Adını Bile Duymaya Tahammülümün Olmadığı Görümcek Evime Gelecek!

Musko bile oğlan doğurdu diye kimse ev mev vermedi, bedava oturtuyorlar sadece. Çok güvenmesin doğuracağı çocuğa da.
Benim muskoya inancım tam , o evi üstüne de yaptırır . Hem nasıl yapmazlar , eşşek gibi yapacaklar . Çeyiziyle çorabıyla boşa mı geldi kadıncağız , bekar adam aldı 😒 Sen de ben de öyle kredi öder dururuz katipciğim .

Selam kızlar,

Eşimin birkaç tane ablası var. Ben onların aileden biraz farklı yetiştiğim için görümceler tarafından özellikle ikisi tarafından sürekli eleştirildim arkadan arkaya. Evlenince de olaylar patlak verdi. Hadi diğeri seni yanlış tanımışız hakkını helal et diyip çok büyük oradan duruldu da birinin durulması mümkün değil. Diğer ikisi ile mesafeli iyi aram. Bu durulması mümkün olmayan uydurmasyon bahane uydurup üzerime yürümüştü yeni evliydik yok o ara psikoloji bozuktu vs diyip eşimi ikna ettiler eşim konuşmaya başlamıştı. Tabii evine davet bile etmediği için etse de gitmezdim gitmedim gelmedi. Annesigilde karşılaşınca bana iyi davranıyor gibiydi herkese rol oynayan bir insan zaten. En son eşime benle ilgili attığı mesajlardan sonra yeni evliliğimde büyük bir enkaz bıraktı. Eşim ağzının payını vermiş engellemiş (ben tesadüfen gördüm mesajları) ama eşimi dolduruşa getirmeye çalışmış erkekliğine kadar laf etmiş benim suçum olmayan bir konuda. Çok şükür eşim hiçbir zaman onun sözüne gelmedi hep arkamda durdu. Ama klasik erkek dik duruş yok bence konuşma ölmezsin ya, 2 gün küsüp 3. gün barışıyor. Annesi babası anneme babama bile dediler bizim kızlar çilekperisini çok kıskanıyor diye. Geçen babası yine dedi bana. Üzerime yürüdüğü gün de herkese rol yapacak ya geldi sarıldı bana sonra itiraf etti üstü kapalı da olsa. Ben yetişme tarzı olarak herkese cevabını veren bir tipim eşimin ailesine de. Şakayla laf sokmaya şakayla laf sokarım eşimin babası demeden. Adam sorun etmiyor derdi kızına düştü sanki üzerime yürüdü etti. Eşim orada beni baya savundu hatta bu görümcek kocasına gidip git de kocalık öğren karısını nasıl savunuyor diye bağırdı. Kısacası böyle daha çok olay var da en son damlayı taşıranlar. Adını bile duymaya tahammülüm yok ölse bir yudum su vermem bu insana ama bekar benden 5 6 yaş büyük eşimin ablasının söz nişanı benim evimde olacak. (orası da ayrı tartışma konusu da neyse. ev büyük eşyalar yeni modern tabii kendi evlerinde ablalarında yapmaz da bana düşer iş. ) eee şimdi bu görümcek evime gelecek. Yani babasına da dedim oturduğu yerden kalkmayacak etmeyecek diye ama ben sinir küpü dolanıyorum evde sürekli kafamda senaryolar dönüyor sonuçta karşımızda eşim beni dövsün boşasın isteyen erkekliğine laf eden sözde modernmiş yemişim modernliğini öyle bir kişilik var.
(eşimin ailesi ile bayaaa mesafeli ilişkim var. kandil bayram hastalık dışında yakın oturmamıza rağmen görüşüp etmem. çoook arada çaya çağırırım o kadar. Öğretmenim ben çalıştığım için de kimse yadırgamaz. Sizli bizli konuşurum anne baba demem. Eşim anne baba dememi istiyor ailesi sorun ediyor da içimden gelmiyor. evlenirken 1 çay kaşıkları yok evimde neyse öyle ilişki.
Aaa çok enteresan gerçekten evimde bi kaşıkları yok o yüzden anne/baba demiyorum yazmışsınız ama direkt ev onlarınmış asdff evlerden ırak bir gelin konusu düşman başına. Üslubunuz bile kendinizi üstün gördüğünü gösteriyor keşke bu korkunç görümcelerinizin hakkına girip evlerine çökmeseydiniz.

