Acun Ilcal demi ki...

Aynım seni öpüyom topiğime uğradın yaŞeniz
O göbişle sen gelmeyeydin biz topiği sana getirirdik:roflol:
Bu arada Perşembe ne günüymüş:uhm:

kızım töbeee senin göbiş daa büyüktür
hala 6 kilo 800 gr.dayım:)
manken gibi hamileyim yanee

Bende bende a.s
Biri beni çekip çıkarsın bu hayattansengözlerimebaksanab

kızım töbeee senin göbiş daa büyüktür
hala 6 kilo 800 gr.dayım:)
manken gibi hamileyim yanee

:1shok: Valla de eynur. Kızım Ebru Şallımı olcan deli. Ye gitsin. nasıl olsa bahanen var, hamilesin.

:1shok: Valla de eynur. Kızım Ebru Şallımı olcan deli. Ye gitsin. nasıl olsa bahanen var, hamilesin.

yiyorum kızım, bünyem bööle galiba
6 öğünüm var günde,hemde dana gibi yiyorum ama çok hareketliyim
yakıyom zanımca:)

kadının çalışma hayatında olmasının bir çok sıkıntıları var tabiki
bizim toplumumuz da kadının öyle çok rolü var ki
iyi eş olmak
iyi anne olmak
iyi gelin olmak
çalışıyorsanız kusursuz olmak vs.
bunları galiba çoğaltabiliriz.
erkeklerin rollerini düşünürsek bunların galiba yarısı bile değil:1no2:
iyi eş olmanız için, kocanızın her ihtiyacını karşılayacaksınız,yeri geldiğinde eşi olarak onu temsil edeceksiniz.evde ki bütün işleri organize edip ,temizliği,ütüyü,yemeği.vs eksik etmeyeceksiniz.
iyi anne olmak için,çocuklarınıza 24 saat mesai harcayacaksınız. arkadaşların yazdığı gibi börek açıp,dolma saracaksınızv.s.
eşinizin ailesiyle de evlerine gittiğiniz de veya evinize geldiklerinde de beklentileri mutlaka olacak.
çalışma hayatında_çalışan arkadaşlar bana katılacaktır bu konuda_bir erkekle aynı işi yapıyor olsanızda ,aynı meslek sahibi olsanızda,aynı hatayı yaptığınızda erkeğin yaptığı dalgınlık olabilir kadının yaptığı beceriksizlik bilgisizlik olacaktır.

yıllarınızı vermişsiniz meslek sahibi olmuşsunuz ve mesleğinizi çok seviyorsunuz.bunu yapmak istemek kadar doğal ne olabilir.ama sizi bir kadın olarak kuşatan böylesine olumsuz koşullarda bunun üstesinden gelmek çok zor,yıpranmamak imkansız.
hadi kızlar okula diye kampanya açıyoruz bu kızları dört duvar arasına kapatmak için mi bu kadar mesai harcanıyor.
neyse
arkadaşlar bu konuda öylesine doluyum kifisfisfis
kadınlar çalışırken çok yıpranıyor amenna ama sevgili acun ılıcalı sizler(erkekler)sayesinde onların bakış açılarıyla hayatımızı dahada zorlaştırıyorsunuz
iyi anne iyi bir ev hanımı iyi bir eş olamadıklarını düşündükleri için,içleri kan ağlayarak çalışma hayatlarına son vermek zorunda kalanarkadaşlarım var.türk toplumuna çok katkıları olacağından emin olduğum bu arkadaşlarımın şimdi evde mantı açtığını düşündükçe toplumsal bir kayıp diye düşünmekten alıkoyamıyorum kendi mi.

ben yazdıkça durduramayacağım kendimia.s

herkesin herşey gnlünce olsuna.s.

yiyorum kızım, bünyem bööle galiba
6 öğünüm var günde,hemde dana gibi yiyorum ama çok hareketliyim
yakıyom zanımca:)

Şimdi efenim insanın arabası olunca her yere araba ile gidip gelince ecük kilo alıyo doğru:1closedeyes:
Yol boyunca da sadece tarkanın yeni kaseti ile kafa sallamak yetmiyo ekstra hareket lazım:çok üzgünüm:
Hamile kalıp bahane mi üretsem neCADIARZU

burası da deniz güneş den alıntıdır.....Hayatı planlı yaşıyoruz zaten hepimiz iş kadını olarak ama..

