Acun Ilcal demi ki...

Bir de birşey daha sormak istiyorum biz çalışan bayanlara;
Geçen gün iş arkadaşlarımdan birinin evine okuldan mektup gelmiş diyorlarmış ki; 'Okulumuzun önünde uyuşturucu hap ve benzeri satıldığı tespit edilmiştir. Lütfen çocuklarınızı gözlemleyiniz'
Yani çocuklarınıza sahip çıkınız. Peki bu arkadaşın çocuğu kaçıncı sınıf?
İlkokul 2. sınıf.
Bizler dışarıdayız arkadaşlar. Hangi 8/6 çalışan anne çocuğunu dikkatlice gözlemleyebilir?
Hangi 'kaliteli zaman ayırdığını söyleyen anne' tüm bunlara da yetişebilir?

Ben şimdi şanslıyım. Küçük bir çocuğum var ama ileride ona sadece kaliteli zaman ayırmaya çalışmak yetecek mi?

Çocuğunun psikolojik sorunları olduğunu söyleyen Türkiye'nin en iyi dava avukatlarından biriydi. Bunu öğrenince istifa ettim ve çocuğumla seyahate çıktım. Tüm avrupa'yı gezdim ama nafile:çok üzgünüm: Benim kızımın şizofren olduğu gerçeği ile yaşamaya alıştım' diyordu.

Arkadaşlar sizin moralinizi bozmak için söylemiyorum. Sadece kadın çalışırken neler oluyor gerçeğini farklı örneklerle derinleştiriyorum.
Sonuçta ben de çalışıyorum, dışardayım ve erkek kadar aktif bir çalışma hayatım var. Bundan vazgeçmek gibi bir düşüncem de yok şimdiki şartlarda. Ama işte madalyonun öbür yüzünün de farkında olmak adına sizinle paylaşıyorum.

Şimdi efenim çalışmak zorundayım, o yüzden çalışıyorum. Ama maddi durumumuz çok iyi olsaydı yeminle çalışmazdım. Hiç işim olmaz. Öyle kariyer mariyer peşinde değilim. Evli ve çocukluysanız kariyer filan hikaye bir kere. yada kariyer olsa bile aile hayatı hikaye oluyor o zamanda.
Ben aile hayatımı tercih ettim. Ha yanında da çalışıyorum iyi kötü kazancım oluyor.
Acun abime katılıyorum a.s
Ha şunu da söylemeden geçemiyciim, hiçbir zaman dondurulmuş hazır gıdalar yedirmedim aileme, hiçbir zaman ütüsüz göndermedim kocamı işe. Hiçbir zaman evimi mok götürmedi. Hiçbir zaman çalışıyorum diye bazı şeyler için bahanem olmadı (evle yada çocuklarla ilgili)
Yahu ben mükemmel miyim neyim:sm_cool: (çok kendini beğenmiş gördüm bugün kendimi tatlicadiarzu)

bende aynen öyleyim valla kuzu kapama..:1closedeyes:
5 yıldır evliyim.5 yıldır evde hiç hazır çorba pişmedi.dondurulmuş gıdalar yenmedi.böreğimide yaptım,sarmamıda(yapınca bol yapıp dondurucuya attım pratiklik olsun diyetatlicadiarzu)temizliğimide yaptım.çok zaman alan işler için(cam-duvar silmek felan)yardımcı tuttum.gece uykumdan fedakarlık ettim.çocuğumlada o benden bıkana kadar oynadım hep.ama tabi benim eşim bana çok yardımcıydı.beni yemek konusunda sıkmadı hiçnir zaman,sabahları erkenden kalkıp kahvaltımı hazırlada demedi.bu konuda hakkını yiyemem.bu yüzden benim işim çalışan ama yalnız olan diğer kadınlara göre biraz daha kolaydı sanırım...
maddi durumum fena değil.çalışmasamda,Allah korusun eşimden ayrı düşsemde gelirim kesilmez.ama yinede çalışmayı tercih ederim.
bence çalışan kadınlar biraz daha relax olabilmeyi başarmalı.herşeye yeteceğiz diye bir kural yok.tatlicadiarzu

ozaman tersinden bakalım mı konuya?
işte bir soru...
sizce ev hanımları bizden daha mı az yıpranıyor...
herkes bunu az çok gözlemlemiştir...
annesinden teyzesinden ya da çevresinden...
ne diyorsunuz...?

ben bu olaya şu açıdan yaklaşmak istiyorum.çalışmayan kadın gerçekten bence daha çok yıpranıyor.bir kere sürekli evde olduğu için yaptığı iş görülmüyor.hafife alınıyor.nasılsa sabahın köründe evden çıkıp gitmiyor diye bütün gün yattığı sanılıyor.herşeyi mükemmel yapması bekleniyor.(nede olsa evhanımı:1closedeyes:)
ama bütün bunların dışında bence erkekler malesef(istisnalar olabilir) çalışmayan eşlerini pek ciddiye almıyor.adam yerine koymuyor.biraz ağır bir tabir olacak ama bi şeyden anlamaz sanıyor.aklı kesmez herşeyi diye düşünüyor.gözü dışarıdaki çalışan,üreten,aktif,daha bakımlı kadınlara kayıveriyor.
erkekler çalışan eşe daha çok saygı duyuyor.
bu açıdan çalışmayan kadın manevi olarak daha çok yıpranabiliyor.(bence tabi:kahve:)

tabi bide olayin su boyutu var koca tek calistigindada ayni harcamalar yapiliyo kari-koca beraber calistiklarindada ayni harcamalar yapiliyo koseye para konmuyo arti bisey getirmiyo -en azinda bizde ole-e peki neden 2 kisi birden kendini harap ediyo? aldigim para ayin 15 i demeden bitiyo bunun icinde sosyal faaliyet yok sadece bogaz tokluguna.....sanki milyarlar kazanip millet gibi evime hizmetcimi tutuyrm hem evde hem iste harap oluyorum hemde aldigim parayla hicbi mok yapamiyorum

buna katılmıyorum..
ben çalıştığım zaman para iriktirebiliyorum.tek kişi çalıştığında bu ancak eve yetiyor.
sanırım biraz ayağını yorganına göre uzatmakla alakalı bu durum...
çalışan kadının eve ciddi bir artısı olduğu bir gerçek...

Övünmek gibi olmasın dün akşam etli dolma ve mercimek çorbası yaptım..Bu akşam eve gidince hazır olsun diye..Bilmem anlatabildim mi? jeyyarÇalışıyorsak o kadar da değil...jeyyarBir düzenimiz var yani...

Haftanın 3 günü , bir gece önceden yemek yapar, dolaba koyarım..Haftasonu 1 akşam mutlaka dışarda yeriz..Kalan günlerde de annem ve kayınvalide...yerimseniben

Yani durum hiç de vahim değil abartmayalım..:1closedeyes:

Kuzu güveç ve KRo can kutlarım..

bende aynen öyleyim valla kuzu kapama..:1closedeyes:
5 yıldır evliyim.5 yıldır evde hiç hazır çorba pişmedi.dondurulmuş gıdalar yenmedi.böreğimide yaptım,sarmamıda(yapınca bol yapıp dondurucuya attım pratiklik olsun diyetatlicadiarzu)temizliğimide yaptım.çok zaman alan işler için(cam-duvar silmek felan)yardımcı tuttum.gece uykumdan fedakarlık ettim.çocuğumlada o benden bıkana kadar oynadım hep.ama tabi benim eşim bana çok yardımcıydı.beni yemek konusunda sıkmadı hiçnir zaman,sabahları erkenden kalkıp kahvaltımı hazırlada demedi.bu konuda hakkını yiyemem.bu yüzden benim işim çalışan ama yalnız olan diğer kadınlara göre biraz daha kolaydı sanırım...
maddi durumum fena değil.çalışmasamda,Allah korusun eşimden ayrı düşsemde gelirim kesilmez.ama yinede çalışmayı tercih ederim.
bence çalışan kadınlar biraz daha relax olabilmeyi başarmalı.herşeye yeteceğiz diye bir kural yok.tatlicadiarzu

