50 aylık yani 4 yaşını doldurmuş bi oğlum var. 2023te birinci sınıfa gitmeyi 1 ay ile kaybediyor. 2024 eylülde gidebilecek 1.sinifa. Yani daha 2 yıl anaokuluna gidecek.
1 yıldır kreşe tam gün gidiyor ama nasıl gitmek her gün ağlıyor. Her gece yarın okul var mı diye soruyor var deyince ağlıyor. İşin tuhafı öğretmeni gayet oynadığını arkadaşları tarafından sevildiğini falan söylüyor zaten almaya giderken çoğunlukla gelmek istemiyor okuldan demek ki mutlu....
Bu okul ne zaman bitecek okula sonsuza kadar mı gitcem diyor hep. "Bu okul bitince büyük abilerin okuluna gideceksin sonra daha büyük abilerin okuluna gideceksin sonra okullar bitince bizim gibi ise gideceksin baba olacaksın " tarzında açıklama yaptık daha da strese girdi hiç evde durmayacağız mı diye
ppjjkkll Bir kere dönem ortasında kresini değiştirdik de zaten ama yine aynı.
Diyorum ki zaten 2 yılı var daha. Yazdan başlayarak 1 yıl çocuklu bir bakiciya mı verip son sene mi yine anaokuluna versem ? Fakat bunun da çocuğu iyice okuldan sogutmasindan korkuyorum.
Çocuk da haklı yaz dönemi de dahil olmak üzere çocuğum hep kreşe gidiyor. Ben yoğunum babası yoğun verebilecek bir ayımız yok yani. Akşamları vakit geçiriyoruz zaten ama bilmiyorum bu yaptığı naz mı yoksa gelecek kaygısı mı güdüyor gerçekten...
Söylemleri çok düşündürüyor beni. Sonsuz olduğunu düşünmesi falan... Tecrubelerinizi bekliyorum. Sevgiler.