Tek tek cevaplayayım evlilik öncesi cinselliği tasvip etmiyorum. İyi mi kötü mü kişilere göre değişir. Evlilik öncesi cinsel hayatı olmayan biri ilerideki cinsel hayatının pek ala aktif ya da pasif olabileceğini hormonal durumlarından ve içinde bulunduğu ailenin ve kültürün ona dayattıklarından algılayabilir. Ailesi cinsel eğitimi küçük yaşlardan itibaren doğru bir şekilde verdiyse ve anne baba çocuklarının yanında olması gerektiği kadar samimi ve aşk dolu davrandılarsa o çocuk cinselliğin normal bir hadise olduğunu idrak edip bu konuya ön yargı ile yaklaşmaz. Burayı biraz açalım. Hala bazı bölgelerimizde ilk gece dehşet verici bir hadise gibi anlatılıyor ve deneyimi olmayan genç kızlarımız korkutuluyor. Daha geçende 27 yaşındaki arkadaşım çevresindeki bu konuşmalardan etkilenip 1 seneye yakın vajinismus hastalığıyla boğuştuğunu ve bunun tamamıyla çevresinde konuşulan bu saçma hurafelerden kaynaklandığını ama eşinin çok sevecen ve sabırlı davranması sonunda bu sorunu atlattıklarını anlattı. Ama hala her seferinde tedirgin ilişkiye giriyor. Ve keşke sadece öpüşsek koklaşsak cinsel birliktelik olmasa diye yakınıyor.Bu arkadaşım muhafazakar değil kendisi ailesi ve akrabaları lisans mezunu ve hatta çoğu memur. Yani hepsi eğitim görmüş insanlar ve dini hassasiyetleri de yok.Ama ne yazık ki bu kadar sıkıntı yaşanmış.
Aktif cinsel hayat kişilere ve yaş durumuna göre değişkenlik gösterebilir. Uzmanlar bu hususta standart veriler ortaya koyuyorlar ama dediğim gibi ben 3 günde bir yaşarım bir başkası gün aşırı bir başkası haftada bir. Bu belki tarafların istek yüzdelerinden belki bir takım sıkıntılardan (hastalık/bebek bakımı/yorgunluk/yaşanan üzücü bir hadise gibi) ötürü erteleniyor da olabilir.
Gelelim son paragrafa muhakkak anlattığınız gibi hadiseler vardır benim yazdıklarımın hepsi söylediğinizden istisnai bir durumdur. Benim kastettiğimi bir karikatür ile izah etmeye çalışayım :)
Eki Görüntüle 2224084 Bu kadına verilmiş bir örnek. Yani cinsellik yaşamak istemeyen bir kadının her gece bir bahane bulmasını konu alıyor. Bu sadece kadına has bir durum değil. Erkekler de yorgunum hastayım bahanesiyle karısından kaçabiliyor. Hatta bazı kör cahiller cinsel ilişkiye girmeyi günah addedip aklın fikrin orda deyip karşındakini rencide bile edebiliyor ne yazık ki. Şimdi böyle bir durumda sürekli basit bir bahaneyle reddedilen erkek/kadın zulüm görmüş olmaz mı? Eşine sadakatsizlik mi yapsın? Kendi kendini tatmin mi etsin? Dini hassasiyeti olan biri olsa bunları yaşayan kişi bir de onu düşünelim. Niçin evlendi bu adam/kadın? İnancına göre helal yoldan cinsellik yaşamak için, haram işlememek için v.s bu müslümanda da aynı katolik bir hristyanda da..
Adam/kadın yalvar yakar rica minnet eşini ikna ediyor zor kullanmadan beraber oluyor sonra da karşı taraf ben istemiyordum bana tecavüz etti diyorsa bu saçmalıktır.İşte böyle insanlar birbirlerine eziyet etmesinler, boşansınlar. Kastettiğim buydu sevgili arya.
Bu arada ben phillynin benim özel hayatım hakkında absürt konuşmasına kızdım. Yoksa burada seviyeli bir şekilde tartışıyoruz.