ben bu olaya şu açıdan yaklaşmak istiyorum.çalışmayan kadın gerçekten bence daha çok yıpranıyor.bir kere sürekli evde olduğu için yaptığı iş görülmüyor.hafife alınıyor.nasılsa sabahın köründe evden çıkıp gitmiyor diye bütün gün yattığı sanılıyor.herşeyi mükemmel yapması bekleniyor.(nede olsa evhanımı:1closedeyes:)
ama bütün bunların dışında bence erkekler malesef(istisnalar olabilir) çalışmayan eşlerini pek ciddiye almıyor.adam yerine koymuyor.biraz ağır bir tabir olacak ama bi şeyden anlamaz sanıyor.aklı kesmez herşeyi diye düşünüyor.gözü dışarıdaki çalışan,üreten,aktif,daha bakımlı kadınlara kayıveriyor.
erkekler çalışan eşe daha çok saygı duyuyor.
bu açıdan çalışmayan kadın manevi olarak daha çok yıpranabiliyor.(bence tabi:kahve:)

işte tam olarak bunu anlatmak istemiştim...,
saol kro...
benden iyi açıkladın...

heee ayrıca da ben de hiç dondurulmuş bişey yedirmedim kocacıma...
benim dondurduklarım hariç...jeyyar
hiç bir misafirimi hazır pastayala ağırlamadı...
pastamı da yaptım börğimi de...
temizliğimi de...
ayyy sizden geri kalırsam çatlayıveririm orta yerimden...kafamçokkarıştı
ama hiççç sarma yapmadım laf aramızda...
onu kayınvalidecim yapıp gönderiyo...Şeniz

Bir de birşey daha sormak istiyorum biz çalışan bayanlara;
Geçen gün iş arkadaşlarımdan birinin evine okuldan mektup gelmiş diyorlarmış ki; 'Okulumuzun önünde uyuşturucu hap ve benzeri satıldığı tespit edilmiştir. Lütfen çocuklarınızı gözlemleyiniz'
Yani çocuklarınıza sahip çıkınız. Peki bu arkadaşın çocuğu kaçıncı sınıf?
İlkokul 2. sınıf.
Bizler dışarıdayız arkadaşlar. Hangi 8/6 çalışan anne çocuğunu dikkatlice gözlemleyebilir?
Hangi 'kaliteli zaman ayırdığını söyleyen anne' tüm bunlara da yetişebilir?
Ben şimdi şanslıyım. Küçük bir çocuğum var ama ileride ona sadece kaliteli zaman ayırmaya çalışmak yetecek mi?
Çocuğunun psikolojik sorunları olduğunu söyleyen Türkiye'nin en iyi dava avukatlarından biriydi. Bunu öğrenince istifa ettim ve çocuğumla seyahate çıktım. Tüm avrupa'yı gezdim ama nafile:çok üzgünüm: Benim kızımın şizofren olduğu gerçeği ile yaşamaya alıştım' diyordu.
Arkadaşlar sizin moralinizi bozmak için söylemiyorum. Sadece kadın çalışırken neler oluyor gerçeğini farklı örneklerle derinleştiriyorum.
Sonuçta ben de çalışıyorum, dışardayım ve erkek kadar aktif bir çalışma hayatım var. Bundan vazgeçmek gibi bir düşüncem de yok şimdiki şartlarda. Ama işte madalyonun öbür yüzünün de farkında olmak adına sizinle paylaşıyorum.

