Ben bu dediklerinin bir çoğunu yapıyorum kuzucum,birden film şeridi gibi gözümün önünden geçti,çok şükür dedim!
Mesela örgü örerim,mantı ,dolma yaparım,spora giderim,yüzerim,kitapsız günüm geçmez,İzmir'i alt üst ederim gezerim tozarım.(Bir çocuk,bir de bebek büyüyüp gidiyor bu aradananiknanik)
Ben kocam bile olsa para isteyemem ,ya da evin bütün işlerini üzerime alıp köreltemem kendimi,ev işleri benim asıl işim olamaz!
Erkekler kadınlara bakma zorunda gibi konformist bir yaklaşımımız var,bu bana bencillik gibi geliyor...
Dünya hali,insanoğlu şaşar beşer,hadi aldatıldık,hadi kocayı boşadık, diyelim,sen benim imkanlarımı devam ettir ama sana çok kızdım seni boşuyorum mu diyeceğiz!
Hayata karşı,eşime ve çocuklarıma karşı dimdik ayakta durabilmem için kendi paramı kazanmayı yeğlerim ben,üç kuruşta olsa...Yıpransam da,mükemmel olamasam da...
Aynen belisim,
olaya birde şu taraftan baksak diyelim ki eşim zengin..
Bende meslegi bıraktım aileme zaman ayırdım..
Ya sonrası , boşanma gibi bir durumum oldugunda napıcam?
Belli bi zamandan sonra bişeylere geri dönmek hiçte kolay degil...
Daha önce de dedigim çalışmak her zaman en iyisi , karşılıklı paylaşımda olduktan sonra yıpranma payıda az olacaktır.
Aynen belisim,
olaya birde şu taraftan baksak diyelim ki eşim zengin..
Bende meslegi bıraktım aileme zaman ayırdım..
Ya sonrası , boşanma gibi bir durumum oldugunda napıcam?
Belli bi zamandan sonra bişeylere geri dönmek hiçte kolay degil...
Daha önce de dedigim çalışmak her zaman en iyisi , karşılıklı paylaşımda olduktan sonra yıpranma payıda az olacaktır.
Bence çalışmayan eş, evde olduğu müddetçe daha sevecen,daha alakalı,daha görevlerini yerine getiren eş değildir..
Kadın çalışmaz,kös kös evde oturur,kocayı suratla karşılar,çocuğu iki zıplasa şepe şilleyi gösterir,''yemek yaptım,bulaşık yıkadım ama boğaz tokluğuna sanki maaşım mı var?'' diye hayıflanır kocasına..
Alın size bir ev hanımı modeli..
Çalışan eş vardır,fedakarlığın alasını yapar,güler yüzü tatlı dili elinden,dilinden düşürmez,bir saat geç uyur çocuğuna eşine vakit ayırır..İş hayatına birde ev hayatının zorluklarını ekler..Ama severek,isteyerek..
Kısaca ev hanımı,çalışan hanımlara göre daha verimlidir demek yanlış bence..
Kadın ben hem çalışırım,paramı kazanırım,hem de eşim,çocuğum ve ailemin herşeyine yeterim diyorsa,kimse ona evde kös kös otur,duygusal ol,kadınlığın gerektirdiği şeyleri görev bil dememeli..
Unutmayalım!!!
Çalışan ya da çalışmayan her anne evladına en yakın,en güzel modeldir!
Geriye sadece her iki şartta da iyi anne olmak,ilgili anne olmak kalıyor..
Konu yıpranmaksa:
Tabii ki çalışan kadınlar ev hanımlarına göre daha fazla yıpranır..Bunun aksini kabul edemem..
Ev hanımlarının yaptığı her işi biz de yapıyoruz sadece onlar tüm güne yayıyorlar biz mesaiden sonra, geceleri ya da haftasonları yapıyoruz , sonuçta yapıyoruz..(ben yardımcı kadın alıyorum ama hergün değil tabii ki)
Yani biz de ev hanımıyız sonuçta..Biz de anneyiz ama bir de iş kadınlığı var onların yapmadığı..Yani yapılan iş daha fazla, bu durumda yıpranma payı daha fazladır kesinlikle..
Zengin herifler de sıraya girmiş bekliyo zati,evlenip boşanayım da deve yükü ile para vereyim diye:mymeka:Bkz:Cem Hakko'nun karısı.(duydum sadece,beş kuruş alamamış)kızııııım
herif zenginsengözlerimebaksanab
boşanırsan alıcan deve yüküyle nafakayı gecicen tv karşısına çekürdek çutlatıcan, o altın günü senin bu kokteyl benim sürtücen manyak :icecream: