Peki okul yıllarınız nasıl gecti bıkmak ya da sevmek konusunda ? Şu anki kariyeriniz nedir? Ya da ilerleyen yılların anaokulu ile bir ilgisi olup olmadığını hissettiniz mi hiçİki sene kreşe bir sene anasınıfına gittikten sonra ilkokula başlayan biri olarak zamane çocuklarını anlamıyorum dkfj
Okulu da öğrenciliği de hep sevdim hala severim. 4. Üniversitemi okuyorumPeki okul yıllarınız nasıl gecti bıkmak ya da sevmek konusunda ? Şu anki kariyeriniz nedir? Ya da ilerleyen yılların anaokulu ile bir ilgisi olup olmadığını hissettiniz mi hiç
sakin bakici deneme bence (eger okulda ciddi bir problem yoksa), bakici olunca ancak aksama kadar seker cukulata cizgi film olur. 4 yas tam okul icin yas. ben diger kisilere katilmiyorum. 4 yasindaki bir cocuk okulu niye sevmesin? anksiyetesi mi var? anlamakta zorlaniyor mu? arkadaslarindan zorbalik ya da patronluk yapan mi var? ogretmeni sefkatli mi. sert mi? tabi ki okulda herseyin cok super olmasi gerekmiyor ama surekli surekli okuldan sikayet eden bir cocugu daha yakindan incelemeli bence. ben sizin yerinizde olsam 1) gonullu olarak aktivite yapmak icin cocugun okuluna gider biraz gozlem yapardim 2) okuldaki arkadasilari ile okul disi aktivite duzenleyip gozlemlerdim (hem de cocuklarla samimiyeti artar).50 aylık yani 4 yaşını doldurmuş bi oğlum var. 2023te birinci sınıfa gitmeyi 1 ay ile kaybediyor. 2024 eylülde gidebilecek 1.sinifa. Yani daha 2 yıl anaokuluna gidecek.
1 yıldır kreşe tam gün gidiyor ama nasıl gitmek her gün ağlıyor. Her gece yarın okul var mı diye soruyor var deyince ağlıyor. İşin tuhafı öğretmeni gayet oynadığını arkadaşları tarafından sevildiğini falan söylüyor zaten almaya giderken çoğunlukla gelmek istemiyor okuldan demek ki mutlu....
Bu okul ne zaman bitecek okula sonsuza kadar mı gitcem diyor hep. "Bu okul bitince büyük abilerin okuluna gideceksin sonra daha büyük abilerin okuluna gideceksin sonra okullar bitince bizim gibi ise gideceksin baba olacaksın " tarzında açıklama yaptık daha da strese girdi hiç evde durmayacağız mı diyeppjjkkll Bir kere dönem ortasında kresini değiştirdik de zaten ama yine aynı.
Diyorum ki zaten 2 yılı var daha. Yazdan başlayarak 1 yıl çocuklu bir bakiciya mı verip son sene mi yine anaokuluna versem ? Fakat bunun da çocuğu iyice okuldan sogutmasindan korkuyorum.
Çocuk da haklı yaz dönemi de dahil olmak üzere çocuğum hep kreşe gidiyor. Ben yoğunum babası yoğun verebilecek bir ayımız yok yani. Akşamları vakit geçiriyoruz zaten ama bilmiyorum bu yaptığı naz mı yoksa gelecek kaygısı mı güdüyor gerçekten...
Söylemleri çok düşündürüyor beni. Sonsuz olduğunu düşünmesi falan... Tecrubelerinizi bekliyorum. Sevgiler.
Birinci sınıf daha yorucu olacak ama sizin için evde ödevleri olacak tek yapamıcak sizi dahada mental olarak yoracak. Okulu sevmeyen çoçuk birinci sınıfta emin olun daha büyük tepkiler verecek ve sizi baya zorlucak.Okula kayitlar ay üzerinden hesaplanıyor bilen bilir
66 aylıkları okula alma kalkmadı mı? Ben 69 aylık olanlar gidebiliyor diye biliyordum. Hatta onları bile aile göndermek istemezse dilekçeyle erteletebiliyor.Çünkü ilköğretim 1.sinif 66 aylıktan alıyor 2023 eylülde 65 aylık olduğu için 1 ay ile kaybediyor ilkokula kaydını. Bunu açıklamak içindi.
Kötü söylemlerde bulunmuyoruz ama kendisi soruyor sonra nolcak sonra nolcak diye.
Bu arada sabah erkenden ayakta. Sevmiyor uykuyu. Evde kalıp bizimle oyun istiyor.
66 - 69 ay arası veli dilekçesiyle isterse ilkokula başlayabilir.66 aylıkları okula alma kalkmadı mı? Ben 69 aylık olanlar gidebiliyor diye biliyordum. Hatta onları bile aile göndermek istemezse dilekçeyle erteletebiliyor.
