- 21 Ağustos 2015
- 31.567
- 95.635
- 598
- 37
Tuekiyede çocuk olmak50 aylık yani 4 yaşını doldurmuş bi oğlum var. 2023te birinci sınıfa gitmeyi 1 ay ile kaybediyor. 2024 eylülde gidebilecek 1.sinifa. Yani daha 2 yıl anaokuluna gidecek.
1 yıldır kreşe tam gün gidiyor ama nasıl gitmek her gün ağlıyor. Her gece yarın okul var mı diye soruyor var deyince ağlıyor. İşin tuhafı öğretmeni gayet oynadığını arkadaşları tarafından sevildiğini falan söylüyor zaten almaya giderken çoğunlukla gelmek istemiyor okuldan demek ki mutlu....
Bu okul ne zaman bitecek okula sonsuza kadar mı gitcem diyor hep. "Bu okul bitince büyük abilerin okuluna gideceksin sonra daha büyük abilerin okuluna gideceksin sonra okullar bitince bizim gibi ise gideceksin baba olacaksın " tarzında açıklama yaptık daha da strese girdi hiç evde durmayacağız mı diyeppjjkkll Bir kere dönem ortasında kresini değiştirdik de zaten ama yine aynı.
Diyorum ki zaten 2 yılı var daha. Yazdan başlayarak 1 yıl çocuklu bir bakiciya mı verip son sene mi yine anaokuluna versem ? Fakat bunun da çocuğu iyice okuldan sogutmasindan korkuyorum.
Çocuk da haklı yaz dönemi de dahil olmak üzere çocuğum hep kreşe gidiyor. Ben yoğunum babası yoğun verebilecek bir ayımız yok yani. Akşamları vakit geçiriyoruz zaten ama bilmiyorum bu yaptığı naz mı yoksa gelecek kaygısı mı güdüyor gerçekten...
Söylemleri çok düşündürüyor beni. Sonsuz olduğunu düşünmesi falan... Tecrubelerinizi bekliyorum. Sevgiler.
Çünkü okula ay hesabıyla alınıyor.Konunun geneli hakkında fikrim yok ama 4 yaşına gelmiş çocuk için niye 50 ay ibaresi kullandınız onu merak ettim
Yok ya hu onunla alakası yok. 1 sene fazla ya da eksik gitseler ne olacak ki? Anasınıfında sıkılmasa 1. sınıfta sıkılacak zaten.Oglum 2 hafta önce 5 yasini doldurdu.
Bu yil anaokuluna gitti. Seneye de gidicek ve 2023te inşallah 1.sinif olacak.
Son 1 2 haftadir biz de ayni seyi yasiyoruz. Okula gitmekten biktim, okul cok sıkıcı, ne zaman biticek? Hep bu sekilde.
Ustelik yarim gun gidiyor oglum. Sadece 4-4.5 saat bulunuyor okulda ona ragmen bikti.
Ben bu yil pandemi sebebiyle gondermeyelim demiştim ama konusmasi vs geri kalinca gonderdik. Suan erken gonderdik erken bikti diye pismanim...
Peki dersleri nasıl oğlunuzun? Ve derslere ilgisi var miÇocuklar hep böyle ki. Benim 2.sınıf oğlum da yaz tatiline gün sayıyor. Hafta sonuna da öyle. Çevremdeki çoğu çocuk da böyle. Ben de ilk okula giderken anneme ilkokulu bitirip okula gitmeyecem her gün bu yokuşu çıkamam diyordum.
Seneye ilk öğretime başlayacak olsa ondan daha da çok sıkılacak. O yüzden acele etmeyin. Yaşı ne zaman uygunsa o zaman verin.
Ben okul konusunda taviz vermiyorum. Hepimiz okula gittik, gitmek zorundayız, gitmezsek şöyle olur böyle olur diye anlatıyorum. Eğer taviz verirseniz sonra daha çok zorlanırsınız. Ayrıca kreşte olması bakıcıda olmasından çok daha iyi gelişimi açısından.
