- 23 Eylül 2016
- 9.780
- 34.242
- 548
Ben de böyle düşünüyorum zaten, bence de erken ilkokula gitmemeli? Benim söylediğimden ne çıkardınız ki?O işler öyle olmuyor işte. Uzmanlar erken ilkokula baslamamasini öneriyorlar
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben de böyle düşünüyorum zaten, bence de erken ilkokula gitmemeli? Benim söylediğimden ne çıkardınız ki?O işler öyle olmuyor işte. Uzmanlar erken ilkokula baslamamasini öneriyorlar
65 aylık kabul etseler bile erken ilkokula başlatmanızın ona yararı olmaz. Kreşte sıkılıp ilkokulda sıkılmayacak diye birşey yok. Biz bu hatayı yaptık. Kızım kreşten çok bunalmıştı ve yapılan sınavda ilkokula hazır olduğu çıkmıştı. Öğretmeni buraya gelmesin ya ilkokul ya da kapsamlı bir anaokulu olabilir demişti. Buna güvenerek ilkokula dilekçe vererek başlattık Sonra geri aldık. Akademik olarak sorun olmadı ama sınıflarda çok büyük çocuklar oluyor mental olarak onları yakalaması oldukça zor.Çünkü ilköğretim 1.sinif 66 aylıktan alıyor 2023 eylülde 65 aylık olduğu için 1 ay ile kaybediyor ilkokula kaydını. Bunu açıklamak içindi.
Kötü söylemlerde bulunmuyoruz ama kendisi soruyor sonra nolcak sonra nolcak diye.
Bu arada sabah erkenden ayakta. Sevmiyor uykuyu. Evde kalıp bizimle oyun istiyor.
Bizde yaptık aynı hatayı o kadar yoruluyor ki çocuk ve asla yaşıtlarıyla kurduğu arkadaşlığı kuramıyor. Extra çaba gerekiyor. Biz hemen geri aldık yine bu sene 1 e başlayacak66 aylıkk bile olsa okula göndermenizi önermem, daha el kasları çok gelişmemiş oluyor ve cabuk yoruluyorlar, sizi de cok yorar, sınıf arkadaşları bir yaş büyük olur,
Kızımı 69 aylık gönderdim, ana okulu öğretmeni gönderin yapar dedi, el yazısı zamanına denk gelmesi cabası, cok zorlandık, ödevlerini yaparken başında oturduk, arkadaşlarıyla iletişimde, arkadaşlık kurmada sıkıntı yaşadı, sınıflarında hepen küçük kızımdı, şimdi 7. sınıf, takdirden aşağı gelmedi ama yaşında göndersek cok daha iyi olacağını düşünüyorum, biz de çok caba harcıyoruz çünkü,
Yarım gün gidiyorsa sıkılmıyordur.Büyük kızım 65 aylıkken başladı ilkokula bir ara yasa gelmişti hiç bir sıkıntı yaşamadım
Küçük kızım 2018 Eylül doğumlu yaklaşık 1 senedir kreşe gönderiyorum yarım gün çalışmıyorum
Daha çok sosyal hayatı olsun,,, etkinlikleri olsun,,, enerjisini atsın diye gönderiyorum o kadar çok seviyor ki tatil günleri bitsin diye can atıyor
Oğlunuz aynı ben50 aylık yani 4 yaşını doldurmuş bi oğlum var. 2023te birinci sınıfa gitmeyi 1 ay ile kaybediyor. 2024 eylülde gidebilecek 1.sinifa. Yani daha 2 yıl anaokuluna gidecek.
1 yıldır kreşe tam gün gidiyor ama nasıl gitmek her gün ağlıyor. Her gece yarın okul var mı diye soruyor var deyince ağlıyor. İşin tuhafı öğretmeni gayet oynadığını arkadaşları tarafından sevildiğini falan söylüyor zaten almaya giderken çoğunlukla gelmek istemiyor okuldan demek ki mutlu....