Kızlar şöyle,
Öncelikle konuşmadığım görümcek değil bu. Sonradan durulan bu onun kadar kötü değil benim havalı olduğumu vs düşünüyordu. Ablası ile olan olaylarda benim tarafımda olmaya başladı hatta eşimle ablası sebebiyle büyük tartışma yaşadık 2 defa bu mesaj ve üstüme yürüme onda arayı yapan kişi. o sorun yaşadığım evli.
Nasıl kabul ettim, eşimin ailesinin evleri var. Bana istediğini seç diyince haliyle ben de büyük ve daha yeni olanı seçtim. Ailesi de zaten eşim de evlendi evde 3 kişi kaldık diye küçük bir ev aldılar kendilerine 2+1 ama küçük. Malum Anadolu kültürü memleketteki eve gideriz 5 ay diyerek buradaki eşyaları da yenilemediler memleketteki evlerine yenileri aldılar. Bekar olan da bizim evlenmemizle bunlar yaşanınca sözüm nişanım olacak vs vs diyince eşim de sussun diye bir söz nişanımı düşünüyorsun bizde yaparsın demiş o da susmuş. İlk karşı çıktım ama kendi ailem de evi mi yiyecekler alt tarafı bir gün dediler zaten dün herkese söyledim sadece 1 kere o da söz verilmiş diye bir daha asla dedim. Tabii aynen öyle dediler. Eşimin ailesi zaten seçim sonrası memlekete gidiyorlar düğünde gelecekler. Ben de seni yanlış tanımışız vs diyip helallik isteyince ben kabul etmiş oldum. Eşimin bana bir dayatması vs olmadı bu konuda. Ama benim kinim ablalarına büyüyünce problem etmeye başladım. Mekana eşimin babası karşı tanışma söz nişan her şey bir arada olacağı için ev istiyor he ben diretsem mekanda olurdu da. bu saatten sonra eşimle aramı düzeltmiş bizi sakinleştirmiş birine de son anda yok demek istemiyorum. O gelmesin dedim kardeşinin nişanı olur mu öyle şey dediler. İşte bu konuda diretemedim eşimin başının etinin yiyorum. Nişanı olacak görümceme, eşime, babalarına dedim asla oturduğu yerden kalkmayacak vs diye. Belki gelmeme durumu bile olabilirmiş çünkü kendisi dışında herkesi küçük gördüğü için muhatap olmak istemiyormuş yeni kişilerle haspam :)) bende bu şans varken gelir işte durum böyle.
bunun devamı gelmez çünkü aşırı yakın oturmamıza rağmen aile bile ben çağırmadan gelmiyor ki misafiri bana gelsin. bir yemek vermek istedikleri zaman bile arayıp müsaitseniz alır mısınız diyorlar yine çat kapı olayı yok mesafede sıkıntı yok :)
Aynı şeyi çocuğunuzdan yaşayın inşallah dibinizde oturmasına rağmen evine ayak basmayın. Nasıl üzüldüm eşinizin ailesine ya ev vermişler size bir günlük kullanımlarına bile şartlar şurtlar koşuyorsunuz. sizde değil problem eşinizde. Eğer hem eş hem oğul olabilseydi sizin elinize vermezdi ipleri bu kadar. Biz de eşiz ama eşimizin ailesine böyle 7 kat düşman gibi davranmıyoruz. ayıp ya.