Haha cevâbinız beni bile strese soktu. Hayir haftasonu tatil sunlari yapicaz yaz tatilinde bu lari yapicaz falan deseydiniz . Yazik olrne kadarki yasamini belirtmişiniz. Bir de bir ev almak icin omrunu cereceksin falan deseydiniz oldu olacak:)) zamanla geçer uzmeyjn kendinizi. 4 yas cok kuçuk bu arada
Sevmiyor ama sevmek zorunda Türkiye şartlarında.... Aslında okuldan alırken de biraz daha duralım diyor. Aslında ne istediğini o da bilmiyor.sevmeyen hiç sevmiyor. kardeşim hayatı boyunca okulu sevmedi. anasınıfını da hiç sevmezdi. üniversitede beden eğitim istedi, sonra kazandı şimdi en çok okulu kardeşi seviyor.
bazı çocuklar sorumluluk sevmiyor, sıkıya geliyorlar. sosyal aktivitelere yönlendirmenizi öneririm.
Yani ödevi falan yaparken her çocuk gibi sıkılıyor tabi ama dersleri çok iyi şükür.Peki dersleri nasıl oğlunuzun? Ve derslere ilgisi var mi
Bu mesaj içimi rahatlatti. Ne kadar henüz küçük bile olsa burası Türkiye....ekmek aslanın ağzında...çocuklarımız okumak zorunda.... biz anneler tüm bunları düşünüp kaygilaniyoruz işte... Allah evlatları için endişe duyan herkesin yardımcısı olsunYani ödevi falan yaparken her çocuk gibi sıkılıyor tabi ama dersleri çok iyi şükür.
Nadiren çıkıyor okula gitmeyi ve ödev yapmayı çok seven çocuk. Özellikle Farkettim cimcime kızlardan çıkıyor böyle eve gideyim hemen ödevimi yapayım.Onun dışında çocuğun doğası bence . Bütün sınıfın velileri ve çevremdeki bütün veliler aynı şeyi söylüyor. Hiç dert etmeyin. Hala akılları oyunda olduğu için normal.
Bende size hak veriyorum. Hergun elimden geldigince biseyler yapmaya çalışıyorum. Benimki de 5 yaşında Eylül de yarım gün anaokula başlayacak inşallah. Çalışma vs durumlarinda mecbur kalınıyor tabi yapacak bişey yok o da ayrı. Ama 1-2 yaşından beri sabahtan akşama kreşte olan arkadaşlarımın çocukları var kız geçen hesaplıyor bizimki daha kaç yıl gidecek kreşe ya diye üzüldü sonra öyle olmasına bende üzüldümkızım 4 yaşında sadece haftanın iki günü oyun atölyesine gidiyor. Ömrü okulda geçecek istemedim kreşe gitmesini, belki yarım gün olabilir ona bile emin değilim. Çocuğun bıkması normal, yüzünüzü göremiyor evde vakit geçiremiyor 4 yaşında ki çocuğun ihtiyacı öncelikle bunlar diye düşünüyorum
kızım 4 yaşında sadece haftanın iki günü oyun atölyesine gidiyor. Ömrü okulda geçecek istemedim kreşe gitmesini, belki yarım gün olabilir ona bile emin değilim. Çocuğun bıkması normal, yüzünüzü göremiyor evde vakit geçiremiyor 4 yaşında ki çocuğun ihtiyacı öncelikle bunlar diye düşünüyorum
Siz anlatın çocuğa benim görevlerim babanın görevleri bu da senin görevin. Görevlerimizi aksatırsak şunlar olur.Bu mesaj içimi rahatlatti. Ne kadar henüz küçük bile olsa burası Türkiye....ekmek aslanın ağzında...çocuklarımız okumak zorunda.... biz anneler tüm bunları düşünüp kaygilaniyoruz işte... Allah evlatları için endişe duyan herkesin yardımcısı olsun
Evet yapacağım xok teşekkürlerSiz anlatın çocuğa benim görevlerim babanın görevleri bu da senin görevin. Görevlerimizi aksatırsak şunlar olur.
Bi de keyifsiz kalktıysa sabah sabah şakalar komik taklitler yapıp güldürüp modunu yükseltiyorum. Akşam gelince şunu oynayalım, hafta sonu şunu yapalım gibi dikkatini dağıtın. Normal zamanda da okulu övün, öf ya ne güzel siz okulda oyun oynuyorsunuz, arkadaşların var. Çok keyifli keşke ben de okula gitsem falan. Adsdada
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?