Acaba çocuğumun psikolojisini mi bozuyorum

66 aylıkk bile olsa okula göndermenizi önermem, daha el kasları çok gelişmemiş oluyor ve cabuk yoruluyorlar, sizi de cok yorar, sınıf arkadaşları bir yaş büyük olur,
Kızımı 69 aylık gönderdim, ana okulu öğretmeni gönderin yapar dedi, el yazısı zamanına denk gelmesi cabası, cok zorlandık, ödevlerini yaparken başında oturduk, arkadaşlarıyla iletişimde, arkadaşlık kurmada sıkıntı yaşadı, sınıflarında hepen küçük kızımdı, şimdi 7. sınıf, takdirden aşağı gelmedi ama yaşında göndersek cok daha iyi olacağını düşünüyorum, biz de çok caba harcıyoruz çünkü,

Çocuğunuz çok küçük sizinle vakit geçirmek istemesi çok normal keşke kreş için biraz daha büyümesini bekleseydiniz evde bir oyun ablası olabilirdi çocuklar çok küçük yaşlarda okula başlayınca çok çabuk bıkıyorlar maalesef sizi çok iyi anlıyorum inanın ben bunları düşününüp kafayı yememek için duygusal bi karar verip işimi bıraktım umarım oğlunuzu mutlu edecek bir yol bulursunuz

Neden malesef ki?
Benim oğlum ağustos doğumlu, 2 ay geç doğsaydı dilekçe verir okula göndermezdim.
Mecbur başlayacak.
Anaokuluna gitmek istemeyen çocuk ilkokula güle oynaya gitmeyecek.
Bu sefer de sınıfının en büyüğü olacak öğretmen küçüklere odaklanacak canı daha da sıkılır diye düşünmüştüm bu yüzden malesef dedim

Acaba büyük olsaydi da sıkılır miydi? Bunun tereddutundeyim

çalışıyor musunuz?
eğer çalışıyor ve güvenilir bakacak biri varsa ne mutlu size
çalışmıyorsanız da tabii haftada 2 atölyeye gönderirsiniz yeter diye düşünürsünüz
Çalışmıyorum çocuklarımı kendim yetiştirmeyi tercih ettim. Bir insanın yetişmesinde ne kreş ne bakıcı annenin verebileceklerini veremez diye düşünüyorum. Tabi çalışma mecburiyeti olanlarlar için başka seçenek olmayabilir ama eğer bir seçenek varsa öncelik çocuğu büyütmek eğitmek olmalı. En azından benim için öyle.

Bu sefer de sınıfının en büyüğü olacak öğretmen küçüklere odaklanacak canı daha da sıkılır diye düşünmüştüm bu yüzden malesef dedim
En büyüğü olmaz, ekim-kasım-aralıktan erteleten mutlaka olur.
Aynı aydan arkadaşı da olur.
Avantajını yaşarsınız daha çok.

Teşekkürler amin

O yaşta çocuk okula erken başlamış olur, ve şimdi olmasa bile ortaokulda soyut derslerde çok zorlanir

dediğiniz gibi bizler ZORUNDA olan grup olduğumuz için çare arıyoruz

böyle de yorumlar yazılınca biz zorunda olan anneler üzülüyor ve etkileniyoruz ister istemez
Allah gücünüzü kuvvetiniz arttırsın ve sizi çalışmak zorunda bıraktırmasın inşallah

Bence sürekli gideceği okul silsilesini sayıp çocuğun huzurunu kaçırmayın. Zaten 7 yaşına gelince aileden, arkadaşa yönelmeye başlayacak. Her gittiğin okulda yeni ve bir sürü arkadaşın olacak çok eğlenceli olacak diye motive edebilirsiniz. Bence sürekli okul konusunu da konusmayin

Eşiniz veya siz birkaç hafta izin alıp evde çocukla vakit mi geçirseniz acaba? Belki o zaman da kreşi özleyecek geri dönmek isteyecek. Yani özel bir sebebi yoksa çocuklar bazı şeyleri öylesine söyleyebiliyor.

Acaba büyük olsaydi da sıkılır miydi? Bunun tereddutundeyim
inan en küçük olmasından daha iyidir, en büyük olmaz zaten çocukların hepsi aşağı yukarı ayni yaşta olur, cok az istisna haricinde herkes 7 yaşında gönderiyor çocuğunu

Son düzenleme:
Malesef enn erken imza ile 66. Normalde 69 ay. Okul öncesi öğretmeni olan bir arkadaşıma sordum tablosu falan varmış gönderdi

Anaokuluna gitmek de zorlanan bebe ilkokulda ne yapsın. Oyun yok ders var. Sınıfda en küçük kalacak zorlanır ki.

Yarım gün okul, yarım gün bakıcı daha kolay olur belki. Ben olsam tamamen almayı istemezdim.

Evet aile yardımı uzaktan eğitim falan hallettik ama artık ailem uzakta bakixi tek seçenek
ne güzel 3 sene evde bakmışsınız, 3 yaşından itibaren yarım gün kreşe gitmesi çocuk açısından çok faydalı, birden tam gün başladığı için zor gelmiş anlaşılan, ilk etapta yadim gün bakıcı yarım gün okul olsaydı daha iyi olurdu ama imkanlar şartlar tabi,

Çok tatlılar maşallah!

Konunun geneli hakkında fikrim yok ama 4 yaşına gelmiş çocuk için niye 50 ay ibaresi kullandınız onu merak ettim

Sizi üzdüysem özür dilerim amacım kırmak kınamak değildi. İnşallah çocuk kısa sürede atlatır bu süreci. Belki zaten bu şekilde yapıyosunuzdur ama yine tavsiye olsun belki dikkat etmeyen arkadaşlar vardır akşam çocuğunuzla geçirdiğiniz vakti en verimli şekilde geçirmeye çalışın uyuyana kadar televizyona telefona asla bakmayın. Sohbet edin, etkinlikler yapın, banyoda su savaşı yapın, dışarı çıkın top oynayın geçirdiğiniz vakit ne kadar hareketli dolu dolu olursa çocuk size doyar. Allah tüm annelere kolaylık versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…