Sema Maraşlı Yazdı: Erkeklerin Köpek Kadar Değeri Yok!

Bu gün tv izlerken bu reklama rastladım cok begendim paylaşmak istedim reklam çok başarılı netten baktıgım kadariyla sistem cok hızlıymış,anında dönüş yapılıyormuş umarım işe yarar...
Bir kişinin bile imdadına koşulsa bütün emeklere deger...

Daha bugün akrabaları tarafından bir yıl boyunca tecavüze uğrayan domuz yaşında bir kız çocuğunun haberi vardı. Nasıl başedceğiz bu erkek şiddeti ile bilmiyorum, insan ailesindeki erkeklere bile güvenemeyecekse yandık vallahi.

bu kadının yazılarını okudum
kadın evliliği aile hayatını bir ideoloji ile yaşanmasını savunuyor
çağ dışı insanlık dışı yaptırımların hayata uygulanması konusunda bir çok yazısı ve kitabı var
onun fikirleri ve ideolojisi ne kadar tabanda karşılık buluyor bu sorun
ve karşılığı var bu düşüncelerin ki katlanarak devam ediyor
işin kötü tarafı daha çok kadınlar tarafından benimseniyor
insan işkencecisine hayranlık duyması gibi birşey

Tüm yazımı okursanız hastalık ve istisnai durumları devre dışı tuttuğumu idrak ederiniz.
Kanun koyucu senin kadar dusunememis değil mi? TCK da tecavüz aile içini de kapsıyor.

Hiç.şaşırmıyorım küçüçüken söyleniyor erkeğin çok yüce olduğuna bir ego pompalanıyor sonra yazar oldum diye böyle saçmalıklar yazıyorlar

bunlar niye böyle philly ya. Muhafızakar aile de büyüdüm 14-15 yaşından namaz kılmaya başladım bazan sabaha kadar ibadet ederdim, kuran okur, oruc tutar. Dinime uygun yaşamaya çalışırdım. Ama ne ben ne ailem 70 yaşındaki ninem bile böyle değil ya. Bunların Hepsi aynı fabrikanın ürünü gibi cahil, kadın düşmani, kin-nefret dolu, din tüccarı. Bunlar yüzünden dinimden soğudum. Benim mi müslümanlığımda sorun var bunlarda mı bilemiyorum. Korkunçlar
eski bir mesaj ama karşıma çıkınca cevap vermek istedim

dinini yaşamak ama yaşarken algılayarak yaşamak. siz ve bizler gibi insanlar, ya da genel toplum yapımız böyleyken...

böyleydi desem daha doğru olacak.

onlar geldi ve bizim milletin kafası da, içi de kötüleşti... olayın özü bu. nitekim o yıllardan bugünlere geldik ama değişmedi bir şey hatta daha kötüye gidiyor

kendi boynuzu yiyip tek celsede kocayi bosamis ama kadinlardan beklentisi cilesini cekmesi.
keske keskin seriatin oldugu yerde yasasaydi da kocasi boynuzladigi kadini eve getirtseydi iki esli yaşasaydı.
zaten asla sevip okudugum bir kadin degil
images (18).jpeg

ama iki genc insanin isteyerek hevesle yaptigi iliski ile evlilik ici tecavuzu bir tutan - hatta evlilik ici tecavuzu daha masum goren bir kadin benjm gozumde insan bile degildir. isterse uc çocuğunun babasi olsun, evlilik birligi icinde ol yine de sen istemiyorsan ve guc kullanarak seninle zorla birlikte oluyorsa bunun yabanci insanin tecavuzunden ne farki var? nasil igrenc bir bakis açısı.

Evliliğin temeli cinsel birlikteliktir.Herkes evlenirken eşiyle cinsellik yaşaması gerektiğini bilerek evlenir. Bu durumda aile içi tecavüz diye bir şey olmaz. Sen zaten erkek ol kadın ol nikah akdi yapılırken karşılıklı olarak cinsellik yaşamayı kabul etmiş oluyorsun. Ondan sonra 2 üniversite okumuş insanlar bile kalkıp "ben cinselliğin bu kadar sık olduğunu bilmiyordum, sadece çocuk yapmak için olduğunu zannediyordum" diyor.

Yani bir kadına kocası yaklaşmasa, hep reddetse yadırgıyoruz da; kadının reddetmesi niye tercih oluyor? O adam helal yoldan cinsellik yaşamak için evlenmedi mi? Ya da o kadın? Taraflardan birinin "istemiyorum tecavüz ediyor" demeye hakkı var mı evliliğin temelinin cinsellik olduğunu bile bile..?

