Acaba çocuğumun psikolojisini mi bozuyorum

İki sene kreşe bir sene anasınıfına gittikten sonra ilkokula başlayan biri olarak zamane çocuklarını anlamıyorum dkfj
Peki okul yıllarınız nasıl gecti bıkmak ya da sevmek konusunda ? Şu anki kariyeriniz nedir? Ya da ilerleyen yılların anaokulu ile bir ilgisi olup olmadığını hissettiniz mi hiç

Peki okul yıllarınız nasıl gecti bıkmak ya da sevmek konusunda ? Şu anki kariyeriniz nedir? Ya da ilerleyen yılların anaokulu ile bir ilgisi olup olmadığını hissettiniz mi hiç
Okulu da öğrenciliği de hep sevdim hala severim. 4. Üniversitemi okuyorum bugün ilkokula tekrar başlatıyoruz seni deseler koşa koşa giderim. ilgisi var mıdır bilemiyorum ama bıkmadım ben. Mühendisim bu arada.

sakin bakici deneme bence (eger okulda ciddi bir problem yoksa), bakici olunca ancak aksama kadar seker cukulata cizgi film olur. 4 yas tam okul icin yas. ben diger kisilere katilmiyorum. 4 yasindaki bir cocuk okulu niye sevmesin? anksiyetesi mi var? anlamakta zorlaniyor mu? arkadaslarindan zorbalik ya da patronluk yapan mi var? ogretmeni sefkatli mi. sert mi? tabi ki okulda herseyin cok super olmasi gerekmiyor ama surekli surekli okuldan sikayet eden bir cocugu daha yakindan incelemeli bence. ben sizin yerinizde olsam 1) gonullu olarak aktivite yapmak icin cocugun okuluna gider biraz gozlem yapardim 2) okuldaki arkadasilari ile okul disi aktivite duzenleyip gozlemlerdim (hem de cocuklarla samimiyeti artar).

diger bir ihtimal okulda cok uzun saatler kalmasi, kaca kadar duruyor? belki oyun ablasi alip 4-5 gibi eve goturebilir, cocuk biraz dinlenir

diger bir ihtimal de zekasi. cok cok zeki mi? (mesela 4 yasinda 2. sinif kitaplari okuyor ya da 4 islem yapiyor vs) o zaman da ona gore bir okula gitmesi gerekir, digerleri boyama, cizgi yaparken cocuga fenalik geliyor olabilir :)

Okula kayitlar ay üzerinden hesaplanıyor bilen bilir
Birinci sınıf daha yorucu olacak ama sizin için evde ödevleri olacak tek yapamıcak sizi dahada mental olarak yoracak. Okulu sevmeyen çoçuk birinci sınıfta emin olun daha büyük tepkiler verecek ve sizi baya zorlucak.
Okul sizin için kurtarıcı değil bunu aklınızdan silin farklı altarnetifleri düşünün.
Okuldaki etkinlikler arkadaş çatışması öğretmek etkisi herşey çoçuğunuzsa kalıcı hasarlar bırakır. Kımızın anaokulunda birinci sınıftan geri gönderilmiş 5 10 tane çoçuk var. Kızım şuan 76 aylık halen anaokulunda eylül de başlıyacak çoğu ilk okul öğretmeni küçük çocukların ezildiğini söylüyorlar.

66 aylıkları okula alma kalkmadı mı? Ben 69 aylık olanlar gidebiliyor diye biliyordum. Hatta onları bile aile göndermek istemezse dilekçeyle erteletebiliyor.

Bende sevmiyordum okula gitmeyi ama sorunumda yoktu sadece evde kalmak daha cazip geliyordu.sonsuza kadar gideceksin deyince iyice bunalmıştır.evde kalma imkanı yoksa mecbur gidecek yani bu konuda pek yapılacak birşey yok hepimiz bu yollardan geçtik.

66 aylıkları okula alma kalkmadı mı? Ben 69 aylık olanlar gidebiliyor diye biliyordum. Hatta onları bile aile göndermek istemezse dilekçeyle erteletebiliyor.
66 - 69 ay arası veli dilekçesiyle isterse ilkokula başlayabilir.
69-70-71 aylar isterse ilkokula gider isterse veli dilekçesiyle anasınıfını tekrar eder.
72 ay ve üzeri çocuklar mecburen 1. Sınıfa başlar.

Kaldırıldı diye haber çıktı birkaç sene önce ama hala veli dilekçesiyle verilebiliyormuş.

66 67 68 aylık kaydı anaokuluna düşüyor ama veli dilekçe verirse ilkokula kaydedebiliyor.

69 70 71 kaydı ilkokula düşüyor ama veli dilekçeyle 1 yıl erteleyebiliyor.