Bazen plan, plan '' yeterrrrrrrrrrrrrr canım nasıl istiyorsa öyle yaşamak istiyorum bennnnn, plan yapmadan, içimden geldiği gibiiiiiiiii'' diye bağırmak geçiyor içimden, biliyor musunuz ??

buda senin en doğal hakkın tabiii,aslında hepimizin hakkı ama eğer çalışıyorsak yapmamız gerekiyor diyorum ben çalışmıyorsak zaten no problem ...

sorma bacım
insan fakir olunca servise bilem yürüyo,napsın:)
ancak yürüyüş ayakkabısı alabildimlaelaelaelaelae
son model mercedes gibi hemi de

Bende Katiliyorum Arkadaşlar,bizlerin çalişmasi Iki Kat Daha Fazla Mesai Ve Yorgunluk Demek.çünkü Biz Sadece Işte Değil Bi De Eve Gelip çalişiyoruz.
Ben De Sosyal Içerikli Işler Yapmak Istiyorum Ama Hiç Müsait Bi Vaktim Yok.
Eşim Bana Aldiğim Kadar Maaş Versin,bende çalişmak Istemiyorum.

sorma bacım
insan fakir olunca servise bilem yürüyo,napsın:)
ancak yürüyüş ayakkabısı alabildimlaelaelaelaelae
son model mercedes gibi hemi de

Allah belanı vermesin, şükret yine servisin var:mymeka:
Ben otobüslerde metrolarda harcanıyom:çok üzgünüm:

Çok haklısın Derya. Kendi hayatımdan küçük bir örnek:

Cuma günü 100 km'lik yolumu tamamlayıp evime geldim. İnanılmaz bir trafik. Yoğun olmasam bile günün sonunda o trafik beni bitirmiş halde. Eve girdim oğlum ve babası evde, oyuncaklar her yerde. Kayınpederler gelecek ki ben aşırı yorgunum hafta içi hergün 2'de yatmışım çok da memnun olmamış ifadesi ile 'Yaa niye haftasonu değil de bugün' dediğim için eşimden 'Ailemi istemiyorsun' mesajı sonra 'Lütfen benim kusuruma bakmayın bugün inanılmaz yorgunum' açıklaması ile misafirlerin gönlünü alma, çay hizmeti, uğurlama ve c.tesi sabah yine 6:30 uyanma.

Ben hürmetli bir gelinim iyi bir eşim ve mümkün olduğunca iyi bi anne olmaya çalışıyorum. Ama buna rağmen yine de zaman zaman hayatta kendime bir nefes alma payı bulamıyorum. Her zaman herşeye yetişmek ve bunu mutlulukla yapmak çoook zor

ben bu arkadaşın yorumunada katılıyorum. Gerçekten güzel yazmış

Kadın üretmelidir, boş boş oturmamalıdır. Hem kendine hemde etrafındakilere faydalı olmak için canı isterse çalışmalıdır. Ben kendimden örnek vereyim. 10 yıldır aktif olarak çalışıyorum. Arada bağırıp çağırasım yeter artık diyesim oluyor, olmuyor değil ama evde de yapamam gibi geliyor. Çünkü alışmışım bir kere çalışma hayatına. Ha eşimin kazancı çok iyi olsa çalışmam diyorum ama boş boş otururum demiyorum. Mutlaka birşeylerle uğraşırım. Mesela çok istediğim yüzme, folklor kurslarına giderim. Körlere gönüllü kitap okurum. El sanatlarını öğrenmeyi çok isterim. Haftada 4-5 kitap bitirmeyi çok isterim.:çok üzgünüm: isterim de isterim anasını satiyim.