İnsan hasta olur, yorgun olur bir takım maddi manevi sıkıntılar olur amenna. Ama sırf cinselliği tabu olarak görüp cinselliği ayıp yanlış bir şey diye öğrenen bir kadının/erkeğin "istemiyorum" kaprisi diğer tarafa zulümdür. Keza cinsel problemi olan erkekler var, hiç bir şeyi yokmuş gibi evleniyorlar.Sonra kadın da anlatmıyor utanıyor, ölene kadar kız oğlan kız yaşıyorlar. Bu da zulümdür, az önce bahsettiğim mesele de.

Aile içi tecavüz diye bir şey bence olamaz. O zaman evlenme.Evlendikten sonra cinselliğin evlilikteki paydasının büyüklüğünü anladıysan kimseye zulüm etme, boşan..!!
kadının istemediği birliktelik, basbayağı tecavüze girer.

kadının tanımadığı biri tarafından diyerek.... başlamaz tecavüzün açıklaması.

kadının rızası olmadan... ve bu rıza, kalp kırgınlığı ile bile ortadan kalkabilir. en doğal insanı haktır, bir erkeğe duygusal ve bedensel olarak karşılık vermemek...

sadece meni boşaltmak için cinsellik yaşanmaz, sadece cinsellik temeli olamaz bir evlilikte. saygı göstermek, insanca yaklaşmak, sağlıklı iletişim kurmak bir evliliğin temelidir. zaten bu temeller sağlamsa, evlilikte cinsellik dair sorun olan bir konu da olmaz.

siz, bir kadın olarak, başka bir kadının her durumda eşiyle cinsellik yaşamak zorunda olduğu kanısında ve kafasındaydınız, biz erkekleri nasıl medeni ve hissiyatli insanlar haline getireceğiz Allah aşkına ne yazdığınızın farkında değilsiniz bence ve kendinize gelmek için yüzüne vurun bence... ancak ne yazdığınızı anlayacaksınız, sanırım

Şu paragrafında bahsettiğin muhafazakarların artması dileği ile.

Bak hala sapla samanı karıştırıyorsun. Ne kadın ne de erkek sadece cinsellik için evlenmez ve sadece cinsellik yüzünden aldatmaz, insanlar hayat arkadaşı olsun, dert ortağı olsun, hayat denen bu hengamede yanında yoldaş olsun diye yola çıkar. Aldatma ve evlilik vs gibi şeyler anlattığın kadar basit değil.

Cinsellik bir görev değil, bunun makul olanı, makul olan zamanı da yok. Herkesin cinsel hayatı. İlişki sıklığı, karşı cinsi arzulaması ve ilişki dinamiği farklı. Sana göre makul olan haftada birdir ve bunu yapmayan kadın erkek zulüm ediyordur, aksini düşünen biri " her gün seks yapmak zrounda ben istiyorum " der. Bunun ölçüsü , normali, olması gereken bir standardı yok anlatabildim mi! Sen birine istediği dışında dokunamazsın, ister evli ol ister olma bu kadar! Ötesi yok. Seks senin için önemliyse ve ilişkinde yeterli sıklıkta değilse ve bu bir sorun ise , gidersin boşanırsın ama karşıdaki insana saldıramazsın, onun bedenine izni dışında dokunamazsın!

Bu arada özel hayatın hakkında konuşmuyorum. Ama siz "evliliğim de tecavüze uğradım diyen kadınların acısı ve şikayeti ile küstahça alay edersine beyanda bulunuyorsunuz ve " tabi ki kocanın hakkıdır , evliliğin temeli bu" diyorsunuz. Kusura bakmayın ama buna kızmamak ne mümkün!
siz çok güzel anlatmışsınız da bu hanımefendi ve benzer kafadakilerin anlaması da imkansız.

çünkü genç kız, gidip onunla bununla birlikte olmasın, kocası olsun....
erkek oldu oğlum, aman kerhane vs gitmesin, hemen helalinden tabirini de ekleyerek, apar topar kız arayan anneler ile dolu oldukça ....

yani sırf cinsellik için,
sırf takı toplamak için
sırf oğlum-kızım nerde bileyim, aynı adamla- aynı kadının yanında huzuru için,
sırf sonra bir de torun olur diye,
en çok da oğlumu evlendirdim, kızımı evlendirdim övünmesi için

evliliklerin olduğu bir toplumda, evliliğin neden yapılması, nelerin olması ya da olmaması gerektiğini, neden bitmesi gerektiğini nasıl anlasın ! biz nasıl anlatalım !

X