- 16 Kasım 2008
- 13.766
- 13.437
Bak bir de gelişmiş derler oraya.istanbul da ketçap koyuyorlar
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bak bir de gelişmiş derler oraya.istanbul da ketçap koyuyorlar
TAHİNLİ KURABİYE
MALZEMELER
Yarım su bardağı tahin
Yarım su bardağı sıvıyağ
4/3 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı ceviz
Aldığı kadar un
YAPILIŞI
Tüm malzemeler karıştırılıp yumuşak bir hamur yapılır.Hamurdan parça koparılıp yuvarlanır.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilip kurabiye ayarında pişirilir.
Eki Görüntüle 1894011
Biliyorum o aldığı kadar una gıcık oluyorsunuz ama gerçekten aldığı kadar un.Yaptığım tariflerdeki verilen un ölçüleri hiç tutmaz.Çünkü yumurtası büyük olursa çok un alır,yumurtası küçük olursa az.Yoğurdu suluysa çok un alır,katıysa az.Sütü bir parmak az koyarsan miktar değişir.3 kaşık tereyağ derim senin üç kaşığınla benim 3 kaşığım farklıdır.Tereyağ sonuçta net olamaz.Bunun gibi etkenler o aldığı kadar un denmesinin sebebi.Unun markası bile ölçüsü değiştirebilir.Kurabiye ve poğaça ise ele yapışmayan hafif yumuşak,kek ise kaşıktan hafif akacak şekilde olan.Tam ölçülü un miktarı versem de yanına ölçülü ekleyini demek isterim bu etkenlerden dolayı:)Aldigi kadar un
Bunu hic anlamiyorum ben
Biliyorum o aldığı kadar una gıcık oluyorsunuz ama gerçekten aldığı kadar un.Yaptığım tariflerdeki verilen un ölçüleri hiç tutmaz.Çünkü yumurtası büyük olursa çok un alır,yumurtası küçük olursa az.Yoğurdu suluysa çok un alır,katıysa az.Sütü bir parmak az koyarsan miktar değişir.3 kaşık tereyağ derim senin üç kaşığınla benim 3 kaşığım farklıdır.Tereyağ sonuçta net olamaz.Bunun gibi etkenler o aldığı kadar un denmesinin sebebi.Unun markası bile ölçüsü değiştirebilir.Kurabiye ve poğaça ise ele yapışmayan hafif yumuşak,kek ise kaşıktan hafif akacak şekilde olan.Tam ölçülü un miktarı versem de yanına ölçülü ekleyini demek isterim bu etkenlerden dolayı:)
Ne demek zevkle. Yaptıkça senin elin de alışır merak etme:)Oyyyy ne guzel aciklamis
Biliyorum kuzu ama serde garanticilik var
Ne demek zevkle. Yaptıkça senin elin de alışır merak etme:)
Estağfurullah balık etli diyelim biz ona.Kadının kalçalısı yemeğin salçalısı derler.Kış gelince kilolar saklanıyor aslında.Montların önünü açık kullan.Atkıyla falan kapat bir süre.Zayıflarsın ya Allah sağlık versin o da olur.Aman ben yapmiyim de yemiyim de
Olmusum gene dana gibi zati
Montlarimin icine giremiyorum
Kis geldi
Kaldim kici basi acik
Ahahahah onlerini acik kullanmayi bende dusundum ama azcik zayiflamak lazimEstağfurullah balık etli diyelim biz ona.Kadının kalçalısı yemeğin salçalısı derler.Kış gelince kilolar saklanıyor aslında.Montların önünü açık kullan.Atkı yla falan kapat bir süre.Zayıflarsın ya Allah sağlık versin o da olur.
Hadi ya o kadar kiloyu nasıl aldın üç dört ayda.Kollara bir makas attır yeni bir moda akımı başlat.İçini kalın giyersin.Sana masraf yolu görünmüş yapacak birşey yok artık. Benim gibi yap akşamları yemek yeme.3 öğün fazla geliyor bana.Ahahahah onlerini acik kullanmayi bende dusundum ama azcik zayiflamak lazim
Kollari kangren edicek yoksa
Onden kurtaririm ama kollarindan beynime kan gitmeyebilir
ay görmez olaydimYine bir kek tarifim var.Malzemesi az olduğu için küçük bir tepside yapmanızı öneririm.Benimki biraz büyük geldi.Normalde üstüne sarelle sürülüyor ama ben yarım paket kremayı ısıttım.Bir paket sütlü çikolayı içine atıp eritip onu döktüm.
ÇİKOLATALI FINDIKLI KEK
MALZEMELER
3 yumurta
1 çay bardağı tepeleme pudra şekeri
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yarım limon kabuğu
Un
ÜZERİ İÇİN
Sarelle veya eritilmiş çikolata,fındık,hindistan cevizi,badem
YAPILIŞI
Yumurta ve pudra şekeri çırpılır.Diğer malzemeler eklenip yağlanmış tepsiye dökülüp 180 derece fırında pişirilir.Üzerine sarelle veya eritilmiş çikolata dökülür.Fındık,hindistan cevizi ve bademle süslenir.
Eki Görüntüle 1891454 tt
Eki Görüntüle 1891449
bu tarif ile makarnalar yarışmasina katilmak süper olurduKremalı makarna.Bizimkiler böyle istemeyince ben de kendime yaptım.Bir tabak ölçüsü şöyle;Tereyağında bir diş sarımsağı çok az çevirdim.Yarım pakete yakın krema koydum az pişirdim.Makarnayı içine koyup kaşar peyniri rendeledim ve maydanoz ekleyip karıştırdım.
Eki Görüntüle 1889562
Tavuk göğsü ve mantar da eklensin zengin durur.Katılabilirsin tabi güzel olur.bu tarif ile makarnalar yarışmasina katilmak süper olurdu
Bir su bardağına yakın kullanılabilir.Tam dolu değil.Islak kekim de var o da güzel:)ay görmez olaydim
Acaba seker de kullansak ayni ölçümü?
yok yok siz katilin demek istedim ben tovbe katilmamTavuk göğsü ve mantar da eklensin zengin durur.Katılabilirsin tabi güzel olur.
Yok ben de bıraktım o işleri:)yok yok siz katilin demek istedim ben tovbe katilmam
:)) madalyalar uclemis yeterYok ben de bıraktım o işleri:)
Aynen yeter:))):)) madalyalar uclemis yeter
Yok ben de bıraktım o işleri:)
Elektrik alamıyorum artık yemek yarışmasından.Birgün çok beğendiğim bir tarif olur,heyecan duyarım,içimden gelir katılırım tabiki o zaman:)Niiii demek biraktim
Katilmak senin hakkin