Bu okul ne zaman bitecek okula sonsuza kadar mı gitcem diyor hep. "Bu okul bitince büyük abilerin okuluna gideceksin sonra daha büyük abilerin okuluna gideceksin sonra okullar bitince bizim gibi ise gideceksin baba olacaksın " tarzında açıklama yaptık daha da strese girdi hiç evde durmayacağız mı diye ppjjkkll Bir kere dönem ortasında kresini değiştirdik de zaten ama yine aynı.
Diyorum ki zaten 2 yılı var daha. Yazdan başlayarak 1 yıl çocuklu bir bakiciya mı verip son sene mi yine anaokuluna versem ? Fakat bunun da çocuğu iyice okuldan sogutmasindan korkuyorum.
Çocuk da haklı yaz dönemi de dahil olmak üzere çocuğum hep kreşe gidiyor. Ben yoğunum babası yoğun verebilecek bir ayımız yok yani. Akşamları vakit geçiriyoruz zaten ama bilmiyorum bu yaptığı naz mı yoksa gelecek kaygısı mı güdüyor gerçekten...
Söylemleri çok düşündürüyor beni. Sonsuz olduğunu düşünmesi falan... Tecrubelerinizi bekliyorum. Sevgiler.
benim kızım da 3.5 yaşında ve hergün aynı soru50 aylık yani 4 yaşını doldurmuş bi oğlum var. 2023te birinci sınıfa gitmeyi 1 ay ile kaybediyor. 2024 eylülde gidebilecek 1.sinifa. Yani daha 2 yıl anaokuluna gidecek.
1 yıldır kreşe tam gün gidiyor ama nasıl gitmek her gün ağlıyor. Her gece yarın okul var mı diye soruyor var deyince ağlıyor. İşin tuhafı öğretmeni gayet oynadığını arkadaşları tarafından sevildiğini falan söylüyor zaten almaya giderken çoğunlukla gelmek istemiyor okuldan demek ki mutlu....
Bu okul ne zaman bitecek okula sonsuza kadar mı gitcem diyor hep. "Bu okul bitince büyük abilerin okuluna gideceksin sonra daha büyük abilerin okuluna gideceksin sonra okullar bitince bizim gibi ise gideceksin baba olacaksın " tarzında açıklama yaptık daha da strese girdi hiç evde durmayacağız mı diye ppjjkkll Bir kere dönem ortasında kresini değiştirdik de zaten ama yine aynı.
Diyorum ki zaten 2 yılı var daha. Yazdan başlayarak 1 yıl çocuklu bir bakiciya mı verip son sene mi yine anaokuluna versem ? Fakat bunun da çocuğu iyice okuldan sogutmasindan korkuyorum.
Çocuk da haklı yaz dönemi de dahil olmak üzere çocuğum hep kreşe gidiyor. Ben yoğunum babası yoğun verebilecek bir ayımız yok yani. Akşamları vakit geçiriyoruz zaten ama bilmiyorum bu yaptığı naz mı yoksa gelecek kaygısı mı güdüyor gerçekten...
Söylemleri çok düşündürüyor beni. Sonsuz olduğunu düşünmesi falan... Tecrubelerinizi bekliyorum. Sevgiler.
50 ayliktan sonra bebenin değil biz okuyucularin psikolojisi bozulmus olabilirSabah kalkmayı sevmiyor olabilir, okulu sevmiyor olabilir. Her çocuk okulu sevecek diye bir şey yok.
Ayrıca günümüzde ortaokul-lise öğrencileri gelecek kaygısı taşımazken 4 yaşında çocuk nasıl taşıyacak? Tabii sürekli yanında bu konu hakkında kötü söylemlerde bulunmuyorsanız.
Bu arada 50 aylık neden djsjsjsja ne güzel 4 yaşında yazabiliyorsunuz
ben geçen yıl ram raporu alıp göndermedimNeden malesef ki?