bu dediğin çok tartışılabilir bişey krdi kafa:1closedeyes:
çünkü çalışmayan anne evladını daha iyi gözlemler,her derdini şıp diye anlar savına katılmıyorum.bütün gün evde olsan hatta çocuğunun ensesinden ayrılmasan bile,eğer çocuk gerçekten böyle bir arayış içindeyse gerekirse sana rol yapar,gene yapacağını yapar.
ayrıca çalışmayan annelerde bunun gibi bir çok tehlikenin farkında olamayabiliyor.
uyuşturucu gibi şeylerin,annenin çalışmasından çok,ailedeki huzurla alakalı olduğunu düşünüyorum.
diyeceksinki ilk okul 2. sınıf çocuğu ya kandırırlarsa.
ne bileyim en kötü ihtimalle mahallemdeki güvendiğim birini maaşa bağlar,çocuğumu bütün gün gözlemlemesini isterdim.yanına yabancılar geliyomu,şüpheli bişeyler oluyormu diye.bir nevi dedektiftatlicadiarzu(gülmeyin çok ciddiyimm vallasüprizzzzz)

Övünmek gibi olmasın dün akşam etli dolma ve mercimek çorbası yaptım..Bu akşam eve gidince hazır olsun diye..Bilmem anlatabildim mi? jeyyarÇalışıyorsak o kadar da değil...jeyyarBir düzenimiz var yani...

Haftanın 3 günü , bir gece önceden yemek yapar, dolaba koyarım..Haftasonu 1 akşam mutlaka dışarda yeriz..Kalan günlerde de annem ve kayınvalide...yerimseniben

Yani durum hiç de vahim değil abartmayalım..:1closedeyes:

Kuzu güveç ve KRo can kutlarım..

Bu kadar mı yani bu akşamki menü.:dilcikar: Kızııım ben bu menüyü 15 dakikada çıkarırım beeetatlicadiarzu, Çok matah birşey yapmış gibi birde söylüyor yaalaelaelaelaelae

Bu kadar mı yani bu akşamki menü.:dilcikar: Kızııım ben bu menüyü 15 dakikada çıkarırım beeetatlicadiarzu, Çok matah birşey yapmış gibi birde söylüyor yaalaelaelaelaelae

Bu akşam bu kadar.Zaten ben diyetteyim dolmayla falan işim olmaz..Sen doymazsın tabii bu mönüyle sana uygun değil üzgünüm..

Beyefendilerin de eve gelir gelmez, yemek bekleme gibi bir olayları olmadığı için, senin 15 dk dediğin, aslında hazırlama+pişirme asgari 1 saati bulan bu mönüyü hemen önlerine koymam icap ettiği için, akşamdan hazırlıyorum canımmmm...........(Nasıl cümle ama)

bu dediğin çok tartışılabilir bişey krdi kafa:1closedeyes:
çünkü çalışmayan anne evladını daha iyi gözlemler,her derdini şıp diye anlar savına katılmıyorum.bütün gün evde olsan hatta çocuğunun ensesinden ayrılmasan bile,eğer çocuk gerçekten böyle bir arayış içindeyse gerekirse sana rol yapar,gene yapacağını yapar.
ayrıca çalışmayan annelerde bunun gibi bir çok tehlikenin farkında olamayabiliyor.
uyuşturucu gibi şeylerin,annenin çalışmasından çok,ailedeki huzurla alakalı olduğunu düşünüyorum.
diyeceksinki ilk okul 2. sınıf çocuğu ya kandırırlarsa.
ne bileyim en kötü ihtimalle mahallemdeki güvendiğim birini maaşa bağlar,çocuğumu bütün gün gözlemlemesini isterdim.yanına yabancılar geliyomu,şüpheli bişeyler oluyormu diye.bir nevi dedektiftatlicadiarzu(gülmeyin çok ciddiyimm vallasüprizzzzz)

Bu annenin ne için evde olduğu ile alakalı. Eğer çocukları için evde ise gözlemler. Öyle olmasa 'Geç kaldınız tespit etmekte' ifadesi olmazdı. Evdeki anne eğer çocuklarını düşünüyorsa arkadaşlarını da tanır, arkadaşlarının ailelerini de...
Söz ettiğimiz yaşlar ailenin baskısının üzerinden kalktığı yaşlar değil kro. Aksine ailenin en çok denetleyebileceği daha ilkokul çağları. Bu yaşta eğer aile atlayabiliyorsa bazı şeyleri ileride çook şeyi kaçıracak demektir.
Herşey huzur değildir ayrıca. Ben çok huzurlu bir ailede yetiştim mesela ama benim en yakın arkadaşlarım ortaokulda alkol kullanıyordu. Sırf onlardan olma adına bazı şeyleri insan yapamaz mı?
Annem benim gittikçe kaydığımı fark ediyordu babam değil annem.
Bulunduğumuz yerin ileride tamir edilmez kültür ve ahlak erozyonu yaratacağını bildiği için babamdan tayin istemesini istedi ve biz daha ailenin denetimine müsait bir bölgeye taşındık.
Ama şundan eminim orada kalsaydık böyle akıllı bi krdi çıkmazdıtatlicadiarzu