Selam kızlar,

Eşimin birkaç tane ablası var. Ben onların aileden biraz farklı yetiştiğim için görümceler tarafından özellikle ikisi tarafından sürekli eleştirildim arkadan arkaya. Evlenince de olaylar patlak verdi. Hadi diğeri seni yanlış tanımışız hakkını helal et diyip çok büyük oradan duruldu da birinin durulması mümkün değil. Diğer ikisi ile mesafeli iyi aram. Bu durulması mümkün olmayan uydurmasyon bahane uydurup üzerime yürümüştü yeni evliydik yok o ara psikoloji bozuktu vs diyip eşimi ikna ettiler eşim konuşmaya başlamıştı. Tabii evine davet bile etmediği için etse de gitmezdim gitmedim gelmedi. Annesigilde karşılaşınca bana iyi davranıyor gibiydi herkese rol oynayan bir insan zaten. En son eşime benle ilgili attığı mesajlardan sonra yeni evliliğimde büyük bir enkaz bıraktı. Eşim ağzının payını vermiş engellemiş (ben tesadüfen gördüm mesajları) ama eşimi dolduruşa getirmeye çalışmış erkekliğine kadar laf etmiş benim suçum olmayan bir konuda. Çok şükür eşim hiçbir zaman onun sözüne gelmedi hep arkamda durdu. Ama klasik erkek dik duruş yok bence konuşma ölmezsin ya, 2 gün küsüp 3. gün barışıyor. Annesi babası anneme babama bile dediler bizim kızlar çilekperisini çok kıskanıyor diye. Geçen babası yine dedi bana. Üzerime yürüdüğü gün de herkese rol yapacak ya geldi sarıldı bana sonra itiraf etti üstü kapalı da olsa. Ben yetişme tarzı olarak herkese cevabını veren bir tipim eşimin ailesine de. Şakayla laf sokmaya şakayla laf sokarım eşimin babası demeden. Adam sorun etmiyor derdi kızına düştü sanki üzerime yürüdü etti. Eşim orada beni baya savundu hatta bu görümcek kocasına gidip git de kocalık öğren karısını nasıl savunuyor diye bağırdı. Kısacası böyle daha çok olay var da en son damlayı taşıranlar. Adını bile duymaya tahammülüm yok ölse bir yudum su vermem bu insana ama bekar benden 5 6 yaş büyük eşimin ablasının söz nişanı benim evimde olacak. (orası da ayrı tartışma konusu da neyse. ev büyük eşyalar yeni modern tabii kendi evlerinde ablalarında yapmaz da bana düşer iş. ) eee şimdi bu görümcek evime gelecek. Yani babasına da dedim oturduğu yerden kalkmayacak etmeyecek diye ama ben sinir küpü dolanıyorum evde sürekli kafamda senaryolar dönüyor sonuçta karşımızda eşim beni dövsün boşasın isteyen erkekliğine laf eden sözde modernmiş yemişim modernliğini öyle bir kişilik var.
(eşimin ailesi ile bayaaa mesafeli ilişkim var. kandil bayram hastalık dışında yakın oturmamıza rağmen görüşüp etmem. çoook arada çaya çağırırım o kadar. Öğretmenim ben çalıştığım için de kimse yadırgamaz. Sizli bizli konuşurum anne baba demem. Eşim anne baba dememi istiyor ailesi sorun ediyor da içimden gelmiyor. evlenirken 1 çay kaşıkları yok evimde neyse öyle ilişki. şimdi diyorum ki hadii 1 gün dayan ama o kadar kin doluyum ki bu insana. İlk defa bir insanın canını yakmak istiyorum. Kendi başımı yediğim gibi eşimin de başının etini yiyorum. )
Görsem bı kaşık suda boğmak istediğim birinin en özel günü için asla evimi tahsis etmezdim. Samimi değiliz diyosun ama Nisan nasıl sizin evde oluyor onu anlamadim. Sende de tutarsızlık var. Bunu sana teklif etmeleri bile bı olay bence samimi olmadigin kişiler için.

hayatınızda görümce ve kayınlarınız dışında eğlence yok mu?
neden sizi sevmeyen insanlara kafayı bu denli takıyorsunuz?
Görümceler de ortamı karıştırmış ama nedense fitili siz ateşlemişsiniz gibi geliyor bana. Görümceleri de dinlemek isterdim. Sizi kıskandıklarını düşünmüyorum sadece anlaşamıyorsunuz.

Ev sizin değil isterlerse kiraya bile verebilirler, söz hakkınız yok.

Kocanız çok iyi insan idare ediyor.

Hobi falan bulun, böyle hayat geçmez.