Benim oğlum ağustos doğumlu, 2 ay geç doğsaydı dilekçe verir okula göndermezdim.
Mecbur başlayacak.
Anaokuluna gitmek istemeyen çocuk ilkokula güle oynaya gitmeyecek.
Neyden dolayı aldınız rapor?ben geçen yıl ram raporu alıp göndermedim
ağustos 2015 li benim kızım da
bu sene de raporunu iptal ettireceğim
duygusal açıdan yeterli değildir vs yazdı psikiyatriNeyden dolayı aldınız rapor?
Çok zor diyorlar rapor işine.
Genellikle duygu durum bozukluğu tanısıyla alınıyor. Zihinsel bir tanı olmadığından önyargı oluşturmuyor. Ertesi yıl da okula başlamasında sakınca yoktur şeklinde rapor alıp yine ram'a başvurduğunuzda tanı siliniyor.Neyden dolayı aldınız rapor?
Çok zor diyorlar rapor işine.
Yaşamazsınız. Kaldırılan raporları okul sistemi göremez.duygusal açıdan yeterli değildir vs yazdı psikiyatri
sonra onunla ram a başvurduk onaylandı rapor 1 yıllık
benim kızım gerçekten hazır değildi aldığıma pişman değilim inşallah iptal ettirirken de sorun yaşamayız
Benim kızda uzun ama bebeksi olunca sınıfa göre çok sorun oluyor. Boya bakmıyor tipten ve hareketlerden direk anlaşılıyor. Hatta yaşıtlarına göre olgunda. En iyisi yaşında gitmesi. Sınıfta büyük çocuklar herşeyde daha iyi oluyor. En basit oyunda bile kazanamıyor minik olanlar. Bu bile travma nedeni.Kız bu küçük halimi
Benim kız 2007 şubat 10.sınıf
Şaka filan bir yana benim kız uzun ya birde ay] y anne iyi ki de erken göndermişsin diyor
yok onu demek istemedimGenellikle duygu durum bozukluğu tanısıyla alınıyor. Zihinsel bir tanı olmadığından önyargı oluşturmuyor. Ertesi yıl da okula başlamasında sakınca yoktur şeklinde rapor alıp yine ram'a başvurduğunuzda tanı siliniyor.
Yaşamazsınız. Kaldırılan raporları okul sistemi göremez.
Olur olur, hiç sıkıntı yok. Bu tip şeylerle çok karşılaşıyorlar, sorun çıkaracaklarını sanmıyorum. Çıkaracak olurlarsa da "çocuğum hastaydı iyileşmiş, ben de bir an önce bu rapordan kurtulmak istiyorum deyip geçin." zaten doayanın görüşülmesi, toplantısı falan derken ağustosu bile bulabilir sizin sonuç almanız.(büyük şehirlerde uzun sürebiliyor)yok onu demek istemedim
raporumuz 18 ağustos da doluyor bizim randevumuz pazartesi alabildim
1 yıl dolmadan raporu bozdurmaya çalışacağım inşallah olur
yoksa Ağustos u bekleyeceğim birde devletten randevu bulmak çok zor
teşekkür ederim yorum için
çalışan kadın mecbur erkenden gönderecek de çalışmayanlara şaşıyorum ben.çocuk 2 yaşını geçince hemen evden hopp kreşe gönderiyorlar.o çocuklar uykulu gözlerle sabahları giderken görüyorum ben üzülüyorum valla.evinde istediği zaman uyansa annesine sarılsa yatak keyfi yapsa güle oynaya kahvaltı yapsalar sonra aktiviteler.hava güzelse park.zaten gidilecek o kreşe anaokuluna.erkenden ne gerek var?Ya ben cocuklara da üzülüyorum, alarmla kalkmaya bebek yaşta başlıyorlar, daha bir ömür devam