Kaldırıldı diye haber çıktı birkaç sene önce ama hala veli dilekçesiyle verilebiliyormuş.66 aylıkları okula alma kalkmadı mı? Ben 69 aylık olanlar gidebiliyor diye biliyordum. Hatta onları bile aile göndermek istemezse dilekçeyle erteletebiliyor.
katılıyorumkızım 4 yaşında sadece haftanın iki günü oyun atölyesine gidiyor. Ömrü okulda geçecek istemedim kreşe gitmesini, belki yarım gün olabilir ona bile emin değilim. Çocuğun bıkması normal, yüzünüzü göremiyor evde vakit geçiremiyor 4 yaşında ki çocuğun ihtiyacı öncelikle bunlar diye düşünüyorum
50 aylık yani 4 yaşını doldurmuş bi oğlum var. 2023te birinci sınıfa gitmeyi 1 ay ile kaybediyor. 2024 eylülde gidebilecek 1.sinifa. Yani daha 2 yıl anaokuluna gidecek.
1 yıldır kreşe tam gün gidiyor ama nasıl gitmek her gün ağlıyor. Her gece yarın okul var mı diye soruyor var deyince ağlıyor. İşin tuhafı öğretmeni gayet oynadığını arkadaşları tarafından sevildiğini falan söylüyor zaten almaya giderken çoğunlukla gelmek istemiyor okuldan demek ki mutlu....
Bu okul ne zaman bitecek okula sonsuza kadar mı gitcem diyor hep. "Bu okul bitince büyük abilerin okuluna gideceksin sonra daha büyük abilerin okuluna gideceksin sonra okullar bitince bizim gibi ise gideceksin baba olacaksın " tarzında açıklama yaptık daha da strese girdi hiç evde durmayacağız mı diyeppjjkkll Bir kere dönem ortasında kresini değiştirdik de zaten ama yine aynı.
Diyorum ki zaten 2 yılı var daha. Yazdan başlayarak 1 yıl çocuklu bir bakiciya mı verip son sene mi yine anaokuluna versem ? Fakat bunun da çocuğu iyice okuldan sogutmasindan korkuyorum.
Çocuk da haklı yaz dönemi de dahil olmak üzere çocuğum hep kreşe gidiyor. Ben yoğunum babası yoğun verebilecek bir ayımız yok yani. Akşamları vakit geçiriyoruz zaten ama bilmiyorum bu yaptığı naz mı yoksa gelecek kaygısı mı güdüyor gerçekten...
Söylemleri çok düşündürüyor beni. Sonsuz olduğunu düşünmesi falan... Tecrubelerinizi bekliyorum. Sevgiler
çoğu çocuk bocalar haklısın.benim kız kasım sonu 2011 doğumlu 5 e gidiyor.herkesten küçük sınıfta.ama başarısında hiç problem yok.tek sorunu çocuksu olması sınıfa göre.yaşında gitmeli çocuklar ne erken ne de geçHanımlar çocuğu okula erken başlatmayı hiçbir eğitim uzmanı önermiyor lütfen bu konuda kimseye öneride bulunmayın. İlkokulda sorun yaşamayabilirler ama ortaokulda soyut düşünme dönemine girmemiş olduklarından çok zorlanıyorlar. Başarıları düşüyor. 60 aylık gönderdim gayet iyi diyenlerin çocuklarını orta okulda da görmek isterim. Ben çocuklarımın birini 80 diğerini 78 aylık gönderdim okula, öğretmenim. Geç göndermiş olmama rağmen oğlum 6.Sınıfta matemetik konularında zorlanıyor, ki zeka testlerine göre üstün zekanın sınırında kalmış bir çocuk bu. Eylül doğumlu çocuğunu gelecek yıla ertelemek için çırpınan bir sürü öğretmen arkadaşım var. Aptal mı bu öğretmenler bir düşünün lütfen. Çocuklarınız yaşıtlarının gerisinde falan kalmaz, lütfen olabildiği kadar erteleyin okula başlama yaşını.
Kız bu küçük halimiçoğu çocuk bocalar haklısın.benim kız kasım sonu 2011 doğumlu 5 e gidiyor.herkesten küçük sınıfta.ama başarısında hiç problem yok.tek sorunu çocuksu olması sınıfa göre.yaşında gitmeli çocuklar ne erken ne de geç
valla en küçük çocuk benim ki sınıfta.herkes aşk meşk peşinde benimkiyse oyuncakKız bu küçük halimi
Benim kız 2007 şubat 10.sınıf
Şaka filan bir yana benim kız uzun ya birde ay] y anne iyi ki de erken göndermişsin diyor
Hahahaha bu da iyiymişvalla en küçük çocuk benim ki sınıfta.herkes aşk meşk peşinde benimkiyse oyuncak
O işler öyle olmuyor işte. Uzmanlar erken ilkokula baslamamasini öneriyorlarYok ya hu onunla alakası yok. 1 sene fazla ya da eksik gitseler ne olacak ki? Anasınıfında sıkılmasa 1. sınıfta sıkılacak zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?