- 27 Nisan 2012
- 15.303
- 18.023
- 498
konu sahibi ben değilim :)Sizi üzdüysem özür dilerim amacım kırmak kınamak değildi. İnşallah çocuk kısa sürede atlatır bu süreci. Belki zaten bu şekilde yapıyosunuzdur ama yine tavsiye olsun belki dikkat etmeyen arkadaşlar vardır akşam çocuğunuzla geçirdiğiniz vakti en verimli şekilde geçirmeye çalışın uyuyana kadar televizyona telefona asla bakmayın. Sohbet edin, etkinlikler yapın, banyoda su savaşı yapın, dışarı çıkın top oynayın geçirdiğiniz vakit ne kadar hareketli dolu dolu olursa çocuk size doyar. Allah tüm annelere kolaylık versin
Yemin ederim daha haklı bi çocuk görmedimhiç evde durmayacağız mı diye
Okula kayitlar ay üzerinden hesaplanıyor bilen bilirKonunun geneli hakkında fikrim yok ama 4 yaşına gelmiş çocuk için niye 50 ay ibaresi kullandınız onu merak ettim
oglunuzla kizim ayni yasta, bu sene zorunlu anasinifina gitmesi gerekmiyor mu zaten?Çünkü ilköğretim 1.sinif 66 aylıktan alıyor 2023 eylülde 65 aylık olduğu için 1 ay ile kaybediyor ilkokula kaydını. Bunu açıklamak içindi.
Kötü söylemlerde bulunmuyoruz ama kendisi soruyor sonra nolcak sonra nolcak diye.
Bu arada sabah erkenden ayakta. Sevmiyor uykuyu. Evde kalıp bizimle oyun istiyor.
Iste 1 ay ile kaçırıyor iki senesi dağa var 1.sınıfa. Nisan doğumlu benimkioglunuzla kizim ayni yasta, bu sene zorunlu anasinifina gitmesi gerekmiyor mu zaten?
nisan 2018 mi? 2017 miIste 1 ay ile kaçırıyor iki senesi dağa var 1.sınıfa. Nisan doğumlu benimki
2018nisan 2018 mi? 2017 mi
Sizi ve başarılarınızı biliyorum. Konuma cevap vermenize ayrıca sevindim.benim kardesim de 5 yasina girecek o da surekli agliyormus yine mi okul var diye. onu yazin okula gondermeyecekler, babam bir sure gitmezse ozler eminim kendisi gitmek ister diyor, en azindan yazin 2-3 ay ara vermis olacak yani. sizin oyle bir sansiniz yok mu? hani yazin aile buyukleri vs musait olmaz mi?
ben 2 yasimdan itibaren full time okula gittim valla yaz kis fark etmeden hatta hatirliyorum ben de boyle breakdown yasardim kucukken ama beni pek takmiyorlardi ahajhajaah bir sey olmadi gecen hafta masteri bitirdim
oy kurban olsunlar hiç evde durmayacakmıymış ev erkeği yaaa:)) bence bu kadar tünelin upuzuuuuun olduğunu onun kafasına hafiften işleyerek alıştırmak yerine biraz evde veya kendiyle veyahut sizle vakit geçirmesi daha iyi olabilir mi? Bir anne değilim ama her küçük çocugun duygusal göbek bağı aynı hızla kopmayabiliyor. Belki biraz daha sizlere veya kendine doyması gereklidir.50 aylık yani 4 yaşını doldurmuş bi oğlum var. 2023te birinci sınıfa gitmeyi 1 ay ile kaybediyor. 2024 eylülde gidebilecek 1.sinifa. Yani daha 2 yıl anaokuluna gidecek.
1 yıldır kreşe tam gün gidiyor ama nasıl gitmek her gün ağlıyor. Her gece yarın okul var mı diye soruyor var deyince ağlıyor. İşin tuhafı öğretmeni gayet oynadığını arkadaşları tarafından sevildiğini falan söylüyor zaten almaya giderken çoğunlukla gelmek istemiyor okuldan demek ki mutlu....
Bu okul ne zaman bitecek okula sonsuza kadar mı gitcem diyor hep. "Bu okul bitince büyük abilerin okuluna gideceksin sonra daha büyük abilerin okuluna gideceksin sonra okullar bitince bizim gibi ise gideceksin baba olacaksın " tarzında açıklama yaptık daha da strese girdi hiç evde durmayacağız mı diyeppjjkkll Bir kere dönem ortasında kresini değiştirdik de zaten ama yine aynı.
Diyorum ki zaten 2 yılı var daha. Yazdan başlayarak 1 yıl çocuklu bir bakiciya mı verip son sene mi yine anaokuluna versem ? Fakat bunun da çocuğu iyice okuldan sogutmasindan korkuyorum.