Hanımefendi siz insanlara böyle köpek muamelesi yapamazsınız biraz haddinizi mi bilseniz? Ne demek gelemez gelirse de oturduğu yerden kalkamaz falan? Nasıl laflar bunlar? Ona haddini bildirdim, buna böyle dedim, mesajları okudum, yok ben kaliteliyim falan. Gerçekten inanılmaz, çok mu yaşınız küçük diye baktım da öyle de değilmiş. Birileri sizi fena gazlamış ama o oturduğunuz evi altinizdan almalarına bakar havanız.
İnsanlarla anlaşamıyorsaniz almayın evinize tabi ki zorla gelecek halleri yok. Eşiniz ne hakla size sormadan öyle demiş oturun onu düşünün. Baştan hayır uygun düşmez diyip izin vermemeniz lazımken izin verip de bak bir kere haaa bir daha olmaz gibi laflara ne gerek var?
Size verilen evden kıza da veriliyordur umarım, yoksa zaten o kadar adaletsizlikle burnunuz b.ktan çıkmamaya devam eder.
Muhmemelen kv ev benim evim kizima istedigim evde nisan yaparim o kimki dedi,konu sahibide benden izin istediler verdim diye kendini kandiriyor.o izni vermeseydi hepsi birlikte bu ev bizim evimiz ister nisan yapariz ister yapmayiz diyevceklerdi

kiracılarına gidip aa ev bizim hadi bugün burada yapıyoruz diyebilirler mi haaayıııır ev oturanındır. zorla kast etmedik bize de verildi biz para verip alalım da dedik sorun olacaksa bir rakam verirdik anlayın ev bizim benim annem gidip yengemlere bu ev babamın istediğimi yaparım diyebilir mi yok herkes had bilmeli saçmalık babasının evi babası benle mi yaşıyor yooo kendi evi var
Rakam verip alacak durumun varsa niye illa kp evinde oturuyosun gidip baska ev alsaydin. adamin tapusu var senin neyin var ?

onlarda ev bizim diyip nisani senin oturduğun onlarin olan evde yapıyorlar .kocan da sende evet demeye mecbur kalmissiniz cunku hayir deseniz ev elden gidecek .

Muhmemelen kv ev benim evim kizima istedigim evde nisan yaparim o kimki dedi,konu sahibide benden izin istediler verdim diye kendini kandiriyor.o izni vermeseydi hepsi birlikte bu ev bizim evimiz ister nisan yapariz ister yapmayiz diyevceklerdi
Ya normalde ben de eğer es ailesi ev verdiyse başa kakmamasini savunurum. Ama yani millete köpek çekip böyle davrananin da elinden alırlar bir kendine gelir umarım.

Aaa çok enteresan gerçekten evimde bi kaşıkları yok o yüzden anne/baba demiyorum yazmışsınız ama direkt ev onlarınmış asdff evlerden ırak bir gelin konusu düşman başına. Üslubunuz bile kendinizi üstün gördüğünü gösteriyor keşke bu korkunç görümcelerinizin hakkına girip evlerine çökmeseydiniz.
Evi vermişler kaşık eksik kalsın gerçekten 🤣🤣

Ben anlamadım hem anne baba demeyecek kadar mesafelisin (bence tenezzül etmiyyorsun) hem de adamın kızının bile yapamayacağı espirileri (!) yapıyorsun kpne. Kızın üzerine yürüyeceği ne dedin acaba sen samimiyetle hadsizliği karıştırıyor olabilir misin?
Ayrıca evi sana onlar verdikleri için nişanı kabul etmişsin. Ben de dedim hiç böyle bir iyilik yapacak biri değil ama nedeni belli. Nişan evde olacaksa kardeşinin nişanında iatediğini yapar ne demek ayağa kalkmayacak. Höst yani. Oldu olacak eline bi sopa al aileyi sıra dayağına çek. Oğlumuz evlenmiş Allah vermiş başa diyip sana he he diyorlar, idare ediyorlar. Bence eşin de dahil kimsenin sabrını sınama. Kadını görmek istemiyorsan kusura bakmayın ben evimde istemiyorum gerekirse evinizden çıkarım deseydin nişanı kabul etmeseydin.

Eşim beni savundu diyorsun ama savunmuş olsa bu kadar şey yaşayıp üstünede nişan sizin evde yapılmazdı. Eşinizin bıçağının iki tarafıda kesiyor.
Çaya ayda yılda bir çağırıp nişanı kabul etmeniz çok ilginç
Mecbur kabul etmiş. Evi verirken küçük evi mi büyük evi mi versek diye düşünmüşler. Kız kardeş de demiş ki büyük ev anne babama kalsın, benim sözüm nişanım olacak, sığmayız o eve. Abi de demiş ya dert ettiğin o mu bizim evde yaparız nişanı. Uyanıklık yapmışlar büyük evi almak için razı gelmişler yoksa yüce gönüllülükten değil yani.

