ADRA`NIN TARİF DEFTERİ

TAHİNLİ KURABİYE

MALZEMELER

Yarım su bardağı tahin
Yarım su bardağı sıvıyağ
4/3 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı ceviz
Aldığı kadar un

YAPILIŞI

Tüm malzemeler karıştırılıp yumuşak bir hamur yapılır.Hamurdan parça koparılıp yuvarlanır.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilip kurabiye ayarında pişirilir.

Eki Görüntüle 1894011

Aldigi kadar un :bicak:
Bunu hic anlamiyorum ben :63:

Aldigi kadar un :bicak:
Bunu hic anlamiyorum ben :63:
Biliyorum o aldığı kadar una gıcık oluyorsunuz ama gerçekten aldığı kadar un.Yaptığım tariflerdeki verilen un ölçüleri hiç tutmaz.Çünkü yumurtası büyük olursa çok un alır,yumurtası küçük olursa az.Yoğurdu suluysa çok un alır,katıysa az.Sütü bir parmak az koyarsan miktar değişir.3 kaşık tereyağ derim senin üç kaşığınla benim 3 kaşığım farklıdır.Tereyağ sonuçta net olamaz.Bunun gibi etkenler o aldığı kadar un denmesinin sebebi.Unun markası bile ölçüsü değiştirebilir.Kurabiye ve poğaça ise ele yapışmayan hafif yumuşak,kek ise kaşıktan hafif akacak şekilde olan.Tam ölçülü un miktarı versem de yanına ölçülü ekleyini demek isterim bu etkenlerden dolayı:)

Biliyorum o aldığı kadar una gıcık oluyorsunuz ama gerçekten aldığı kadar un.Yaptığım tariflerdeki verilen un ölçüleri hiç tutmaz.Çünkü yumurtası büyük olursa çok un alır,yumurtası küçük olursa az.Yoğurdu suluysa çok un alır,katıysa az.Sütü bir parmak az koyarsan miktar değişir.3 kaşık tereyağ derim senin üç kaşığınla benim 3 kaşığım farklıdır.Tereyağ sonuçta net olamaz.Bunun gibi etkenler o aldığı kadar un denmesinin sebebi.Unun markası bile ölçüsü değiştirebilir.Kurabiye ve poğaça ise ele yapışmayan hafif yumuşak,kek ise kaşıktan hafif akacak şekilde olan.Tam ölçülü un miktarı versem de yanına ölçülü ekleyini demek isterim bu etkenlerden dolayı:)

Oyyyy ne guzel aciklamis :KK200::KK200:
Biliyorum kuzu ama serde garanticilik var :deli:

Aman ben yapmiyim de yemiyim de
Olmusum gene dana gibi zati :işsiz:
Montlarimin icine giremiyorum :KK1:
Kis geldi
Kaldim kici basi acik :kızgın:
Estağfurullah balık etli diyelim biz ona.:KK48:Kadının kalçalısı yemeğin salçalısı derler.:KK53:Kış gelince kilolar saklanıyor aslında.Montların önünü açık kullan.Atkıyla falan kapat bir süre.Zayıflarsın ya Allah sağlık versin o da olur.:KK66:

Estağfurullah balık etli diyelim biz ona.:KK48:Kadının kalçalısı yemeğin salçalısı derler.Kış gelince kilolar saklanıyor aslında.Montların önünü açık kullan.Atkı yla falan kapat bir süre.Zayıflarsın ya Allah sağlık versin o da olur.:KK66:
Ahahahah onlerini acik kullanmayi bende dusundum ama azcik zayiflamak lazim
Kollari kangren edicek yoksa
Onden kurtaririm ama kollarindan beynime kan gitmeyebilir :KK70:

Ahahahah onlerini acik kullanmayi bende dusundum ama azcik zayiflamak lazim
Kollari kangren edicek yoksa
Onden kurtaririm ama kollarindan beynime kan gitmeyebilir :KK70:
Hadi ya o kadar kiloyu nasıl aldın üç dört ayda.:KK57:Kollara bir makas attır yeni bir moda akımı başlat.İçini kalın giyersin.:KK70:Sana masraf yolu görünmüş yapacak birşey yok artık.:KK53: Benim gibi yap akşamları yemek yeme.3 öğün fazla geliyor bana.:KK48:

Yine bir kek tarifim var.Malzemesi az olduğu için küçük bir tepside yapmanızı öneririm.Benimki biraz büyük geldi.Normalde üstüne sarelle sürülüyor ama ben yarım paket kremayı ısıttım.Bir paket sütlü çikolayı içine atıp eritip onu döktüm.

ÇİKOLATALI FINDIKLI KEK

MALZEMELER

3 yumurta
1 çay bardağı tepeleme pudra şekeri
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yarım limon kabuğu
Un

ÜZERİ İÇİN

Sarelle veya eritilmiş çikolata,fındık,hindistan cevizi,badem

YAPILIŞI

Yumurta ve pudra şekeri çırpılır.Diğer malzemeler eklenip yağlanmış tepsiye dökülüp 180 derece fırında pişirilir.Üzerine sarelle veya eritilmiş çikolata dökülür.Fındık,hindistan cevizi ve bademle süslenir.

Eki Görüntüle 1891454 tt
Eki Görüntüle 1891449
ay görmez olaydim:KK42:
Acaba seker de kullansak ayni ölçümü?

Kremalı makarna.Bizimkiler böyle istemeyince ben de kendime yaptım.:KK53:Bir tabak ölçüsü şöyle;Tereyağında bir diş sarımsağı çok az çevirdim.Yarım pakete yakın krema koydum az pişirdim.Makarnayı içine koyup kaşar peyniri rendeledim ve maydanoz ekleyip karıştırdım.

Eki Görüntüle 1889562
bu tarif ile makarnalar yarışmasina katilmak süper olurdu:KK45:

Hint dizilerinden Pakistan dizilerine terfi ettim.:KK48:Çok beğendim bu diziyi.Biraz eski ama mutlaka izleyin derim.Hüzün var,dram var,entrika var,aşk var.Pakistan'ı dizi konusunda bu kadar kaliteli bilmezdim.Dizi yapmalarına bile şaşırdım.Hep biraz geriler gibi geliyordu bana bu konularda.Demekki önyargılı olmamak lazımmış.Hint dizilerinin esamesi okunmaz bu diziyi izleyince.Hem de kısa 23 bölüm.Pakistanın ünlü oyuncusu oynuyor Fawad Khan.Artık sıkı bir takipçisiyim.:KK53:Dizinin adı Humsafar.

Son düzenleme:
X