Acaba çocuğumun psikolojisini mi bozuyorum

Benim kız 3 u dolduracak agustosta,1 yıldır gidiyor krese.Her okuldan gelisde yarın tatil mi?Gitmicem okula,evde kalcam krizi cıkıyor.
AMa oyun oynarken bakıyorm hep arkadaslarını oyunlara dahil ediyor.Mesela kücük arabaları var birinın adı Duru(kankası)öteki cınaralp,oteki Melisa:)
Ve ben hep ögretmen oluyorm.Bence okulu seviyor ama evden cıkana kadar.
Ben cok üzerinde durmuyorm aa gitmek istemiyor musun falan diye.
Dursam da yapacak bisey yok calısıyorm sonucta.

sevmeyen hiç sevmiyor. kardeşim hayatı boyunca okulu sevmedi. anasınıfını da hiç sevmezdi. üniversitede beden eğitim istedi, sonra kazandı şimdi en çok okulu kardeşi seviyor.

bazı çocuklar sorumluluk sevmiyor, sıkıya geliyorlar. sosyal aktivitelere yönlendirmenizi öneririm.

Haha cevâbinız beni bile strese soktu. Hayir haftasonu tatil sunlari yapicaz yaz tatilinde bu lari yapicaz falan deseydiniz . Yazik olrne kadarki yasamini belirtmişiniz. Bir de bir ev almak icin omrunu cereceksin falan deseydiniz oldu olacak:)) zamanla geçer uzmeyjn kendinizi. 4 yas cok kuçuk bu arada

Yoruluyor olabilir mi? Kızımı 2 yıl kreşe 2 yıl anasınıfına gönderdim.Anneanne bakıyordu esasen ama kreşe göndermekteki amacım sosyalleşmesini sağlamaktı .Sabahları kreşin kahvaltı saati tamamlanana kadar evde kalıp ,aktivite saatinde bırakıyorduk baslangıcta.1 yıl evde kalmak değilde yarı zamanlı kreş yarı zamanlı bakıcı gibi bir şey deneyemez misiniz ?

Tuekiyede çocuk olmak

Çocuklar hep böyle ki. Benim 2.sınıf oğlum da yaz tatiline gün sayıyor. Hafta sonuna da öyle. Çevremdeki çoğu çocuk da böyle. Ben de ilk okula giderken anneme ilkokulu bitirip okula gitmeyecem her gün bu yokuşu çıkamam diyordum.
Seneye ilk öğretime başlayacak olsa ondan daha da çok sıkılacak. O yüzden acele etmeyin. Yaşı ne zaman uygunsa o zaman verin.
Ben okul konusunda taviz vermiyorum. Hepimiz okula gittik, gitmek zorundayız, gitmezsek şöyle olur böyle olur diye anlatıyorum. Eğer taviz verirseniz sonra daha çok zorlanırsınız. Ayrıca kreşte olması bakıcıda olmasından çok daha iyi gelişimi açısından.

Yok ya hu onunla alakası yok. 1 sene fazla ya da eksik gitseler ne olacak ki? Anasınıfında sıkılmasa 1. sınıfta sıkılacak zaten.

Peki dersleri nasıl oğlunuzun? Ve derslere ilgisi var mi

hayatın gerçeklerini çok erken ogrendi galiba yavrum. İnşallah geçer

Sevmiyor ama sevmek zorunda Türkiye şartlarında.... Aslında okuldan alırken de biraz daha duralım diyor. Aslında ne istediğini o da bilmiyor.

Peki dersleri nasıl oğlunuzun? Ve derslere ilgisi var mi
Yani ödevi falan yaparken her çocuk gibi sıkılıyor tabi ama dersleri çok iyi şükür.
Nadiren çıkıyor okula gitmeyi ve ödev yapmayı çok seven çocuk. Özellikle Farkettim cimcime kızlardan çıkıyor böyle eve gideyim hemen ödevimi yapayım. Onun dışında çocuğun doğası bence . Bütün sınıfın velileri ve çevremdeki bütün veliler aynı şeyi söylüyor. Hiç dert etmeyin. Hala akılları oyunda olduğu için normal.

Bu mesaj içimi rahatlatti. Ne kadar henüz küçük bile olsa burası Türkiye....ekmek aslanın ağzında...çocuklarımız okumak zorunda.... biz anneler tüm bunları düşünüp kaygilaniyoruz işte... Allah evlatları için endişe duyan herkesin yardımcısı olsun

İki sene kreşe bir sene anasınıfına gittikten sonra ilkokula başlayan biri olarak zamane çocuklarını anlamıyorum dkfj

Bende size hak veriyorum. Hergun elimden geldigince biseyler yapmaya çalışıyorum. Benimki de 5 yaşında Eylül de yarım gün anaokula başlayacak inşallah. Çalışma vs durumlarinda mecbur kalınıyor tabi yapacak bişey yok o da ayrı. Ama 1-2 yaşından beri sabahtan akşama kreşte olan arkadaşlarımın çocukları var kız geçen hesaplıyor bizimki daha kaç yıl gidecek kreşe ya diye üzüldü sonra öyle olmasına bende üzüldüm

Benim kızım da 4 yaşında, yaşadığım yerde keşke o tarz bir yer olsa da versem. Ben de Eylül'de kreşe veya anaokulu 4 yaş grubuna başlatmayı düşünüyorum. Aslında annem ve babam birlikte bakıyorlar ama bir de küçük kardeşi var ve babam ısrarla bu çocuğun okul yaşı geldi diyor evde kardeş kıskançlığını çok yaşıyoruz

Siz anlatın çocuğa benim görevlerim babanın görevleri bu da senin görevin. Görevlerimizi aksatırsak şunlar olur.
Bi de keyifsiz kalktıysa sabah sabah şakalar komik taklitler yapıp güldürüp modunu yükseltiyorum. Akşam gelince şunu oynayalım, hafta sonu şunu yapalım gibi dikkatini dağıtın. Normal zamanda da okulu övün, öf ya ne güzel siz okulda oyun oynuyorsunuz, arkadaşların var. Çok keyifli keşke ben de okula gitsem falan. Adsdada

Evet yapacağım xok teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…