Siz ciddi manada kendinizle çelişiyorsunuz. Bende oluşturduğunuz imaj: kendinizi o aileden üstün görüyor ancak onlardan daha da alt bir seviyede olduğunuzu sahip olduğunuz üsluptan yola çıkarak varsayıyorum. Sanırım bir aşağılık kompleksiniz var hem size bir şey vermediklerini kaşık dahi almadıklarını iddia edip hem de adamların evinde oturuyorsunuz. Komiksiniz gerçekten. Görüşüp görüşmemek tamamen sizin aile içi hukuğunuza bağlı diye düşünüyorum ancak bunda çok da övünülecek ben böyle elitim diye üste çıkılacak bir tarafta göremiyorum .Ayrıca keskin sınırlarımız olduğu asla altta kalmadığınız imajı çizerek aslında gerçekte muhtemelen zor durumda olduğunuzu görmezden geliyorsunuz veya siz öyle düşünseniz de hiç haz etmediğiniz insanın ve ailesinin rahatça sizin evinize gelip organizasyon yapabiliyor olması dahi gerçekliğin sizin söylediğinizden ne kadar da farklı olduğunu gösteriyor. Sınırlar oluşturduğunuz imajı, seviyeli ilişki ,mesafe kavramlarınızı bir gözden geçirmeniz gerekiyor çünkü yaşadığınız olay tam tersi gibi duruyor kendinizi kandırmaktan vazgeçin derim komik oluyorsunuz.

Ömür boyu görüşmek zorunda kalacağınız bir insan var değil mi.Öyle veya böyle.Ve bu durumlarda gerilmeleriniz hep olacak.Eşinize konuşmasın diye sitem ettiğiniz kişi onun öz kardeşi.
Affedeceksiniz.Fazla kinci gördüm sizi.
Gülümseyeceksiniz,sevgi hoşgörü herşeyin ilacı.
Bende zamanında sizin benzer olayınızı yaşadım görümcem tarafından.Baktım olmuyor.Küslüker,aileler hep arada kalıyor.
Aldım karşıma konuştum uzun uzun.
Hemen düzelmedik ama zaman içerisinde ikimizin de öfkesi yerini sevgiye dönüştürdü.
Eşimin annesi hala dua eder bana.
Baktı bende kötü niyet yok zamanla düzeldi tavırları.
Şimdi iki çocuğumunda sevdiği bir halası var.
Sizin durumunuzda düzelmeyecek ölse bir bardak su vermeyeceğinz bir durum göremedim ben.

Selam kızlar,

(eşimin ailesi ile bayaaa mesafeli ilişkim var. kandil bayram hastalık dışında yakın oturmamıza rağmen görüşüp etmem. çoook arada çaya çağırırım o kadar. Öğretmenim ben çalıştığım için de kimse yadırgamaz. Sizli bizli konuşurum anne baba demem. Eşim anne baba dememi istiyor ailesi sorun ediyor da içimden gelmiyor. evlenirken 1 çay kaşıkları yok evimde neyse öyle ilişki. şimdi diyorum ki hadii 1 gün dayan ama o kadar kin doluyum ki bu insana. İlk defa bir insanın canını yakmak istiyorum. Kendi başımı yediğim gibi eşimin de başının etini yiyorum. )
Ay yine görücelerim/eltilerim beni neyapsam kıskanıyor, zıkkım bile içsem çatliyorlar başlık altında nekadar mükemmel ve herkesin en çok sevdiği pembik gelinlerden biri…
Evini düğün salonu niyetine kullanıyor aile ama aralarında mesafe olduğunu düşünüyor hala, gülmekten çatladım burda.
Bu yeni gelinler ne yiyor ne içiyor arkadaş, bu özgüven nerden geliyor? Sıradan bir mesleği var diyemi? Yoksa nedir yani bu özgüven patlamasının sebebi, çok kaliteliymiş çok terbiyeliymişte miş mişde miş miş işte. Aynen aynen 🤣🤣
Mesafe dediğin görüşmediğin görümcen evin gelmesi değil, mecburi aynı ortamda bile olsan görmezden gelmektir. Onun kardeşine evinde nışan yapmak değilidir. Neymiş yerinden kalkmacakmış. He kalkmaz 😂😂😂

X