Evet bu başka bi platformda tartışılabilir. Ama ben çocuğun hayatında annenin eksikliğinin bunun atlanmasına, görülmemesine, geç kalınmasına sebep olacağına inanıyorum. Harcadığımız enerjinin iki üç katını belki bunu atlamamak için sarf edeceğiz.

bence de kuzum yaaa...
ben bile bunları 20 dakkada yaparım...
heralde senden daha iyi açıklıycam:dilcikar:
ben süperim..hatta ötesiyimşakkıdımükemmelim ben yahuutatlicadiarzu
biraz daha şişersen çatlayabilirsin tikkat et krocumm..

Bu akşam bu kadar.Zaten ben diyetteyim dolmayla falan işim olmaz..

Beyefendilerin de eve gelir gelmez, yemek bekleme gibi bir olayları olmadığı için, senin 15 dk dediğin, aslında hazırlama+pişirme asgari 1 saati bulan bu mönüyü hemen önlerine koymam icap ettiği için, akşamdan hazırlıyorum canımmmm...........(Nasıl cümle ama)

ooo sen çok rahata alıştırmışın denizim güneşim...
neyi hemen önüne koyuyosun...
yok öyle...
gelecek şöööyle bir salataya el atacak masayı hazırlayacak...
acilen olaya el atman lazım kanımca...
jeyyarjeyyar

bende katılıyorum Acun bey e haydiyin toplu istifa edelim demek geliyor içimden.

yazın doğum öncesi 2 ay doğum sonrası 2 ay iznimi kullandım. doğum öncesi izinde eşimde işe gidince, bütün gün canım sıkıldı. Evde ses seda yok hergün evimin bir taraflarını temizliyeyim dedim. bi yerden sonra onuda bıraktım.
ne zaman çocuk oldu benim dünyam durdu :bbo: ilk alışma evresinde gecenin bi vakti ağlama sesi. alışıncaya kadar psikolojik bir çöküş dönemi geçirdim.

anladımki meğer çocuk olmadan önce benim çok boş vaktim varmış. çocuk olayı 100 de 100 değiştiriyor. bana kalsa çıkayım işten ama ev aldık, araba aldık çocuğun masrafları kısaca çalışmaya devam.

ooo sen çok rahata alıştırmışın denizim güneşim...
neyi hemen önüne koyuyosun...
yok öyle...
gelecek şöööyle bir salataya el atacak masayı hazırlayacak...
acilen olaya el atman lazım kanımca...
jeyyarjeyyar

Ohhooooo salatayı adama yaptır masayı adama hazırlat sonra da, hamaratım diye çık ortaya..:1closedeyes:

Erkeklerden yardım almadan herşeyi başarmak eh her kadının yapacağı iş değil tabiii....:1closedeyes:

Ohhooooo salatayı adama yaptır masayı adama hazırlat sonra da, hamaratım diye çık ortaya..:1closedeyes:

Erkeklerden yardım almadan herşeyi başarmak eh her kadının yapacağı iş değil tabiii....:1closedeyes:

Yahu bugün seni çok megaloman gördüm kıııznaniknanik

şimdi sen bana beceriksiz mi dedin...:mymeka:
bir salata bir masa hazırlama için mi bunların hepsi...
yaptırmıyorum üleeennnn...
yaparım ben hepsini...
demek isterdim ama demeyeceğim...
:roflol::roflol:

Evet her erkekte eşine yardım etmes tabi ki :KK66:

Acuna hak vermemek olmaz.
Evlisiniz çocuğunuz var ve çalışmak zorundasınız.
Zorundasınız diyorum çünkü bebeşime daha iyi bir gelecek hazırlamak için.
Ama geleceğini garanti altına almak isterken bu günlerin tadını beraber çıkaramıyoruz. İlk diş çıkarışında ilk adımlarında benden uzaktaydı.
Sabah onu bırakıp işe gelmek akşamları hasretle bana sarılması inanın içimi çok burkuyo.
Maddi imkanlarım çok iyi olsaydı yarına güvenle bakabilseydim çalışmazdım.
Haa çocuğumun dışında başka bir sıkıntım yok. Ev işiymiş, yemekmiş bunlar hava civa. Ama anne olunca çalışmak çok zorr.

Bu annenin ne için evde olduğu ile alakalı. Eğer çocukları için evde ise gözlemler. Öyle olmasa 'Geç kaldınız tespit etmekte' ifadesi olmazdı. Evdeki anne eğer çocuklarını düşünüyorsa arkadaşlarını da tanır, arkadaşlarının ailelerini de...
Söz ettiğimiz yaşlar ailenin baskısının üzerinden kalktığı yaşlar değil kro. Aksine ailenin en çok denetleyebileceği daha ilkokul çağları. Bu yaşta eğer aile atlayabiliyorsa bazı şeyleri ileride çook şeyi kaçıracak demektir.
Herşey huzur değildir ayrıca. Ben çok huzurlu bir ailede yetiştim mesela ama benim en yakın arkadaşlarım ortaokulda alkol kullanıyordu. Sırf onlardan olma adına bazı şeyleri insan yapamaz mı?
Annem benim gittikçe kaydığımı fark ediyordu babam değil annem.
Bulunduğumuz yerin ileride tamir edilmez kültür ve ahlak erozyonu yaratacağını bildiği için babamdan tayin istemesini istedi ve biz daha ailenin denetimine müsait bir bölgeye taşındık.
Ama şundan eminim orada kalsaydık böyle akıllı bi krdi çıkmazdıtatlicadiarzu

Evet bu başka bi platformda tartışılabilir. Ama ben çocuğun hayatında annenin eksikliğinin bunun atlanmasına, görülmemesine, geç kalınmasına sebep olacağına inanıyorum. Harcadığımız enerjinin iki üç katını belki bunu atlamamak için sarf edeceğiz.

kızım kesin o yaşadığınız yerdeki aileler annenden rica etmişlerdir çocuklarımızın ahlak ve namusu için kızınızıda alıp buraları terkedin diyetatlicadiarzu
şaka bi yana,mealesef bu konudada katılamayacağım.ortaokuldayken arkadaşlarımın çoğu sigara içmeyi marifet sayardı.bira içmek statü sembolü,bir başkaldırış simgesiydi:1closedeyes:ama ağzıma bile koymadım.ihtiyaç duymadım.(şu anda da en yakın arkadaşlarım akşam yemeklerinde su yerine şarap içen tiplerdir ama onlar beni ben onları kabullendimtatlicadiarzu)
annem çalışan bir kadın olmasına rağmen gözleri hep üstümüzdeydi.okulu bi gün kırsak haberi olurdu anasını satayım.sanırım o yüzden annemin doğa üstü güçleri olduğuna inanmış ve her adımımızı dikkatli atmıştık.:roflol:
yalnız şöylede bir durum var bence.özellikle çocuk yetiştirmede inancında çok önemli olduğunu düşünüyorum.küçük yaşlardan itibaren maneviyatını kuvvetli oluşturmayı başarabildiysek çocuğumuzun,azcık takiplede desteklenince kötü şeylerden uzak tutabileceğimize inanıyorum.bu takip meselesini şaka dediğimi sanmayın.bir komşumuz ilkokul 4 .sınıfa giden kızını okuldaki hademeyi maaşa bağlayarak takip ettiriyo şu anda.sırf bir problem varmı diye gözlemliyor.

X