Acaba çocuğumun psikolojisini mi bozuyorum

Anaokulu öğretmeniyim, ben de denk geliyorum anne çocuk ağlıyor gelmek istemiyor diye okul kapısında bekliyor çocuğu. Çocuk sınıfta aşırı mutlu, arkadaşlarıyla eğleniyor bana okulu çok seviyorum öğretmenim diyor… ailesine video vs atıyorum aile inanmıyor hala bu gibi çok öğrencim oldu, biraz annelere nazlanıyorlar. İlgi çekmek için de yapabiliyorlar… tabi bu benim deneyimim, gerçekten çocuk okulda rahatsız oluyor da olabilir. Yine de çok belirgin bir durum yoksa (okulda şiddet, dışlanma, asabiyet sorunları vs) göndermeye devam etmenizi öneririm. Çocuğun bu dışlanmalarını da çok dramatize etmeden dinleyin, mantıksal yaklaşın ama sakın bugün okula gitme vs demeyin. Her gün gideceğini bilsin, ne derse desin… bir de yeni sene için yeni sınıfa aldırabilirsiniz, 2 yıl aynı sınıfta olunca aynı öğretmen ilgi alışkanlık açısından iyi olsa da genelde aynı etkınlikleri yaptırdığı için çocuğa kattığı şey azalıyor. Belki yeni bir öğretmenle bu şikayetler de azalır

Zorunluluktan gittigi icin sevmiyor olabilir ben de yıllarca okulu sevmedim şimdi de iş hayatini sevmiyorum ama hepsinde de başarili oldum sadece mutlu olamiyorum zorunluluk oldugu icin şaka bir yana inşallah çözersiniz

Bu durum uzun süredir devam ettiği için çocuk psikiyatriden randevu alın bence. En azından nasıl bir yol izlemeniz gerektiğini söylerler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…