Çocuk da haklı yaz dönemi de dahil olmak üzere çocuğum hep kreşe gidiyor. Ben yoğunum babası yoğun verebilecek bir ayımız yok yani. Akşamları vakit geçiriyoruz zaten ama bilmiyorum bu yaptığı naz mı yoksa gelecek kaygısı mı güdüyor gerçekten...
Söylemleri çok düşündürüyor beni. Sonsuz olduğunu düşünmesi falan... Tecrubelerinizi bekliyorum. Sevgiler.
Tam bir ev erkeği:) Malesef vaktimiz yok ki. Anca hafta sonu işteoy kurban olsunlar hiç evde durmayacakmıymış ev erkeği yaaa:)) bence bu kadar tünelin upuzuuuuun olduğunu onun kafasına hafiften işleyerek alıştırmak yerine biraz evde veya kendiyle veyahut sizle vakit geçirmesi daha iyi olabilir mi? Bir anne değilim ama her küçük çocugun duygusal göbek bağı aynı hızla kopmayabiliyor. Belki biraz daha sizlere veya kendine doyması gereklidir.
Arkadaslarini seviyorsa ogretmenlerini seviyorsa bence degistirmeyin. Okulunuzun bir paikoligu yok mu onunla gorusseniz? Bu noktada bir uzman destegi almaniz daha yararli olacaktir. Cunku anlattiklariniza bakilirsa cocugunuz kaygısını yonetemiyor gibi bu konu uzerine calisilmali.Evet. Ben de bundan korkuyordum. Okulunu değiştireyim mi ki tekrar
Evden çalışıyorsunuz sanırım, eğer öyleyse yarım güne çevirseniz kreşi.Çünkü ilköğretim 1.sinif 66 aylıktan alıyor 2023 eylülde 65 aylık olduğu için 1 ay ile kaybediyor ilkokula kaydını. Bunu açıklamak içindi.
Kötü söylemlerde bulunmuyoruz ama kendisi soruyor sonra nolcak sonra nolcak diye.
Bu arada sabah erkenden ayakta. Sevmiyor uykuyu. Evde kalıp bizimle oyun istiyor.
Çocuklu bakıcı iyi bir fikir. Bu yaz ve gelecek yıl için denemesi gayet uygun geldi bana. Siz soğumasından endişe ediyorsunuz ama bu bir yıl belki özlemesini sağlar. Üstelik tekrar anasınıfına gidecek, soğumuş olsa bile yeniden alışacak zamanı var. Bu arada bir yıl kaybediyor diye düşünmeyin, ilkokula ne kadar geç başlanırsa o kadar iyi oluyor. Zaten 65 yaşına kadar hayat telaşının içinde yaşayacak, bir yıl hiçbir şey kaybettirmez50 aylık yani 4 yaşını doldurmuş bi oğlum var. 2023te birinci sınıfa gitmeyi 1 ay ile kaybediyor. 2024 eylülde gidebilecek 1.sinifa. Yani daha 2 yıl anaokuluna gidecek.
1 yıldır kreşe tam gün gidiyor ama nasıl gitmek her gün ağlıyor. Her gece yarın okul var mı diye soruyor var deyince ağlıyor. İşin tuhafı öğretmeni gayet oynadığını arkadaşları tarafından sevildiğini falan söylüyor zaten almaya giderken çoğunlukla gelmek istemiyor okuldan demek ki mutlu....
Bu okul ne zaman bitecek okula sonsuza kadar mı gitcem diyor hep. "Bu okul bitince büyük abilerin okuluna gideceksin sonra daha büyük abilerin okuluna gideceksin sonra okullar bitince bizim gibi ise gideceksin baba olacaksın " tarzında açıklama yaptık daha da strese girdi hiç evde durmayacağız mı diyeppjjkkll Bir kere dönem ortasında kresini değiştirdik de zaten ama yine aynı.
Diyorum ki zaten 2 yılı var daha. Yazdan başlayarak 1 yıl çocuklu bir bakiciya mı verip son sene mi yine anaokuluna versem ? Fakat bunun da çocuğu iyice okuldan sogutmasindan korkuyorum.
Çocuk da haklı yaz dönemi de dahil olmak üzere çocuğum hep kreşe gidiyor. Ben yoğunum babası yoğun verebilecek bir ayımız yok yani. Akşamları vakit geçiriyoruz zaten ama bilmiyorum bu yaptığı naz mı yoksa gelecek kaygısı mı güdüyor gerçekten...
Söylemleri çok düşündürüyor beni. Sonsuz olduğunu düşünmesi falan... Tecrubelerinizi bekliyorum. Sevgiler.
Tmm abla aileye hemen maas bagla otursunlar evde.kızım 4 yaşında sadece haftanın iki günü oyun atölyesine gidiyor. Ömrü okulda geçecek istemedim kreşe gitmesini, belki yarım gün olabilir ona bile emin değilim. Çocuğun bıkması normal, yüzünüzü göremiyor evde vakit geçiremiyor 4 yaşında ki çocuğun ihtiyacı öncelikle bunlar diye düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?