Skandal.Karadenizli birinin yemek sayfasında hiç balık tarifi yok. Tam yiyecekken tarif eklemek aklıma geldi.En sevdiğim balık.Benim favorim kızartması ama böyle de güzel oluyor.Ölçü vermiyorum göz kararı.Annem yaptı.Balıkları da kardeşim tuttu.Çok organik besleniyoruz görüldüğü gibi.
PALAMUT BUĞULAMA
MALZEMELER
Palamut
Soğan
Domates
Patates
Maydanoz
Karabiber
Pulbiber
Tuz
Tereyağ
Sıvıyağ
Su
YAPILIŞI
Balıklar dilim dilim doğranır.Soğan,kabukları soyulmuş ve küçük küçük doğranmış domates ve maydanoz tepsi içinde pulbiber ve karabiberle harmanlanır.Üzerine balıklar dizilir.Sonra halka halka kesilen ve sıvıyağla yağlanan patatesler dizilir.Üzerine tuz,su,az sıvıyağ ve parça parça tereyağ eklenir.Suyu çok eklemeyin lezzetsiz olur.Görünen tepsiye iki su bardağına yakın su eklendi.)Fırına verilip patatesler kızarıncaya kadar pişirilir.
Eki Görüntüle 1860641
Eki Görüntüle 1860642
Canım limon dilimlerini de unutma.Bir sonraki mesaja eklemiştim.Budum varmış :)
Canım limon dilimlerini de unutma.Bir sonraki mesaja eklemiştim.
Kabuklarını soyup da koyabilirsin canım.Bazen acılık verebiliyor haklısın.Limon dilimi kabuğundan dolayı acılık vermiyor mu?
Bir defa koymuştum acı acı olmuştu ben mi bir şeyi yanlış yaptım acaba?
Kabuklarını soyup da koyabilirsin canım.Bazen acılık verebiliyor haklısın.
Tüh kabukların soyulduğunu yazmamışım diye hayıflanırken dönüp baktım yazmışım:)Kabuklarını soyarsan acı olmaz merak etme.En iyisi sıkıp suyunu koyayım
Tüh kabukların soyulduğunu yazmamışım diye hayıflanırken dönüp baktım yazmışım:)Kabuklarını soyarsan acı olmaz merak etme.
İkisi de olur canım.Kafana göre takıl.
Birazdan hazırlıycam canım. Ya kabuklarını soyarım ya suyunu sıkarım.
İkisi de olur canım.Kafana göre takıl.Şimdiden afiyet olsun.
Akşam yemeği geç yenmese iyi olur ama eşin geç geliyormuş yapacak birşey yok.Ama buğulama hafif oluyor onun için sorun yok bence.Teşekkür ederim canım.
Eşim geç geliyor haliyle yemek de geçe kalıyor.
Bana kalsa bu saatlerde akşam yemeği yemiş oluruz
Akşam yemeği geç yenmese iyi olur ama eşin geç geliyormuş yapacak birşey yok.Ama buğulama hafif oluyor onun için sorun yok bence.
Birlikte yemek daha güzel bence de:)Tek yemek yemek hiç zevkli değil.Diyete devam ediyorsun galiba.Ekmeksiz yiyorsan hiç korkma o zaman.Kilo yapmaz ye bol bol.Beni bekleme ye diyor ama öyle hiç bir zevk almıyorum ve kendim için bir şey hazırlamaya üşeniyorum :)
Aynen hem hafif hem de ben ekmeksiz yiyorum :)
Birlikte yemek daha güzel bence de:)Tek yemek yemek hiç zevkli değil.Diyete devam ediyorsun galiba.Ekmeksiz yiyorsan hiç korkma o zaman.Kilo yapmaz ye bol bol.
Aaa hamile misin canım?Bir ara soranlara totem olsun diye hamilelik cetveli yaptım dediğini okumuştum.Gerçek olduğunu bilmiyordum.Çok tebrik ederim seni.Diyet demeyeyim de sağlıklı şeyler yemeye çalışıyorum bebişten dolayı :)
Aaa hamile misin canım?Bir ara soranlara totem olsun diye hamilelik cetveli yaptım dediğini okumuştum.Gerçek olduğunu bilmiyordum.Çok tebrik ederim seni.
Bir ay gecikmeli de olsa tutmuş totemin:)Canim agustos ayinda totem yapmistim olmadi. Eylulde hamile kaldim :) Cok tesekkur ederim kuzum