Ben bu dediklerinin bir çoğunu yapıyorum kuzucum,birden film şeridi gibi gözümün önünden geçti,çok şükür dedim!

Mesela örgü örerim,mantı ,dolma yaparım,spora giderim,yüzerim,kitapsız günüm geçmez,İzmir'i alt üst ederim gezerim tozarım.(Bir çocuk,bir de bebek büyüyüp gidiyor bu aradananiknanik)

Ben kocam bile olsa para isteyemem ,ya da evin bütün işlerini üzerime alıp köreltemem kendimi,ev işleri benim asıl işim olamaz!

Erkekler kadınlara bakma zorunda gibi konformist bir yaklaşımımız var,bu bana bencillik gibi geliyor...

Dünya hali,insanoğlu şaşar beşer,hadi aldatıldık,hadi kocayı boşadık, diyelim,sen benim imkanlarımı devam ettir ama sana çok kızdım seni boşuyorum mu diyeceğiz!

Hayata karşı,eşime ve çocuklarıma karşı dimdik ayakta durabilmem için kendi paramı kazanmayı yeğlerim ben,üç kuruşta olsa...Yıpransam da,mükemmel olamasam da...

Aynen belisim,
olaya birde şu taraftan baksak diyelim ki eşim zengin..
Bende meslegi bıraktım aileme zaman ayırdım..
Ya sonrası , boşanma gibi bir durumum oldugunda napıcam?
Belli bi zamandan sonra bişeylere geri dönmek hiçte kolay degil...
Daha önce de dedigim çalışmak her zaman en iyisi , karşılıklı paylaşımda olduktan sonra yıpranma payıda az olacaktır.

Eşin zengin ya:mymeka: Çalıştırsana saksıyı..:mymeka: Evliyken para koycan kenara adam zengin nasıl olsa...tatlicadiarzu

bu konuda acun beye katılıyorum. Yalan dememiş. Çalişma hayatı kadını gerçekten yıpratiyor. Beni yipratmiyor diyene inanmiyorum. Nedenmi?? sadece iş hayatı olsa sorun değil herşey iyi hoş. Ama biz bayanlar işten cikinca eve gidip üstümüzü başımızı değişip erkekler gibi kendimizi tv nin karşisina koltuğa yayamiyoruzki. Mutlaka evde yapılması gereken bişey oluyor. En basıtı bi gün önceden kalan barak,tabak vs makinaya yerleştirmek ortalı şöyle bi toplamak, silmek gerekiyor. Yeri geliyor yemek yapılması gerekiyor. Bide çocuk olunca bence artık bi bayan kendine ayircaği zaman gerçekten çok azaliyor.
Ama ben kendi adıma konuşayım, belki çalişmaya ihtiyacım yok olabilir ama çalişmak istiyorum ve çalişmayi seviyorum. İş hayatı beni yipratiyor belki ama bunu göze aliyorum, çünkü eninde sonunda yaşlanacağım bari geriye baktığımda hayata şunları başardım diye bilmek istiyorum. İlerde çocuğum olduğunda ona örnek olmak istiyorum. Benim annem 50 yaşında halen çalişiyor. O benim için nasil bir örnekse bende çocuğuma örnek olmak istiyorum. Hayatın sadece gezmek tozmaktan ibaret olmadığını öğrenmek gerekir.

Bu bölümde o kadar abudik gubidik konu var ki,Krdi bacım sana bu güzel konu için teşekkür ediyorum,ayrıca belirtmek istedim:1hug:

Mahbile elbetteki boşanma gibi bir durum sözkonusu. Boşandın diyelim elinde mesleğin olduktan sonra dediğin gibi birşeylere dönmek hiçte kolay değil ama imkansızda değil.

Kadının elinde mesleği olacak. Kimse zengin koca derdinde de değil. Zenginlik derken ailenin geçimini sağlayabilecek kadar para kazanandır benim kastım. Yoksa yatmış, katmış vs vs beni hiç ilgilendirmez. İlgilendirseydi bugün ooooo bir elim yağda öteki balda olurdu vallatatlicadiarzu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…