Uzun lafın kısası kocanız iyi kazanıyorsa oturun evinizde kardeşiiiim:icecream:
Şimdi efenim çalışmak zorundayım, o yüzden çalışıyorum. Ama maddi durumumuz çok iyi olsaydı yeminle çalışmazdım. Hiç işim olmaz. Öyle kariyer mariyer peşinde değilim. Evli ve çocukluysanız kariyer filan hikaye bir kere. yada kariyer olsa bile aile hayatı hikaye oluyor o zamanda.
Ben aile hayatımı tercih ettim. Ha yanında da çalışıyorum iyi kötü kazancım oluyor.
Acun abime katılıyorum a.s
Ha şunu da söylemeden geçemiyciim, hiçbir zaman dondurulmuş hazır gıdalar yedirmedim aileme, hiçbir zaman ütüsüz göndermedim kocamı işe. Hiçbir zaman evimi mok götürmedi. Hiçbir zaman çalışıyorum diye bazı şeyler için bahanem olmadı (evle yada çocuklarla ilgili)
Yahu ben mükemmel miyim neyim:sm_cool: (çok kendini beğenmiş gördüm bugün kendimi tatlicadiarzu)
Bence de kadın elbette çalışmalıdır. Sadece tüketici olmamalıdır. Ama 8/6 mesaisinin kadını yıprattığı bir gerçektir. Ya da zorlu mesleklerin. Ama bir mesleği varsa bunu kendini yıpratmadan ya yapacağı bir imkanı varsa elbette yapmalıdır. (Mühendistir, danışmanlık yapar. Eczacıdır birsürü kalfası vardır işini kolaylaştırır. Kalite sistem uzmanıdır firmalarla danışmanlık yapar. Terzidir atölyesi vardır. v.s) Dinimiz de kadının çalışmasını över. Mesela Hazreti Fatıma deri işler satardı. Boş olmak sadece ev işi ile tüm günü geçirmek, sadece tüketen bir varlık olmak elbette hoş değil. Ama modern dünya şartlarında, erkekler gibi çalışmak kadının feminenliğini, duygusallığını elinden alıyor malesef
Ha şunu da söylemeden geçemiyciim, hiçbir zaman dondurulmuş hazır gıdalar yedirmedim aileme, hiçbir zaman ütüsüz göndermedim kocamı işe. Hiçbir zaman evimi mok götürmedi. Hiçbir zaman çalışıyorum diye bazı şeyler için bahanem olmadı (evle yada çocuklarla ilgili)
fortçu kafa da seninle aynı fikirde buna yüzde yüz eminim :icecream:Acuna katlıyorum efem kırın dizinizi oturun evinizde:icecream:
Şayet başaramıyorsanız eşinizden yardım alabilirsiniz pekala.
Şöyle size okkalı bi tokat patlatıp:mymeka: sizi evinin kadını çocuklarının anası yapsıntatlicadiarzu
Ama bu yılların seni agresif, bağırgan, daha çok küsen bir kadına dönüştürdüğü gerçeğinin farkında diilsin kanımca:1closedeyes:
ama o zaman genelleme yapılmaması gerek.çünkü her çalışan bayan fiziki şartları ağır ve stresli işlerde çalışmıyor...ben söylediklerimi yineliyorum arkadaşım..çalışan,kariyer peşinde olanlar evine,eşine,çocuğuna zaman ayıramıyor diyorsunuz ayıran nasıl ayırıyor bu biraz beceriyle alakalı herhalde..çok yoğun iş temposunda da çalıştım belki kendi zamanımdan biraz çlalıp kızımın zamanına ekledim ama ihmal çok zor yaa..kötülük bir annelik geçmiş bir yazarın başından...tamam şu konuda hem fikiriz..kızımda bana anne hep evde olsan keşke dediği çok oluyor ve hala diyor ama bunu mantıklı onun anlayabileceği tarzda anlatıyorum sonra tamam diyor..ben evde olduğum süre içindede mantılar,sarmalar,börekler zaten yapmam zamanımı onlarla harcayamam yani büyük bir eksiklik değil bizim için.. hayatı planlı yaşamak lazım diyorum...
halt etmişşşşşş
büyük oğlumaa hamileyken yüksek lisans yapıp aynı zamanda mesleğime devam ettim, ikinci oğluma da 2 ay önce doğum yaptım
mesleğime devam ediyorumm
allah izin verirse üçüncüyü de doğuracağım ve eğitimime devam etmek istiyorumm
türk kadını öyle üstün maharetlere sahiptir ki herşeyin üstesinden gelirrr
öyle iki şeyi değil aynı anda birçok şeyii idare edebilir benceee
nacizane görüşüm budur
fortçu kafa da seninle aynı fikirde buna yüzde yüz eminim :icecream:
Hadi ordan:dilcikar:
Kızım asabilik benim yapımda var, napiyim. Önceden de böyleydim, şimdi de böyleyim.:sm_confused:
ama o zaman genelleme yapılmaması gerek.çünkü her çalışan bayan fiziki şartları ağır ve stresli işlerde çalışmıyor...ben söylediklerimi yineliyorum arkadaşım..çalışan,kariyer peşinde olanlar evine,eşine,çocuğuna zaman ayıramıyor diyorsunuz ayıran nasıl ayırıyor bu biraz beceriyle alakalı herhalde..çok yoğun iş temposunda da çalıştım belki kendi zamanımdan biraz çlalıp kızımın zamanına ekledim ama ihmal çok zor yaa..kötülük bir annelik geçmiş bir yazarın başından...tamam şu konuda hem fikiriz..kızımda bana anne hep evde olsan keşke dediği çok oluyor ve hala diyor ama bunu mantıklı onun anlayabileceği tarzda anlatıyorum sonra tamam diyor..ben evde olduğum süre içindede mantılar,sarmalar,börekler zaten yapmam zamanımı onlarla harcayamam yani büyük bir eksiklik değil bizim için.. hayatı planlı yaşamak lazım diyorum...
Evet şikerim parmağıma yüzük takıldığı an işi mişi, keltoşu herşeyi bırakıp
kendime tertemiz bir sayfa açıcam:icecream:
Bu da demektir ki ben bu ofisten emekli olurmuyum netatlicadiarzu
Evet şikerim parmağıma yüzük takıldığı an işi mişi, keltoşu herşeyi bırakıp
kendime tertemiz bir sayfa açıcam:icecream:
Bu da demektir ki ben bu ofisten emekli olurmuyum netatlicadiarzu
bence haklı,acun efendi,
çalışma hayatı bizi çok yıpratıyor ,bütün enerjimizi sömürüyor,hislerimizi bilem öldürüyor,ne romatiklik kalıyo ne de başka bişey:) perşembe s.günüymüş daa bi paln bilem yok
ama bir o kadar da pratikleştiriyor
hangi ev hanımı bizim gibi 10 dk. da sofra kurabiliyor:)
tabi sofrada ev hanımların mönülerinden acuk farklı oluyo,
sarma yerine omlet:) mantı yerine makarna gibi:)
eşim şööle 5-6 bin ytl kazansa ne işim var işte falan,otururum evimde yatarım aşaaa