Konu sahibi arkadaşım yıl boyunca anaokuluna gitmiş bir çocuğu önümüzdeki yıl bakıcıyla evde tutmak hiç iyi bir fikir değil.Her şeyden önce bakıcı demek kalitesiz zaman ve eğitimden uzak bir süreç demek.
Daha pek çok sakıncası var ama uzatmayayım.

Tavsiyelerim:
*Okulun psikoloğundan/PDR’sinden destek alın altta yatan sebep ne olabilir? Bakılsın.
*Evde okulculuk oynayın, çocuğunuz öğretmen olsun siz öğrenci. Öğretmen rolünü canlandırırken tutumuna, yaklaşımına, konuşmalarına dikkat edin. Buradan çok tüyo çıkar.
*Biz okul öncesi öğretmenleri çocuğun okula hangi duyguyla geldiğinden çok akşam üzeri hangi duyguyla ayrıldığına bakarız.
*Bir hafta boyunca akşamları ve hafta sonu kaliteli ve birebir zaman geçirin. Ctesi baba-evlat günü yapsınlar babası gezdirip yakından ilgilensin Pazar günü de ailece gezip eğlenin. Bu süreçte çocuğu okula gittiği günlerde tutumu değişiklik gösteriyor mu? Gözlemleyin.

Okula karşı isteksizliğin altında genelde ya akran zorbalığı ya da aileyle kaliteli zaman geçirememek yatar, kişisel/mesleki tecrübem bunu söylüyor.

Çocuğunuzu mümkünse 72 aydan önce de ilkokula başlatmayın.
En erken zaman 69 ay olmalı.
İlkokula başlamadan önce de mutlaka Metropolitan okul olgunluğu testinden geçmeli.

Sevgiler, kolaylıklar…

katılıyorum

Okula gitmeyi sevmiyor. Bu da gayet doğal.
Kim okula gitmeyi sever ki?

Büyük kızım 65 aylıkken başladı ilkokula bir ara yasa gelmişti hiç bir sıkıntı yaşamadım

Küçük kızım 2018 Eylül doğumlu yaklaşık 1 senedir kreşe gönderiyorum yarım gün çalışmıyorum
Daha çok sosyal hayatı olsun,,, etkinlikleri olsun,,, enerjisini atsın diye gönderiyorum o kadar çok seviyor ki tatil günleri bitsin diye can atıyor

Hanımlar çocuğu okula erken başlatmayı hiçbir eğitim uzmanı önermiyor lütfen bu konuda kimseye öneride bulunmayın. İlkokulda sorun yaşamayabilirler ama ortaokulda soyut düşünme dönemine girmemiş olduklarından çok zorlanıyorlar. Başarıları düşüyor. 60 aylık gönderdim gayet iyi diyenlerin çocuklarını orta okulda da görmek isterim. Ben çocuklarımın birini 80 diğerini 78 aylık gönderdim okula, öğretmenim. Geç göndermiş olmama rağmen oğlum 6.Sınıfta matemetik konularında zorlanıyor, ki zeka testlerine göre üstün zekanın sınırında kalmış bir çocuk bu. Eylül doğumlu çocuğunu gelecek yıla ertelemek için çırpınan bir sürü öğretmen arkadaşım var. Aptal mı bu öğretmenler bir düşünün lütfen. Çocuklarınız yaşıtlarının gerisinde falan kalmaz, lütfen olabildiği kadar erteleyin okula başlama yaşını.

çoğu çocuk bocalar haklısın.benim kız kasım sonu 2011 doğumlu 5 e gidiyor.herkesten küçük sınıfta.ama başarısında hiç problem yok.tek sorunu çocuksu olması sınıfa göre.yaşında gitmeli çocuklar ne erken ne de geç

Kız bu küçük halimi
Benim kız 2007 şubat 10.sınıf

Şaka filan bir yana benim kız uzun ya birde ay] y anne iyi ki de erken göndermişsin diyor

Kız bu küçük halimi
Benim kız 2007 şubat 10.sınıf

Şaka filan bir yana benim kız uzun ya birde ay] y anne iyi ki de erken göndermişsin diyor
valla en küçük çocuk benim ki sınıfta.herkes aşk meşk peşinde benimkiyse oyuncak senin ki 2006 ya yakın benim ki 2012 ye ayol.küççük işte ikimizinki de

Merhaba öğretmenim bazen veliler gelip sizin anlattığınızi anlatıyor bana. Oysa cocuk okulda çok mutlu ama evde annesine böyle yapıyor.cok karşılaştım bu durumla aslında nazi size geçiyor:) okulda çok sosyal oyun kurucu çocuklar için böyle denildiğinde bizde şaşıryoruz.

Ama bunun nedeni okulda ilk defa yaşıtları ile birlikte ve kurallar var. Yasida küçük olduğu için onu tedirgin eden bu fakat alışacak...

Ve çocukları ne kadar geç ilkokula baslatirsaniz o kadar iyi Ay farkı bile çocuklarda çok fark ediyor. Algı ve sosyal olarak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…