limon suyu damlatılıp ılımaya bırakılır.Kadayıflar elle parçanır.Tereyağ eritilip sıvıyağla karıştırılır ve kadayıflar bu yağla harmanlanır.Fincanın dibine az kadayıf koyulur.Ortasına fındık serpilip tekrar kadayıf koyulup elle iyice bastırılır ve yağlanmış tepsiye ters çevrilir.180 derece fırında pişirilir.Fırından çıktıktan bir iki dakika sonra üzerine ılık şerbet dökülür.Kaşıkla kadayıfın üzerine devamlı şerbet dökülerek kadayıfın şerbeti iyice çekmesi sağlanır.

Son düzenleme:

Budum varmış :)

Limon dilimi kabuğundan dolayı acılık vermiyor mu?
Bir defa koymuştum acı acı olmuştu ben mi bir şeyi yanlış yaptım acaba?
Kabuklarını soyup da koyabilirsin canım.Bazen acılık verebiliyor haklısın.

Teşekkür ederim canım.
Eşim geç geliyor haliyle yemek de geçe kalıyor.
Bana kalsa bu saatlerde akşam yemeği yemiş oluruz
Akşam yemeği geç yenmese iyi olur ama eşin geç geliyormuş yapacak birşey yok.Ama buğulama hafif oluyor onun için sorun yok bence.

Akşam yemeği geç yenmese iyi olur ama eşin geç geliyormuş yapacak birşey yok.Ama buğulama hafif oluyor onun için sorun yok bence.

Beni bekleme ye diyor ama öyle hiç bir zevk almıyorum ve kendim için bir şey hazırlamaya üşeniyorum :)
Aynen hem hafif hem de ben ekmeksiz yiyorum :)

Beni bekleme ye diyor ama öyle hiç bir zevk almıyorum ve kendim için bir şey hazırlamaya üşeniyorum :)
Aynen hem hafif hem de ben ekmeksiz yiyorum :)
Birlikte yemek daha güzel bence de:)Tek yemek yemek hiç zevkli değil.Diyete devam ediyorsun galiba.Ekmeksiz yiyorsan hiç korkma o zaman.Kilo yapmaz ye bol bol.

Birlikte yemek daha güzel bence de:)Tek yemek yemek hiç zevkli değil.Diyete devam ediyorsun galiba.Ekmeksiz yiyorsan hiç korkma o zaman.Kilo yapmaz ye bol bol.

Diyet demeyeyim de sağlıklı şeyler yemeye çalışıyorum bebişten dolayı :)

Diyet demeyeyim de sağlıklı şeyler yemeye çalışıyorum bebişten dolayı :)
Aaa hamile misin canım?Bir ara soranlara totem olsun diye hamilelik cetveli yaptım dediğini okumuştum.Gerçek olduğunu bilmiyordum.Çok tebrik ederim seni.

Aaa hamile misin canım?Bir ara soranlara totem olsun diye hamilelik cetveli yaptım dediğini okumuştum.Gerçek olduğunu bilmiyordum.Çok tebrik ederim seni.

Canim agustos ayinda totem yapmistim olmadi. Eylulde hamile kaldim :) Cok tesekkur ederim kuzum

İyi akşamlar.

Nasılsınız iyisiniz inşallah:)

Size mis gibi şekerpare yaptım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…