Afiyet olsun canım.Adra dün dışarıdan gelince hemen senin soğuk nescafenden yaptım, resim çekecektim ama o kadar yanmışım ki, resim çekmeyi unutum hemen dikledim kafayaSoğuk soğuk bir güzel gitti ki
Sağol canımAfiyet olsun canım.O hissi bilirim.İnsanın gözü hararetten resim falan görmez.
Ellerine sağlık Adra nefis görünüyorAnnemin canı kek istedi ben de yapıverdim.Kek kalıplarıma aşık oldum. Çok tatlı değil mi? Evde bakın çok tatlı ama değil mi diye herkese gösterdim. Onun için bol bol resim çektim. Eklediğim resimde üzerinde çikolata var ama normali sade.Evde önceden yaptığım çikolata sosu vardı yerken üzerine ekledim.Buna muffin diyorlar ama bana yabancı geliyor o kelime.Onun için muffin değil kek diyorum.
KAKAOLU DAMLA ÇİKOLATALI KEK
MALZEMELER
2 adet yumurta
1,5 çay bardağı şeker (Ajda bardağı)
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı kakao
4 yemek kaşığı damla çikolata
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un
Damla çikolata (Üzeri için)
YAPILIŞI
Yumurta ve şeker köpürene kadar iyice çırpılır.Süt,sıvıyağ,kakao,kabartma tozu ve un eklenerek tekrar çırpılır.Damla çikolata eklenip karıştırılır.Küçük kek kalıplarına üzerinde boşluk kalacak şekilde paylaştırılır.Üzerine damla çikolata serpilir.180 derece fırında pişirilir.
Eki Görüntüle 1867063
Eki Görüntüle 1867064
Eki Görüntüle 1867065
Eki Görüntüle 1867066
Eki Görüntüle 1867067
Çok teşekkür ederim.Ellerine sağlık Adra nefis görünüyor
Bu tarifi daha erken saatte paylaşsaydın şimdiye kadar bende yapmıştımÇok teşekkür ederim.
Tüh bilemedim işte.Bu tarifi daha erken saatte paylaşsaydın şimdiye kadar bende yapmıştım
Ellerine sağlık canımAnnemin canı kek istedi ben de yapıverdim.Kek kalıplarıma aşık oldum. Çok tatlı değil mi? Evde bakın çok tatlı ama değil mi diye herkese gösterdim. Onun için bol bol resim çektim. Eklediğim resimde üzerinde çikolata var ama normali sade.Evde önceden yaptığım çikolata sosu vardı yerken üzerine ekledim.Buna muffin diyorlar ama bana yabancı geliyor o kelime.Onun için muffin değil kek diyorum.
KAKAOLU DAMLA ÇİKOLATALI KEK
MALZEMELER
2 adet yumurta
1,5 çay bardağı şeker (Ajda bardağı)
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı kakao
4 yemek kaşığı damla çikolata
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un
Damla çikolata (Üzeri için)
YAPILIŞI
Yumurta ve şeker köpürene kadar iyice çırpılır.Süt,sıvıyağ,kakao,kabartma tozu ve un eklenerek tekrar çırpılır.Damla çikolata eklenip karıştırılır.Küçük kek kalıplarına üzerinde boşluk kalacak şekilde paylaştırılır.Üzerine damla çikolata serpilir.180 derece fırında pişirilir.
Eki Görüntüle 1867063
Eki Görüntüle 1867064
Eki Görüntüle 1867065
Eki Görüntüle 1867066
Eki Görüntüle 1867067
Tüh bilemedim işte.Ama çok kolay geç kalmış sayılmazsın.Ama yarın da güzel bir gün.Yarın da olur.
Dimi Vuslat çok güzel.Ellerine sağlık canımKalıplar çok güzelmiş gerçekten:) Ama kek daha güzel görünüyor Hemen malzemeleri düşündüm evde var mı diye Damla çikolatam yok, yarın alıp yapıcam Bugün geç oldu zaten:)
Dimi Vuslat çok güzel.Kekleri kucaklayıp resim bile çektirdim. Ablam Allah akıl fikir versin dedi ama olsun. Damla çikolata alınca yaparsın sen de.
Vuslat şanssızlık olmuş.Asra senin keki yapı,aktım bıgğn, damla çikolata almıştım. Tezgaha hazırladım malzemeleri, fırını ısıtayım dedim, fişi taktım fırında tık yok sadece elektrik geldiğini işaret eden ışığı yandı ama ısınmaya geçmedi : ( 1 saat uğraştımİyice sinirlendim, üstten yandan yumrukladım, çalışacağı varsa da çalışmaz herhalde o kadar darbeden sonra Acilen fırın almam lazım, fırınsız yapamam
Vuslat şanssızlık olmuş.Fincanlara koyup suda pişirseydin.Bizim fırın da antika.Bu keki 250 derecede pişirdim düşün.Biraz sağırlaşmış. Kapağı da tutmuyor.Biz de alacağız mini fırın.Sen araştır bana da söyle iyisi hangisi.
Canım çektiBu ara gözlemeye taktık.Ramazanda açmıştık.Ani misafir için de çok güzel.Çok pratik.Bunu ıslatıp tavaya koyuyoruz az kızartıp alıyoruz.Sonra tereyağıyla yağlıyoruz.Peynir,kıyma da koyuluyor ama sade de çok güzel oluyor.Bu ara sade takılıyoruz:)
Evet bak tencere de olur.Ben hiç denemedim.Tavada yapan da var.Fincan keki denemiştim.Sonucun iyi olmasına sevindim.Luxell börekçinin iyi olduğunu duymuştum.İki katta da pişirilenler ankastreler dimi.Onlar çok güzel ya.İki tepsi aynı anda pişiyor.Bizimki arçelikti yirmi senelik fırın.Bunu da teyzem verdi ama bu da sağır.Eskisi çok kahrımızı çekti.Eskiciye vermişler.Malzemeyi hazırlamışken yaptım, ilk kez tencerede:) Ama sinirli sinirli acaba olur mu diye düşünerek yaptımSonucu mutlu etti neyse ki:) Büyük kızım dedi, anne çok güzel olmuş, yapısı daha farklıydı:) Tencerede yaptığımı söyledim, o da bundan sonra hep tencerede yap çok güzel olmuş dedi 5 dakikada bitti hepsi, tabi resimde çekemedim
Ben fırınımdan çok memnundum aslında, nazar mı değdirdim ne, fırınım çok güzel pişiriyor diye dilimden eksik olmuyorduAlırsam büyük ihtimal aynı alırım canım, luxell börekçi
Evet bak tencere de olur.Ben hiç denemedim.Tavada yapan da var.Fincan keki denemiştim.Sonucun iyi olmasına sevindim.Luxell börekçinin iyi olduğunu duymuştum.İki katta da pişirilenler ankastreler dimi.Onlar çok güzel ya.İki tepsi aynı anda pişiyor.Bizimki arçelikti yirmi senelik fırın.Bunu da teyzem verdi ama bu da sağır.Eskisi çok kahrımızı çekti.Eskiciye vermişler.Nasıl kıydınız dedim.Bağ kuruyorum eşyalarla.